Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Όσοι νομίζουν ότι το 2016 είναι το 1965, ας ξέρουν ότι αυτά πέρασαν
  • [02] Γ. Κουμουτσάκος:Εκτός ελέγχου το προσφυγικό, έρημο τοπίο η οικονομία
  • [03] Θ. Δρίτσας: Δεν κάνουμε ούτε κατ' ελάχιστο εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση
  • [05] Για προβολή ατεκμηρίωτων ισχυρισμών κατηγόρησε τη ΝΔ ο Γ. Σταθάκης
  • [06] Απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Eldorado Gold
  • [07] Η Ελληνικός Χρυσός καταθέτει αγωγή κατά του Π. Σκουρλέτη
  • [08] «Βουλιάζει» από πρόσφυγες η Ειδομένη, 2.000 άτομα είναι ήδη στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά
  • [09] Άνοιξαν από τους αγρότες, αλλά έκλεισαν από τους πρόσφυγες τα Τέμπη
  • [10] Ανοικτοί σήμερα οι δρόμοι στην Πελοπόννησο
  • [11] Υπέρ της βοήθειας προς την Αθήνα για το προσφυγικό ο Γερμανός ΥΠΕΞ
  • [12] Όσκαρ: Αστρονομικά ποσά για πάρτι, ιδιωτικές προβολές και γεύματα
  • [13] Δ. Σπάθης: Οι θεατρολογικές του μελέτες, συμβολή στην πολιτιστική μας αυτογνωσία
  • [14] Συνεδριάζει στις 16:30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα
  • [15] «Την είχαν στήσει» την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα είπε ο Στ. Κούλογλου
  • [16] Επ' αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά στο τελωνείο της Εξοχής - Ανοιχτός ο Προμαχώνας
  • [17] Καλύτερη επικοινωνία με κυψέλες κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος

  • [01] Ν. Παππάς: Όσοι νομίζουν ότι το 2016 είναι το 1965, ας ξέρουν ότι αυτά πέρασαν

    Την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και την πρακτική της κυβέρνησης να κινείται «και εναντίον του πελατειακού κράτους και εναντίον αυτών που νομίζουν ότι ες αεί θα έχουν το κράτος πελάτη» αντιπαρέβαλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απέναντι στις κατηγορίες της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα, περί εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

    Απαντώντας ο κ. Παππάς, στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή και στο σχόλιό της ότι «έτσι όπως τα πάει αυτή η κυβέρνηση, νομοτελειακά η ΝΔ θα γίνει πολύ γρηγορότερα κυβέρνηση, από ότι κι η ίδια η κυβέρνηση φαντάζονταν», ο υπουργός Επικρατείας συνέστησε: «Μην βιάζεστε, γιατί όποιος βιάζεται πολύ καίγεται στο ζέσταμα».Διευκρίνισε δε ότι «αυτό δεν αφορά μόνον όσους βρίσκονται εντός της αίθουσας, εντός της Βουλής και εντός της πολιτικής, αφορά και άλλους οι οποίοι νομίζουν ότι το 2016 είναι 1965» και ξεκαθάρισε: «Αυτά πέρασαν».

    Η κ. Παπακώστα επικαλέστηκε δημοσιεύματα, σχετικές τοποθετήσεις βουλευτών όλων των πτερύγων και παραδείγματα (όπως είπε) από την καθημερινή πρακτική της κυβέρνησης, για να υποστηρίξει ότι «χτίζει το κομματικό κράτος», χαρακτήρισε ευτυχή τη συγκυρία να συζητείται τέτοιο θέμα μια ημέρα μετά την ψήφιση ενός νομοσχεδίου - τομή για τη δημόσια διοίκηση, που η ΝΔ δεν το ψήφισε και ο αρχηγός της απουσίαζε από τη συζήτησή του.

    «Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν το ψηφίσατε, κάτι που δείχνει και τις προθέσεις σας και το πως αντιλαμβάνεστε τη σχέση των κομμάτων με το κράτος. Θα περιμέναμε τουλάχιστον από τον ίδιο, διότι εχθές απουσίαζε, να είναι πιο γενναιόδωρος και πιο αυτοκριτικός και να συνδράμει και συναινέσει τουλάχιστον στα βασικά του νομοσχεδίου, πράγμα που δεν έγινε» είπε ο κ. Παππάς.

