Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο Αλ. Τσίπρας μιλάει σαν να μη βλέπει και να μην ακούει τι συμβαίνει γύρω του»
  • [02] Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε εισοδήματα ο Ν. Βούτσης
  • [03] Σκοτώθηκαν σε τροχαίο τα μέλη του συγκροτήματος Viola Beach
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση

  • [01] «Ο Αλ. Τσίπρας μιλάει σαν να μη βλέπει και να μην ακούει τι συμβαίνει γύρω του»

    «Ο κ. Τσίπρας μιλάει σαν να μη βλέπει και να μην ακούει τι συμβαίνει γύρω του» έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή.

    «Όλα (θα) πάνε καλά, μας διαβεβαιώνει πάλι σήμερα, όμως η ύφεση συνεχίζει να βυθίζει την οικονομία, η αξιολόγηση συνεχίζει να καρκινοβατεί, το ΔΝΤ συνεχίζει να ζητά νέα μέτρα, η χώρα συνεχίζει να απειλείται στο προσφυγικό με κλείσιμο συνόρων και η Τουρκία συνεχίζει να μην χάνει την ευκαιρία αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχία»» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

    «Την ίδια στιγμή η κοινωνία συνεχίζει να είναι στους δρόμους, κάθε απόπειρα διαλόγου συνεχίζει να προσκρούει στον "κυβερνητικό αυτισμό", η πολιτική συνεννόηση συνεχίζει να είναι εκτός ατζέντας των κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη.

    Α? ναι ? μην ξεχνάμε. Και το καραβάνι των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζει τον δρόμο του. Στην έρημο της πολιτικής και κοινωνικής απομόνωσης του, μέχρι να χαθεί από τον ορίζοντα.

    Το θέμα είναι να μη χαθεί και η χώρα...»

    [02] Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε εισοδήματα ο Ν. Βούτσης

    Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε εισοδήματα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι οι προτάσεις Τόμσεν δεν αντανακλούν την άποψη των θεσμών, ενδεχομένως, ούτε και του Δ.Ν.Τ πλειοψηφικά και δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η κυβέρνηση.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984 είπε πως η κυβέρνηση θα τα καταφέρει παρά τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό σημειώνοντας "όταν υπάρχει μια ευαισθησία για να στηριχτούν οι κοινωνικές δυνάμεις που αυτά τα χρόνια υπέστησαν ό,τι υπέστησαν, δηλαδή όταν δεν υπάρχει διάθεση για εύκολη και οριζόντια περικοπή εισοδημάτων, συντάξεων κ.λπ., είναι ένας σωστός προσανατολισμός που μέσα από τον διάλογο, θα μπορέσει κάποια στιγμή -αρκετά γρήγορα ελπίζω-, να ισορροπήσει σε κάτι εφικτό, βιώσιμο και κυρίως ανοιχτό σε θετικές αλλαγές, όχι στο απώτερο, αλλά στο προσεχές μέλλον, όταν η χώρα θα έχει σταθεί στα πόδια της».

    Συμπλήρωσε πως "Λαμβάνω υπόψη μου πολύ σοβαρά αυτό που γίνεται, είτε με τους αγρότες, είτε προηγούμενα με τους επιστήμονες κ.λπ. Όταν λοιπόν γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και υπάρξουν οι δίκαιες ανακατανομές σε σχέση με το ασφαλιστικό, νομίζω πως όλος ο κόσμος θα πειστεί ότι ακριβώς επειδή εργαζόμαστε και για τα παιδιά μας και για τους νέους σήμερα, θα πρέπει να μπούμε σε μια σωστή διαδικασία. Το ότι η αριστερά παίρνει την ευθύνη για να κάνει τομές -και δεν εννοώ ανθρωποθυσίες-, μεταρρυθμιστικές, αυτού του επιπέδου, νομίζω ότι τελικά είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και για τις εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη».

