Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βοηθός επιτελάρχη τοποθετείται ο Μ. Σφακιανάκης - Δεν ετέθη θέμα παραίτησης του Ν. Τόσκα
  • [02] Σε αποκλεισμούς επαρχιακών οδών του νομού Λάρισας προχώρησαν οι αγρότες
  • [03] Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα
  • [04] Πόλεμος ανακοινώσεων για την Υγεία - Η απάντηση του υπουργείου στην κριτική της ΝΔ
  • [05] Ο καθηγητής Γ. Βυθούλκας μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ομοιοπαθητική
  • [06] «Πρακτορείο Υγείας», η νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] Σε λειτουργία το πρώτο μηχάνημα PET/CT στη βόρεια Ελλάδα
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Tο μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία
  • [09] Εύκολες νίκες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
  • [10] Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-0 στο ημίχρονο
  • [11] «Ποδαρικό» στα μετάλλια για την Ασπρογέρακα, χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Συλλόγων

  • [01] Βοηθός επιτελάρχη τοποθετείται ο Μ. Σφακιανάκης - Δεν ετέθη θέμα παραίτησης του Ν. Τόσκα

    Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αποδοχή της προσφυγής του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

    Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από το αρχηγείο με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.

    Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.

    Σε ότι αφορά την υπόθεση του κ . Σφακιανάκη πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.

    [02] Σε αποκλεισμούς επαρχιακών οδών του νομού Λάρισας προχώρησαν οι αγρότες

    Σε αποκλεισμούς επαρχιακών οδών του νομού Λάρισας που συνδέονται με εναλλακτικές διαδρομές κίνησης, προχώρησαν και σήμερα το απόγευμα οι αγρότες του νομού, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία των οχημάτων.

    Από τις 5 έως τις 6.15 μμ, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν τον κόμβο Πλατυκάμπου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και για το ίδιο χρονικό διάστημα άλλη ομάδα αγροτών απέκλεισε τη γέφυρα Δαμασίου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης. Από τις 5 δε, το απόγευμα, παραμένει κλειστή και η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος τους Αργυροπουλίου.

    Οι αγρότες σφίγγουν κάθε μέρα και περισσότερο τον κλοιό, με τα Τέμπη να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ? αόριστον αναμένοντας ανταπόκριση στα αιτήματα τους.

    [03] Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    Τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες των κρατών -μελών της ΕΕ. Οι "28" εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων καθώς και την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία.

    "Τρομοκρατικές ενέργειες, από όποιον και όπου λαμβάνουν χώρα, είναι πάντα απαράδεκτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της θα εντείνουν όλες τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, σε συνεργασία με τους εταίρους", αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή του οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ.

    Ερντογάν: Η ευθύνη για την επίθεση ανήκει στο PYD

    Τα στοιχεία που έχει η Τουρκία δείχνουν ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) και το PKK βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Αγκυρας, επέμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεπικουρώντας τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και απορρίπτοντας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, αλλά και του PKK. "Ακόμη και αν οι ηγεσίες του PYD και του PKK ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέση με αυτό, βάσει των πληροφοριών που έχουμε από τον υπουργό μας των Εσωτερικών και τις υπηρεσίες Πληροφοριών μας, έχει στοιχειοθετηθεί ότι έγινε από αυτούς", είπε.

    Η Αγκυρα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την επιχείρηση του τουρκικού πυροβολικού στη βόρεια Συρία , που πλήττει καθημερινά και συστηματικά θέσεις των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της στρατιωτικής πτέρυγας του PYD.

    Ο Ερντογάν είναι εξοργισμένος με την αμερικανική ανεκτική στάση απέναντι στην προέλαση των κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και εγκαλεί την Ουάσινγκτον για την άρνησή της να χαρακτηρίσει το PYD και τις YPG "τρομοκρατικές οργανώσεις".

    [04] Πόλεμος ανακοινώσεων για την Υγεία - Η απάντηση του υπουργείου στην κριτική της ΝΔ

    Αδιανόητη χαραχτηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την κριτική από στελέχη της ΝΔ, που κάνουν λόγο για «μαύρη περίοδο» στην υγεία στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπενθυμίζει μάλιστα τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις οποίες καθιστά υπεύθυνες για τις δραματικές περικοπές -πάνω από 40%- στις λειτουργικές δαπάνες του ΕΣΥ, για την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης και για τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    «Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υγείας καταβάλλει συγκεκριμένες προσπάθειες να σταθεροποιήσει το δημόσιο σύστημα (π.χ. παράταση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού), αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ (π.χ. κατάργηση «εισιτηρίου» 5 ευρώ στα Νοσοκομεία)», αναφέρει το υπουργείο Υγείας στην απαντητική ανακοίνωση του για τη "Μαύρη Βίβλο στην Υγεία " της ΝΔ.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά στη ΝΔ, χρησιμοποιώντας τα κυρία σημεία της κριτικής της προς την κυβέρνηση.

