Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Διακομματική συμφωνία για την ανεξαρτησία και την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης
  • [03] Συνάντηση πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε η Φ. Γεννηματά
  • [04] Λ. Κρέτσος: Ο δρόμος για την ανάκαμψη περνά από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
  • [05] Ποινική δίωξη σε βάρος του Στ. Ψυχάρη άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας
  • [06] Νέα ποινική δίωξη κατά υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ
  • [07] Μαζικές επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Σικελίας
  • [08] Οι αρχαιολογικοί χώροι της Πέλλας και η ανασκαφή της Αμφίπολης στο επίκεντρο της 29ης αρχαιολογικής συνάντησης
  • [09] Δ. Παπαδημούλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Το προσφυγικό και η αξιολόγηση απαιτούν την ευρύτερη εθνική συνεννόηση
  • [10] Eπικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μ. Ρούτε, για το προσφυγικό
  • [11] Μουντιάλ με 40 ομάδες υπόσχεται ο Ινφαντίνο
  • [12] Ο Μπέκαμ «στηρίζει» τον Φαν Γκαλ
  • [13] Στα χνάρια και το ρεκόρ της μεγάλης ομάδας του 1984, οι παίκτες του Ουζουνίδη
  • [14] Το ρεκόρ του γρηγορότερου τίτλου στην ιστορία του ετοιμάζεται να πετύχει ο Ολυμπιακός

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Την φιλοδοξία το Ποτάμι να γίνει η αφορμή για να ανατραπεί το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, εκφράζει στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ και στον Μιχάλη Μιχαήλ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού».

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει ότι οι στόχοι του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στις 26-28 Φεβρουαρίου, είναι να επιβεβαιωθούν και να επαναπροσδιοριστούν οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα, και ταυτόχρονα πώς θα δυναμώσει το Ποτάμι, το οποίο τοποθετεί στο επίκεντρο των εξελίξεων.

    Σχετικά με την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά να συμμετάσχει το Ποτάμι στην ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι όλα τα κριθούν από το κατά πόσο υπάρχει η αποφασιστικότητα «να συγκρουσθούμε με τις παθογένειες που δεκαετίες τώρα δημιουργήθηκαν. Η κοινωνία δε λέει «θέλω κάτι στον ενδιάμεσο χώρο», η κοινωνία λέει «θέλω μια καλύτερη ζωή», τονίζει και σημειώνει ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει τι είναι προοδευτική παράταξη σήμερα και θα περιμένει τις απαντήσεις των άλλων.

    Επιφυλακτικός εμφανίζεται για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένοντας συγκεκριμένα δείγματα γραφής.

    Εκφράζει ακόμη τους φόβους του για την πορεία της χώρας, με τα μαζεμένα δύσκολα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. Ειδικά για τη προσφυγική κρίση προτείνει να ενωθούν όλες οι φωνές για να μείνουν ανοιχτά τα σύνορα.

    Για το ασφαλιστικό δηλώνει ότι η συζήτηση πρέπει να γινει από μηδενική βάση και πως το Ποτάμι θα υπερασπιστεί τις γενεές που παράγουν, τον κόσμο της εργασίας και όχι απλώς και μόνο τους συνταξιούχους

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Διακομματική συμφωνία για την ανεξαρτησία και την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης

    Τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εκδηλώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η ΝΔ για την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης και είχε συναντήσεις με την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα ΕυτέρπηΚουτζαμάνη.

    Κατά την υποδοχή του από την κ. Θάνου, ο κ. Μηστοτάκης τόνισε την ανάγκη για την απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε δε ειδικά στην καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι « υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι, στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία. Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της». Η κ. Θάνου,εξέφρασε τη χαρά της, καθώς η επίσκεψη καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του.

    Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την εισαγγελέα κ. Κουτζαμάνη και υπογράμμισε ότι «Το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι πολύ μεγάλο. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πρέπει όλοι να την υπηρετούμε.Ταυτόχρονα, όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία. Προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς, με τον τρόπο μας, να βοηθήσουμε ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με την ποιότητα, αλλά και με την ταχύτητα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει».

    Με τη σειρά της, η κ. Κουτζαμάνη ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία που έδειξε για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των προβλημάτων που την απασχολούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Το προσφυγικό συζητήθηκε στη ΝΔ

    [03] Συνάντηση πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε η Φ. Γεννηματά

    Συνάντηση πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αλλά και υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννημά κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    «Είμαι στη διαθεσή σας και στη διάθεση του πρωθυπουργού, για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης» τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι κανόνες με βάση τους οποίους συγκαλείται η σύσκεψη είναι γνωστή και σημείωσε: Θεωρώ ότι και ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα συνεννοηθείτε. Και εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διαθεσή σας για τη χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του τόπου και της ίδιας της Ευρώπης.

