Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με έτοιμα τα κέντρα καταγραφής προσέρχεται η Ελλάδα στο Συμβούλιο Κορυφής
  • [02] Συνάντηση Μητσοτάκη-Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες
  • [03] Για να διασώσουμε τη Σένγκεν πρέπει να ξεπεράσουμε τον κανονισμό του Δουβλίνου τονίζει ο Ιταλός ΥΠΕΞ Π.Τζεντιλόνι
  • [04] Ο. Γεροβασίλη: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό
  • [05] Απεβίωσε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος
  • [06] Με υπουργική απόφαση τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης στην ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡT
  • [07] Το Brexit και η προσφυγική κρίση στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής
  • [08] Στους 25 οι νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία
  • [09] «Ο σωστός δρόμος δεν είναι το κλείσιμο των συνόρων, αλλά η ευρωτουρκική προσέγγιση»
  • [10] Παπαδημούλης: «Δεν είναι ώρα γιαExit, αλλά για περισσότερη Ευρωπαϊκή συνεργασία και στο προσφυγικό».
  • [11] Συζήτηση στο ΕΚ για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα της κρίσης, με πρωτοβουλία του Στ. Κούλογλου
  • [12] ΕΕ-Ιράν: Σε αναζήτηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης
  • [13] Δ.Παπαδημούλης στην Handelsblatt: «Διπλή πρόκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και το μεταρρυθμιστικό
  • [14] «Πρακτορείο Υγείας», η νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [15] Τους 108 έφτασαν οι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης
  • [16] Σε λειτουργία το πρώτο μηχάνημα PET/CT στη βόρεια Ελλάδα
  • [17] «Ξεπέρασε κάθε όριο», δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας αναφορά του Λ. Λαζόπουλου στην αναπηρία του Β. Σόιμπλε
  • [18] Κυρ. Μητσοτάκης: Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία
  • [19] Σεμπά: «Πάμε στις Βρυξέλλες για τη νίκη»

  • [01] Με έτοιμα τα κέντρα καταγραφής προσέρχεται η Ελλάδα στο Συμβούλιο Κορυφής

    Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται, ήδη, τρία από τα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης (hotspots) σε Μυτιλήνη, Λέρο και Χίο, ενώ εντός των ερχόμενων ημερών θα είναι έτοιμα τα κέντρα σε Σάμο και Κω. Όμως το κέντρο στην Κω θα λειτουργήσει με μικρή καθυστέρηση, λόγω της παροδικής αναστολής των εργασιών ως αποτέλεσμα των αρχικών αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας. Συγχρόνως, η χώρα έχει πλέον στα χέρια της το σύνολο των 100 μηχανημάτων Euroduc, τα οποία θα επιτρέψουν τη βέλτιστη λειτουργία της διαδικασίας καταγραφής των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν στη χώρα.

    Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Βασίλης Παπαδόπουλος, ξεκαθάρισε πλήρως τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων καταγραφής, μετεγκατάστασης καθώς και των προαναχωρησιακών κέντρων, προσθέτοντας ότι κατά την αυριανή συνάντηση για το προσφυγικό, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναμένεται να αποσαφηνισθεί τι μέλλει γενέσθαι με τους συνοριακούς ελέγχους μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

    Σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων καταγραφής και ταυτοποίησης, εκεί θα γίνεται ένας αρχικός διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ευάλωτων ομάδων και ασυνόδευτων ανηλίκων, των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος ο χρόνος παραμονής στα κέντρα καταγραφής στα νησιά θα είναι ο μικρότερος δυνατός, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο που έχει υποβάλλει η Ελλάδα στην ΕΕ, θα γίνει προσπάθεια, ώστε ο χρόνος παραμονής των αλλοδαπών στα κέντρα να μην ξεπερνά τις τρεις ημέρες.

    Σε ό,τι αφορά στα κέντρα στην ενδοχώρα, διευκρίνισε ότι και σε αυτά θα παραμένει κόσμος για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Τα κέντρα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή παραμονή όσων πρόκειται να μετεγκατασταθούν.

    Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που έχει εκφρασθεί από δημάρχους, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και την ΚΕΔΕ, σημείωσε ότι τους ζητήθηκε να υποδείξουν χώρους, με την επισήμανση της αναγκαιότητας για εύρεση χώρων εν όψει του ενδεχόμενου κινδύνου εγκλωβισμού ανθρώπων στην ελληνική επικράτεια.

    Σε ό,τι αφορά στους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν περιστασιακά στην Αττική, διευκρίνισε ότι τα αθλητικά κέντρα, το Ελληνικό και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν περιστασιακά, δεν είναι κατάλληλοι για διαμονή ανθρώπων πέρα των 2-4 ημερών.