    [02] Γ. Κουμουτσάκος:Εκτός ελέγχου το προσφυγικό, έρημο τοπίο η οικονομία

    Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΝΔ με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «ψεύδεται και συκοφαντεί» χαρακτηρίζοντάς τον «Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ».

    Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η χώρα είναι στο σημείο μηδέν, πως το προσφυγικό βρίσκεται εκτός ελέγχου, πως η οικονομία είναι ένα έρημο τοπίο και πως η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση είναι "κλινικά νεκρή".

    «Η κοινωνία εξαπατημένη από τον κ. Τσίπρα βράζει. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται. Ο κ. Τσίπρας είναι το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα, συκοφαντεί και ψεύδεται. Το πρωί ζητά συναίνεση και το βράδυ συκοφαντεί. Είναι Δόκτωρ Τζέκιλ και Μιστερ Χάιντ» τόνισε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε πως η ΝΔ βάζει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό και υπενθύμισε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίλυση του μεταναστευτικού, όπως η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, τα διαβήματα σε Αυστρία και Τουρκία, η ενημέρωση των 28 ξένων πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ, η παρέμβασή του στο ΕΛΚ, η σύσταση ειδικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων, αλλά και η πρωτοβουλία για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

    [03] Θ. Δρίτσας: Δεν κάνουμε ούτε κατ' ελάχιστο εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

    «Δεν απειλούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτε θα κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας διαψεύδοντας ότι τίθεται τέτοιο θέμα στη συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τη διάσωση και έρευνα στο Αιγαίο.

    Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια της Τουρκίας για αλλαγή των όρων της συμφωνίας έπεσε στο κενό. «Τα κυριαρχικά δικαιώματα στον ελληνικό χώρο τα ασκεί αναμφισβήτητα η Ελλάδα και αποκλείει κάθε δυνατότητα στον οποιονδήποτε που θα επιχειρήσει να τα αμφισβητήσει. Τελεία και παύλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

    Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου, που έκανε λόγο για νέα πρόκληση της Τουρκίας, η οποία, όπως υποστήριξε, προσπαθεί να εκτοπίσει την Ελλάδα από το Αιγαίο και με «νόταμ» που εξέδωσε αμφισβητεί την Κίναρο.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση

    «Πρέπει η έγνοια μας να είναι στη μεγάλη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου που και πριν αλλά και τώρα συνεχίζει να περνά πάρα πολύ δύσκολα και πρέπει αυτό να μας απασχολήσει όλους μας για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα».

    Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τους εκπροσώπους αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος είναι πραγματικά, είναι αληθινά, είναι εκρηκτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό». Ο Αλ.Τσίπρας είπε ότι έχει την αίσθηση πως απέναντι του σήμερα έχει αγρότες, ανθρώπους του μόχθου, μικρούς και μεσαίους, που δεν ανήκουν στη μικρή μειοψηφία των αγροτών που έχουν ευνοηθεί τα τελευταία χρόνια. «Υπό αυτή την έννοια» τόνισε «θέλω με ειλικρίνεια να καταθέσω σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορούμε να βρούμε λύσεις σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, που θα αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία και όχι τη μικρή μειοψηφία όσων τα πρηγούμενα χρόνια ως επί το πλείστον έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο των επιδοτήσεων και είχαν τη δυνατότητα μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κινητοποίηση των αγροτών αντανακλά μια πραγματική αγωνία και υπογράμμισε: «πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση». Ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί καθόλου «με λογικές ποινικοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων και των αγροτικών κινητοποιήσεων εν προκειμένω» και τόνισε: «συνεπώς ότι η προσπάθεια που κάνουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο ειναι ένα βήμα σε θετική κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι ψάχνουμε να βρούμε λύσεις μέσα σε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομική εξίσωση». Σημείωσε ότι «όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι από την κρίση δεν πρόκειται να βγούμε και την εξίσωση αυτή δεν πρόκειται να τη λύσουμε αν δεν αυξήσουμε την "πίτα" και η παραγωγή είναι ίσως η μοναδική δυνατότητα να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο».