    [04] Λ. Κρέτσος: Ο δρόμος για την ανάκαμψη περνά από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

    Συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων εταιρειών και οργανισμών, που διερευνούν πιθανές προοπτικές συνεργιών είχαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο στη διεθνή εκδήλωση Mobile World Congress που γίνεται στην Βαρκελώνη. Οι ξένες εταιρείες συζήτησαν και τη δυνατότητα διεύρυνσης των εργασιών τους στην Ελλάδα, ενώ το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν και εκπρόσωποι διεθνών φορέων, μεταξύ των οποίων τα επιτελικά στελέχη της διεθνούς ένωσης τηλεπικοινωνιών ΙΤU, Chaesub Lee και Bilel Jamoussi.

    Με αφορμή την συμμέτοχη της χώρας μας στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κινητών επικοινωνιών και ψηφιακής τεχνολογίας, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, σε δήλωση του αναφέρει: «Η ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress για τέταρτη συνεχή χρονιά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις εξωστρέφειας της χώρας μας. Ο δρόμος για την ανάκαμψη περνά υποχρεωτικά μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη διεύρυνση των ευκαιριών αξιοπρεπούς απασχόλησης των νέων επιστημόνων σε τομείς τεχνολογικής αιχμής. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική αποστολή».

    [05] Ποινική δίωξη σε βάρος του Στ. Ψυχάρη άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας

    Υπόλογος για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης σχετικά με επισφαλείς προσωπικές δανειοδοτήσεις ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τίθεται στο αρχείο η δικογραφία που αφορά τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, αφού μετά την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε πως δεν προκύπτουν θέματα επισφάλειας για τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς υπήρξαν εγγυήσεις για τις επίμαχες χορηγήσεις και τα δάνεια είναι εξυπηρετούμενα.

    Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον κ. Ψυχάρη αφορά προσωπικά δάνεια που έλαβε από την τράπεζα ALPHA, τα οποία εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις εταιρικές δανειοδοτήσεις, και φέρονται κατά την εκτίμηση των οικονομικών εισαγγελέων να μην εμφανίζουν την απαιτούμενη διασφάλιση για το πιστωτικό ίδρυμα.

    Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας, που στρέφεται κατά των αρμόδιων στελεχών, μελών επιτροπών κ.λπ. που ενέκριναν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις τής ALPHA BANK, και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη των τραπεζικών στελεχών που βαρύνει τον επικεφαλής του ΔΟΛ.

    Η δικογραφία για τις προσωπικές δανειοδοτήσεις του κ. Ψυχάρη θα διαβιβαστεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

    [06] Νέα ποινική δίωξη κατά υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ

    Αντιμέτωποι με νέα κακουργηματική κατηγορία είναι οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινική δίωξη για υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου σχετικά με ποσό, προερχόμενο από την εκκαθάριση του τιμήματος πώλησης του ΟΠΑΠ που δεν απέδωσαν στο Δημόσιο.

    Η ποινική δίωξη αφορά την κατηγορία της "υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου, αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας , κατά συναυτουργία" και ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, με στόχο την αναζήτηση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης του τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta Ltd.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου, οι οποίοι φέρεται να ανέρχονται σε ποσό άνω των 480 χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό αρχικό τίμημα από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta ανήλθε στο ποσό των 622 εκατομμυρίων ευρώ ευρώ. Όπως αναφέρεται στην δικογραφία το ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμόπου τηρεί το ΤΑΙΠΕΔ στην Εθνική Τράπεζα, μετά την παρακράτηση από τη χρηματιστηριακή εταιρεία ως εξόφληση των εξόδων και των προμηθειών της, ανήλθε σε ποσό 612.819.500 ευρώ.

    [07] Μαζικές επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Σικελίας

    Tριακόσιοι σαράντα έξι μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 48ωροι στην πόλη Μεσσήνη της Σικελίας, έπειτα από επιχείρηση διάσωσης του πλοίου Triton του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

    Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται πολλά γυναικόπαιδα και τρεις άνδρες οι οποίοι φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς που δέχθηκαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, από ενόπλους στην Λιβύη.

    Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι διακινητές: τέσσερις με καταγωγή από την Σενεγάλη και δυο από την Γκάμπια.

    Τις τελευταίες 36 ώρες, οι ιταλικές αρχές διέσωσαν νότια της Σικελίας 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενους κυρίως από τη Λιβύη, τη Συρία και την υποσαχάρια Αφρική.