    Σχετικά με τα προαναχωρησιακά κέντρα, σημείωσε ότι δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν, απλά λειτουργούν σε μικρότερο βαθμό από το παρελθόν. Στα κέντρα αυτά, θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, ώστε να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες, διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

    Διευκρινίζοντας όσα έχουν ειπωθεί για «κλείσιμο των συνόρων», είπε ότι «υπάρχει παρανόηση. Εμείς, όταν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων, εννοούμε το κλείσιμο της Ειδομένης, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι μια κανονικότητα. Είναι μια παράτυπη διαδικασία που έχει γίνει ανεκτή τους τελευταίους μήνες, λόγω των μεγάλων ροών. Η έξοδος μιας χώρας από το Σένγκεν δεν υπάρχει. Και δε μπορεί να γίνει».

    Σε ό,τι αφορά στη συνδρομή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση των ροών, σημείωσε ότι «πράγματι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και τριβές στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι π.χ. η έρευνα και η διάσωση είναι μια κυριαρχική αρμοδιότητα ενός κράτους. Όμως, το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται σε διμερείς διαφορές μεταξύ των χωρών. Το ΝΑΤΟ θα επιβλέπει τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια και θα ενημερώνει την τουρκική ακτοφυλακή, έτσι ώστε να μην έρχονται προς την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο. Γεροβασίλη: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό

    [02] Συνάντηση Μητσοτάκη-Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες

    «Το προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο αν υπάρξει ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    «Η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας πρωτοφανούς κρίσης. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιληφθεί την ένταση του προβλήματος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Θέλω, όμως, να σημειώσω ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει σημαντική πρόοδος, ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στην Ευρώπη. Εμείς είπαμε ότι δεν πρόκειται να μετατρέψουμε το πρόβλημα αυτό σε πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ένα εθνικό θέμα και η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική. Όσο η χώρα θα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καταδείξουμε, ακόμη και σε αυτούς που μας κουνάν το δάχτυλο, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο. Ότι και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ότι τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί από την Επιτροπή με πολύ δεσμευτικούς στόχους μετεγκατάστασης πρέπει να ολοκληρωθούν από τα κράτη μέλη».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στις ευθύνες της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις δικές της δεσμεύσεις, σε σχέση με την ανάσχεση των ροών αυτών και κυρίως στο πεδίο της εξάλειψης των δικτύων των διακινητών των ανθρωπίνων ψυχών, που δυστυχώς οργιάζουν και με την ανοχή της Τουρκίας».

    Η Ελλάδα είναι υπό μεγάλη πίεση, γιατί είναι ένα από τα σημεία εισόδου των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, δήλωσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Σημείωσε ότι η Ελλάδα «προσπαθεί να στήσει έναν μηχανισμό που να ανταποκρίνεται και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και προσέθεσε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να δείξουμε κατανόηση στην Ελλάδα και να εξάρουμε τη στάση του ελληνικού λαού και όλων εκείνων που καθημερινά επιχειρούν στις ελληνικές θάλασσες, και κυρίως στην ελληνική ακτοφυλακή που πραγματικά δίνει τον καλύτερό της εαυτό στο κομμάτι της διάσωσης».

    [03] Για να διασώσουμε τη Σένγκεν πρέπει να ξεπεράσουμε τον κανονισμό του Δουβλίνου τονίζει ο Ιταλός ΥΠΕΞ Π.Τζεντιλόνι

    Με άρθρο του που απέστειλε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, ενόψει της επίσκεψής του, αύριο, στην Αθήνα, εξηγεί τις θέσεις της Ιταλίας, σε βασικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, τις προκλήσεις της ΕΕ, την ανάγκη άρσης των δογματικών υπερβολών δημοσιονομικής πειθαρχίας και την ανάγκη μιας κοινής, ευρωπαϊκής, διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

    [04] Ο. Γεροβασίλη: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό

    Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και έχει αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες με τον καλύτερο τρόπο, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο δημοτικό Ρ/Σ Του Ηρακλείου Αττικής «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM». «O πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής, δεν θα είναι εγκαλούμενος, αλλά εγκαλών», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας πως για την αντιμετώπιση τής προσφυγικής κρίσης απαιτείται ευρωπαϊκή λύση και η κάθε χώρα να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί.