    «Αυτό ειναι το κρίσιμο» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «πρέπει να βρούμε λύσεις για να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που παράγουν, τους ανθρώπους του μόχθου, αλλά να κάνουμε και έναν διαχωρισμό, ανάμεσα σε αυτούς που βρλίσκονται σε συνθήκες πολύ μεγάλης δυσκολίας εξαιτίας των χαμηλών εισοδημάτων τους και σε κάποια μικρή μειοψηφία που τα τελευταία χρόνια έχει ευνοηθεί».

    Ο πρωθυπουργός τούς ευχαρίστησε σε κάθε περίπτωση, και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι έχουμε διαφωνίες, ότι αυτές σε ορισμένα θέματα είναι και δύσκολο να γεφυρωθούν, εντούτοις θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για το ότι εκφράζετε με ένα μέτρο και ειλικρινή τρόπο τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις σας και ελπίζω μέσα από τον διάλογο να βρούμε κάποιες λύσεις».

    Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μπούτας έδωσε στον πρωθυπουργό ως δώρο ένα τσίπουρο, σχολιάζοντας ότι «αν περάσουν τα μέτρα θα είναι το τελευταίο γνήσιο». «Μετά "μαϊμού"...» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Όποτε για να έχουμε γνήσιο πράμα (πρέπει) και να υπάρχουν και τα αμπέλια» πρόσθεσε.

    Στο ίδιο χαλαρό κλίμα του διαλόγου, ο κ. Τσίπρας είπε: «Μη στεναχωριέσαι, το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο».

    Β. Μπούτας:Ο αγώνας των αγροτών που κράτησε 40 ημέρες αφήνει παρακαταθήκη

    «Ο αγώνας των αγροτών που κράτησε 40 ημέρες αφήνει παρακαταθήκη. Αυτός ο αγώνας δεν είναι μια και έξω, θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους. Ήδη μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο, ενώ μέχρι σήμερα δεν έμπαινε σε συζήτηση. Θα περιμένουμε να δούμε τον νόμο. Παραμένουμε σε ετοιμότητα. Ζητήσαμε να αποσυρθεί το ασφαλιστικό» δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Για το αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις είπε ότι θα αποφασιστεί στα μπλόκα, διότι οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά, επαναλαμβάνοντας ότι οι αγρότες θα περιμένουν να δουν το νόμο.

    [05] Για προβολή ατεκμηρίωτων ισχυρισμών κατηγόρησε τη ΝΔ ο Γ. Σταθάκης

    Στοιχεία του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, για να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι η εικόνα που εμφανίζει περί «κύματος φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων προς την Βουλγαρία», είναι «παραπλανητική».

    Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι στη γείτονα χώρα μετέφεραν τις δραστηριότητές τους 60.000 επιχειρήσεις τους τελευταίους τρεις-τέσσερις μήνες, κάτι που ο κ. Σταθάκης σχολίασε ως «καταστροφολογία», κατηγορώντας τη ΝΔ για «προβολή ατεκμηρίωτων ισχυρισμών».

    Ο υπουργός Οικονομίας, επικαλέστηκε στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητήριου Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία: ενώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το σύνολο των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στη Βουλγαρία ήταν 11.000 -εκ των οποίων 9.000 δεν είχαν ούτε έναν απασχολούμενο και οι 6.000 είχαν μηδενική δραστηριότητα- στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 υπήρξαν περίπου 2.000 νέες εγγραφές, οι οποίες, όμως, στο σύνολό τους δεν δημιούργησαν ούτε μία νέα θέση εργασίας.

    [06] Απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Eldorado Gold

    Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold Corporation Πολ Ράιτ, να καταθέσει αγωγή εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, επισημαίνεται ότι όπως ο κ. Ράιτ είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

    Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την ανακοίνωση, νωρίτερα, του κ. Ράιτ,ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση κατά του κ. Σκουρλέτη ύστερα από την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού στο πρακτορείο Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ελληνικός Χρυσός καταθέτει αγωγή κατά του Π. Σκουρλέτη

    [07] Η Ελληνικός Χρυσός καταθέτει αγωγή κατά του Π. Σκουρλέτη

    Την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτμε αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού στο πρακτορείο Bloomberg.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Ράιτ, «είναι αβάσιμες και ψευδείς. Ο κ. Ράιτ, τονίζεται στην ανακοίνωση, προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια και το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

    [08] «Βουλιάζει» από πρόσφυγες η Ειδομένη, 2.000 άτομα είναι ήδη στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά

    Μόλις σε 100 πρόσφυγες δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν, προς το παρόν, τη διέλευση, οι αρχές της ΠΓΔΜ, τη στιγμή που ο καταυλισμός στην Ειδομένη έχει «πλημμυρίσει»με πάνω από 3000 άτομα, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου»στα Διαβατά Θεσσαλονίκης υπάρχουν περίπου 2000, ενώ υπολογίζεται ότι σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα, βρίσκονται δεκάδες λεωφορεία με 5000 πρόσφυγες.