    1. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ανακοινώσει προσλήψεις στην υγεία

    Απάντηση: Στην υγεία δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από το 2009. Υπήρξε έγκριση 1095 προσλήψεων που δεν προκηρύχθηκαν ποτέ. Για το 2016 έχουν προϋπολογιστεί και έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας. Για την ακρίβεια έχουν εγκριθεί 3.448 νέες προσλήψεις γιατρών- νοσηλευτών- παραϊατρικού προσωπικού (σύμφωνα και με έγγραφα του ΓΛΚ). Επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί 500 θέσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των ΜΕΘ, 141 θέσεις για την ενίσχυση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και έχει υπογραφεί ΠΥΣ για επιπλέον 584 θέσεις επικουρικού προσωπικού. Παράλληλα, διασφαλίστηκε η παράταση της θητείας του υπηρετούντος προσωπικού μέχρι 30/09/2016 καθώς και η παραμονή ειδικευομένων στα Νοσοκομεία μέχρι και 4 εξάμηνα μετά τη λήξη του χρόνου ειδίκευσης.

    2. Καμία περαιτέρω μέριμνα δεν ελήφθη για τους ανασφάλιστους, αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε διασφαλίσει την υγειονομική κάλυψή τους.

    Απάντηση: Το πρόβλημα δεν είχε στη πραγματικότητα αντιμετωπιστεί. Η μεγάλη προσέλευση των ασθενών στα κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία το επιβεβαιώνει. Είναι γνωστή επίσης η δυσκολία της πρόσβασης των ανασφάλιστων καρκινοπαθών στο ΕΣΥ. Με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας αίρονται όλα τα εμπόδια (δικαιολογητικά, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, και προέγκριση από τριμελείς επιτροπές) και όλοι οι ανασφάλιστοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να υποχρεούνται σε δήλωση αποδοχής χρέους και μεταφορά της οφειλής για τη νοσηλεία τους στις ΔΟΥ. Σημειώνεται ότι η υγειονομική κάλυψη θα είναι πλήρης αφού οι ανασφάλιστοι θα δικαιούνται πέραν της νοσηλείας και των φαρμάκων και τη δωρεάν διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων στις δημόσιες δομές. Εκτός από τους ανασφάλιστους με ΑΜΚΑ λαμβάνεται μέριμνα και για το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών χωρίς χαρτιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (παιδιά, έγκυες, ψυχικά ασθενείς, αιτούντες άσυλο, άτομα με αναπηρίες, χρόνιοι ασθενείς, κλπ). Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται μια κορυφαία πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης που αφορά την ισότιμη και καθολική φροντίδα των ανασφάλιστων ανθρώπων αντιμετωπίζοντας τις τεράστιες υγειονομικές και κοινωνικές ανισότητες που προκάλεσε η λιτότητα και η από-ασφάλιση στην αγορά εργασίας.

    3. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα κέντρα υγείας. Από γραφική ύλη μέχρι και πετρέλαιο

    Απάντηση: Τόσο τα Κέντρα Υγείας, όσο και τα νοσοκομεία έχουν εγκρίσεις συγκεκριμένου ορίου δαπανών κάθε χρόνο. Τα όρια δαπανών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν αυξηθεί κατά 300 εκατομμύρια ευρώ από τα αντίστοιχα του 2015 (από 1,388 δισ. ευρώ για το 2015 σε 1,672 δισ. ευρώ για το 2016) και τα όρια δαπανών των ΥΠΕ-ΠΕΔΥ έχουν αυξηθεί κατά 34 εκατομμύρια ευρώ από τα αντίστοιχα του 2015 (από 116 εκατ. ευρώ για το 2015 σε 150 εκατ. ευρώ για το 2016). Με αυτή την αύξηση, εκτιμούμε, ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους.

    4. Η ΝΔ έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Σύμφωνα με αυτά, το 2014 δόθηκαν 1,4 δισ. ευρώ και το 2015 (επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) περίπου 1,15 δισ. ευρώ. 250 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα

    Απάντηση: Η χρηματοδότηση, [τα έσοδα δηλαδή των νοσοκομείων, που προέρχονται από: την επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού, τις μεταβιβάσεις του ΕΟΠΥΥ και τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων] διαμορφώνει και τα όρια δαπανών των νοσοκομείων. Σύμφωνα με το ΜΠΔΣ (μεσοπρόθεσμο) 2015-2018 (που υπογράφηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το 2014), τα όρια δαπανών των νοσοκομείων του ΕΣΥ προβλέπονταν ετησίως περίπου σε 1,4 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια ήταν 1,388 δισ. ευρώ για το 2015, 1,404 δισ. ευρώ για το 2016 και 1,420 δισ. ευρώ για τα έτη 2017-2018). Τον Οκτώβριο του 2015 τα όρια αυτά, που προέβλεπε η προηγούμενη δανειακή σύμβαση (1,388 δισ. ευρώ), εξαντλήθηκαν και αυξήθηκε η χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 150 εκατ. ευρώ επιπλέον για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες τους.

    Για το 2016 ο ψηφισμένος, πλέον, προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας ορίζει όριο δαπανών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ το ποσό των 1,672 δισ. ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 300 εκατ. ευρώ από του 2015.

    Από την αύξηση αυτή του ορίου δαπανών και της αυξημένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ΕΟΠΥΥ θα καλυφθεί και η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών που υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ.