    «Έχουμε τα μεγάλα προσφυγικά ρεύματα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και φυσικά η Ελλάδα ως χώρα εισόδου. Η χώρα μας από την πλευρά της έχει κάνει πάρα πολλές προσπάθειες, με ατέλειες φυσικά, και αδυναμίες, δεδομένου ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα καινούργιο θέμα. Δεν είναι το παλιό θέμα της μετανάστευσης που ξέραμε. Το προσφυγικό, και μάλιστα σε τέτοιους αριθμούς, είναι πραγματικά δύσκολα διαχειρίσιμο από εμάς, με βάση τη δυνατότητα της χώρας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε:

    «Ωστόσο, σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τους πρόσφυγες, με το ανθρώπινο πρόσωπο του ελληνικού λαού και την αυτοθυσία ανθρώπων στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο. Και βεβαίως είναι σημαντικές όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα να φθάνουμε να έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και τα συμφωνηθέντα. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, με την έννοια ότι ως ευρωπαϊκό πρόβλημα θα πρέπει να έχει και ευρωπαϊκή λύση. Αυτό σημαίνει ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται και η κάθε χώρα να σηκώνει το βάρος που της αναλογεί».

    [05] Απεβίωσε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος

    Πέθανε χθες, σε ηλικία 88 ετών ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος, ο οποίος το 2008 είχε τιμηθεί για τους αγώνες του ενάντια στη χούντα, με την απονομή -από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια- του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος», σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ.

    Ο Ηλίας Δημητρακόπουλος γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα. Το 1943 ήταν ο νεότερος σε ηλικία κρατούμενος των κατοχικών δυνάμεων στις Φυλακές Αβέρωφ. Μετά τον πόλεμο, έγινε ο νεότερος πολιτικός συντάκτης της «Καθημερινής» και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή του Μακάριου από την εξορία του στις Σεϋχέλλες και στην εκλογική ήττα του Κ. Καραμανλή το 1963, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

    Έγραψε το βιβλίο «Η Απειλή Δικτατορίας» (Μάρτης 1967), στο οποίο 18 σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες των ΗΠΑ μιλούν για το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας και προειδοποιούν για μια επερχόμενη χούντα. Ήταν το πρώτο βιβλίο που απαγόρευσε και κατέσχεσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ «με την επιβολή της δικτατορίας, το 1967 κατέφυγε [?] στις ΗΠΑ, όπου αποκάλυψε την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον από τον ένθερμο υποστηριχτή της χούντας ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τομ Πάπας.

    Οι έρευνές του τον οδήγησαν σε πλήθος αποκαλύψεων που έ?ελλαν να γράψουν ιστορία, ?ε αποκορύφωμα την ?ελληνική πτυχή? του Watergate, του μεγαλύτερου σκανδάλου των ΗΠΑ, δηλαδή τη χρηματοδότηση από τη χούντα της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον και αυτού που οδήγησε στην πτώση του Νίξον».

    Η ανακοίνωση τονίζει ότι ο Η. Δημητρακόπουλος «είναι ο μόνος που τόλμησε να τα βάλει με την CIA, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον της». Μάλιστα, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως «η χούντα του αφαίρεσε, λόγω της δράσης του, την ελληνική ιθαγένεια, ενώ υπήρξε σχέδιο για τη δολοφονία του».

    [06] Με υπουργική απόφαση τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης στην ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡT

    Παρατείνεται έως τις 15 Μαρτίου, η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης για την παράλληλη απασχόληση όσων εργάζονται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

    Η παράταση δίνεται με τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης".

    Με την ίδια τροπολογία ορίζεται, ότι τα κριτήρια με τα οποία θα δίδεται άδεια για την παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων και των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν ήδη στην ΓΓΕΕ, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

    [07] Το Brexit και η προσφυγική κρίση στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

    Το Brexit και η προσφυγική κρίση είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής που διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

    «Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και θα παραμείνουν στην Ελλάδα», ανέφερε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μία μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, αποκλείοντας εκ νέου οποιοδήποτε σενάριο αποπομπής ή απομόνωσης της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν. «Δεν υπάρχει σχέδιο Α, Β ή Γ. Υπάρχει μόνο μία στρατηγική για το προσφυγικό και αυτή είναι η συνεργασία με την Τουρκία, έτσι ώστε να λειτουργήσει το κοινό Σχέδιο Δράσης. O αποκλεισμός της Ελλάδας δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματά μας», ξεκαθάρισε η ίδια πηγή. Ωστόσο αποδέχτηκε ότι το ζήτημα της ενεργοποίησης του άρθρου 26 του Κώδικα Σένγκεν είναι πιθανό να τεθεί στο τραπέζι, καθώς μόνο έτσι η Γερμανία και η Αυστρία θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και μετά τον Μάιο.