    Χαρακτηριστικό της εξαιρετικά χαμηλής ροής διέλευσης είναι το γεγονός ότι χθες, από το πρωί έως το μεσημέρι, επετράπη η διέλευση μόλις σε 250 πρόσφυγες, ενώ τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν μέρες που περνούσαν την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ μέχρι 2000 άτομα.

    Στο μεταξύ, στα Διαβατά, όπου μεταφέρθηκαν χθες οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες, η κατάσταση όπως περιγράφει ενδεικτικά η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Θεσσαλονίκης Ελεάννα Ιωαννίδου, «ήταν καλύτερα οργανωμένη από ό,τι φοβόμουν: χώρος εστίασης, χώρος προσευχής, παιδότοπος υπό κατασκευή, σκηνές και μικρά λυόμενα στη σειρά».

    «Τα λεωφορεία έφταναν σταδιακά, οι πρόσφυγες αποβιβάζονταν, έμπαιναν σε χώρους αναμονής όπου άνθρωποι της 'Μετάδρασης' τους ενημέρωναν για τα δικαιώματά τους, ταυτοποιούνταν, περνούσαν, αν χρειαζόταν, από τους Γιατρούς του Κόσμου και προχωρούσαν στο καμπ»αναφέρει η κ.Ιωαννίδου.

    Ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την άρνηση του δήμου Δέλτα, να στείλει κάδους απορριμμάτων και να φροντίσει για την αποκομιδή τους, προθυμοποιήθηκε, σύμφωνα με την κ.Ιωαννίδου, να στείλει κάδους και να αναλάβει προσωρινά την αποκομιδή ενώ η Α' δημοτική κοινότητα μαζεύει παιχνίδια προκειμένου να εξοπλίσει τον παιδότοπο του καταυλισμού. «Ωστόσο, τα σημαντικότερα προβλήματα είναι οι χημικές τουαλέτες που δεν είναι αρκετές και η έλλειψη θέρμανσης»επεσήμανε η κ. Ιωαννίδου.

    [09] Άνοιξαν από τους αγρότες, αλλά έκλεισαν από τους πρόσφυγες τα Τέμπη

    Να ξεκινήσουν με τα πόδια για να φθάσουν στην Ειδομένη, αποφάσισαν περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν εγκλωβιστεί στα Τέμπη, φοβούμενοι πως είτε θα τους γυρίσουν πίσω στην Αθήνα είτε θα τους πάνε στον Βόλο. Η Αστυνομία για να αποφύγει πιθανή πρόκληση ατυχημάτων, αποφάσισε, περίπου στις 11 το πρωί, να διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στα Τέμπη.

    Παρότι οι δήμοι Λαρισαίων και Τεμπών, άλλες κοινωνικές δομές, οργανώσεις και επιχειρήσεις, έχουν σπεύσει να συνδράμουν με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης τους πρόσφυγες, οι ίδιοι το μόνο που επιθυμούν είναι να φθάσουν στην Ειδομένη, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Σε κατάσταση ιδιαίτερης έντασης είναι και οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι ξεκίνησαν για ταξίδι μίας μέρας και τελικά έχουν βρεθεί για άγνωστο αριθμό ημερών στον δρόμο. Πολλοί από αυτούς εκφράζουν ανησυχίες για το αν θα έχουν τα χρήματα να βάλουν πετρέλαιο στα οχήματα τους, εφόσον τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για την Ειδομένη, ενώ παραπονιούνται και για φθορές στα λεωφορεία.

    Επίσης, στα Τέμπη έχουν κλείσει και όλα τα καταστήματα, ενώ διαμαρτύρονται και οι αγρότες μέσα στα τρακτέρ των οποίων βρίσκουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.