    5. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές είναι 1,3 δισ. ευρώ

    Απάντηση: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 910 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2015, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ (1,202 δισ. ευρώ), αλλά ας μην ξεχνάμε τι μεσολάβησε μέσα στο 2015 (κλείσιμο τραπεζών, capital controls, οικονομική ασφυξία κ.λπ). Από τον Σεπτέμβριο του 2015 και μετά που σταθεροποιήθηκε η κατάσταση, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων απέκτησαν την ομαλή και συνήθη ροή τους, με μέση μηνιαία εξόφληση τα 205 εκατ. ευρώ, που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί.

    Αναμένεται επίσης κάλυψη μεγάλου μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών από την επόμενη δόση των 5,5 δισ., η οποία θα εκταμιευθεί στα πλαίσια της δανειακής συμφωνίας.

    6. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε το παραμικρό για τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

    Απάντηση: Ήδη έχει υποβληθεί στρατηγικό σχέδιο στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στη διαπραγμάτευση ενός νέου Συμφώνου που θα προβλέπει την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

    [05] Ο καθηγητής Γ. Βυθούλκας μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ομοιοπαθητική

    Η θεαματική ανάπτυξη της ιατρικής στον 20ό αιώνα, χάρη στη μαζική χρήση επιτευγμάτων της Χημείας και της Βιολογίας και εφαρμοσμένων τεχνολογιών (ηλεκτρονική, λέιζερ κ.α.), φάνηκε θαύμα, ικανό ίσως να αντιμετωπίσει τα πιο επώδυνα προβλήματα των ανθρώπων σε όλη την ιστορία του γένους μας.

    Ήδη όμως, από τις «δεκαετίες της αμφισβήτησης» (1960-80), εμφανίζονται οι πρώτες φωνές που θέτουν σε αμφιβολία την ίδια τη «στρατηγική» της κλασικής ιατρικής - να καταστέλλει συμπτώματα και όχι να θεραπεύει αίτια, ενώ επισημαίνουν τις σοβαρές παρενέργειες θεραπευτικών μεθόδων και ιδίως χημικών φαρμάκων που μαζικά εισάγονται στην ιατρική πρακτική μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Από τότε και μέχρι σήμερα σημειώνεται μια «έκρηξη» του ενδιαφέροντος για τις λεγόμενες «εναλλακτικές» θεραπείες, που συνεχίζει να διογκώνεται παρά τις ενστάσεις της κλασικής ιατρικής. Ανάμεσα σε αυτές και η ομοιοπαθητική, προσέγγιση που επικρατούσε σε μεγάλο μέρος του δυτικού και όχι μόνο κόσμου τον 19ο αιώνα, πριν περιπέσει στην αφάνεια τον 20ό.

    Είναι ένας Έλληνας, ο Γιώργος Βυθούλκας, που θα την «ανασύρει» και θα την επιβάλει ξανά παγκοσμίως ως μία μειοψηφική μεν, σημαντική όμως τάση στον χώρο της ιατρικής, αγωνιζόμενος επίσης για τη συστηματοποίησή της και την επαναφορά της στην κλασική προσέγγιση που προσωποποιεί τη θεραπεία κάθε ασθενούς. Τιμημένος με το «εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ» (Right Livelihood Award)για τη συμβολή του αυτή, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των Ιατρικών Ακαδημιών της Μόσχας και του Κιέβου, επίτιμος διδάκτωρ σειράς ιατρικών σχολών, ο Γιώργος Βυθούλκας κατέστησε την Ελλάδα κέντρο της παγκόσμιας ομοιοπαθητικής, με την Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής που ίδρυσε στην Αλόννησο.

    Με την ευκαιρία της επανέκδοσης του βιβλίου του «Η νέα διάσταση στην Ιατρική», από τις εκδόσεις Πατάκη,oΓιώργος Βυθούλκας είχε την καλοσύνη να δεχθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου.

    Η συνέντευξη του Γιώργου Βυθούλκα στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο:

    - Κύριε Βυθούλκα, υποστηρίζετε στο βιβλίο σας ότι η καθιερωμένη ιατρική απέτυχε στην αποστολή της να προλάβει ή να θεραπεύσει τις χρόνιες αρρώστιες, αλλά και ότι είναι η κατεξοχήν υπεύθυνη για τον εκφυλισμό της υγείας των ανθρώπων. Γιατί το λέτε αυτό; Οι οπαδοί της «καθιερωμένης ιατρικής» θα σας πουν ότι, αντίθετα, έχει καταφέρει θαύματα, έχει επεκτείνει θεαματικά το προσδόκιμο ζωής και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

    Θα χρειαζόταν ένα μεγάλο βιβλίο για να απαντηθεί μια τέτοια ερώτηση αλλά ίσως αυτό το μικρό βιβλίο που έγραψανα περιέχει κάποιες νύξεις.

    Αυτό που εννοώ είναι ότι η ιατρική απέτυχε στο κομμάτι αυτό που αναφέρεται στη θεραπευτική. Έκανε μεγάλες προόδους στην χειρουργική και στο μέρος αυτό που χρησιμοποιεί την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά πήρε λάθος δρόμο όσον αφορά στη θεραπευτική, δηλαδή στη χρήση και κατάχρηση χημικών φαρμάκων και ορμονών για την καταπολέμηση των χρόνιων κυρίως ασθενειών.

