Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αυξάνουν τους κινδύνους για τον λαό μας και τους πρόσφυγες
  • [02] Συζήτηση στη Βουλή για το Παράλληλο Πρόγραμμα
  • [03] Ο οίκος Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών
  • [04] Η Κίνα απομάκρυνε τον επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματιστηρίων
  • [05] Βενεζουέλα: Πώς μια πλούσια πετρελαιοπαραγωγός χώρα οδηγήθηκε σε κρίση
  • [06] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε Δ. Μακεδονία και Αμύνταιο
  • [07] Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη
  • [08] Συνελήφθη ένας 21χρονος για την επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια
  • [09] Η συμφωνία ωφελεί την ΕΕ και τη Βρετανία, τόνισε ο Ν. Αναστασιάδης
  • [10] Έργα του Μεξικανού χαράκτη Χοσέ Γουαδελούπε Ποσάδα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
  • [11] «Έφυγε» ο Ουμπέρτο Έκο
  • [12] Στο λιμάνι του Πειραιά το «Βlue star 1» με 1.192 μετανάστες και πρόσφυγες
  • [13] Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε βιοτεχνία στον Πειραιά

  • [01] ΚΚΕ: Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αυξάνουν τους κινδύνους για τον λαό μας και τους πρόσφυγες

    «Παρόλο το καθησυχαστικό κλίμα που επιχειρείται να περάσει, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που έχουν, για μια ακόμη φορά, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, αυξάνουν και βαθαίνουν τους κινδύνους για το λαό μας και τους πρόσφυγες» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Προσθέτει ότι «η έκφραση ικανοποίησης, στα συμπεράσματα της Συνόδου, για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποδεικνύει ότι ΕΕ και κυβέρνηση προωθούν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ευρωνατοϊκή ομπρέλα, είναι συνυπεύθυνες για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εκθέτουν τον ελληνικό λαό σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους εμπλοκής στον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή.»

    Σε ό,τι αφορά τις προειδοποιήσεις της Συνόδου για πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι αυτές «επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο για μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.»

    «Η κατεύθυνση για "ταχεία αναχαίτιση των ροών"σημαίνει καταστολή των θυμάτων των πολέμων, που ΕΕ και κράτη-μέλη διεξάγουν μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και παρεμπόδιση του δικαιώματος στο άσυλο, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των "ροών"είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι πρόσφυγες» τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, καταλήγοντας ότι «ο λαός μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για το χαρακτήρα της ΕΕ, όπου όλοι μαζί, παλιά και νέα κράτη-μέλη, συμφωνούν στο ανοιγοκλείσιμο των συνόρων ανάλογα με τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων. Να διεκδικήσει τη δημιουργία αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας και την απευθείας ασφαλή μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους.»

    [02] Συζήτηση στη Βουλή για το Παράλληλο Πρόγραμμα

    Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής με ομιλίες βουλευτών, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το Παράλληλο Πρόγραμμα.

    Το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ομιλίες, τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και των άλλων πολιτικών αρχηγών, οι οποία αναμένεται να πάρουν τονλόγο, ενώ η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την ψήφιση του.

    [03] Ο οίκος Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σε Ca (από C) το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης τεσσάρων ελληνικών τραπεζών - Alpha, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς - διατηρώντας ταυτόχρονα την αξιολόγηση Caa3 για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις στις τράπεζες αυτές, καθώς και στην Attica Bank, ενώ παράλληλα αναβάθμισε σε caa3 (από ca) τη βασική πιστωτική αξιολόγηση των πέντε τραπεζών. Οι προοπτικές για τα μακροπρόθεσμα ομόλογα και τις καταθέσεις είναι σταθερές, διευκρίνισε ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

    «Η αναβάθμιση του αξιόχρεου και της βασικής πιστωτικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών αντανακλά κυρίως την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης όλων των εξεταζόμενων τραπεζών, η οποία έχει ενισχύσει τους κεφαλαιακούς τους δείκτες, καθώς και την προσδοκία μας για ήπια και σταδιακή βελτίωση της χρηματοδότησής τους», ανέφερε το υψηλόβαθμος στέλεχος του οίκου, Νώντας Νικολαΐδης, προσθέτοντας: «Η αξιολόγησή μας εξισορροπεί αυτές τις βελτιώσεις στο πιστωτικό προφίλ των τραπεζών έναντι των σημαντικών ακόμη κινδύνων, λόγω του εύθραυστου λειτουργικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα».

    Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης Caa3 για τις καταθέσεις των τραπεζών αντανακλά κυρίως τη διατήρηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) στην Ελλάδα και τις ζημίες για τους καταθέτες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο σύνολο των καταθέσεών τους, αναφέρει ακόμη ο οίκος.

    [04] Η Κίνα απομάκρυνε τον επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματιστηρίων

    Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον επικεφαλής του ρυθμιστικού οργάνου των Χρηματιστηριακών Συναλλαγών Σιάο Γκανγκ, στοπλαίσιοτης προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα να περιορίσει την κατιούσα πορεία της χρηματιστηριακής της αγοράς, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα αποφάσισε πως ο Σιάο Γκανκ «θα ανακληθεί» από τη θέση του διευθυντή της Ρυθμιστικής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (CSRC), προσθέτει η ίδια πηγή.Αντικαταστάτης του Σιάο θα ορισθεί ο Λιου Σιγιού, έως σήμερα διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας -ενός από τα τέσσερα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας -και πρώην διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, επεσήμανε το πρακτορείο.

    Ο Σιάο και η Επιτροπή του βρέθηκαν κάτω από τον φακό των ερευνών από τα μέσα του 2015, για τις επιλογές τους σχετικά με την χρηματιστηριακή πολιτική που ακολούθησαν, έπειτα από την ασύμμετρη πορεία που ακολούθησαν τα Χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν, τα οποία ενώ αρχικά είχαν καταγράψει φρενήρη άνοδο, στη συνέχεια κατακρημνίσθηκαν απότομα.

    [05] Βενεζουέλα: Πώς μια πλούσια πετρελαιοπαραγωγός χώρα οδηγήθηκε σε κρίση

    Στη Βενεζουέλα, η πρόσδεση της ευημερίας της χώρας αποκλειστικά στην παραγωγή πετρελαίου και οι στενοί οικονομικοί κανονισμοί που έχουν επιβληθεί στο εσωτερικό της, μακροπρόθεσμα έχουν προκαλέσει μία βαθιά οικονομική κρίση, με τον Πρόεδρο της χώρας Νικόλας Μαδούρο να εξακολουθεί να προτάσσει τις πολυδάπανες επενδύσεις στα κοινωνικά προγράμματα και να επιμένει πως η δεινή κατάσταση οφείλεται στον εξωτερικό πόλεμο εναντίον του.

    Στο διάστημα 2004-15, η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο εισέπραξε από τις πωλήσεις του περίπου 750 δισ. δολάρια (674 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.Η τιμή του πετρελαίου Βενεζουέλας, που έφθασε στον κολοφώνα της το 2012, με 103, 42 δολάρια/βαρελι (93 ευρώ), στα τέλη του 2014 είχε πέσει στα 47,05 δολάρια/βαρέλι (42 ευρώ). Το γεγονός τούτο έχει οδηγήσει σε μία καθίζηση, περίπου στο ένα τρίτο, των εισαγωγών εν σχέσει προς το 2012, προκαλώντας σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα κατά μήκος και πλάτος της χώρας.

    Από την πλευρά της, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στο διάστημα της διακυβέρνησης του «τσαβικού»καθεστώτος (1999 - 2104), το κράτος έχει επενδύσει 718 δισ. δολάρια (645 δισ. ευρώ) σε κοινωνικά προγράμματα, ποσά που είναι κατά εννέα φορές μεγαλύτερα από όσα είχαν δαπανηθεί στην περίοδο 1983 - 99.

    Γιατί όμως τα ταμεία είναι άδεια;

    [06] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε Δ. Μακεδονία και Αμύνταιο

    Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση της Νίκαιας, αύριο Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, βρίσκονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, με τους επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων να επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν πάμε στο διάλογο με τον πρωθυπουργό εάν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

    Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο το εξής:

    - Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία(48ωρος αποκλεισμός από σήμερα στις 11 το πρωί) και Νίκης με την πΓΔΜ (12ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί).

    - Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12.00-16.00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

    - Νεάπολη Τσοτυλίου (14.00-19.00).

    - Στο 'Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 9.00-18.00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 9.00 -18.00.

    - Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00. Το συγκεκριμένο μπλόκο είναι το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

    Σε δεύτερο 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν σήμερα από νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες στο μπλόκο στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού. Τμήμα της «δύναμης» του συγκεκριμένου μπλόκου βρίσκεται στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, προκειμένου, όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες, να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συναδέλφων τους.

    Διαβάστε επίσης:Τη Δευτέρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες

    [07] Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη

    Θλίψη σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος του λαϊκού τραγουδοποιού Παντελή Παντελίδη, σε χιλιάδες θαυμαστές του, ενώ βύθισε σε βαρύ πένθος την οικογένειάτου.

    Η κηδεία του 32χρονου τραγουδιστή θα γίνει σήμεραστις 2μμ στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, ενώ από το πρωί η σορός του έχειεκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    [08] Συνελήφθη ένας 21χρονος για την επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια

    Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησε η αστυνομία, για την επίθεση που έκανε ομάδα νεαρών ατόμων με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, αργά χθες το βράδυ, στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Τα άτομα αυτά έριξαν περισσότερες από τριάντα βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης, ενώ αμέσως μετά διασκορπίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων.

    Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [09] Η συμφωνία ωφελεί την ΕΕ και τη Βρετανία, τόνισε ο Ν. Αναστασιάδης

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι η συμφωνία, που επήλθε, για τα αιτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου «είναι προς όφελος τόσο της ΕΕ στο σύνολό της όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου».

    Σε γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι υπερίσχυσε το αίσθημα της ενότητας και της αλληλεγγύης.

    «Η Κύπρος, καθ' όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, στήριξε τις προσπάθειες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk, με στόχο την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και των λοιπών κρατών μελών της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ», καταλήγει η δήλωση Αναστασιάδη.

    [10] Έργα του Μεξικανού χαράκτη Χοσέ Γουαδελούπε Ποσάδα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

    Με την έκθεση «100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα» ανοίγει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου.

    Η περιοδεύουσα ανά τον κόσμο έκθεση- φόρος τιμής στον Ποσάδα (1852 - 1913), συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικά έργα της ευρείας και πολυποίκιλης εικαστικής παραγωγής του καλλιτέχνη που θεωρείται ο δημιουργός της λαϊκής μεξικάνικης εικονογραφίας και κατά τον Κάρλος Φουέντες, «ο καλύτερος χαράκτης της ισπανόφωνης Αμερικής».

    [11] «Έφυγε» ο Ουμπέρτο Έκο

    Ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο, ο δημιουργός του πασίγνωστου μυθιστορήματος Το όνομα του Ρόδου, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών, μετέδωσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.Ο Ουμπέρτο Έκο πέθανε χθες Παρασκευή περί τις 21:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) στο σπίτι του, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη την οικογένειά του. Ο Ιταλός συγγραφέας, που ζούσε στο Μιλάνο, έπασχε από καρκίνο.

    Γεννημένος στην Αλεσάντρια, στη βόρεια Ιταλία, την 5η Ιανουαρίου 1932, σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Τορίνου και η διδακτορική του διατριβή ήταν αφιερωμένη στο «ζήτημα της αισθητικής στον Θωμά τον Ακινάτη».Ενώ πλησίαζε τα πενήντα του χρόνια, ο Έκο γνώρισε απρόσμενη επιτυχία με το πρώτο του μυθιστόρημα, που δημοσιεύθηκε το 1980: Το όνομα του Ρόδου πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε 43 γλώσσες.

    Μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1986 από τον Γάλλο σκηνοθέτη Ζαν-Ζακ Ανό, με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι, στον ρόλο του αδελφού Γουλιέλμου της Μπάσκερβιλ, πρώην ιεροεξεταστή που αναλαμβάνει να ερευνήσει τον ύποπτο θάνατο ενός μοναχού σε ένα αβαείο της βόρειας Ιταλίας.

