Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ.Γεννηματά: Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων
  • [02] Απάντηση της ΝΔ στην κυβερνητική εκπρόσωπο και τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Ν. Παππάς:Η πολιτική μας βούληση για κάθαρση απορρέει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεσμεύσει
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό
  • [05] "Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα", τονίζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού
  • [06] Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Αστέρα

  • [01] Φ.Γεννηματά: Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων

    "Σας καλώ να πείτε το μεγάλο ΝΑΙ στο πρώτο βήμα που είναι ο διάλογος μεταξύ μας. Αναμένουμε τις αποφάσεις σας. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο", τόνισε, η Φώφη Γεννηματά στο χαιρετισμό της στο συνέδριο του Ποταμιού και πρότεινε να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή αποτελούμενη από πρόσωπα αυξημένου κύρους, με ισότιμη συμμετοχή όσων συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο Ποτάμι και σε όσους θελήσουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κοινή επιτροπή που πρότεινε θα καθορίσει τα οργανωτικά ζητήματα και τις εισηγήσεις που θα γίνουν στη συνδιάσκεψη. «Η σύνθεση της», «μπορεί να γίνει στη συνδιάσκεψη χωρίς αποκλεισμούς αλλά και χωρίς να έχει πλειοψηφία κανένας φορέας», όπως είπε.

    Η κυρία Γεννηματά εξήγησε ότι πρότεινε τη διεξαγωγή προγραμματικής συνδιάσκεψης και όχι συνέδριο, «για να απαντήσουμε», όπως είπε, «σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να επιβιώσουν μέσω σκληρών κομματικών μηχανισμών" .

    "Δεν θέλω να καταλήξει η προσπάθεια μας σε ένα περίκλειστο φρούριο με τιμάρια δήθεν βαρόνων, δεν υπάρχουν τέτοιοι στον χώρο μας, ακόμη και εάν ορισμένοι το επιθυμούν", επισήμανε.

    Ο χώρος, συνέχισε, αποτελείται από συγκεκριμένα κόμματα, συγκεκριμένο κοινωνικό χώρο και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την επιρροή μας ενώ υπερασπίστηκε το έργο που έχει επιτελέσει το ΠΑΣΟΚ και δεν συμμερίστηκε καθόλου τη συζήτηση περί νέου ή παλιού, η οποία, όπως είπε, κρύβει απουσία ιδεών και αδυναμία λήψης αποφάσεων.

    Ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε με έντονο τρόπο την κατάσταση της χώρας και άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση: «Δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο η κυβέρνηση της αριστεροακροδεξιάς, ενώ η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι», είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Απάντηση της ΝΔ στην κυβερνητική εκπρόσωπο και τον ΣΥΡΙΖΑ

    Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ απαντώντας στις ανακοινώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου και του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, στην αρχή με κλειστές τράπεζες και τώρα με κλειστά σύνορα, όλοι οι Έλληνες περιμένουν την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, τη νεκρή οικονομία, τον πρωτοφανή αυταρχισμό και το σκληρό κομματικό Κράτος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συγγρού και προσθέτει: «Αυτά τα μεγάλα και σοβαρά απασχολούν σήμερα τους Έλληνες. Όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν».

    [03] Ν. Παππάς:Η πολιτική μας βούληση για κάθαρση απορρέει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεσμεύσει

    «Όλα τα δάνεια των ΜΜΕ ελέγχονται και είναι δουλειά της δικαιοσύνης να τελεσφορήσει αυτή η ιστορία. Αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβει για να προστατέψει κανέναν», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Ρ/Σ στο Κόκκινο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

    «Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και όταν το νόμο τον παραβαίνουμε θα πρέπει να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες και αυτό ισχύει για τους πάντες. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται ή νομίζουν ότι βρίσκονται. Διότι ορισμένοι φαίνεται ότι νομίζουν ότι βρίσκονται τόσο ψηλά και ότι αντλούν και το δικαίωμα να κατασυκοφαντούν, να διαστρεβλώνουν, να λένε ψέματα», είπε ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς για την υπόθεση του κ. Ψυχάρη.

    Ο υπουργός ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις αναφορικά με το κύκλωμα εκβιαστών είπε ότι η ΝΔ πρέπει να απαντήσει για τις αποκαλύψεις ότι μέλη του αυτού του σκοτεινού κυκλώματος συνδέονταν μαζί της.

    Κληθείς να σχολιάσει την ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ζητεί να ενημερωθεί αν έχει υπάρξει επικοινωνία έστω και ενός μέλους αυτού του κυκλώματος με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Δείχνω κατανόηση, διότι η ερώτηση του κ. Αυγενάκη έχει κατατεθεί πριν από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Διότι αποκαλύπτεται, σε κύματα, ότι οι εν λόγω κύριοι είχαν σχέση μισθωτής εργασίας είτε με στελέχη της ΝΔ είτε με το κόμμα της ΝΔ. Ο κ. Αυγενάκης για παράδειγμα θα μπορούσε να μας διαφωτίσει τι είναι αυτή η ιστορία με τις 18.500 ευρώ το μήνα με τις οποίες φαίνεται να μισθοδοτείται ο κ. Μαυρίκος από το κόμμα της ΝΔ για να γράφει υπέρ της ΝΔ στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»».

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό

    "Η ΝΔ, μετά τη δημοσιοποίηση σχετικού τιμολογίου, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της ότι ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς Π. Μαυρίκος είχε δοσοληψίες μαζί της έναντι παχυλής αμοιβής. Τα υπόλοιπα ερωτήματα όμως παραμένουν για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη".

    Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του στην ανακοίνωση της ΝΔ και θέτει τα ερωτήματα: "Ποιες ακριβώς ήταν οι υπηρεσίες που παρείχε ο Π. Μαυρίκος στη ΝΔ ; Για ποιό λόγο αναφέρεται το Ελληνικό Δημόσιο ως πιστωτής και επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι;".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "η ΝΔ είχε αποδεδειγμένα σχέσεις με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών το οποίο και χρησιμοποιούσε για την προπαγάνδα της", ότι "ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό" και πως "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τον υπόκοσμο να λυμαίνεται άλλο τον τόπο".

    [05] "Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα", τονίζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

    «Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα», τονίζεται σε ανακοίνωση-απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχετικά με το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής.

    Το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση ως "άκρως αποκαλυπτικό" και αναφέρεται, ειδικότερα, ότι "φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA".

    "Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό", επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι "ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν".

    "Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό", σημειώνει.

    [06] Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Αστέρα

    Την πρώτη του νίκη μετά από 5 αγωνιστικές πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

    Το σκορ για το «δικέφαλο του Βορρά» άνοιξε ο Πέλκας στο 17΄ και ο Μακ στο 77΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 February 2016 - 19:32:37 UTC