    Είναι αλήθεια βέβαια ότι ανέβασε το προσδόκιμο επιβίωσης αλλά «υποβίβασε» την ολική υγεία και την ποιότητα ζωής.

    - Τι εννοείτε με αυτό;

    Αυτό που γνωρίζουμε πια είναι ότι μία χρόνια ασθένεια μπορεί να καταστέλλεται αλλάδεν θεραπεύεται. Αντίθετα αν τα συμπτώματά της καταπιεσθούν, η διαταραχή προχωρά στα βαθύτερα στρώματα του οργανισμού που είναι το ψυχικό και το διανοητικό μέρος.

    - Δώστε μας ένα παράδειγμα

    Ένα άτομο που λαμβάνει μία κατασταλτική θεραπεία, για οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια, διατρέχει τον κίνδυνο να αναπτύξει ψυχοδιανοητικές διαταραχές, όπως μεγάλο εκνευρισμό, άγχος, κατάθλιψη, σεξουαλικές διαταραχές, που στην αρχή δεν φαίνονται να παρεμποδίζουν πολύ το άτομο στην κοινωνική και επαγγελματική του δράση, αλλά συν τω χρόνω, η διαταραχή εστιάζεται όλο και περισσότερο στον ψυχοδιανοητικό τομέα και σχεδόν ύπουλα και υποχθόνια υποσκάπτει την όλη υγεία του ατόμου. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, εμφανίστηκαν αυτά τα αποτελέσματα στη Δύση, με τον πληθυσμό να υποφέρει στο σύνολό του σχεδόν, από ψυχικές διαταραχές.

    - Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι η ομοιοπαθητική και οι εν γένει «εναλλακτικές θεραπείες» είναι μια μορφή επικίνδυνου «κομπογιανιτισμού»; Ποιες από τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, πλην της ομοιοπαθητικής αποδέχεσθε και ποιες απορρίπτετε, ή δεν θεωρείτε θεραπείες;

    Αυτές οι απλουστεύσεις είναι εκ του πονηρού, αναμειγνύουν τα χλωρά με τα ξερά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Υπάρχουν εκατοντάδες «θεραπευτικές προτάσεις» σήμερα που το μόνο που κάνουν είναι να «κοροϊδεύουν» τον ψυχικά άρρωστο πληθυσμό του δυτικού κόσμου. Το να βάζουν κάποιοι όλες αυτές τις «προτάσεις» μέσα στο ίδιο καλάθι, μαζί με κάποιες σοβαρές εναλλακτικές μορφές θεραπείας, όπως η ομοιοπαθητική, η βελονοθεραπεία η οστεοπαθητική, η χειροπρακτική, η διαιτολογία, η φυσική υγιεινή, που είναι δοκιμασμένες θεραπευτικές και έχουν αποτελέσματα, δημιουργούν μια σύγχυση που βολεύει πολλούς, εκτός από τους δύστυχους ασθενείς, που χάνονται μέσασε αυτό τον κυκεώνα των προτάσεων. Ασφαλώς, κατά την προσωπική μου άποψη, η κάθε μία από αυτές τις λίγες θεραπευτικές που ανέφερα, δίνει αποτελέσματα σε ορισμένες παθήσεις και υπό ορισμένες συνθήκες. Εγώ γνωρίζω την ομοιοπαθητική, που την θεωρώ ως την περισσότερο οργανωμένη και την πλέον αποτελεσματική, η οποία καλύπτει ίσως και τη μεγαλύτερη γκάμα ασθενειών. Ωστόσο δεν θα πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι υποστηρίζω πως η ομοιοπαθητική θεραπεύει τα πάντα ούτε ότι είναι εύκολη στην εφαρμογή της.

    - Παραμένετε ιδιαίτερα επικριτικός για τη χρήση αντιβιοτικών, πενικιλίνης και κορτιζόνης, μεταξύ άλλων. Μα αυτά δεν είναι τα «φάρμακα-θαύματα», τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι λοιμώξεις; Τι θα γινόμαστε χωρίς αυτά;

    Αυτό ισχύει πράγματι, τα φάρμακα αυτά μπορούν πολλές φορές να σώσουν τη ζωή ενός ασθενούς που έχει προσβληθεί από μια σοβαρή λοίμωξη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ασθενής δεν θα υποστεί τις παρενέργειές τουςπου πιθανόν να τον ακολουθούν στην υπόλοιπη ζωή του. Στις χρόνιες ασθένειες όμως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, εάν συμβεί να αρρωστήσει κάποιος με μία σοβαρή χρόνια ασθένεια. Η συμβουλή του γιατρού είναι ότι θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι θαζήσει με αυτή την πάθηση σε όλητην υπόλοιπη ζωή του, με υποβοηθήματα φαρμάκων που σχεδόν ποτέ δεν είναι θεραπευτικά αλλά μόνο ανακουφιστικά.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που μπορεί να επέμβει η ομοιοπαθητική και να επιφέρει την χαμένη ισορροπία του οργανισμού έτσι ώστε να μην εξαρτάται το άτομο από τα χημικά φάρμακα.

