Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πλημμυρίζει» από πρόσφυγες ο καταυλισμός στην Ειδομένη
  • [02] Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη και η γέφυρα του Πηνειού
  • [03] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων
  • [04] Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι από κατάρρευση θερμοηλεκτρικού σταθμού στη Βρετανία
  • [05] Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ - 22 προσαγωγές
  • [06] Κλείνει το τελωνείο της Εξοχής

  • [01] «Πλημμυρίζει» από πρόσφυγες ο καταυλισμός στην Ειδομένη

    Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων στην Ειδομένη όπου έχουν συγκεντρωθεί για να διανυκτερεύσουν περίπου 4000 πρόσφυγες.

    Στο μεταξύ, μετά την αστυνομική επιχείρηση που έληξε το απόγευμα, οι σιδηροδρομικές γραμμές είναι ανοιχτές και ήδη έχουν εκτελεσθεί δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών.

    Συνολικά πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, από τον καταυλισμό μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Αθήνα 1260 Αφγανοί καθώς έχει απαγορευθεί η διέλευσή τους στην ΠΓΔΜ.

    [02] Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη και η γέφυρα του Πηνειού

    Ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα» χαρακτηρίζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών την συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν προ ολίγου. Μάλιστα οι αγρότες χαρακτηρίζουν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καλώντας και τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας».

    Οι αγρότες των Τεμπών που από σήμερα το πρωί έχουν σκληρύνει περισσότερο την στάση τους, εξακολουθούν να διατηρούν κλειστή επ αόριστον την κοιλάδα των Τεμπών αλλά και την γέφυρα του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, έχοντας προκαλέσει από το μεσημέρι κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς «αχρήστευσαν» και την εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού που είναι και η πιο σύντομη.

    Στα Τέμπη εξάλλου, εξακολουθούν να βρίσκονται και έξι λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες μετά από σχετική απόφαση για ανάσχεση της κυκλοφορίας των οχημάτων που τους μεταφέρουν λόγω της ασφυκτικής και δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην Ειδομένη.

    Το απόγευμα αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων-από τον οποίο ζητήθηκε ενίσχυση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες των προσφύγων ?μετέβη στα Τέμπη με φορτηγό το οποίο μετέφερε τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης ενώ προς την ίδια κατεύθυνση έχει δραστηριοποιηθεί και ο Δήμος Τεμπών.

    [03] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων

    «Μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες που παλεύουν για την επιβίωση τους» χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την συνάντηση εκπροσώπων μπλόκων με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα, η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε.

    Παράλληλα στο πλαίσιο της ανακοίνωσης τα «πυρά» στρέφονται εκτός από την κυβέρνηση και προς τους αγρότες που συμμετείχαν στην συνάντηση και «αλληλοπεδηκλώνονταν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ποιος θα μπει πρώτος μέσα», και οι οποίοι, όπως αναφέρεται, «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» και δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα να πουν για να καταγγείλουν - έστω για τα προσχήματα - την κυβέρνηση βγαίνοντας από την συνάντηση».

    Οι αγρότες, που μετά την σύσκεψη εκπροσώπων 69 μπλόκων την Κυριακή στην Νίκαια, έχουν ζητήσει ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό- χωρίς όμως να έχουν πάρει μέχρις στιγμής απάντηση- επανέρχονται στο θέμα και ζητάνε συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση στα πέντε αιτήματα που έχουν θέσει. Τονίζουν δε, ότι «η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εκφράζει τα πραγματικά αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών κι αυτά θα διεκδικήσει μέχρι τέλους». Ενώ δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και αναφέρονται στην αυριανή μαζική μετάβαση αγροτών τόσο από την Νίκαια όσο και από άλλα μπλόκα στον Προμαχώνα.

    [04] Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι από κατάρρευση θερμοηλεκτρικού σταθμού στη Βρετανία

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Αγγλία, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

    Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στη "Μονάδα Ενέργειας Ντίντκοτ Α", η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2013 και φέτος επρόκειτο να κατεδαφιστεί.

    "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός, πέντε νοσηλεύονται και άλλοι τρεις αγνοούνται", είπε ο Ματ Καρλάιλ, ο εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Ένα μέρος του παλαιού κτιρίου κατέρρευσε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν προηγήθηκε καμία έκρηξη.

    [05] Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ - 22 προσαγωγές

    Σε 22 προσαγωγές μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που εισέβαλαν απόψε σε στούντιο της ΕΡΤ, την ώρα του δελτίου ειδήσεων, προχώρησε η αστυνομία. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν σε στούντιο της ΕΡΤ, την ώρα που η Λιάνα Κανέλλη και ο Πάνος Χαρίτος με αφορμή τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης, παρουσίαζαν το δελτίο ειδήσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισβολή των αντιεξουσιαστών τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης.

    Έξω από την ΕΡΤ βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν στις προσαγωγές των μελών του «Ρουβίκωνα», την ώρα που έβγαιναν από το κτίριο.

    [06] Κλείνει το τελωνείο της Εξοχής

    Σε συντονισμό με όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μπλόκο του τελωνείου της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προχωρά σε επ? αόριστον αποκλεισμό από τις 22.00 το βράδυ, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να αντιδρούν στις θέσεις της κυβέρνησης στον κλάδο.

    «Παραμένουμε αμετακίνητοι στο μπλόκο περιμένοντας τον ειλικρινή διάλογο ή ό, τι άλλο θέλει η κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Εξοχής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 February 2016 - 21:32:39 UTC