    Σε ότι αφορά νέες απαιτήσεις από το Δ.Ν.Τ είπε πως "δεν είναι αυτή η συμφωνία που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι και δεν είναι και η αντίληψη...η οποία υπάρχει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το ΔΝΤ βρίσκεται σε μια περιδίνηση. Πιστεύω ότι ο κ. Τόμσεν για να γράψει αυτά τα πράγματα, το έκανε ακριβώς επειδή η άποψή του δεν είναι άποψη των θεσμών, ίσως ούτε και του ΔΝΤ, πλειοψηφικά, άρα νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Πάντως, οριζόντιες περικοπές δεν πρόκειται να κάνουμε. Αυτό είναι ένα άλλο πρόγραμμα. Είναι το προηγούμενο πρόγραμμα, για το οποίο έχουν κάνει διαδοχικές αυτοκριτικές και στο ΔΝΤ».

    [03] Σκοτώθηκαν σε τροχαίο τα μέλη του συγκροτήματος Viola Beach

    Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών (Φόρεϊν Όφις) ανακοίνωσε πως πέντε άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ ήταν τα τέσσερα μέλη και ο μάνατζερ του ροκ συγκροτήματος Viola Beach, σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με το αυτοκίνητό τους στη Σουηδία το πρωί του Σαββάτου.

    Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι άνδρες που βρέθηκαν νεκροί σε ένα κανάλι στο Σοντερτάλιε, κοντά στη Στοκχόλμη, ήταν ηλικίας από 20 έως 35 ετών και ήταν από τη Βρετανία. Το αυτοκίνητό τους έπεσε από ύψος 26 μέτρων από τον αυτοκινητόδρομο στο κανάλι περνώντας την μπάρα μιας κινητής γέφυρας.

    "Για κάποιο λόγο, το αυτοκίνητο αυτό πέρασε μέσα από τις μπάρες και στην κυριολεξία κάτω από τη γέφυρα πέφτοντας στο κανάλι Σοντερτάλιε", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    "Η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την μπάρα. Είχε κατέβει και τα φώτα ήταν αναμμένα. Άλλα αυτοκίνητα είχαν σταματήσει δίπλα στην μπάρα".

    Το συγκρότημα από το Γουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας συμμετείχε το βράδυ της Παρασκευής στο φεστιβάλ "Where's the Music" στο Νορκόπινγκ, νότια της Στοκχόλμης.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση

    Μιάμιση ώρα περίπου διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κούντερς. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 18-19 Φεβρουαρίου. Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν ιδιαίτερα η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης Ε.Ε.-Τουρκίας, η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς και η συγκρότηση ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη Συρία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε εντατικές πιέσεις που ασκούν Ολλανδία και Γερμανία προς την Τουρκία προκειμένου να τηρήσει τα συμφωνηθέντα (πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας και Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας). Επίσης ο κ. Κούντερς αναφέρθηκε και στις πιέσεις που ασκούνται στις χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβακία) για την ανατροπή της ρητορικής περί του κλεισίματος των συνόρων.

    Υποδεχόμενος τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός είπε πως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο και επομένως πρέπει να υπάρξει στενότερη συνεργασία. Αναμένουμε τη μείωση των ροών από την Τουρκία, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «αλλά πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να υπάρξει μια συλλογική, ευρωπαϊκή, ανθρωπιστική αντίδραση και ανταπόκριση έτσι ώστε να μειώσουμε όχι μόνο τις ροές αλλά και να σταματήσουμε αυτά τα δραματικά γεγονότα στο Αιγαίο».

    «Πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση. Πρώτα από όλα να σταματήσουμε τον πόλεμο στη Συρία αλλά και χτυπήσουμε τους διακινητές και να προσπαθήσουμε να χειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και ένα έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό επανεγκατάστασης και όχι αυτή την κατάσταση στο Αιγαίο», είπε ο πρωθυπουργός.

    Από την πλευρά του ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τη συνεργασία με την Τουρκία και συμφώνησε στην ανάγκη να χτυπηθούν τα κυκλώματα διακινητών που οδηγούν στους πνιγμούς ανθρώπων. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εφαρμογής ενός συστήματος πραγματικής επανεγκατάστασης. Αναφερόμενος στο ταξίδι του στην ΠΓΔΜ, ο κ. Κούντερς είπε πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εκεί, επέμεινε στη σημασία μιας ευρωπαϊκής λύσης και πρόσθεσε: «Φυσικά είμαστε εδώ γιατί βλέπουμε τους κινδύνους που προκαλούνται από χώρες που λαμβάνουν μονομερή μέτρα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 February 2016 - 21:32:38 UTC