Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικές πρωτοβουλίες για να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο προανήγγειλε η Φ. Γεννηματά
  • [02] Με άνοδο 2,53% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [03] Έκρηξη αυτοκινήτου στο κέντρο της Άγκυρας - Πέντε νεκροί σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ
  • [04] Να ξαναγίνει η Ε.Ε. κοινότητα και όχι ένα απλό συμβόλαιο, ζητά ο Ματέο Ρέντσι
  • [05] Αυξήθηκαν τα κρούσματα του ιού Ζίκα στη Βραζιλία
  • [06] «Anomalisa» μια από τις πιο ανθρώπινες ταινίες της χρονιάς
  • [07] «Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την ενημέρωση», υποστηρίζει το Ποτάμι
  • [08] Χάσι: «Να δείξουμε την αξία μας απέναντι σ' έναν σπουδαίο αντίπαλο»

  • [01] Πολιτικές πρωτοβουλίες για να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο προανήγγειλε η Φ. Γεννηματά

    Πολιτικές πρωτοβουλίες για να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real Fm, τονίζοντας ότι δεν θα περιμένει την πλήρη απομόνωση και την καταστροφή της χώρας.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε, επίσης, κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και ειδικότερα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

    «Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσω σε πρωτοβουλίες πολύ συγκεκριμένες. Πιστεύω ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση αυτή τη στιγμή για τη χώρα. Το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκα σε αυτό και στη συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα, και πρέπει να σας πω ότι έμεινα έκπληκτη όταν άκουσα και τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ή προχωράς μόνος σου, ή πηγαίνουμε σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρξει μια κινητοποίηση των δημιουργικών παραγωγικών δυνάμεων στη χώρα και πώς η χώρα δεν θα απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι αυτή την κρίση δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανένα κόμμα μόνο του.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το σχήμα ένα ισχυρό κόμμα και μια ουρά, έχουν αποτύχει. «Θα έπρεπε να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα δυο κόμματα μέσα, και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε.

    [02] Με άνοδο 2,53% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να «βλέπει» και πάλι τα επίπεδα των 500 μονάδων και τους τους επενδυτές να ποντάρουν στο σενάριο συμφωνίας για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

    Η άνοδος της αγοράς υποστηρίχτηκε και από το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όμως πραγματοποιήθηκε με μέτριο τζίρο.

    Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Eurobank, της Πειραιώς, της Ελλάκτωρ, του ΟΛΠ, της Motor Oil και του ΟΠΑΠ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 495,10 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,53%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 500,66 μονάδες (+3,68%).

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 53,882 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 92.715.495 τεμάχια.

    [03] Έκρηξη αυτοκινήτου στο κέντρο της Άγκυρας - Πέντε νεκροί σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

    Ένα όχημα εξερράγη σήμερα στο κέντρο της Άγκυρας, σε μικρή απόσταση από το κτίριο του γενικού επιτελείου στρατού, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα καμιόνι στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες. Οι εικόνες που πρόβαλε το CNN Turk δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

    Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το CNN Turk επικαλούμενο τον κυβερνήτη της Άγκυρας κάνουν λόγο για 5 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

    Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αρχές του Οκτωβρίου στην Άγκυρα σε διπλή βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια μιας πορείας ειρήνης.

    [04] Να ξαναγίνει η Ε.Ε. κοινότητα και όχι ένα απλό συμβόλαιο, ζητά ο Ματέο Ρέντσι

    «Το κύριο θέμα είναι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει και πάλι τα επόμενα χρόνια μια κοινότητα, ή θα είναι μόνον ένα συμβόλαιο», τόνισε ο Ματτέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια παρέμβασής του στην ιταλική Γερουσία.

