Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν θα υπάρχουν κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών πλοίων
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Ξυδάκης, για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [03] Διήμερο επαφών του Κυρ. Μητσοτάκη με ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ
  • [04] Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία
  • [05] Grammy: Στον Εντ Σίραν το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς
  • [06] Ομαδική εικαστική έκθεση στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με θέμα το προσφυγικό
  • [07] «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Θ. Παπαγεωργίου στο Εθνικό Θέατρο
  • [08] Συνάντηση Τσίπρα - Τουσκ, στο Μαξίμου

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν θα υπάρχουν κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών πλοίων

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) για την μετάβασή του στο Ιράν και έδωσε εντολή για κατάρτιση νέου σχεδίου πτήσης που δεν περιέλαβε τελικά την Τουρκία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «στον ενικό» στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ σχετικά με το θέμα της πρότασης της Τουρκίας να επιτρέψει την υπέρπτηση μόνο εάν δεχόταν η Ελλάδα ανεφοδιασμό αεροσκάφους στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό).

    Αναφορικά με την επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

    Δεν θα υπάρχουν κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών πλοίων.

    Τα τουρκικά πλοία θα δρουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και τα ελληνικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

    Στην περιοχή ισχύει η αρχή της μέσης γραμμής.

    Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι η ΝΑΤΟική δύναμη δρα υπό τη διοίκηση όλων των μελών και υπάρχει μόνιμος Έλληνας αξιωματικός ο οποίος μπορεί να θέσει βέτο σε οποιοδήποτε μέρος της επιχείρησης.

    Το ΝΑΤΟ ήλθε γιατί η τουρκική ακτοφυλακή βοήθαγε το πέρασμα των προσφύγων στην Ελλάδα, τόνισε υπογραμμίζοντας

    πως τα νατοϊκά πλοία θα κάνουν επιτήρηση και παρακολούθηση και θα ειδοποιούν τα αντίστοιχες αρμόδιες αρχές. Εξασφαλίζεται η αρμοδιότητα του ελληνικού ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης), πρόσθεσε.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Ξυδάκης, για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Τις ελληνικές θέσεις για την προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, θεματικές για τη μετανάστευση και τις σχέσεις ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

    Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, το οποίο πραγματοποιείταιστις Βρυξέλλες, εκτός από την προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου, περιλαμβάνονται η συζήτηση για το ευρωπαϊκό εξάμηνο και η διαθεσμική συμφωνία για την καλύτερη νομοθέτηση.

    [03] Διήμερο επαφών του Κυρ. Μητσοτάκη με ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ θα πάρει μέρος και στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

    Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με την 'Αγγελα Μέρκελ, τον Μαριάνο Ραχόι και τον Πέντρο Πάσος Κοέλιο, τον Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, τον Μάρτιν Σουλτς, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόσεφ Ντολ, τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόσταφτ και τους Επιτρόπους Πιέρ Μοσχοβισί, Γιούρι Κατάινεν, Κορίνα Κρέτου, Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Είναι η επίσημη πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ.

    Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, θα τους ενημερώσει για την κατάσταση στην χώρα και για τις δικές του θέσεις. Παράλληλα βέβαια, περιμένει ότι και οι συνομιλητές του θέλουν να αποκομίσουν ιδίαν αντίληψη για τις προθέσεις του, καθώς μάλιστα αρκετοί από αυτούς θεωρούν ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας.

    Το κρίσιμο σημείο πάντως είναι εάν θα δεχθεί παραινέσεις από τους ομοϊδεάτες του να στηρίξει την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, αλλά και της πολιτικής στο προσφυγικό ακόμη κι αν αυτό σημαίνει συναίνεση και συμφωνία με την κυβέρνηση σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή. Οι γνωρίζοντες θυμίζουν ότι παρόμοιες παραινέσεις είχε δεχθεί και ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση, αλλά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την σύντομη περίοδο που ήταν στην ηγεσία του κόμματος.

    «Η ΝΔ έχει τις δικές της σαφείς δημοσιοποιημένες θέσεις και με αυτές συμμετέχει στον διάλογο με όλους τους ηγέτες. Έχουμε σαφείς θέσεις και αντιλήψεις», δήλωνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Οι συνεργάτες του προέδρου λένε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα από αυτή που χρησιμοποιεί εντός των τειχών. Διευκρινίζουν πάντως ότι στήριξη α λα καρτ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθενται να δώσουν. Στους ηγέτες του ΕΛΚ εάν χρειαστεί θα εξηγήσει το αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κυβερνών κόμμα κινείται σε διαμετρικά αντίθετη τροχιά από την δική του μεταρρυθμιστική πολιτική.

    Ο κ. Μητσοτάκης πάντως θα διαβεβαιώσει του συνομιλητές του ότι τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην κυβέρνηση θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της χώρας, αν και θα επιμείνει ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να ενισχυθεί για να περάσει σε φάση ανάπτυξης.

