Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία: Έως τα τέλη Μαΐου παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • [02] "Δύναμη κρούσης" για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας παρουσίασαν η Unesco και οι ιταλικές αρχές

  • [01] Γαλλία: Έως τα τέλη Μαΐου παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

    Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα, με ευρεία πλειοψηφία, την παράταση έως τα τέλη Μαΐου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, η οποία τέθηκε σε ισχύ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου που στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

    Μία εβδομάδα μετά το μαζικό «ναι» της Γερουσίας, οι βουλευτές ενέκριναν με 212 ψήφους υπέρ έναντι 31 κατά την παράταση έως την 26η Μαΐου αυτού του έκτακτου καθεστώτος.

    Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης υποστηρίζει η πλειονότητα των Γάλλων πολιτικών και 4 στους 5 Γάλλους τάχθηκαν υπέρ μιας νέας παράτασής της κατά 3 μήνες, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση. Αντίθετα, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει επικρίνει το καθεστώς αυτό όπως επίσης ορισμένοι νομικοί και οργανώσεις, ιδίως η Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Το μέτρο ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας, επιτρέποντάς της να προχωρά σε συλλήψεις και να κάνει έρευνες χωρίς εισαγγελική εντολή, όπως επίσης και να απαγορεύει συγκεντρώσεις.

    Από τον Νοέμβριο, οι γαλλικές αρχές έχουν διεξαγάγει 3.340 έρευνες και έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση 578 όπλων. Περισσότεροι από 340 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση και 285 άνθρωποι σε κατ? οίκον περιορισμό.

    [02] "Δύναμη κρούσης" για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας παρουσίασαν η Unesco και οι ιταλικές αρχές

    Η Ιταλία και η Unesco ανακοίνωσαναπό τη Ρώμη τη συγκρότηση μιας "δύναμης κρούσης", αποτελούμενης από 60 ειδικούς και Ιταλούς καραμπινιέρους, η οποία θα αναλάβει την υπεράσπιση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και "είναι ήδη έτοιμη" να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις της.

    Αυτή η "δύναμη κρούσης", οι κυανόκρανοι του πολιτισμού, όπως τους αποκαλούν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης? θα έχει ως αποστολή να πηγαίνει, εφόσον είναι δυνατόν, σε εμπόλεμες ζώνες, σε περιοχές που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από σεισμούς ή άλλες φυσικές καταστροφές για να περισώζει την πολιτιστική κληρονομιά.

    Καραμπινιέροι, πανεπιστημιακοί και ειδικοί "θα εξετάζουν τους κινδύνους και θα εκτιμούν τις ζημιές στην πολιτιστική κληρονομιά" αλλά επιπλέον "θα παρέχουν τη βοήθειά τους για τη μεταφορά αντικειμένων σε προστατευμένους, ασφαλείς χώρους", διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι είπε ότι η ομάδα, που αποτελείται από 30 αστυνομικούς και 30 πολίτες, "είναι ήδη επιχειρησιακά έτοιμη και μπορεί να αναχωρήσει αμέσως για όπου αποφασίσει η Unesco να την στείλει".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 February 2016 - 23:32:37 UTC