Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ για το προσφυγικό
  • [02] Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση
  • [03] Ανοιχτοί δρόμοι σε «ένδειξη καλής θέλησης» από τους αγρότες, ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό
  • [04] Ανησυχία για το κλείσιμο των συνόρων, εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
  • [05] Η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα ζητήσει την οικουμενική κυβέρνηση, είπε στην Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης
  • [06] Με 0-0 έφυγε από το Αϊντχόφεν η Ατλέτικο Μαδρίτης
  • [07] Πέρασε με νίκη από το Κίεβο η Μάντσεστερ Σίτι

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ για το προσφυγικό

    Την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Καγκελάριο της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της σήμερα.

    Παράλληλα, ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί μονομερείς ενέργειες από κανέναν

    [02] Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση

    Με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «μεταρρυθμιστική τομή» στη δημόσια διοίκηση και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για «προσπάθεια ομηρίας των δημοσίων υπαλλήλων», ψηφίστηκε επί της αρχής, στα άρθρα και τις τροπολογίες του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το Εθνικό Μητρώο και την Αξιολόγηση.

    Το νομοσχέδιο, «στήριξαν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν , με εξαίρεση ορισμένες διατάξεις του.

    Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μία «ουσιαστική τομή» στη δημόσια διοίκηση, ενώ επιτέθηκε σε όσους το επικρίνουν, κάνοντας λόγο «για αντιφατική τακτική» και «κουρασμένα επιχειρήματα.

    Από την πλευρά της, σύσσωμη η Αντιπολίτευση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για « προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού» στη δημόσια διοίκηση ενώ υποστήριξε ότι στόχος της είναι να κρατά όμηρους τους δημοσίους υπαλλήλους.

    [03] Ανοιχτοί δρόμοι σε «ένδειξη καλής θέλησης» από τους αγρότες, ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό

    Με ανοιχτούς δρόμους, αλλα και το τελωνείο του Προμαχώνα «σε ένδειξη καλής θέλησης», όπως είπαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκινουν για την Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών που θα συμμετάσχουν στην συνάντηση το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι δρόμοι ειναι ανοιχτοί , τα τρακτέρ βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, το Αμύνταιο, τα διόδια Μαλγάρων και το τελωνείο του Προμαχώνα -έχει δώσει ελευθέρας από το μεσημέρι-, όπως μας τόνισαν μέλη και επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα προαναφερόμενα μπλόκα.

    Εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για το τι μέλλει γενέσθαι αύριο, οι περισσότεροι επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ελπίζουμε να μιλήσουμε επί των θεμάτων που έχουμε θέσει και αναμένουμε κάτι περισσότερο από διορθωτικές κινήσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε το μπλόκο του Ισθμού παραμένουν στη Νεστάνη και στη Σπάρτη οι αγρότες

    [04] Ανησυχία για το κλείσιμο των συνόρων, εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

    «Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε κάποιες καλές αποφάσεις πέρυσι για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών αλλά δεν τις εφαρμόζει», επισήμανε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου.

    Προσέθεσε ότι «η άλλη ανησυχία μας είναι ότι το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια μπορεί να δημιουργήσει αδιέξοδο στην Ελλάδα» και υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου για τους πρόσφυγες που μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν στην Ελλάδα. «Ελπίζω να μην μείνει όλος αυτός ο πληθυσμός στην Ελλάδα, αν όμως γίνει είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε και αυτό ήταν το μήνυμα μου προς την ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    [05] Η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα ζητήσει την οικουμενική κυβέρνηση, είπε στην Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης

    Την εκτίμηση ότι η σημερινή Βουλή θα δώσει οικουμενική κυβέρνηση, έκανε μιλώντας στην Ολομέλεια του Σώματος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Υποστήριξε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα τη ζητήσει "για να γλυτώσει από τα βάρη", όπως είπε. Σχολιάζοντας ο κ. Λεβέντης, τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι προτιμά τις εκλογές από την Οικουμενική κυβέρνηση, είπε ότι "πρέπει να κοιτάξουμε τη χώρα και όχι να εξυπηρετήσουμε κομματικές ή προσωπικές στρατηγικές".

    Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν υποστήριξε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να γλυτώσουν από τους αγρότες, γιατί έχουν αστυνομικούς γορίλες αλλά "δεν θα γλυτώσουν από την κοινωνία".

    "Αυτό που είπατε ήταν ατόπημα" είπε ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να ανακαλέσει τη λέξη "γορίλες", που είπε αναφερόμενος στους αστυνομικούς.

    Ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι δεν είχε την πρόθεση να θίξει τους αστυνομικούς για τους οποίους είπε ότι είναι σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλά αμειβόμενοι, ενώ διευκρίνισε ότι αποδοκιμάζει τη βία και αναφερόμενος "στην τιμωρία της κοινωνίας" εννοεί τις εκλογές.

    [06] Με 0-0 έφυγε από το Αϊντχόφεν η Ατλέτικο Μαδρίτης

    Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε αυτό που ήθελε στο «Φίλιπς Στάντιον», στο πρώτο ματς των «16» του Champions League. Με το 0-0 εναντίον της Αϊντχόφεν μεταφέρει την υπόθεση-πρόκριση στην έδρα της και φυσικά έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της 15ης Μαρτίου στο «Βιθέντε Καλντερόν».

    Πολύ κακο ματς με ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μόλις μία για την PSV στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγο αποβολής του Ουρουγουανού, Γκαστόν Περέιρο, στο 68΄. Ούτε και τότε ο "Τσόλο" Σιμεόνε επιχείρησε να ρισκάρει. Οι «Ροχιμπλάνκος» είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα παραπάνω. Βέβαια, ισοπαλία με σκορ στη ρεβάνς δίνει πλέον την πρόκριση στην Αϊντχόφεν, αλλά ο Σιμεόνε μάλλον δεν φοβάται τέτοιο ενδεχόμενο, όπως φάνηκε στα τελευταία 25 λεπτά της σημερινής αναμέτρησης.

    [07] Πέρασε με νίκη από το Κίεβο η Μάντσεστερ Σίτι

    Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το Κίεβο με 3-1 επί της Ντιναμό, εξασφαλίζοντας από σήμερα την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League.

    Ο Κουν Αγουέρο με σουτ μέσα από την περιοχή στο 15΄ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 40΄ ο Νταβίντ Σίλβα έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «Πολίτες».

    Το σοκ ήταν μεγάλο για τους γηπεδούχους, που έχασαν πολύ εύκολα το ευρωπαϊκό εντός έδρας αήττητο των τελευταίων δύο χρόνων (από Φεβρουάριο 2014). Μείωσαν με τον Μπουγιαλσκι στο 59΄, είχαν κι ένα δεκάλεπτο (65΄-75΄) έντονης πίεσης στην περιοχή του Χαρτ, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους άφηνε έστω κάποιες ελπίδες ενόψει της ρεβάνς της 15ης Μαρτίου, στο «Ετιχαντ».

    Ο Γιάγια Τουρέ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή στο 90΄ και η Σίτι πήρε μια άνετη -πέρα από κάθε πρόβλεψη με βαση την εικόνα της τον τελευταιό καιρό- νίκη. Νίκη αρκετή για να τη στείλει στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 February 2016 - 23:32:40 UTC