Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Β. Λεβέντης έφυγε από το συνέδριο του Ποταμιού χωρίς να μιλήσει
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Τζακ Λιου
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο ήταν το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας
  • [04] Να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση ζητά ο Β. Σόιμπλε
  • [05] Θα είχα προσκαλέσει την Ελλάδα στη Διάσκεψη της Βιέννης, τονίζει ο Αυστριακός υπ. Άμυνας
  • [06] «Έσωσε την παρτίδα» ο Παναιτωλικός, που έχανε 0-2
  • [07] Ο Γκριεζμάν «σκότωσε» τη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου
  • [08] Προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Euroleague ο Ολυμπιακός

  • [01] Ο Β. Λεβέντης έφυγε από το συνέδριο του Ποταμιού χωρίς να μιλήσει

    «Ο κ. Θεοδωράκης δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο στην λίστα των ομιλητών», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, εξηγώντας γιατί ο Βασίλης Λεβέντης αποχώρησε από το συνέδριο του Ποταμιού χωρίς να μιλήσει.

    Συγκεκριμένα ο κ. Καλλιάνος αναφέρει: «Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Κ. Βασίλης Λεβέντης προσήλθε στο συνέδριο του Ποταμιού και αποχώρησε χωρίς να μιλήσει, διότι ο κ. Θεοδωράκης δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο στην λίστα των ομιλητών. Εκφράζουμε την λύπη μας γιατί η δημοσκοπική κατάρρευση φέρνει και κακίες».

    Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για συμπόρευση των δυνάμεων του Κέντρου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων τονίζει πως «το ποιος είναι Κέντρο και ποιος υποκρίνεται ότι είναι» θα το αποφασίσει η κοινωνία. «Το αληθινό κέντρο της ισορροπίας και των συνεργασιών εκφράζεται ιδεολογικά μόνο από την Ένωση Κεντρώων και αυτό έχει αποδειχθεί με τον πιο ουσιαστικό τρόπο αυτούς τους 5 μήνες της κοινοβουλευτικής μας παρουσίας» αναφέρει ο κ. Καλλιάνος και συμπληρώνει πως «το Ποτάμι, αποτελούμενο από ένα ψηφιδωτό ιδεολογιών, χωρίς προτάσεις, με φωνασκίες και στην ίδια πλευρά του λόφου με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο έχουν παραμείνει μόνο οι κίονες αυτού του παλαιού διεφθαρμένου κόμματος που συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει η Ελλάδα εδώ, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν κόμματα του ταπεινού κεντρώου χώρου»

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Τζακ Λιου

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιου για την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Λιου συμφώνησε ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι πρέπει να κινηθούν οι θεσμοί.

    Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πηγές της κυβέρνησης, υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν αντέχει την ταυτόχρονη διαχείριση δύο πολύ σοβαρών κρίσεων όπως το προσφυγικό και η οικονομική κρίση.

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο ήταν το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας

    Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο των Δελφών.

    Η οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον υπουργό, επιδείνωσε τις αμαρτίες αυτές, πρώτον επειδή τα ελλείμματα αυξήθηκαν ακριβώς επειδή 1/4 του πληθυσμού είναι άνεργο και το 50% των αυτοαπασχολούμενων δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του.

    "Χαριστική βολή στην κατασπατάληση των διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων έγινε με τη διαγραφή αποθεματικών από το PSI με αποτέλεσμα στη πραγματικότητα αυτό που κληρονομήσαμε το 2015 είναι ένα πλήρως κατεστραμμένο, αναποτελεσματικό σύστημα με ελάχιστες προοπτικές βιωσιμότητας" είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως πρόσθεσε, "το μνημόνιο το οποίο για εμάς είναι ένας αναγκαστικός συμβιβασμός, είχε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που περιείχε δεσμεύσεις οι οποίες αφορούσαν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος.

    Προσπαθήσαμε να τις πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που είναι εθνική και βασίζεται σε δύο βασικές αρχές. Την αρχή της ισονομίας και της ισότητας. Όμοιους κανόνες για όλους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Αναπροσαρμόσαμε τους κανόνες απονομής σύνταξης με μια απλή φόρμουλα που υπολογίζει τη σύνταξη με βάση τα χρόνια ασφάλισης".

    Ένα σύστημα αναλογιστικό χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη, τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: "Φέραμε την πρότασή μας για την εθνική σύνταξη που θα είναι 384 ευρώ. Αν την δίναμε με στοιχεία του 2010 θα ήταν 500 ευρώ. Επιπλέον αυτής της εθνικής σύνταξης ο καθένας θα πάρει ότι του αναλογεί με βάση όσα έχει προσφέρει βάσει των εσόδων του"

    [04] Να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση ζητά ο Β. Σόιμπλε

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε σήμερα για μια ευρωπαϊκή λύση στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση εν μέσω νέων επικρίσεων που διατυπώνονται στο εσωτερικό για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα προκειμένου να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος σε όλη την περιοχή.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλούσε για την "εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση" που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπου έχει δημιουργηθεί συμφόρηση από εγκλωβισμένους μετανάστες, η οποία προστίθεται στα προβλήματα της χώρας καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί μια επισφαλή οικονομική κατάσταση.