    - Δεν είστε ο μόνος που απευθύνει κριτικές παρατηρήσεις για τις βάσεις και τον τρόπο οργάνωσης της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Εντούτοις, και παρά τη διάδοση ιδεών ανάλογων με τις δικές σας, τα πράγματα δεν έχουν μεταβληθεί επαρκώς. Πού το αποδίδετε;

    Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα περίθαλψης της κατεστημένης ιατρικής που δεν είναι δυνατόν να καταρρεύσει από την μια μέρα στην άλλη. Το σύστημα θα καταρρεύσει με βεβαιότητα κάποτε γιατί δεν βασίζεται σε μια ανθρώπινη ιατρική που εργάζεται για τον άνθρωπο. Είναι τόσα τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών, οι φιλοδοξίες των επιστημόνων υγείας, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, το κυνήγι του κέρδους και της δόξας που η πραγματική έγνοια για ένα ανθρώπινο και αξιοκρατικό σύστημα έχει περάσει σε δεύτερη ή και σε τρίτη μοίρα φοβάμαι. Βέβαια εδώ μιλάμε για ένα κατεστημένο σύστημα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε, όμως, ότι οι ιατροί καθημερινά, και κυρίως οι νοσοκομειακοί, δίνουν πραγματικά αγώνα και μάχη για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους.

    - Στο βιβλίο σας χαρακτηρίζετε τον εγωισμό αρρώστια. Αυτή η θέση μοιάζει στον αντίποδα της καθιερωμένης αντίληψης που επικρατεί στην κοινωνία. Μήπως το «παρατραβάτε»;

    Αυτή η θέση έχει προκύψει από την εμπειρία μου στη θεραπεία χιλιάδων ασθενών που ακούγοντας το ιατρικό ιστορικό τους, ανακάλυπτα το ρόλο που παίζει ο εγωισμός στη δημιουργία των ασθενειών. Ένας εγωιστής λ.χ. προσβάλλεται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο έντονα από έναν μετριοπαθή και ταπεινόφρονα άνθρωπο. Ένας που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, θα αναγκασθεί σε κάποια στιγμή να δεχθεί τη χλεύη των άλλων και τότε ο πόνος θα είναι βαθύς, το στρες από μία προσβολή σε έναν εγωιστή θα είναι τεράστιο και η πιθανότητα να ξεκινήσει μία βαθιά, χρόνια διαταραχή είναι μεγάλη. Δεν είναι βέβαια ο εγωισμός το μόνο στοιχείο που προκαλεί την εμφάνιση χρόνιων διαταραχών,αλλά είναι ένας μεγάλος συντελεστής του προβλήματος. Βεβαίως ως έναβαθμό θα μπορούσα να πω ότι ένα «ποσοστό» εγωισμού θα πρέπει να υπάρχει και είναι χρήσιμος, όταν αυτός κινείται στα πλαίσια της διατήρησης της αξιοπρέπειας.

    - Ποια πιστεύετε ότι είναι η σχέση ανάμεσα στην ηθική υπόσταση, την ψυχοδιανοητική κατάσταση του ανθρώπου και τη «σωματική υγεία» του;

    Όσο πιο προσγειωμένος, πιο μετριόφρων, πιο προσηνής είναι ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερο κινδυνεύει να αρρωστήσει από τις αδικίες, τις κακίες και τις προσβολές που του γίνονται. Αυτός που έχει μάθει να συγχωρεί ακόμα και όταν τον έχουν αδικήσει κατάφωρα, προστατεύει τον οργανισμό του από το να διεγείρει τις ενδιάθετες προδιαθέσεις για χρόνιες ασθένειες, από τις οποίες κινδυνεύουμε όλοι και οι οποίες καραδοκούν να εμφανιστούν, όταν ο οργανισμός διεγερθεί από έντονα αρνητικά συναισθήματα.

    - Πώς εξηγείτε ότι πρόσωπα που, κατά γενική ομολογία, δεν εκτιμώνται από την κοινωνία ως ιδιαίτερης ψυχικής και ηθικής «υγείας», όπως αίφνης οι περισσότεροι πολιτικοί, αν τουλάχιστο πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις και όσα ακούμε γύρω μας, μοιάζουν να έχουν αξιοσημείωτη «δύναμη επιβίωσης»; Τελικά οι καλοί ή οι κακοί άνθρωποι αντέχουν περισσότερο;

    Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η ερώτηση που με έχει απασχολήσει πολύ κι εμένα. Μου φαίνεται ότι η διαπάλη για την κατάληψη της εξουσίας απαιτεί οργανισμούς που από τη φύση τους, από τη γέννησή τους, πρέπει να είναι πολύ δυνατοί, πολύ υγιείς. Αυτά τα «παλιά, γερά κόκαλα», όπως συνηθίζουμε να λέμε, τα βλέπαμε στις οικογένειες πολιτικών, όπου ο πατέρας έχει επιβληθεί στην κοινωνία με την αξία του, αλλά όταν απέκτησε την εξουσία θέλησε να την κρατήσει για πάντα, εξασφαλίζοντας δύναμη και χρήμα για τους απογόνους του μέχρι τρίτης γενιάς.