    Η κυκλοφορία στην Κοιλάδα αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ λεωφορεία κινούνται για να παραλάβουν τους πρόσφυγες που ξεκίνησαν για την Ειδομένη με τα πόδια

    [10] Ανοικτοί σήμερα οι δρόμοι στην Πελοπόννησο

    Ανοικτούς θα αφήσουν τους δρόμους στην Πελοπόννησο οι αγρότες και παραμένουν στα μπλόκα τους, περιμένοντας και τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης που έχουν οι αγρότες με την κυβέρνηση.

    Ειδικότερα, στη Λακωνία οργανώνονται για να προχωρήσουν αύριο το πρωί σε αποκλεισμό του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη και μάλιστα δηλώνουν ότι ο αποκλεισμός θα είναι επ' αόριστον, ενώ σήμερα ια κλείσουν τη γέφυρα του Ευρώτα από τις 7 το βράδυ και για μια ώρα.

    Παράλληλα, στη Νεστάνη προσανατολίζονται κι αυτοί για άλλου είδους κινητοποιήσεις, αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τίποτα. Περιμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με την κυβέρνηση και θα εκτιμήσουν το απόγευμα την κατάσταση σε σύσκεψη στο μπλόκο, όπου τότε θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου ή όχι.

    [11] Υπέρ της βοήθειας προς την Αθήνα για το προσφυγικό ο Γερμανός ΥΠΕΞ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ επέκρινε σε συνέντευξή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ Rheinische Post την μονομερή σύγκλιση της διάσκεψης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων από την Αυστρία : «Είναι αυταπάτη να πιστεύεται ότι η διευθέτηση (του προσφυγικού) μπορεί να γίνει χωρίς την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

    Για να αποκτήσει τον έλεγχο της εισόδου, η Ευρώπη χρειάζεται και τις χώρες οι οποίες αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός. Υπογράμμισε δε ότι «συναντήσεις και αποφάσεις ερήμην αυτών των χωρών δεν μας φέρουν πιο κοντά σε λύση της προσφυγικής κρίσης».

    Η Ευρώπη, τόνισε ο Στάινμάιερ, δεν θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα της σε βάρος ενός κράτους μέλους και ζήτησε νέα υποστήριξη για την Ελλάδα: «Στο πλαίσιο του πακέτου, το οποίο διαπραγματευόμαστε αυτή τη στγμή με την Τουρκία, πρέπει να διαθέσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιπρόσθετη βοήθεια σε προσωπικό και χρήματα» στην Αθήνα».

    [12] Όσκαρ: Αστρονομικά ποσά για πάρτι, ιδιωτικές προβολές και γεύματα

    Τα κινηματογραφικά στούντιο ξοδεύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσουν πρόσβαση προς τα 6.200 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που λαμβάνουν μέρος στην ψηφοφορία των Όσκαρ.

    Το συνολικό ποσό που η βιομηχανία του Χόλιγουντ ξοδεύει στην εκστρατεία γοητείας κυμαίνεται από 100 έως 600 εκατομμύρια δολάρια.

    Πάρτι, γεύματα, ιδιωτικές προβολές, προνομιακά ραντεβού με τους συντελεστές: η κούρσα των Όσκαρ δεν εκτυλίσσεται μόνο στις οθόνες. Για μήνες, οι φιναλίστ εξαντλούν τη γοητεία τους προς τα μέλη της πανίσχυρης Ακαδημίας.

    «Δεν μπορούμε απλώς να περιμένουμε άπραγοι και η ταινία να κάνει τη δουλειά για μας», λέει ο Τομ Νούναμ, παραγωγός της ταινίας "Crash" που βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2006.

    Χαμόγελα, πόζες για σέλφι, ευγενικές απαντήσεις στις ερωτήσεις και αποφυγή κάθε πολεμικής: η κούρσα προς τα Όσκαρ δεν διαφέρει πολύ από μία προεκλογική εκστρατεία.

    Αποφασισμένος να πάρει το πρώτο του βραβείο φέτος, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο πέρασε τους τελευταίους μήνες κάνοντας καμπάνια για τον ρόλο του στην ταινία "Η Επιστροφή" , όπως άλλωστε και οι ομάδες των άλλων φαβορί «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» και «Spotlight».

