Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η British American Tobacco θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα την επόμενη τριετία
  • [02] Να αναρτούν όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις, καλεί τις διοικήσεις των τραπεζών ο Γ. Δραγασάκης
  • [03] Απέραντο hotspot η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας
  • [04] Την ακύρωση του προστίμου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ζητά ο Στ. Παπασταύρου
  • [05] Αντι-μπλόκο έστησαν Βούλγαροι αυτοκινητιστές στο τελωνείο του Προμαχώνα
  • [06] Την Π. Ρούπα «δείχνουν» τα αποτελέσματα DNA για τη γυναίκα αεροπειρατή του ελικοπτέρου

  • [01] Η British American Tobacco θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα την επόμενη τριετία

    Τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική οικονομία (σχεδόν μηδενική ύφεση, μείωση της ανεργίας, αύξηση εσόδων κ.λπ.) και οι οποίες καθιστούν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα έναν διεθνώς ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της British American Tobacco (ΒΑΤ) Hellas Gianpiero Pazzanese, με τον οποίο είχε συνάντηση σήμερα.

    Από την πλευρά του, ο κ. Pazzanese ενημέρωσε τον υπουργό Επικρατείας για τη στρατηγική απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με κύριο άξονα τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά. Η λειτουργία του logistics hub θα αρχίσει τον Μάρτιο, και στην ανάπτυξή του θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών και διακίνησης προϊόντων ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ, από την Ευρώπη σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

    [02] Να αναρτούν όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις, καλεί τις διοικήσεις των τραπεζών ο Γ. Δραγασάκης

    Η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα, αναφέρεται σε ανακοίνωση από την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

    «Με αφορμή την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης καλεί, για μία ακόμη φορά, τις διοικήσεις των τραπεζών και των υπόλοιπων φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα», αναφέρεται ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση.

    [03] Απέραντο hotspot η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

    Σε ένα απέραντο hotspot έχει μεταβληθεί η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη Θήβα μέχρι και τη Φθιώτιδα. Όλα τα μοτέλ της περιοχής είναι από χθες το μεσημέρι, γεμάτα με λεωφορεία στα οποία επέβαιναν πρόσφυγες που κατευθύνονταν στην Ειδομένη. Οι εντολές της αστυνομίας ωστόσο, ήταν διαφορετικές, με αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ο χλμ.

    Στη Λαμία από χθες το μεσημέρι έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της Εθνικής οδού, ή και στην είσοδο της Λαμίας και πάνω από 1500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις.

    Πριν από λίγο, η αστυνομία άρχισε σιγά-σιγά να διοχετεύει δυο-δυο λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν συγκεντρώνοντας ό,τι τρόφιμα μπορούσαν, αλλά ωστόσο εκείνο που ζητούν οι πρόσφυγες, είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους και μάλιστα άμεσα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία, δημιουργήθηκαν και εικόνες πανικού αλλά και εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους.

    [04] Την ακύρωση του προστίμου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ζητά ο Στ. Παπασταύρου

    Προσφυγή κατά της απόφασης του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου για την επιβολή προστίμου σχετικά με το λογαριασμό στην HSBC, που αποκαλύφθηκε με τη «λίστα Λαγκάρντ», κατέθεσε στα διοικητικά δικαστήρια ο δικηγόρος , σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

    Ο δικηγόρος ζητά την ακύρωση του προστίμου των 3,3 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στον ίδιο και τη μητέρα του, το οποίο -σύμφωνα με δήλωσή του- πλήρωσε μετά από δάνειο που έλαβε από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού.

    Ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού επαναλαμβάνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για τη λίστα Λαγκάρντ βασίστηκε σε ένα «κατασκευασμένο, αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας, αρχείο excel» και καταλήγει:

    «Καταλαβαίνω ότι η οργανωμένη συκοφαντία σε βάρος μου, η λάσπη και η προσπάθεια εξόντωσης δεν θα σταματήσουν εδώ. Περιμένω το επόμενο ασύμμετρο χτύπημα. Η υπέρβαση όμως κάθε ορίου στην επινόηση άλλοτε στοιχείων, άλλοτε γεγονότων και πλέον και πληροφοριών εκθέτει και αποκαλύπτει καθημερινά τους ευρύτερους στόχους των εμπνευστών της συστηματικής σε βάρος μου συκοφαντίας. Οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν και η δικαιοσύνη θα κρίνει άμεσα τους συκοφάντες».

    [05] Αντι-μπλόκο έστησαν Βούλγαροι αυτοκινητιστές στο τελωνείο του Προμαχώνα

    Με αντιμπλόκο «απάντησαν» οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές στο τελωνείο του Προμαχώνα, στον επ΄αόριστον αποκλεισμό που αποφάσισε το μεσημέρι η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στις αγροτικές κινητοποιήσεις επί ελληνικού εδάφους.

    Υπενθυμίζεται ότι ο επ'αόριστον αποκλεισμός που αποφασίστηκε από τους διαμαρτυρόμενους Έλληνες αγρότες στις 14.30 το μεσημέρι, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφορούσε σε πρώτη φάση τις νταλίκες και τα φορτηγά, με τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία να κινούνται κανονικά.

    Αύριο, στο τελωνείο του Προμαχώνα πρόκειται να μεταβούν αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς απ'όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμπαρασταθούν έμπρακτα, όπως μας λέγανε, στους συναδέλφους τους.

    Στο τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στις 19.00 το βράδυ θα γίνει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο επί ελληνικού εδάφους και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα αποφασιστεί το κλείσιμο των συνόρων από τις 22.00 το βράδυ.

    [06] Την Π. Ρούπα «δείχνουν» τα αποτελέσματα DNA για τη γυναίκα αεροπειρατή του ελικοπτέρου

    Τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, δείχνουν και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ως την γυναίκα που επιχείρησε την αεροπειρατεία στο ελικόπτερο που μίσθωσε την Κυριακή το μεσημέρι από την περιοχή της Ερμιονίδας, αλλά το όποιο σχέδιο της ναυάγησε, λόγω της σθεναρής αντίδρασης του πιλότου, ο οποίος έδωσε πραγματική μάχη μαζί της.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το DNA της γυναίκας που επέβαινε στο ελικόπτερο, και το οποίο προέκυψε από την εξέταση κηλίδας αίματος που βρέθηκε στο πουκάμισο του πιλότου, ταυτοποιείται με το DNA που είχε βρεθεί κατά την ανάλυση βιολογικού υλικού:

    - Σε τρίχα και ένα μάλλινο γάντι που βρέθηκαν σε δύο γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας την 10-04-2010,

    - Σε βιβλίο που βρέθηκε σε οικία, στην οποία διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο 2010, όπου συνελήφθησαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,

    - Σε γάζα που βρέθηκε εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης, επίσης τον Απρίλιο 2010,

    - Σε αντικείμενα πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.), που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμεναν ο Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, τον μήνα Ιούλιο 2014.

    Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, ο 55χρονος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν πρώην αστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ και τώρα είναι κυβερνήτης στα ελικόπτερα της εταιρείας που εδρεύει στα νότια προάστια της Αττικής, περιγράφει τα δραματικά γεγονότα ως εξής:

    Η γυναίκα μίσθωσε το ελικόπτερο μέσω ίντερνετ, καταβάλλοντας 5.000 ευρώ και στέλνοντας με e-mail, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων και αντίγραφο της πλαστής ταυτότητας, με τα στοιχεία Χριστίνα Αρβανίτη, την οποία έδωσε χτες στην δημοσιότητα η Αστυνομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 February 2016 - 17:32:33 UTC