    Στις επιχειρήσεις αυτές συνεργάσθηκαν η ιταλική ακτοφυλακή, το λιμενικό, πλοία της οικονομικής αστυνομίας αλλά και εμπορικά πλοία.

    [08] Οι αρχαιολογικοί χώροι της Πέλλας και η ανασκαφή της Αμφίπολης στο επίκεντρο της 29ης αρχαιολογικής συνάντησης

    Για 29η συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη πλέον ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για τις ανασκαφές του περασμένου έτους (2015) στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα πραγματοποιηθεί από 3-5 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

    Η φετινή συνάντηση περιλαμβάνει 80 ανακοινώσεις και 192 συνέδρους (αρχαιολόγοι από τις Εφορείες, το Πανεπιστήμιο και τις ξένες αρχαιολογικές αποστολές).

    Μεταξύ των ανακοινώσεων συμπεριλαμβάνονται και οκτώ (8!) εισηγήσεις για την ανασκαφική έρευνα του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη με εισηγητές την πολυσυζητημένη, τα προηγούμενα χρόνια, ανασκαφέα Αικατερίνη Περιστέρη (συμμετέχει στις τρεις από τις οκτώ ανακοινώσεις και θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανισθεί στο επίσημο αρχαιολογικό συνέδριο).

    Μεγάλο μέρος των εισηγήσεων "ζουμάρει" φέτος στην περιοχή της Πέλλας (περισσότερες από δέκα ανακοινώσεις) για το αρχαιολογικό έργο των τελευταίων χρόνων στην περιοχή.

    Από τηνΠέλλα και τις αποκαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης στην περιοχή είναι και η κεντρική φωτογραφία της αφίσας του συνεδρίου, ενώ στο αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας θα μεταφερθούν οι σύνεδροι την Κυριακή 6 Μαρτίου, προκειμένου να παραστούν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης, με τίτλο "Πριν από τη Μεγάλη Πρωτεύουσα" .

    [09] Δ. Παπαδημούλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Το προσφυγικό και η αξιολόγηση απαιτούν την ευρύτερη εθνική συνεννόηση

    Είναι γραμμή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι στα μεγάλα θέματα, όπως είναι η ακύρωση των αρνητικών εξελίξεων στο προσφυγικό και η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, επιβάλλεται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συσπείρωση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ερωτηθείς, για την σημερινή πρωτοβουλία της Φ. Γεννηματά, απάντησε ότι «κάθε κίνηση κόμματος της αντιπολίτευσης που συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική».

    «Είναι θετικό ότι και ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης στο προσφυγικό συνειδητοποιούν την ανάγκη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης και συνεννόησης. Παρά τις διαφορές μας είναι ανάγκη αυτή την ώρα να υπάρξει εκλογίκευση του πολιτικού ανταγωνισμού και να επενδύσουμε στα μεγάλα, στα δύσκολα, σ΄αυτά που επιβάλλουν την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συσπείρωση. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, και κάθε κίνηση κόμματος που συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική», είπε χαρακτηριστικά.

    Ειδικότερα για το προσφυγικό, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «θα εξαντλήσουμε μέχρι τέλους όλες τις δυνατότητες, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες συμμαχίες και ερείσματα, για να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες μονομερείς ενέργειες και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τις οποίες, το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί από μια ενωμένη Ευρώπη, τη Σένγκεν να λειτουργεί και με αποφυγή μονομερών ενεργειών.

    [10] Eπικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μ. Ρούτε, για το προσφυγικό

    Τη δυσαρέσκεια του για την αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει την τήρηση ομόφωνων αποφάσεων σε σχέση με το προσφυγικό, που πάρθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

    Όπως ειδικότερα έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Ρούτε, η οποία αυτή την περίοδο ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Ρούτε την δυσαρέσκειά του για την αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει την τήρηση των όσων συμφωνήθηκαν, ομόφωνα, σε σχέση με το προσφυγικό, κατά την πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναφερόμενος στην αυριανή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη, οι αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση των προσφυγικών ροών να λαμβάνονται συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς.

    [11] Μουντιάλ με 40 ομάδες υπόσχεται ο Ινφαντίνο

    Ο γενικός γραμματέας της UEFA και εκ των υποψηφίων για την προεδρία της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι, αν εκλεγεί ως επικεφαλής της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, θα προτείνει να συμμετέχουν 40 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

    «Θα δώσουμε σε άλλες οκτώ χώρες την ευκαιρία να επωφεληθούν από την τρέλα του Μουντιάλ», τόνισε ο Ελβετός παράγοντας σε συνέντευξή του στην ισπανική αθλητική εφημερίδα AS. «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», πρόσθεσε, «είναι το ισχυρότερο εργαλείο για την προώθηση του ποδοσφαίρου σε κάθε μέρος του πλανήτη».