    Με τη βοήθεια μίας στρατιάς υπεύθυνων δημοσίων σχέσεων και ειδικών του μάρκετινγκ, τα μεγάλα στούντιο κινητοποιούν μία πραγματική πολεμική μηχανή.

    Φέτος θα ξοδέψουν περισσότερα, αφού μεγάλος είναι και ο αριθμός των φαβορί.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η δαπάνη τις εκστρατείας γοητείας για μία ταινία φθάνει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

    Για να κερδίσουν την εύνοια των μελών της Ακαδημίας, οι ομάδες των ταινιών πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν ότι οι έχοντες το δικαίωμα της πολύτιμης ψήφου θα δουν την ταινία υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

    «Η άφιξη του DVD άλλαξε τους κανόνες του παιγνιδιού», παραδέχεται ο Τομ Νούναν που ήταν ο πρώτος που έστειλε ταινίες στα μέλη της Ακαδημίας. Το «Crash» έκανε την έκπληξη αποσπώντας το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας από το φαβορί των φαβορί που ήταν το "Brokeback Mountain".

    [13] Δ. Σπάθης: Οι θεατρολογικές του μελέτες, συμβολή στην πολιτιστική μας αυτογνωσία

    Με τη μορφή του Δημήτρη Σπάθη (1925-2014) βιντεοσκοπημένη, να μιλάει για το πνεύμα και τη λειτουργία των παραστάσεων στις Δελφικές Γιορτές του 'Αγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ, ξεκίνησε την Τετάρτη 25/2 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, η εκδήλωση για την έκδοση «Από τον Χορτάτση στον Κουν. Μελέτες για το νεοελληνικό θέατρο», που κυκλοφορεί από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) με επιμέλεια του Νικηφόρου Παπανδρέου, ομότιμου καθηγητή της Θεατρολογίας στο ΑΠΘ.

    Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του ΜΙΕΤ Διονύσης Καψάλης, που μίλησε για έναν «μοναδικό θησαυρό», ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να δει το φως της δημοσιότητας όσο ζούσε ο Σπάθης. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Νικηφόρος Παπανδρέου, παρατηρώντας πως μολονότι ο Σπάθης υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος, το μεγαλύτερο μέρος του έργου του παρέμεινε σε όλο το διάστημα του βίου του διασκορπισμένο, βρίσκοντας μόνο τώρα τη θέση του στην «τριζάτη έκδοση» του ΜΙΕΤ. «Ένας άλλος τίτλος που θα μπορούσε να δοθεί στο βιβλίο», συνέχισε ο ομιλητής, «θα ήταν "Η δύσκολη πορεία του νεοελληνικού θεάτρου προς την ωριμότητα". Τα κριτήρια του Σπάθη στη γραμμή αυτή είναι πάντοτε κοινωνιοκεντρικά: τοποθετεί το θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνίας και της εποχής του, αλλά και στο εσωτερικό της ιστορίας των ιδεών, διευρύνοντας τη θεατρολογική του ματιά. Και η διεύρυνση της θεατρολογικής του ματιάς περιλαμβάνει και τη χειραφέτηση του θεάτρου από τη λογοτεχνία. Το θέατρο στην αντίληψη του Σπάθη δεν είναι λογοτεχνικό μνημείο, αλλά ζωντανή παράσταση. Σίγουρα, ήταν ο πιο μοντέρνος θεατρολόγος απ' όλους μας».

    [14] Συνεδριάζει στις 16:30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα

    Υπό τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές , θα συζητηθούν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    [15] «Την είχαν στήσει» την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα είπε ο Στ. Κούλογλου

    "Αυτή η κρίση, η οποία έχει προκύψει, είναι μία κρίση που την είχαν στήσει, την είχαν προετοιμάσει εδώ και καιρό, με ή χωρίς τον Ερντογάν, και, μάλιστα, ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μου είχε πει ότι ο Μάρτιος θα είναι ο πιο κρίσιμος, ο πιο δύσκολος μήνας στην ιστορία της Ελλάδας, από τη μεταπολίτευση και μετά ή ακόμη από τις τελευταίες δεκαετίες και μετά" τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα "Δεύτερη ανάγνωση".

