Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολγα Γεροβασίλη : Ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής Τ. Μαυρίκος ήταν στο pay roll της ΝΔ;
  • [02] Τζακ Λιου (υπ. Οικονομικών ΗΠΑ): Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος
  • [03] Α. Τσίπρας: Η Ευρώπη βρίσκεται σε νευρική κρίση
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αυστριακό ομόλογό του κ. Χάιντς Φίσερ για το Προσφυγικό
  • [05] Βάργκας: «Όταν πήγε στην παράταση, ήμουν σίγουρος ότι θα προκριθεί η Άντερλεχτ»

  • [01] Ολγα Γεροβασίλη : Ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής Τ. Μαυρίκος ήταν στο pay roll της ΝΔ;

    Να απαντήσει η ΝΔ, αν ισχύει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής Τάκης Μαυρίκος, ήταν στο pay roll της ΝΔ, και μάλιστα με πολύ υψηλές αποδοχές, ζήτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILLON TV.

    Ειδικότερα, η κ. Γεροβασίλη με αφορμή αυριανό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σχολίασε λέγοντας πως «πραγματικά βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, συχνά να αποκαλύπτονται συνδέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ. Εκθέτουν πλήρως το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη. Προφανώς ο κος Μητσοτάκης, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούνται να απαντήσουν εάν αυτά όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα και όσα ακούω αυτή τη στιγμή στην εκπομπή σας, εάν όντως ισχύουν. Αν πραγματικά υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής, κύριος Μαυρίκος, εντοπίζεται στο pay roll της ΝΔ με αστρονομικό, μηνιαίο ποσό. Ποιες υπηρεσίες αγόραζε η ΝΔ με 18.500 ευρώ το μήνα από τον κύριο Τάκη Μαυρίκο; Ποιές αγοράζει; Υπάρχουν άλλες σχέσεις; Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εντυπωσιακό όλο αυτό το οποίο παρακολουθούμε». «Νομίζω ότι το κόμμα της ΝΔ είναι άκρως εκτεθειμένο και θα πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις, επί της ουσίας, εις βάθος. Νομίζω ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει στον ελληνικό λαό εξηγήσεις» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

    Στην ερώτηση σχετικά με ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αυγενάκη για συναντήσεις μελών του κυκλώματος των εκβιαστών με κυβερνητικό παράγοντα, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω αν ο κ. Αυγενάκης ξέρει τόσο καλά με ποιους συναντώνται οι εκβιαστές. Δεν το γνωρίζω. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τις συναντήσεις των εκβιαστών ξέρετε, αυτά μένουν να τα δούμε. Ξέρετε όμως, ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ενώ αποκαλύπτονται συνεχώς οι συνδέσεις με στελέχη της ΝΔ, (να είναι διορισμένοι σε θέσεις κλειδιά κλπ), όλο αυτό προσπαθούν κάποιοι να το στρέψουν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι είναι αστείο αυτό το γεγονός. Ας δουν τον χώρο τους, ας σταθούν σοβαρά, ας δουν το κόμμα τους, τις σχέσεις τους με ανθρώπους που κατηγορούνται ως κοινοί εκβιαστές, ας δώσουν απαντήσεις εάν ισχύουν όλα αυτά, και τον ΣΥΡΙΖΑ ας τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

    [02] Τζακ Λιου (υπ. Οικονομικών ΗΠΑ): Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα τους Ευρωπαίους να ολοκληρώσουν "χωρίς καθυστέρηση" την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να τιμήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου παραδέχτηκε ότι απομένει ακόμη να γίνει "σημαντική δουλειά" μεταξύ των διαφόρων πλευρών, όμως υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό "να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η αξιολόγηση" του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο σχετικά με τη συζήτηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ο Τζακ Λιου προσέθεσε ότι "είναι σημαντικό (...) οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [03] Α. Τσίπρας: Η Ευρώπη βρίσκεται σε νευρική κρίση

    Για «Ευρώπη σε νευρική κρίση» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του αμέσως μετά με την συνάντησή του με τον Τζιάννι Πιτέλα, επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Πιτέλα σημαντικό φίλο της Ελλάδας με ξεκάθαρες θέσεις για την κρίση που βιώνει η Ευρώπη και πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες και ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινούνται από περιοχές πολέμου προς την Ευρώπη. Αλλά , πρόσθεσε βλέπουν μια Ευρώπη που βρίσκεται σε νευρική κρίση , σε μια Ευρώπη που αναπτύσσονται και ενισχύονται ακροδεξιές δυνάμεις και μισαλλόδοξες απόψεις.

    Ο Πιτέλα σημείωσε από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, ενώ εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι συμφώνησε με τον κ . Πιτέλα ότι είναι αναγκαίο οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, να υψώσουν το δικό τους τείχος απέναντι στα τείχη της ντροπής που υψώνουν ακροδεξιές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στην Ευρώπη εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας. Περισσότερο από ποτέ η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ των κρατών , αλλά ανάμεσα σε προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις .

    Δεν μπορεί να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη χωρίς σεβασμό στους κοινούς κανόνες, στις κοινές ευθύνες και κοινές δεσμεύσεις είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι μονομερείς πρωτοβουλίες, οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου , είναι πρωτοβουλίες που υποσκάπτουν τα θεμέλια και τη διαδικασία ενοποίησης της ΕΕ .

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αυστριακό ομόλογό του κ. Χάιντς Φίσερ για το Προσφυγικό

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος είχε νωρίτερα σήμερα, το απόγευμα, με δική του πρωτοβουλία τηλεφωνική συνομιλία με τον Αυστριακό ομόλογό του Χάιντς Φίσερ.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού και εξέφρασε τις επ' αυτού ελληνικές θέσεις.

    Παράλληλα, τόνισε ότι η Αυστρία οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ν' αποφύγει την αλλαγή του καθεστώτος εισόδου προσφύγων στην εδαφική της επικράτεια, ως το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 7ης Μαρτίου.

    [05] Βάργκας: «Όταν πήγε στην παράταση, ήμουν σίγουρος ότι θα προκριθεί η Άντερλεχτ»

    Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ παρακολούθησαν οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως κάνουν με όλους τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης. Ο αποκλεισμός των πρωταθλητών συζητήθηκε αρκετά στην προπόνηση στα Σπάτα, γιατί υπάρχει ο κοινός παρονομαστής ανάμεσα σε Άντερλεχτ και ΑΕΚ που λέγεται Ρόναλντ Βάργκας.

    Ο νοτιοαμερικανός άσος που έχει περάσει για τρία χρόνια (2011-2014) από την ομάδα των Βρυξελλών δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την πρόκριση της παλιάς του ομάδας, με την οποία κατέκτησε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα (2012, 2013). Σχολιάζοντας το ματς στους συμπαίκτες του, είπε: «Είναι πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός και ήταν δεδομένο ότι θα τα δώσει όλα για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα. Όταν όμως πήγε το ματς στην παράταση, ήμουν σίγουρος ότι θα προκριθεί η Άντερλεχτ. Είχε πολύ περισσότερες δυνάμεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 February 2016 - 19:32:42 UTC