    [12] Ο Μπέκαμ «στηρίζει» τον Φαν Γκαλ

    Βαθύς γνώστης της ποδοσφαιρικής ψυχολογίας, καθώς υπήρξε σπουδαίος παίκτης και μέλος της «χρυσής» Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, ο Ντέϊβιντ Μπέκαμ τοποθετήθηκε στο θέμα που απασχολεί τους απανταχού φίλους των «μπέμπηδων» και αφορά φυσικά, στην παρουσία και στο έργο του Λουϊς Φαν Γκαλ στον πάγκο της ομάδας.

    «Είναι ένας έμπειρος προπονητής με σημαντική προσφορά. Μερικές φορές, απαιτείται χρόνος. Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ», είπε ο 40χρονος Μπέκαμ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Talksport Radio» για τον Ολλανδό τεχνικό.

    [13] Στα χνάρια και το ρεκόρ της μεγάλης ομάδας του 1984, οι παίκτες του Ουζουνίδη

    Το ρεκόρ της σπουδαίας ομάδας του Πανιωνίου στα μέσα της δεκαετίας του `80 κυνηγούν με αξιώσεις οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Μετά και την ισοπαλία απέναντι στην Βέροια, οι νεοσμυρνιώτες έφτασαν τους 11 αγώνες χωρίς ήττες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της σεζόν 1986-87, ενώ με νίκη ή ισοπαλία απέναντι στον Λεβαδειακό θα δημιουργήσουν νέο ρεκόρ 32ετίας.

    Παράλληλα θα έχουν κάνει ένα ακόμη βήμα για το απόλυτο ρεκόρ των 14 αγώνων χωρίς ήττα που κρατάει από τις σεζόν 1983-84 και 1984-85. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παραμένει αήττητη για επτά αγώνες πρωταθλήματος και τεσσάρων στο Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας συνολικό απολογισμό πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες.

    Το απόλυτο ρεκόρ στην Ιστορία του Πανιωνίου είναι 14 αγωνιστικές αήττητος και συγκεκριμένα τις σεζόν 1983-84 (1 αγώνας) και 1984-85 (13 αγώνες).

    [14] Το ρεκόρ του γρηγορότερου τίτλου στην ιστορία του ετοιμάζεται να πετύχει ο Ολυμπιακός

    Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του συλλόγου, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα. Απέναντι στην Βέροια, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, δεδομένου ότι θα έχουν εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας από την δεύτερη της κατάταξης ΑΕΚ έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της εφετινής Super League. Επί θητείας Ερνέστο Βαλβέρδε, τη σεζόν 2012/13, η ομάδα είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στις 10 Μαρτίου, ρεκόρ που είναι σε θέση να καταρρίψει το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα.

    Ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται «αγκαλιά» με το έκτο σερί πρωτάθλημα και το 18ο τα τελευταία 20 χρόνια, από τη σεζόν 1996/97 έχει πανηγυρίσει εννέα φορές την εξασφάλιση του τίτλου μπροστά στο κοινό του, ενώ οκτώ φορές ήταν φιλοξενούμενος με τελευταία τη σεζόν 2011/12 όταν είχε επικρατήσει 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με γκολ του Μιραλάς στο 52`. Ένα από τα 17 τελευταία πρωταθλήματα, το εξασφάλισε παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε. Ήταν τη σεζόν 2005/2006 (16/4), όταν έχασε από την Λάρισα με 2-1 στο Αλκαζάρ, ωστόσο στέφθηκε πρωταθλητής λόγω της ήττας του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή σ` ένα ματς που είχε γίνει νωρίτερα την ίδια ημέρα.

    Ο Μάρκο Σίλβα θα γίνει ο 25ος προπονητής που θα έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Τα περισσότερα «ερυθρόλευκα» πρωταθλήματα τα έχει κατακήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (1997, 1998, 1999, 2005), με τον Σερβοέλληνα πρωταθλητή να έχει ακόμη δύο κύπελλα (1999, 2005) αλλά και παρουσία στον προημιτελικό του Champions League. Από τρεις κατακτήσεις πρωταθλημάτων έχουν οι Γιάννης/Βαγγέλης Χέλμης (1951, 1954, 1956), Λάκης Πετρόπουλος (1973, 1974, 1975), Κάζιμιρ Γκόρσκι (1980, 1981, 1983), Τάκης Λεμονής (2001, 2002, 2007) και Ερνέστο Βαλβέρδε (2009, 2011, 2012).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 February 2016 - 15:32:54 UTC