    Από τη στιγμή, που ηπροσπάθειά του είναι να κρατηθεί μόνιμα στην εξουσία, προς ίδιον συμφέρον, αρχίζει η εσωτερική τριβή, μια πάλη με την συνείδηση του, ώσπου να την καταστείλει και να πάψει να τον ενοχλεί και από εκεί και ύστερα αρχίζει μία ύπουλη φθορά του σώματος. Αυτό θα εμφανισθεί αρχικά με άγχος, με φοβίες ή με πανικούς και εν συνεχεία θα καταλήξει και σε σωματικές βλάβες. Όσο ο ιδεαλισμός για να σωθεί η πατρίδα υπάρχει μέσα του, ο πολιτικός σώζεται -από πλευράς υγείας- και προάγεται ως προσωπικότητα, όσο περισσότερο το συμφέρον επικρατεί, τόσο ο πολιτικός χάνεται και καταποντίζεται, πρώτα πολιτικά και μετά ψυχικά και σωματικά. Οι πολιτικοί λοιπόν που γεννήθηκαν με το προνόμιο να έχουν την καλύτερη δυνατή υγεία, καταντούν στο τέλος άρρωστοι και διεφθαρμένοι, έρμαια και αυτοί μιας διεφθαρμένης κοινωνίας που οι ίδιοι πρωτοστάτησαννα δημιουργηθεί. Μιλάμε βέβαια για τους πολιτικούς που άσκησαν εξουσία. Αυτοί που ξέφυγαν από το προηγούμενο σύστημα, όπως π.χ. ο Καποδίστριας, ο Πλαστήρας, είτε τους σκότωσαν είτε τους εξοστράκισαν.

    - Ο μέσος άνθρωπος που αρρωσταίνει βομβαρδίζεται από ένα σύνολο πληροφοριών και διαφημίσεων, αμέσων ή εμμέσων, αντιφατικών και διαφορετικών προτροπών από τα ΜΜΕ αλλά και τους γιατρούς. Τι κατά τη γνώμη σας πρέπει να κάνει για να προσανατολισθεί μέσα σε αυτό το περιβάλλον γενικευμένης σύγχυσης;

    Αν μπορέσει ο σημερινός πολίτης να κρατηθεί σε μια νηφαλιότητα, να μην παρασυρθεί από τις σειρήνες του εύκολου πλουτισμού και της γρήγορης κοινωνικής ανόδου, αυτός και μόνο ο τύπος ανθρώπου θα μπορεί να κρίνει και να αξιολογεί σωστά τα φαινόμενα της εποχής μας, αυτός θα μπορέσει να παραμείνει υγιής και να επιλέγει σωστά. Τέτοιοι άνθρωποι ήταν οι παππούδες μας. Ένας τέτοιος υγιής, νουνεχής και βαθυστόχαστος άνθρωπος είναι ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ένας καταπληκτικός άνθρωπος που ζει σήμερα έχοντας περάσει προ πολλού τα 100 του χρόνια, όπως και μερικοί υπέργηροι φίλοι του που αναφέρει στις συνεντεύξεις του (σ.σ. η συνέντευξη με τον κ. Βυθούλκα έγινε πριν τον θάνατο του Κων. Δεσποτόπουλου). Όλοι οι Νεοέλληνες θα πρέπει να τον ακούσουν στις συνεντεύξεις του, να δουν ένα πραγματικό πρότυπο υγείας. Τέτοιου είδους άνθρωποι συνεχώς λιγοστεύουν, ενώ οι άλλοι, οι πολλοί, θα είναι πάντοτε έρμαια μιας σύγχρονης κουλτούρας που συνεχώς υποβαθμίζεται.

    - Πώς αποτιμάτε τη σημερινή κατάσταση και κρίση του ελληνικού συστήματος υγείας και περίθαλψης; Τι πρέπει να γίνει; Πώς θα μπορούσε η ομοιοπαθητική και άλλες «εναλλακτικές» προσεγγίσεις να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης;

    Πώς θέλουμε να υπάρξει ένα υγιές σύστημα υγείας σε ένα κράτος τόσο άρρωστο και φθαρμένο, όσο είναι το ελληνικό κράτος; Αν δεν υπάρξει ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο σύστημα υγείας.

    Αυτή τη στιγμή το όλο σύστημα οδηγείται σε μια καθολική ιδιωτικοποίηση και όποιος έχει να πληρώσει, θα βρίσκει γιατρό και φάρμακα. Οι άλλοι ...

    Η παγκόσμια κατάσταση της απόλυτης απανθρωπιάς, σκληρότητας και βαρβαρότητας προοιωνίζει προς τα που σπρώχνουν τα πράγματα αυτοί που οδηγούν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σίγουρα δεν ενδιαφέρονται για καλά συστήματα υγείας, αυτοί θα βρίσκουν πάντα τους καλύτερους γιατρούς και τα καλύτερα φάρμακα. Οι υπόλοιποι θα μένουν με το ίδιο βασικό ερώτημα να πλανάται πάντα: πότε θα γίνουμε πραγματικά Άνθρωποι ;

    - Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας

    Το βιβλίο αυτόθέτει πολλά ερωτήματα και δίνει ίσως μερικές απαντήσεις στα μεγάλα θέματα της υγείας. Οι σωστές και ολοκληρωμένες απαντήσεις θα έλθουν κάποτε, όταν όλοι θαέχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται ούτε στο χρήμα ούτε στην εξουσία, αλλά στην έγνοια και στην αγάπη για τον διπλανό μας άνθρωπο.

  • Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του International Academy of Classical Homeopathy:www.vithoulkas.com

    [06] «Πρακτορείο Υγείας», η νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έγκυρη και έγκαιρη ιατρική ενημέρωση με τα νέα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, 24 ώρες το 24ωρο, θα παρέχει στους Έλληνες πολίτες από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίουη νέα ιστοσελίδα «Πρακτορείο Υγείας» (www.praktoreio-ygeias.gr).

    Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Πρακτορείου Μιχάλη Ψύλο και τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας, συντάκτη Υγείας του Πρακτορείου Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

    Ο Μ. Ψύλος ανέφερε ότι το Πρακτορείο ανοίγεται στην κοινωνία με μια νέα υπηρεσία που στοχεύει στην πρόληψη, αλλά και όλα τα θέματα Υγείας που αφορούν τους πολίτες. Όπως τόνισε, το Αθηναϊκό Πρακτορείο διαθέτει εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό, αλλά και τις απαραίτητες τεχνολογικές δυνατότητες για να προσφέρει στους συνδρομητές του και σε όλους τους Έλληνες ενημέρωση υψηλής ποιότητας και στον ιατρικό τομέα.

    Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, από την πλευρά του, παρουσίασε τις ενότητες της νέας ιατρικής ιστοσελίδας, «νέα»,«ιατρικά», «έρευνες», «με ενδιαφέρει» και «συνεντεύξεις», και εξήγησε ότι στόχος είναι η άμεση ενημέρωση για όλα τα ιατρικά θέματα με τη σφραγίδα των έμπειρων συντακτών του Πρακτορείου.

    Η θεματολογία της νέας ιστοσελίδας θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα επικαιρότητας, πολιτικής υγείας, δημόσιας υγείας, ιατρικών μελετών, ειδήσεων από τα διεθνή πρακτορεία και θέματα διατροφής, ψυχολογίας και εναλλακτικής ιατρικής.

    Στη νέα ιστοσελίδα γράφουν οι συντάκτες: Μιχάλης Κεφαλλογιάννης, Έφη Φουσέκη, Παύλος Δρακόπουλος, Αγγέλα Φωτοπούλου, Ιωάννα Καρδάρα, και την τεχνική επιμέλεια θα έχει ο Γιώργος Τσαγκατάκης.

    Η παρουσίαση της ιστοσελίδας,η οποία θα είναιonline από τη Δευτέρα το πρωί, έγινε στον Ιανό και την παρακολούθησαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι από όλους τους τομείς της Υγείας.

    [07] Σε λειτουργία το πρώτο μηχάνημα PET/CT στη βόρεια Ελλάδα

    Η λειτουργία ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος PET/CT, πολύτιμου για την διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου εγκαινιάστηκε σήμερα στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, των Διοικητών της Γ΄ και Δ' Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργου Κύρκου και Στρατή Πλωμαρίτη, του Προέδρου του νοσοκομείου, Βασίλη Παππά, του Νίκου Παπαγεωργίου, ενός εκ των δύο ιδρυτών του νοσοκομείου, του πρόεδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου, Κυρίζογλου και πλήθους κόσμου.

    Σύμφωνα με τον Γιώργο Άρσο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", ο τομογράφος εκπομπής ποζιτρονίων είναι απαραίτητος, καθώς με βάση τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται σε αυτόν οι ογκολογικοί ασθενείς, λαμβάνονται θεραπευτικές αποφάσεις μείζονος σημασίας, για το αν πρέπει να χειρουργηθεί κάποιος ή όχι και για το αν η χημειοθεραπεία έχει θετικά αποτελέσματα ή θα πρέπει αντικατασταθεί από άλλο θεραπευτικό σχήμα. "Μήνες προτού η αξονική ή η μαγνητική δείξουν σημάδια βελτίωσης σαν πετυχημένη απάντηση σε μια καλή θεραπεία, ήδη μετά από δύο κύκλους χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, η εξέταση με PET/CT μπορεί να ξεχωρίσει τους ανθρώπους σε αυτούς που απαντούν στη θεραπεία και πρέπει να τη συνεχίσουν και σε αυτούς που δεν απαντούν και πρέπει να προσφύγουν σε εναλλακτική θεραπεία" είπε χαρακτηριστικά.

    [08] Αλ. Τσίπρας: Tο μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία

    Την αντίφαση μεταξύ του δόγματος για όλο και μεγαλύτερη πολιτική ενότητα στην ΕΕ και τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων χωρών στο θέμα του προσφυγικού, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για το Brexit στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές.

    Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την «βαθύτατη και σοβαρότατη αντίθεση», μεταξύ του «Εver closer Europe? στο βόρειο άκρο της Ευρώπης και των ?μονομερών ενεργειών? που δημιουργούν πλήγματα στο άλλο άκρο της.

    Δεύτερον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να βοηθηθεί στις σχέσεις της με την Ευρώπη, αλλά όχι καταστρατηγώντας το κοινοτικό κεκτημένο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αν η κάθε χώρα βάζει στο τραπέζι ό,τι τη συμφέρει και την εξυπηρετεί και η συζήτηση δε γίνεται στη βάση αξιών, αργά ή γρήγορα η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

    Απευθυνόμενος στις χώρες της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία), ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ενώ μιλούν για φράχτες, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που αντιμετωπίζουν από τη Μ. Βρετανία είναι επίσης ένας φράχτης (αναφερόμενος στην αναστολή των κοινωνικών επιδομάτων για ευρωπαίους πολίτες).

    Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθούν συνολικές και συλλογικές λύσεις για την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν είναι εφικτό, καλύτερα να καθυστερήσει το κείμενο συμπερασμάτων, έως ότου βρεθούν οι λύσεις στις οποίες θα έχουν συμφωνήσει όλοι μαζί.

    "H Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι"

    «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις κρίσεις παράλληλα. Τη χρηματοπιστωτική κρίση, την κρίση ασφάλειας και την προσφυγική κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

    «Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά ενωμένοι και αλληλέγγυοι παντού, όχι μόνο στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρώπης, αλλά και στην νοτιοανατολική και στη μεσογειακή πλευρά της» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η λύση στην προσφυγική κρίση δεν είναι το χτίσιμο φραχτών και η προώθηση του ρατσισμού στην Ευρώπη. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία. Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν μπορεί να είναι μόνο για κάποιους και για κάποιους άλλους "α λα καρτ"».

    Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Τσέχο πρωθυπουργό

    Για το περιεχόμενο της μίνι συνόδου των τεσσάρων χωρών του Βίζεγκραντ, που έγινε στην Πράγα την περασμένη Δευτέρα, ενημέρωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός, Μπόχουσλαβ Σόμποτκα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε διμερή συνάντηση που είχαν πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

    Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο Τσέχος πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει τον Αλ. Τσίπρα στη σύνοδο στην Πράγα, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση λόγω φόρτου εργασίας. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας είπε στον Τσέχο ομόλογό του πως η Ελλάδα αδυνατεί να υλοποιήσει οτιδήποτε μη σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, όπως είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις.

    Επίσης, ζήτησε να δοθεί το απαραίτητο περιθώριο στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό να αποδώσει καρπούς, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Τουρκίας, της μετεγκαταστασης και της συμμέτοχης του ΝΑΤΟ.

    Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η αποστολή στρατού και χωροφυλακής στα σύνορα μιας χώρας, συνιστά μια «μη φιλική ενέργεια».

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τσέχος πρωθυπουργός απάντησε πως η Τσεχία θα βοηθήσει και την Ελλάδα, όπως και βοηθάει τις άλλες χώρες.

    [09] Εύκολες νίκες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

    Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την...υποχρέωση στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ουραγό Αρκαδικό και παρέμεινε «συγκάτοικος» στην κορυφή της κατάταξης με τον Ολυμπιακό (υστερεί στην ισοβαθμία το «τριφύλλι»). Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα με 90-69, για την εμβόλιμη 19η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, στο ντεμπούτο του Έλιοτ Ουίλιαμς (10π., 2ασ., 1κλ. σε 22΄) με τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

    Τα δεκάλεπτα: 28-10, 53-34, 70-52, 90-69

    Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 84-52 τα Τρίκαλα στο ΣΕΦ. Πρώτος σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι που πέτυχε 21 πόντους, ενώ πολύ καλή απόδοση είχε και ο Μιλουτίνοφ με 15.

    Τα δεκάλεπτα: 23-8, 39-23, 67-42, 84-52

    Στα άλλα ματς, η ΑΕΚ νίκησε 82-63 τον Απόλλωνα στην Πάτρα και το Ρέθυμνο επικράτησε στην έδρα του δύσκολα του Λαυρίου με 87-85.

    [10] Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-0 στο ημίχρονο

    Χωρίς τέρματα έληξε το α? ημίχρονο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Άντερλεχτ και τον Ολυμπιακό στις Βρυξέλλες, για τη φάση των «32» του Europa League.

    [11] «Ποδαρικό» στα μετάλλια για την Ασπρογέρακα, χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Συλλόγων

    «Ποδαρικό» στα μετάλλια μέσα στο 2016 έκανε η Ανδριάνα Ασπρογέρακα. Η αθλήτρια του Νίκου Παπαδέα, κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία των -57 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συλλόγων που διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας. Η Ασπρογέρακα, η οποία πέρυσι βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρωσίας, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Στα προκριματικά νίκησε 7-3 την Σεβίκ από την Τουρκία, στα προημιτελικά επικράτησε 1-0 της Μάγκνους από τη Νορβηγία, όμως στο ματς της τετράδας ηττήθηκε 3-1 από την Γερμανίδα Φρέμινγκ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 February 2016 - 19:32:48 UTC