    Όπως είπε το σχέδιο είναι να κλείσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και να εγκλωβιστούν στη χώρα μας οι πρόσφυγες που φτάνουν από την Τουρκία. "Η Κομισιόν θα ήθελε να υπάρξει μια διευθέτηση της κατάστασης, όπως και η Μέρκελ θα ήθελε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους και την πολιτική τους στις υπόλοιπες χώρες, η οποία -η κάθε μία- τραβάει τη δική της πολιτική" σημείωσε ο κ. Κούλογλου και πρόσθεσε: "Αυτό το παιχνίδι, βέβαια, δυστυχώς, το ξεκίνησε η Γερμανία, με την οικονομική κρίση, όταν έβαλε προτεραιότητα τα δικά της κέρδη από την κρίση, αδιαφορώντας αν άλλες χώρες του νότου και ιδιαίτερα η Ελλάδα υπέφεραν απ' αυτό. Αυτό ήταν παραβίαση των κανόνων της αλληλεγγύης και δυστυχώς αυτή η εγωιστική συμπεριφορά αυτή τη στιγμή έχει αναγορευθεί σε γενικό κανόνα συμπεριφοράς όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [16] Επ' αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά στο τελωνείο της Εξοχής - Ανοιχτός ο Προμαχώνας

    Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ΙΧ και λεωφορείων, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Θόδωρος Ιφόγλου.

    Επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ η διέλευση για ΙΧ οχήματα και λεωφορεία ανοίγει από τις 15:00 έως τις 17:00 και από τις 22:30 έως και τις 10:00 την επομένη. Αργά τη νύχτα, ωστόσο, παρουσιάστηκε εμπλοκή, καθώς ενώ επί ελληνικού εδάφους η διέλευση άνοιξε στις 22:30, έως τις 00:30 δεν είχε ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, λόγω του αντιμπλόκου των Βούλγαρων αυτοκινητιστών, από την άλλη πλευρά των συνόρων.

    Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι από χθες το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι ανοιχτό, ως «ένδειξη καλής θέλησης» των αγροτών, ενόψει της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είμαστε εδώ και αν μας ενημερώσουν να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό θα το πράξουμε άμεσα» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Στέργιος Λίτος και πρόσθεσε: «Φτάνουν στο τελωνείο και συνάδελφοί μας από τον νομό Χαλκιδικής, για ενίσχυση της δύναμής μας».

    [17] Καλύτερη επικοινωνία με κυψέλες κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος

    Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν νέους τρόπους, για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες επικοινωνίας με όλο τον κόσμο, κατά την διάρκεια της οδήγησης.

    Η BMW παρουσίασε στο Mobile World Congress 2016, στη Βαρκελόνη, την τεχνολογία Vehicular CrowdCell. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί κυψέλες κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος, για να βελτιστοποιηθούν τα μελλοντικά ασύρματα δίκτυα.

    Η κυψέλη κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος, εκτός από την βελτίωση της λήψης μέσα στα οχήματα, έχει την δυνατότητα να αναβαθμίσει τη χωρητικότητα και κάλυψη των ασύρματων δικτύων.

    Μία στρατηγική για αύξηση της χωρητικότητας και κάλυψης μελλοντικών δικτύων είναι η ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού μικρών κυψελών και αναμεταδοτών - πέραν των υφιστάμενων βασικών σταθμών.

    Με βάση την κυκλοφορία δεδομένων και τις απαιτήσεις κάλυψης, οι κυψέλες κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος εμπλέκονται ενεργά για την ενίσχυση των ασύρματων δικτύων.

    Μία πιθανή εφαρμογή των Vehicular CrowdCells είναι οι στόλοι κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing) ? κυρίως με ηλεκτρικά οχήματα. Ο μεγάλος αριθμός οχημάτων που σταθμεύουν σε πόλεις και αστικές περιοχές μπορεί να χρησιμεύσει σαν τοπικός αναμεταδότης.

    Εάν ένας ή περισσότεροι χρήστες βρίσκονται κοντά σε μια κυψέλη κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος, αυτή ενεργοποιείται αν απαιτείται αύξηση του εύρους ζώνης ή για παροχή πρόσθετης κάλυψης δικτύου. Με αυτό τον τρόπο βελτιστοποιείται δυναμικά η απόδοση του υπάρχοντος δικτύου. Οφέλη για χρήστες κινητών τηλεφώνων σε hotspots είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα δεδομένων και η μείωση των σημείων κακής λήψης.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 February 2016 - 11:32:39 UTC