    [08] Στους 25 οι νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία

    Ο βομβαρδισμός, προχθές Δευτέρα, ενός νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βορειοδυτική Συρία προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν οι MSF στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση είχε ανακοινώσει χθες πως ο βομβαρδισμός που έπληξε το νοσοκομείο αυτό στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, προκάλεσε 11 θανάτους, διευκρινίζοντας πως εξακολουθούσαν να υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπια.

    "Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 25 θανάτους. Πρόκειται για εννέα εργαζομένους και 16 πολίτες, μεταξύ των οποίων ασθενείς και ένα παιδί", δήλωσε εκπρόσωπος των MSF στη Βηρυτό. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δέκα είναι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

    Η Γαλλία έχει καταδικάσει τις αεροπορικές επιδρομές οι οποίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκαν από δύο αεροπλάνα, κατά τα φαινόμενα ρωσικά.

    Σε αυτό το νοσοκομείο των 30 κλινών, το οποίο διέθετε δύο χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία και μονάδα επειγόντων περιστατικών, εργάζονταν 54 άνθρωποι.

    Οι MSF υποστηρίζουν αυτή τη νοσοκομειακή μονάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015, κυρίως με την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού και την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της.

    [09] «Ο σωστός δρόμος δεν είναι το κλείσιμο των συνόρων, αλλά η ευρωτουρκική προσέγγιση»

    Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο της αντιμετώπισης των αιτίων της προσφυγικής κρίσης, της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και της δίκαιης κατανομής των προσφύγων ή να τον εγκαταλείψουμε και αντ΄αυτού να κλείσουμε τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας, με όλες τις συνέπειες που θα είχε αυτό για την Ελλάδα και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διερωτήθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας από το βήμα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να τονίσει ότι η ίδια θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο σωστός δρόμος είναι η ευρωτουρκική προσέγγιση.

    «Το μεγάλο θέμα αυτού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι το εξής ερώτημα: έχουμε προχωρήσει τόσο με την ευρωτουρκική μας προσέγγιση στη βάση της ατζέντας ΕΕ-Τουρκίας για τη συνολική αντιμετώπιση των αιτίων της προσφυγικής κρίσης και για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, ώστε να αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο -διότι με αυτόν μπορεί η παράνομη μετανάστευση να περιοριστεί αισθητά, κάτι το οποίο αποτελεί αποφασιστική προϋπόθεση για την νόμιμη κατανομή- ή πρέπει να τον εγκαταλείψουμε και αντ΄ αυτού, όπως κάποιοι τώρα ζητούν επιτακτικά, να κλείσουμε τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας, με όλες τις συνέπειες για την Ελλάδα και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στην Bundestag, για να προσθέσει ότι αυτή είναι η κατάσταση για τον ενδιάμεσο απολογισμό που η ίδια θέλει να κάνει μετά τη Σύνοδο και να διευκρινίσει: «Είναι αυτονόητο ότι εγώ θα βάλω τα δυνατά μου ώστε να αποδειχθεί η ευρωτουρκική προσέγγιση ως αυτός ο δρόμος τον οποίο αξίζει να συνεχίσουμε».

    [10] Παπαδημούλης: «Δεν είναι ώρα γιαExit, αλλά για περισσότερη Ευρωπαϊκή συνεργασία και στο προσφυγικό».

    «Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και όσον αφορά ταhotspotsκαι όσον αφορά την μετεγκατάσταση. Γιατί δεν έχει νόημα να φτιάξουμεhotspots, να έρχονται άνθρωποι και μετά να μην μπορούμε να τους κατανείμουμε- διαφορετικά η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε ένα τεράστιο στρατόπεδο υποδοχής προσφύγων. Δεν το θέλουμε αυτό. Γι' αυτό χρειάζεται κατεπειγόντως το σύστημα αυτό», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς απαντώντας στον αντιπρόεδρο του ΕΚ Δ. Παπαδημουλη» στη διάρκεια συζήτησης για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

    «Η αξιοπιστία της ΕΕ χάνεται κάθε μέρα αν δεν είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε αυτή την κατανομή που αποφάσισαν από κοινού όλα τα κράτη-μέλη», προειδοποίησε ο κ. Σουλτς.