    Όσον αφορά στο προσφυγικό, που είναι και το μείζον θέμα των ημερών, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εκφράσει την συμφωνία του στο ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θα υποστηρίξει όμως ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί, ενώ θα θέσει και τις ευθύνες της Τουρκίας και την ανάγκη να ασκηθεί πίεση για να καλύψει τις δικές της υποχρεώσεις.

    Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο", ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: "Η πρώτη και κύρια ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Εμείς, όπως πάντα, θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον, με νηφαλιότητα, αλλά και ανυποχώρητη αποφασιστικότητα. Το μήνυμά μου είναι σαφές: Θα προστατεύσουμε τον άνθρωπο, αλλά και την ασφάλειά μας. Τα νερά του Αιγαίου δεν θα γίνουν η κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ούτε και προσβολή για τον πολιτισμό μας, που έχει στο κέντρο του το σεβασμό στον άνθρωπο".Φυσικά θα υπογραμμίσει ότι η παραμονή μας στη συνθήκη Σένγκεν είναι εκτός συζήτησης.

    [04] Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία

    Μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Ηλεία, καταγράφονται, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπερειφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια των κοινοτήτων Φρίξα, Διάσελο, Γρέκα, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας και αφορούν κυρίως σε πτώσεις σοβάδων.

    Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο νωρίς το πρωί θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμοyς Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως.

    Επίσης, αύριο το πρωί, κλιμάκια μηχανικών αναμένεται να επισκεφθούν κοινότητες των δύο προαναφερόμενων δήμων, για να κάνουν ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

    [05] Grammy: Στον Εντ Σίραν το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς

    Ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Εντ Σίραν απέσπασε το βραβείο Grammy για Τραγούδι της Χρονιάς με το Thinking Out Loud, μια μπαλάντα που έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο για την ταχύτητα και έκταση διάδοσής του.Ο Σίραν μοιράστηκε το βραβείο με τη Βρετανίδα Έιμι Γουάτζ, με την οποία το είχε γράψει. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Στίβι Γουόντερ, ο οποίος όταν άνοιξε τον φάκελο με τα ονόματα των νικητών είπε χαριτολογώντας ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να τα διαβάσει γιατί ήταν γραμμένα στην Braille, την γραφή των τυφλών.

    Πέρσι, το τραγούδι Thinking Out Loud (Σκέφτομαι φωναχτά) έγινε το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε 500 εκατομμύρια φορές μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας Spotify. Το τραγούδι έχει γίνει αγαπημένο άκουσμα σε γάμους, χορούς και ρομαντικές καταστάσεις γενικά, και η δημοτικότητά του αυξήθηκε μέσω ενός βίντεο όπου ο Σίραν χορεύει με την Μπρίτανι Τσέρι, γνωστή από τον αμερικανικό τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού So You Think You Can Dance.

    Ο Σίραν, που θα κλείσει τα 25 αύριο, έχει εμπειρία από τα Grammy, καθώς ήταν υποψήφιος για Καλύτερος Ανερχόμενος Τραγουδιστής το 2014 και το άλμπουμ του "Χ" είχε προταθεί για Άλμπουμ της Χρονιάς πέρσι.Φέτος κέρδισε στις κατηγορίες Τραγούδι της Χρονιάς και Καλύτερη Ατομική Εκτέλεση Ποπ.

    [06] Ομαδική εικαστική έκθεση στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με θέμα το προσφυγικό

    Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον «πρόσφυγα» φιλοξενεί το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού μέσα στο Μάρτιο. Ανάμεσα τους η ομαδική εικαστική έκθεση υπό τον τίτλο «New Era Eaudesea» που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 24 Μαρτίου στην αίθουσα εκθέσεων στη Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στην έκθεση, δεκαέξι Έλληνες ζωγράφοι, εικαστικοί και γλύπτες (Νίκος Χαραλαμπίδης, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Ερατώ Χατζησάββα, Ειρήνη Μπαζάρα, Χρίστος Μιχαηλίδης, Μαρίνα Προβατίδου, Χαρά Πιπερίδου, Θοδωρής Λάιος, Βιβή Παναγιώτου, Άρτεμις Αλκαλάη, Ελεάννα Μαρτίνου, Ιωάννα Καφίδα, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ιωάννης Μαλεγιαννάκης, Αλτίν Πατσέλης και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης) επιχειρούν να προσεγγίσουν και να σχολιάσουν μέσα από διαφορετικές φόρμες της τέχνης το φαινόμενο της προσφυγιάς, την σκληρή κοινωνικοπολιτική αυτή πραγματικότητα των σύγχρονων κρατών, την αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών και την αναζήτηση ενός νέου ασφαλέστερου και ειρηνικού τόπου.

    Η εικαστικός Ειρήνη Μπαζάρα που έχει αναλάβει την επιμέλεια της έκθεσης, γράφει στο κείμενό της «?Το ταξίδι αυτό των προσφύγων γίνεται μέσα από το υγρό πέρασμα της θάλασσας. Το υγρό στοιχείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον άνθρωπο, την ζωή και την γέννηση, εφόσον και η ζωή η ίδια ξεκινάει το ταξίδι της μέσα από το υγρό στοιχείο του νερού».