    «Ο Ουμπέρτο Έκο, ένας από τους πιο διασημότερους διανοούμενους της Ιταλίας, είναι νεκρός», ήταν ο τίτλος στον ιστότοπο της εφημερίδας Corriere della Sera.

    «Ο Ουμπέρτο Έκο υπήρξε μια σημαντική παρουσία στην ιταλική πολιτιστική ζωή των τελευταίων 50 ετών, αλλά το όνομά του παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο, σε διεθνές επίπεδο, με την τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματός του Το όνομα του Ρόδου», συνεχίζει η Κοριέρε ντέλα Σέρα.

    «Ο κόσμος έχασε έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους του σύγχρονου πολιτισμού», ανέφερε στον ιστότοπό της η Ρεπούμπλικα. «Θα μας λείψει η ματιά του στον κόσμο», συνέχισε.

    Ο Ουμπέρτο Έκο και άλλα μεγάλα ονόματα της ιταλικής λογοτεχνίας είχαν αποφασίσει τον περασμένο Νοέμβριο να αποχωρήσουν από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Bompiani, ο οποίος εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον οίκο Mondadori -της οικογένειας Μπερλουσκόνι -και να ενταχθούν σε έναν νέο, ανεξάρτητο οίκο, τον La nave di Teseo («Το πλοίο του Θησέα», αναφορά στον βασιλιά της Αθήνας της ελληνικής μυθολογίας).

    Πολύγλωσσος, παντρεμένος με Γερμανίδα, ο Έκο δίδασκε σε πολλά πανεπιστήμια, ειδικά στην Μπολόνια, όπου διατηρούσε την έδρα της σημειωτικής ως τον Οκτώβριο του 2007, όταν πήρε σύνταξη.

    Ο Έκο είχε εξηγήσει πως ασχολήθηκε αργά με την λογοτεχνία διότι θεωρούσε τη συγγραφή μυθιστορημάτων ενασχόληση για παιδιά, κάτι «που δεν έπαιρνε στα σοβαρά».

    Μετά Το όνομα του Ρόδου, ο Έκο δημοσίευσε μεταξύ άλλων Το εκκρεμές του Φουκώ (1988), Το νησί της προηγούμενης μέρας (1994), και τη Μυστηριώδη φλόγα της βασίλισσας Λοάνα (2004). Στο τελευταίο του μυθιστόρημα, Φύλλο μηδέν (2014), η πλοκή εκτυλίσσεται στον κόσμο του ιταλικού Τύπου τη δεκαετία του 1990.

    Έγραψε παράλληλα δεκάδες δοκίμια, επιδεικνύοντας συχνά μια τάση εκλεκτικισμού, για τη μεσαιωνική αισθητική, την ποιητική του Τζέιμς Τζόις, τον Τζέιμς Μποντ, την ιστορία της ομορφιάς αλλά και της ασχήμιας.

    Ο Έκο, που δεν έκρυβε ότι ανήκει στην αριστερά, ήταν κάθε άλλο παρά ένας συγγραφέας κλεισμένος σε γυάλινο πύργο. Συνέχιζε να γράφει τακτικά μια στήλη στο εβδομαδιαίο περιοδικό L'Espresso.

    Η ευρύτητα του πνεύματός του δεν τον εμπόδιζε να εξετάζει με κριτική ματιά την εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας. «Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων», είχε πει, όπως υπενθύμισε η εφημερίδα Il Messaggero.

    [12] Στο λιμάνι του Πειραιά το «Βlue star 1» με 1.192 μετανάστες και πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» μεταφέροντας 1.192 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

    Συγκεκριμένα, το πλοίο παρέλαβε 954 άτομα από τη Μυτιλήνη και 238 από τη Χίο.

    [13] Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε βιοτεχνία στον Πειραιά

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα σε βιοτεχνία στη συμβολή των οδών Θηβών και Φαλήρου στον Πειραιά.

    Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 February 2016 - 9:32:47 UTC