    Μιλώντας ενώπιον του Προέδρου του ΕΚΜάρτιν Σουλτς, του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Προέδρου του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΝτόναλντ Τουσκ, ο κ.Παπαδημούλης είπε:

    «Κύριε Πρόεδρε, συμφωνώ απολύτως μαζί σας ότιδεν είναι η ώρα γιαExit,όπως είπατε και στον κύριο Κάμερον.Είναι η ώρα για περισσότερη και αποτελεσματικότερη ευρωπαϊκή συνεργασία.Αλλά για να είναι η Ευρωπαϊκή συνεργασία αποτελεσματική,πρέπει όσα αποφασίζονται, να εφαρμόζονται κιόλας.Από τον Σεπτέμβρη έχει αποφασιστείκαι στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Κομισιόν και στο Συμβούλιο,ημετεγκατάσταση160χιλιάδωνπροσφύγων,αναλογικά. Μέχρι τώρα έχουν μετεγκατασταθείπερίπου 400».

    Συνεχίζοντας την παρέμβασή του έθεσε το ερώτημα αν «είναι δυνατόν η Ευρώπη, να είναι ενωμένη α λα κάρτ; Να θέλουν οιΟύγγροικαι οιΠολωνοίκονδύλιαγια τις αγροτικές επιδοτήσεις,χρήματααπό τα διαρθρωτικά ταμεία για τα έργα -και σωστά- καιτην ίδια στιγμή,να αρνούνται την υπογραφή τους σε κοινές αποφάσεις στο προσφυγικό;Και στη Συνθήκη του ΟΗΕ και στην Ένταξή τους στην ΕΕ και στις αποφάσεις των Συμβουλίων; Πώς τα σχολιάζετε αυτά;»

    «Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει ενωμένη.Hιστορική πείρα στην Ευρώπημας διδάσκει ένα μάθημα: Όταν οι χώρες και τα έθνη δεν συνεργάστηκαν διασυνοριακά, η Ευρώπη απέτυχε» απάντησε ο κ Σουλτς.

    Ειδικότερα για την αλλλεγγύη, είπε ότι «είναι μια αρχή θεμελιώδης. Και όποιος λέει 'εγώ είμαι αλληλέγγυος μόνο όταν με συμφέρει - η αλληλεγγύη μου έχει προϋποθέσεις' δηλαδή το δικό μου το συμφέρον, όποιος δεν βλέπει την αλληλεγγύη ως κάτι το αμφίδρομο-ότι δηλαδή κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις-τότε πραγματικάεμποδίζει τα γρανάζια της ΕΕ.Η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Σουηδία, δεν μπορούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».

    Για τη μετεγκατάσταση, απάντησε «έχετε δίκιο, από τους 160 χιλιάδες πρόσφυγες όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, έχουν μετακινηθεί μόλις 400 άτομα. Αλλά όταν λέει η Γαλλία 30 χιλιάδες και η Γερμανία 40 χιλιάδες, αυτό σημαίνει ότι έχουν υποδεχθεί ήδη 70 χιλιάδες άτομα και ότι απομένουν για τις υπόλοιπες χώρες 90 χιλιάδες άνθρωποι - δυο τρεις χιλιάδες σε κάθε χώρα δηλαδή. Γίνεται αυτό το πράγμα! Δεν είναι κάτι ανέφικτο».

    Προειδοποίησε δε ότι «πρέπει να ληφθεί υπόψην το ΑΕΠ, ο πληθυσμός, ο αριθμός των ανέργων σε κάθε χώρα και το πόσους έχει ήδη δεχθεί. Νομίζω πως είναι μια πάρα πολύ δίκαιη δικλείδα κατανομής. Και πρέπει να δούμε ποια είναι η βάση του προβλήματος και όχι να πηγαίνουμε σε ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Οφείλουμε να το λύσουμε αν δεν θέλουμε να διαλυθεί η ΕΕ».

    Ως προς τις σχέσεις με την Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά «ναι, υπάρχει η ηθική πτυχή, αλλά θα σας απαντήσω ρεαλιστικά ότι χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και ότι θα πρέπει να σιωπήσουμε.

    Ναι, θα έχουμε και άλλες τέτοιες ροές προσφύγων. Και ξέρω πως είναι δύσκολο να διαπραγματευόμαστε με μια χώρα όπως η Τουρκία, η οποία με την πολιτική στους Κούρδους - και ξέρω πως είναι επίμαχο το θέμα εδώ-κάνει αυτά που κάνει, αλλά, από την άλλη, ως κάποιος που έχει πάει εκεί πέρα, ξέρω πως οι πρόσφυγες Σύριοι στα τουρκικά στρατόπεδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι σε κάποια κράτη-μέλη της Ένωσης. Και είναι θα έλεγα υποδειγματική η κατάσταση εκεί πέρα, ενώ θα ήθελα να θυμίσω ότι η Τουρκία είχε για αρκετά μεγάλο διάστημα ανοιχτά τα σύνορά της με τη Συρία για να μπαίνουν πρόσφυγες».