    Ακόμη, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Η προσφυγική κρίση και το μέλλον της Ευρώπης» τη Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 18:00, στο Σπίτι της Κύπρου . Στην συζήτηση θα συμμετέχουν οι κ.κ. Γιάννης Μουζάλας (αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης (καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού), πρέσβυς Στέλιος Περράκης (καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών Παντείου Πανεπιστημίου, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης), Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του υπουργείου Εξωτερικών), Βασίλης Καραποστόλης (καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών) και ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης, ως συντονιστής.

    [07] «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Θ. Παπαγεωργίου στο Εθνικό Θέατρο

    Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας, «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, επέλεξε να μεταφέρει στη σκηνή Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου ο Θανάσης Παπαγεωργίου από τις 23 Φεβρουαρίου. Η υπόθεση του «Πανηγυριού» αφορά τον Στρατηλάτη (παπλωματά στο επάγγελμα, παλιό στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας) και την οικογένειά του, που ζουν και εργάζονται στο θεσσαλικό κάμπο, κάνοντας κυρίως δουλειές του ποδαριού. Η νομαδική ζωή, η αμορφωσιά, η φτώχεια, αλλά και η αδράνεια εμποδίζουν την προκοπή τους, αφήνοντάς τους στο έλεος της μοίρας. Ο αφύσικος γάμος της μικρής κόρης, προσωρινή λύση στο οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας, επιδεινώνει την κατάσταση και η οικογένεια σταδιακά αποξενώνεται μέχρι που φτάνει στον οριστικό χωρισμό και την απομόνωση.

    «Από τότε που γράφτηκε το Πανηγύρι μέχρι σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στ? αυλάκι. Όταν ο Κεχαΐδης το έγραφε το 1964, σε μια εποχή που το ελληνικό έργο κατείχε μια δυσάρεστη θέση στο ρεπερτόριο των ελληνικών θιάσων και μιας συμπαθητικής ανοχής στις επιλογές των θεατρόφιλων, δεν θα φανταζότανε πως, πενήντα δύο χρόνια μετά, θα απευθυνότανε σε ένα κοινό, που τώρα πλέον αγκαλιάζει με πάθος ένα καλό ελληνικό έργο και το κατατάσσει μέσα στις μεγάλες επιτυχίες μιας θεατρικής χρονιάς» σημειώνει ο Θανάσης Παπαγεωργίου. «Κανείς, ούτε ο πιο αισιόδοξος, δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τότε, πως οι απόπειρες κάποιων ονειροπόλων νεαρών εκείνης της εποχής θα έστρωναν το χαλί για μια λαμπερή πορεία του νεοελληνικού έργου, τέτοια που σήμερα πλέον να μην υπάρχει θεατρική περίοδος χωρίς να περιλαμβάνει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία ενός ελληνικού έργου, που τότε αποκαλούντο δύσκολα, αντιεμπορικά και ?βαριά?, ονομασίες που αντικαταστάθηκαν από τον ειρωνικό τίτλο "κουλτουριάρικα", δηλαδή έργα για λίγους. Δυσνόητα και βαρετά. Ο Έλληνας θεατρόφιλος κατανόησε πως δεν υπάρχει ελπίδα προόδου του ελληνικού θεάτρου δίχως την ύπαρξη του ελληνικού έργου. Και το αγκάλιασε και το τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή των επιλογών του και το δόξασε, κατά πώς αξίζει να δοξάζονται τα πνευματικά προϊόντα της γης του» προσθέτει.

    [08] Συνάντηση Τσίπρα - Τουσκ, στο Μαξίμου

    Για τις 10:00 έχει οριστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στοΜέγαρο Μαξίμου.

    Οι δύο άνδρες θασυζητήσουν σχετικά με την πρόταση Τουσκόσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου τουΕυρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ο Τουσκ, στο πλαίσιο των επαφών για την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ώστε να πειστούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα,πραγματοποιείπεριοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει για την πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

    Η πρόταση Τουσκ αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (19/2), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Οκίνδυνος ρήξης της ΕΕ είναι «αληθινός» προειδοποίησε χθες από τοΒουκουρέστη ο κ. Τουσκκαι κάλεσε τα κράτη μέλη της να «ακούσουν τα επιχειρήματα και των άλλων» ώστε να αποτραπεί το επαπειλούμενο Brexit, η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.«Ο κίνδυνος διάλυσης είναι αληθινός, διότι η διαδικασία (σ.σ. του διαλόγου Λονδίνου-Βρυξελλών) είναι ουσιαστικά πολύ εύθραυστη. Πρέπει να τη χειριστούμε με φροντίδα, διότι ό,τι σπάει δεν μπορεί να επισκευαστεί», είπε ο Τουσκ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    «Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να αρχίσουμε να ακούμε περισσότερο τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς απ' ό,τι τα δικά μας», υπογράμμισε ο Τουσκ, εκτιμώντας πάντως ότι είναι φυσικό το γεγονός πως η στάση κάθε πλευράς γίνεται πιο σκληρή, καθώς «ο χρόνος πιέζει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 February 2016 - 5:32:45 UTC