    Στην ομιλία του ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ένωσης, ο κ. Ρέντσι πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γεννήθηκε για να ανακόψει τον κόσμο που βρίσκεται εκτός συνόρων της, αλλά ως τόπος που γεννά ενθουσιασμό και είναι σε θέση να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τον υπόλοιπο, τον αξιολογότερο κόσμο. Αν αυτό δεν συμβαίνει, σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και εμείς οι Ιταλοί έχουμε το χρέος να το θέσουμε υπόψη».

    Ο ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει, η Μεγάλη Βρετανία, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά «δεν μπορούν να γίνουν δεκτά, παθητικά, όλα τα αιτήματα του Λονδίνου». Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, κατέστησε σαφές ότι «η χώρα του τάσσεται υπέρ ενός συμβιβασμού, και η επιστολή του Τουσκ πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση».

    Αναφερόμενος, τέλος, στο προσφυγικό, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός δήλωσε:

    «Υπάρχει μια αρχή σεβασμού των κανόνων: όποιος δεν έχει δικαίωμα στην υποδοχή πρέπει να σταλεί πίσω στο σπίτι του, το λέμε από την πρώτη ημέρα. Αλλά αν τους επαναπατρισμούς τους κάνει η Ένωση, αυτό είναι ένα συγκεκριμένο έργο, αν τους αναλάβουν οι χώρες μέλη είναι άλλο φιλμ. Στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών η Ιταλία είναι εκείνη η οποία προχώρησε στους περισσότερους επαναπατρισμούς, κι όμως, υπάρχει η γενικευμένη αντίληψη ότι δεν είναι αρκετοί».

    [05] Αυξήθηκαν τα κρούσματα του ιού Ζίκα στη Βραζιλία

    Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέφερε σήμερα 4.443 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα μικροκεφαλίας, καταγράφοντας μια αύξηση από την περασμένη εβδομάδα που είχε ανακοινώσει 4.314, καθώς η νοτιοαμερικανική αυτή χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του ιού Ζίκα που συνδέεται μ' αυτή τη σπάνια συγγενή βλάβη.

    Από το σύνολο των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, 508 κρούσματα μικροκεφαλίας έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ 3.953 ερευνώνται, ανακοίνωσαν οι βραζιλιανές αρχές.

    Το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 41 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μικροκεφαλίας συνδέονται με μόλυνση από τον ιό Ζίκα. Σήμερα δεν επικαιροποίησε τον αριθμό αυτό.

    Ο ιός Ζίκα έχει πλέον επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες και έχει οδηγήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει παγκοσμίως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

    [06] «Anomalisa» μια από τις πιο ανθρώπινες ταινίες της χρονιάς

    Επτά χρόνια μετά το αριστουργηματικό του σκηνοθετικό ντεμπούτο, με το φιλμ «Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης» (Synecdoche, New York - 2008), ο χαρισματικός Τσάρλι Κάουφμαν επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, μαζί με τον Ντιουκ Τζόνσον, παρουσιάζοντας ένα συγκινητικό stop-motion animation, το οποίο βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Το «Anomalisa» κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου. Όπως εύστοχα παρατηρούν οι διεθνείς κριτικές, πρόκειται για «μια από τις πιο ανθρώπινες ταινίες της χρονιάς», έστω και αν «δεν περιλαμβάνει ούτε έναν άνθρωπο», αλλά οι πρωταγωνιστές του είναι κούκλες.

    Το «Anomalisa» είναι ακόμη μία ευφάνταστη ιστορία του Τσάρλι Κάουφμαν, που συνεχίζει την εξερεύνηση στην ανθρώπινη ύπαρξη και έρχεται να ταιριάξει ιδανικά δίπλα στα βραβευμένα σενάρια ταινιών όπως «Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς », «Adaptation» και «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού». Όπως συνήθως συμβαίνει στις ιστορίες του Κάουφμαν, οι ήρωες του «Anomalisa» ψάχνουν γύρω τους «μια ελπίδα για ένα είδος ουσιαστικής επικοινωνίας», όπως το διατυπώνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, αναμετρώμενοι με αισθήματα απομόνωσης, μοναξιάς και το φάντασμα της μελαγχολίας.