    Απηύθυνε επίσης «έκκληση να ανοίξουν τα σύνορά τους κοντά στο Κίλις κοντά στο Χαλέπι, για να μπουν οι πρόσφυγες - είναι πράγματι δύσκολο, αλλά χρειαζόμαστε την Τουρκία για να ρυθμιστεί το ζήτημα».

    [11] Συζήτηση στο ΕΚ για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα της κρίσης, με πρωτοβουλία του Στ. Κούλογλου

    "H Διασφάλιση της ποιότητας της φροντίδας και της προστασίας των παιδιών στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης " είναι το αντικείμενο συζήτησης που διοργανώνουν τηνΤετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, η ευρωβουλευτής Τζιν Λάμπερτ, αντιπρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η διεθνής ΜΚΟ LUMOS.

    Η LUMOS, είναι μια διεθνής ΜΚΟ που ιδρύθηκε από την συγγραφέα JK Rowling και έχει στόχο τον τερματισμό του εγκλεισμού των παιδιών σε ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2050. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και της κοινωνίας των πολιτών.

    Έρευνες ογδόντα περίπου χρόνων έχουν αποδείξει τις βλάβες που προκαλεί στα παιδιά ο εγκλεισμός σε ιδρύματα. Παρά τις καλές προθέσεις, τα ιδρύματα δεν προστατεύουν τα παιδιά, αντιθέτως τα αφήνουν πιο ευάλωτα στη βία, την κακοποίηση και την παραμέληση.

    Η ΕΕ έχει αναγνωρίσει τη ζημία που έχει προκαλέσει ο εγκλεισμός κι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες να τερματιστεί αυτή η μορφή περίθαλψης. Με την εισαγωγή ενός εκ των προτέρων όρου για την κοινωνική ένταξη, με προτεραιότητα την "μετάβαση από τα ιδρύματα στην παροχή υπηρεσιών σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας"- στον κανονισμό 1303/2013 των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών και Επενδυτικών Ταμείων (ESI) ταμείων- η ΕΕ έχει απαγορεύσει τη χρήση τους για την συντήρηση, ανακαίνιση ή κατασκευή ιδρυμάτων, ενώ ενθαρρύνει τα κράτη μέλη, τα οποία δεν έχουν ακόμη κάνει τη μετάβαση, να δώσουν προτεραιότητα σε προγράμματα που την υποστηρίζουν.

    Η συζήτηση θα ασχοληθεί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η φροντίδα των παιδιών και τα συστήματα προστασίας στην Ελλάδα και θα προτείνει τρόπους με τους οποίους όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών ταμείων, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για την παροχή λύσεων, σύμφωνα με την αρχή της προστασίας του παιδιού και των υφιστάμενων διεθνών νομοθεσιών και της ΕΕ. Παράλληλα θα παρουσιαστεί η πρόσφατη έρευνα της LUMOS για την κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ώστε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς θα εξασφαλιστεί η αποτελεσματική αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών και Επενδυτικών Ταμείων στη χώρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, την προστασία του παιδιού, την ποιότητα της οικογένειας και τη φροντίδα σε επίπεδο κοινότητας. 13.30: Χαιρετισμός από τους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κούλογλου και Jean Lambert και από τη Georgette Mulheir, Διευθύνων Σύμβουλο της Lumos.

    [12] ΕΕ-Ιράν: Σε αναζήτηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης

    Βίντεο ΕΚ:Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ξεκινά συζητήσεις με ευρωβουλευτές στο ΕΚ για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, τη Συρία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [13] Δ.Παπαδημούλης στην Handelsblatt: «Διπλή πρόκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα»

    Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί σε δύο μεγάλες προκλήσεις: η πρώτη έχει να κάνει με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και η δεύτερη με την εφαρμογή ενός ευρύτατου μεταρρυθμιστικού προγράμματος, απαραίτητο για να κινηθεί η χώρα μπροστά, να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να ορθοποδήσει η κοινωνία.

    Αναφορικά με τηνπροσφυγική κρίση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι ελληνικό, και κατά συνέπεια απαιτείται μια συνολική ευρωπαϊκή λύση. Σίγουρα οι ρίζες της κρίσης είναι διεθνείς, καθότι στη Συρία εμπλέκονται οι μεγαλύτερες περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις, ωστόσο οι συνέπειες της κρίσης επηρεάζουν ευθέως την Ευρώπη με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και να περνούν το Αιγαίο με κίνδυνο τη ζωή τους για ένα καλύτερη μέλλον σε μια ειρηνική ήπειρο όπως η Ευρώπη. Δυστυχώς όμως τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης δεν εφαρμόζεται, η οικονομική και τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα δεν επαρκεί, τη στιγμή μάλιστα που το ελληνικό κράτος έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή και υποστήριξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