    Σε μια έμμεση αναφορά στη διαίρεση που επικρατεί μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Σόιμπλε δήλωσε στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαγκάη πως δεν έχει επιδειχθεί "εξαιρετική" αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από τη Γερμανία.

    Η Αυστρία, τελευταίος σταθμός στον δρόμο προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επέβαλε πρόσφατα περιορισμούς στα σύνορά της, προκαλώντας ένα αποτέλεσμα ντόμινο με τον περιορισμό της ροής των ανθρώπων με αποτέλεσμα εκατοντάδες από αυτούς να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

    [05] Θα είχα προσκαλέσει την Ελλάδα στη Διάσκεψη της Βιέννης, τονίζει ο Αυστριακός υπ. Άμυνας

    Δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στην πρόσφατη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά είναι σίγουρος πως ο ίδιος θα είχε προσκαλέσει την Ελλάδα, τόνισε, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ηγείται του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαικό Κόμμα.

    Είναι ένας άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και θεωρεί πως όλοι εκείνοι τους οποίους αφορά ένα πρόβλημα θα πρέπει να κάθονται σε ένα τραπέζι, γι αυτό και πιστεύει πως ο ίδιος θα είχε προσκαλέσει την Ελλάδα στη Διάσκεψη της Βιέννης, επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, απαντώντας στο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν στην Αυστρία, η οποία ζητά εδώ και μήνες μία ευρωπαϊκή λύση στο Προσφυγικό, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών να συγκαλούν σε διάσκεψη με αυτό το θέμα, αγνοώντας την Ελλάδα.

    Στην αμφιλεγόμενη αυτή Διάσκεψη, την περασμένη Τετάρτη στην αυστριακή πρωτεύουσα, με θέμα τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, στην οποία οι προερχόμενοι από το Λαϊκό Κόμμα υπουργοί Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, είχαν συγκαλέσει εξωθεσμικά τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών εννέα χωρών των Βαλκανίων, δεν είχε προσκληθεί όμως η Ελλάδα.

    [06] «Έσωσε την παρτίδα» ο Παναιτωλικός, που έχανε 0-2

    Με δύο γκολ του Ουάρντα (69΄ πέναλτι και 81΄) ο Παναιτωλικός που βρέθηκε να χάνει 0-2 στο Αγρίνιο, κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» και να αναδειχθεί ισόπαλος 2-2 με τη Ξάνθη, στο ματς της 24ης αγωνιστικής της Super League. Ο Καπετάνος είχε ανοίξει το σκορ στο 34΄ και στο 63΄ ο Παπαστεριανός διεύρυνε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους.

    Την 3η νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ουραγός Καλλονή με 2-1 επί του Πλατανιά. Ο Μάρκοβιτς στο 20΄ και ο Ελακόπουλος στο 56΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τους Κρήτες μείωσε στο 71΄ ο Ανγκούλο.

    [07] Ο Γκριεζμάν «σκότωσε» τη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου

    Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει εξελιχθεί σε «μεγάλο μπελά» για τη Ρεάλ τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα επί ημερών Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της. Οι «ροχιμπλάνκος» σημείωσαν σήμερα ακόμη μία νίκη επί της «βασίλισσας», φεύγοντας με το «διπλό» (1-0) από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», χάρις στο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

    Μια ήττα που εκμηδενίζει την ψυχολογία των παικτών της Ρεάλ και μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες διεκδίκησης του τίτλου για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, που υπολείπεται της Μπαρτσελόνα 9 βαθμούς κι ενώ οι Καταλανοί έχουν παιχνίδι λιγότερο. Η Ατλέτικο, αντίθετα, μείωσε στους 5 από την πρωτοπόρο στο ισπανικό πρωτάθλημα και ελπίζει σε κάποια απώλεια των «μπλαουγκράνα» στο ματς με τη Σεβίλη.

    [08] Προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Euroleague ο Ολυμπιακός

    Στο φάιναλ φορ της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 10-5 της Ουραλότσκα στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «8» στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», στον Πειραιά. Για έκτη φορά στην ιστορία τους (και δεύτερη συνεχόμενη) προκρίθηκαν στην τελική φάση οι «ερυθρόλευκες».

    Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της ρωσικής ομάδας, καθώς οι δύο σύλλογοι είχαν συμφωνήσει να διεξαχθούν και τα δύο παιχνίδια στην έδρα των πρωταθλητριών Ευρώπης (ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 13-10 στο πρώτο παιχνίδι).

    Αντίθετα, εκτός φάιναλ φορ έμεινε η Βουλιαγμένη, αφού στον δεύτερο προημιτελικό που διεξήχθη στην Ρωσία, ηττήθηκε 13-9 από την Κίνεφ Κίρισι, ενώ η ελληνική ομάδα είχε χάσει και τον πρώτο αγώνα με 10-9.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 February 2016 - 17:32:46 UTC