    Στην ταινία, ο Μάικλ Στόουν, σύζυγος, πατέρας και σεβαστός συγγραφέας του βιβλίου «How May I Help You Help Them?», νιώθει βαλτωμένος στην πεζή ζωή του. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Σινσινάτι, όπου θα μιλήσει σε ένα συνέδριο για επαγγελματίες στην εξυπηρέτηση πελατών, ο Μάικλ συναντά τη Λίσα, μία ντροπαλή αντιπρόσωπο πωλήσεων που τον κάνει να νιώσει ξανά «ζωντανός». Τόσο, που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τα πάντα και τους πάντες, ακόμη και την οικογένεια του, προκειμένου να δραπετεύσει μαζί της προς μια... καλύτερη ζωή.

    Το «Anomalisa» γράφτηκε το 2005, όταν ο Κάουφμαν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνθέτη Κάρτερ Μπέργουελ για τη δημιουργία μιας ιστορίας στο στιλ των θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο, που θα παρουσιάζονταν επί σκηνής μαζί με μια επίσης καινούρια ιστορία των αδελφών Κοέν. Ο Μπέργουελ συνόδευσε τις ιστορίες με τη μουσική του και ο Μάρκο Κονστάνζο πρόσθεσε τα ηχητικά εφέ που ζωντάνεψαν τις ιστορίες στο ανέβασμά τους στη Νέα Υόρκη.

    [07] «Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την ενημέρωση», υποστηρίζει το Ποτάμι

    «Όπως, άλλωστε, λέει και ο αγαπητός στον ΣΥΡΙΖΑ Νόαμ Τσόμσκι: Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σε αυτήν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας δηλώσεις του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη για τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

    Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι επισημαίνει και τα εξής: «Ο κ. Βερναρδάκης ως πολυπράγμων υπουργός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδίδεται τώρα και σε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Να τον ρωτήσουμε λοιπόν: Τη στοχοποίηση δημοσιογράφων από την κυβέρνηση ποιοι κανόνες τη δικαιολογούν; Η σύγκρουση υπουργών με δημοσιογράφους που υποβάλλουν ενοχλητικές ερωτήσεις σε ποιο καθεστώς παραπέμπει; Τα κυβερνητικά non paper που παραπλανούσαν την κοινή γνώμη είναι και αυτά αντικειμενική ενημέρωση;».

    Το Ποτάμι τονίζει ότι «η χθεσινή δήλωση του κ. Βερναρδάκη σε συνδυασμό με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου της Βουλής ότι ?το κράτος εγγυάται την αντικειμενικότητα? και τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή ότι ?τα κανάλια δε μπορούν να είναι απέναντι στην κυβέρνηση? δείχνουν καθαρά τι έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση: να ελέγξει την ενημέρωση. Το επόμενο βήμα θα είναι να δημιουργήσει Υπουργείο Αλήθειας που θα υπαγορεύει τι και πώς πρέπει να προβάλλεται».

    [08] Χάσι: «Να δείξουμε την αξία μας απέναντι σ' έναν σπουδαίο αντίπαλο»

    Την εκτίμηση ότι η Άντερλεχτ μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Μπέσνικ Χάσι, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης που θα γίνει στις Βρυξέλλες για τη φάση των «32» του Europa League.

    «Θα πρέπει να δείξουμε την αξία μας απέναντι σ' έναν σπουδαίο αντίπαλο. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δείξει καλή νοοτροπία και τώρα καλούμαστε να το κάνουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Πριν από δύο χρόνια είχαμε χάσει, αλλά ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το «μηδέν» και να σκοράρουμε. Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Θα συνεχίσουμε ό,τι έχουμε χτίσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Άλλωστε παίζουμε στην έδρα μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε σε αυτό το επίπεδο», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της βελγικής ομάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 February 2016 - 17:32:41 UTC