    Ηασφαλιστική μεταρρύθμισηείναι εξέχουσας σημασίας με δεδομένο το χάος που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία και τον κίνδυνο για την πλήρη κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν πίσω τους ένα δυσθεώρητο έλλειμμα, ένα αποτυχημένο κούρεμα ομολόγων (PSI) που κόστισε 13 δισεκατομμύρια ευρώ, έντεκα συνεχείς περικοπές συντάξεων από το 2010, περικοπές που μείωσαν δραματικά τα έσοδα των ταμείων. Αυτή είναι η καταστροφική εικόνα την οποία καλείται η κυβέρνηση να διαχειριστεί.

    Aντίστοιχα, ημεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και τα ΜΜΕστοχεύει στην καταπολέμηση της διαφθοράς, του καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, και της ανομίας που είχαν εμποτίσει ολόκληρο τον μηχανισμό άσκησης κρατικής εξουσίας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν χωρίς άδειες, προκαλώντας τεράστιες απώλειες εσόδων στο κράτος, σχέσεις διαπλοκής και αλληλεξάρτησης ανάμεσα σε ΜΜΕ και σε κυβερνητικά κόμματα, αδιαφανείς διαδικασίας αξιολόγησης και προσλήψεων προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, όλα αυτά τελειώνουν με τις δύο μεταρρυθμίσεις

    Στο πεδίο τηςκαταπολέμησης της φοροδιαφυγής, οι εξελίξεις είναι εντυπωσιακές. Για πρώτη φορά μετά το 2010 ελληνική κυβέρνηση συντονίζει προσπάθειες και παίρνει πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των προσώπων που εμπλέκονται στις λίστες φοροδιαφυγής στο εξωτερικό. ?Έχει πολύ δρόμο ακόμα η μεγάλη αυτή προσπάθεια και δεν μπορούν να γίνουν πολλά σε μόλις ένα χρόνο διακυβέρνησης.

    [14] «Πρακτορείο Υγείας», η νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έγκυρη και έγκαιρη ιατρική ενημέρωση με τα νέα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, 24 ώρες το 24ωρο, θα παρέχει στους Έλληνες πολίτες από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίουη νέα ιστοσελίδα «Πρακτορείο Υγείας» (www.praktoreio-ygeias.gr).

    Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Πρακτορείου Μιχάλη Ψύλο και τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας, συντάκτη Υγείας του Πρακτορείου Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

    Ο Μ. Ψύλος ανέφερε ότι το Πρακτορείο ανοίγεται στην κοινωνία με μια νέα υπηρεσία που στοχεύει στην πρόληψη, αλλά και όλα τα θέματα Υγείας που αφορούν τους πολίτες. Όπως τόνισε, το Αθηναϊκό Πρακτορείο διαθέτει εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό, αλλά και τις απαραίτητες τεχνολογικές δυνατότητες για να προσφέρει στους συνδρομητές του και σε όλους τους Έλληνες ενημέρωση υψηλής ποιότητας και στον ιατρικό τομέα.

    Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, από την πλευρά του, παρουσίασε τις ενότητες της νέας ιατρικής ιστοσελίδας, «νέα»,«ιατρικά», «έρευνες», «με ενδιαφέρει» και «συνεντεύξεις», και εξήγησε ότι στόχος είναι η άμεση ενημέρωση για όλα τα ιατρικά θέματα με τη σφραγίδα των έμπειρων συντακτών του Πρακτορείου.

    Η θεματολογία της νέας ιστοσελίδας θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα επικαιρότητας, πολιτικής υγείας, δημόσιας υγείας, ιατρικών μελετών, ειδήσεων από τα διεθνή πρακτορεία και θέματα διατροφής, ψυχολογίας και εναλλακτικής ιατρικής.

    Στη νέα ιστοσελίδα γράφουν οι συντάκτες: Μιχάλης Κεφαλλογιάννης, Έφη Φουσέκη, Παύλος Δρακόπουλος, Αγγέλα Φωτοπούλου, Ιωάννα Καρδάρα, και την τεχνική επιμέλεια θα έχει ο Γιώργος Τσαγκατάκης.

    Η παρουσίαση της ιστοσελίδας,η οποία θα είναιonline από τη Δευτέρα το πρωί, έγινε στον Ιανό και την παρακολούθησαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι από όλους τους τομείς της Υγείας.

    [15] Τους 108 έφτασαν οι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης

    Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη, ανεβάζοντας σε 108 το συνολικό αριθμό των θυμάτων.

    Δώδεκα νέα κρούσματα δηλώθηκαν σήμερα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 107 άτομα, ενώ από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ συνολικά 332.

    Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδαμε τον ιό Α (Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους. Η κορύφωσή της αναμένεται προς το τέλος του μήνα.

    [16] Σε λειτουργία το πρώτο μηχάνημα PET/CT στη βόρεια Ελλάδα

    Η λειτουργία ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος PET/CT, πολύτιμου για την διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου εγκαινιάστηκε σήμερα στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, των Διοικητών της Γ΄ και Δ' Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργου Κύρκου και Στρατή Πλωμαρίτη, του Προέδρου του νοσοκομείου, Βασίλη Παππά, του Νίκου Παπαγεωργίου, ενός εκ των δύο ιδρυτών του νοσοκομείου, του πρόεδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου, Κυρίζογλου και πλήθους κόσμου.

    Σύμφωνα με τον Γιώργο Άρσο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", ο τομογράφος εκπομπής ποζιτρονίων είναι απαραίτητος, καθώς με βάση τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται σε αυτόν οι ογκολογικοί ασθενείς, λαμβάνονται θεραπευτικές αποφάσεις μείζονος σημασίας, για το αν πρέπει να χειρουργηθεί κάποιος ή όχι και για το αν η χημειοθεραπεία έχει θετικά αποτελέσματα ή θα πρέπει αντικατασταθεί από άλλο θεραπευτικό σχήμα. "Μήνες προτού η αξονική ή η μαγνητική δείξουν σημάδια βελτίωσης σαν πετυχημένη απάντηση σε μια καλή θεραπεία, ήδη μετά από δύο κύκλους χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, η εξέταση με PET/CT μπορεί να ξεχωρίσει τους ανθρώπους σε αυτούς που απαντούν στη θεραπεία και πρέπει να τη συνεχίσουν και σε αυτούς που δεν απαντούν και πρέπει να προσφύγουν σε εναλλακτική θεραπεία" είπε χαρακτηριστικά.

    [17] «Ξεπέρασε κάθε όριο», δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας αναφορά του Λ. Λαζόπουλου στην αναπηρία του Β. Σόιμπλε

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, αφού σημειώνει ότι έχει μάθει να δέχεται την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη κι αν είναι, τονίζει ότι η χθεσινή αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ξεπέρασε κάθε όριο.

    «Η μητέρα μου ήταν, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της. Ένδειξη πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Λαζόπουλος μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [18] Κυρ. Μητσοτάκης: Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία

    Το προσφυγικό πρόβλημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι κκ Μητσοτάκης και Γιούνκερ συμφώνησαν ότι δεν αποτελεί λύση του προσφυγικού προβλήματος το κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας.

    Μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρόεδρο Γιούνκερ, έναν σταθερό και παραδοσιακό φίλο της Ελλάδας, τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα. Επανέλαβα στον πρόεδρο Γιούνκερ την πάγια άποψη μας ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων δεν αποτελεί λύση στο προσφυγικό. Διατύπωσα στον πρόεδρο Γιούνκερ τη στάση της ΝΔ και την εθνική πολιτική που η χώρα έχει χαράξει στο ζήτημα αυτό. Παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην ΕΕ. Το πρόβλημα το προσφυγικό όμως δεν θα λυθεί μόνο με την κατασκευή των hot spots. Η Ευρώπη θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στην μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες. Και βέβαια η συνεργασία με την Τουρκία πρέπει να φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές μεταναστευτικές ροές. Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο ΕΕ-Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί σε αυτή του τη διάσταση».

    [19] Σεμπά: «Πάμε στις Βρυξέλλες για τη νίκη»

    Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στις Βρυξέλλες, όπου θα αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τη φάση των «32» του Europa League. Ο Σεμπά, ο οποίος αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αρχική ενδεκάδα προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Πάρντο, μίλησε πριν την αναχώρηση και τόνισε την αισιοδοξία του για το θετικό αποτέλεσμα.

    «Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Εμείς, όμως, πάμε εκεί να νικήσουμε και θα τα δώσουμε όλα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα μας βάλει ο αντίπαλος στον αγώνα, αλλά εμείς πάμε για τους τρεις βαθμούς», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

    «Οπωσδήποτε. Είμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Ελπίζουμε να πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, να πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είμαι απόλυτα έτοιμος. Έχω δουλέψει πάρα πολύ. Ελπίζω να κάνω ένα καλό παιχνίδι, να βοηθήσω την ομάδα μου και να δώσω χαρά στους φιλάθλους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 February 2016 - 15:32:53 UTC