Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς:Η πολιτική μας βούληση για κάθαρση απορρέει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεσμεύσεις
  • [02] Ν. Ξυδάκης: «Η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ήρθε στην κατάλληλη στιγμή»
  • [03] Συμβολικούς αποκλεισμούς στον Προμαχώνα οι αγρότες που αποχώρησαν από τους Ευζώνους
  • [04] Ιράν: Μεγάλο προβάδισμα των μεταρρυθμιστών-μετριοπαθών υποψηφίων

  • [01] Ν. Παππάς:Η πολιτική μας βούληση για κάθαρση απορρέει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεσμεύσεις

    «Όλα τα δάνεια των ΜΜΕ ελέγχονται και είναι δουλειά της δικαιοσύνης να τελεσφορήσει αυτή η ιστορία. Αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβει για να προστατέψει κανέναν», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Ρ/Σ στο Κόκκινο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

    «Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και όταν το νόμο τον παραβαίνουμε θα πρέπει να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες και αυτό ισχύει για τους πάντες. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται ή νομίζουν ότι βρίσκονται. Διότι ορισμένοι φαίνεται ότι νομίζουν ότι βρίσκονται τόσο ψηλά και ότι αντλούν και το δικαίωμα να κατασυκοφαντούν, να διαστρεβλώνουν, να λένε ψέματα», είπε ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς για την υπόθεση του κ. Ψυχάρη.

    Ο υπουργός ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις αναφορικά με το κύκλωμα εκβιαστών είπε ότι η ΝΔ πρέπει να απαντήσει για τις αποκαλύψεις ότι μέλη του αυτού του σκοτεινού κυκλώματος συνδέονταν μαζί της.

    Κληθείς να σχολιάσει την ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ζητεί να ενημερωθεί αν έχει υπάρξει επικοινωνία έστω και ενός μέλους αυτού του κυκλώματος με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Δείχνω κατανόηση, διότι η ερώτηση του κ. Αυγενάκη έχει κατατεθεί πριν από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Διότι αποκαλύπτεται, σε κύματα, ότι οι εν λόγω κύριοι είχαν σχέση μισθωτής εργασίας είτε με στελέχη της ΝΔ είτε με το κόμμα της ΝΔ. Ο κ. Αυγενάκης για παράδειγμα θα μπορούσε να μας διαφωτίσει τι είναι αυτή η ιστορία με τις 18.500 ευρώ το μήνα με τις οποίες φαίνεται να μισθοδοτείται ο κ. Μαυρίκος από το κόμμα της ΝΔ για να γράφει υπέρ της ΝΔ στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»».

    [02] Ν. Ξυδάκης: «Η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ήρθε στην κατάλληλη στιγμή»

    Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, με την οποία κατήγγειλε τους περιορισμούς που επιβάλλονται στους πρόσφυγες στα σύνορα χωρών των Βαλκανίων, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης.

    «Είχε τεθεί από την ελληνική πλευρά, κατά τη συνάντηση με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, ζητήσαμε να κάνει παρέμβαση και είδαμε ότι έκανε μια πρώτη παρέμβαση, του ζητήσαμε μάλιστα να έρθει και στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Europe».

    Σχολιάζοντας την αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό θα απασχολήσει τη Γενική Συνέλευση του οργανισμού στις 19 Σεπτεμβρίου, τόνισε πως προφανώς δεν μπορεί να περιμένει μια τέτοια κρίση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την κρίση στη Μέση Ανατολή και την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων το πιο σοβαρό διεθνές ζήτημα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όχι μόνο για ανθρωπιστική κρίση αλλά και για αποσταθεροποίηση και διάρρηξη της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της Ευρώπης.

    [03] Συμβολικούς αποκλεισμούς στον Προμαχώνα οι αγρότες που αποχώρησαν από τους Ευζώνους

    Την απόφαση να παραμείνουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παρά τις αποχωρήσεις των συναδέλφων τους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έλαβαν στη γενική τους συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, τηρώντας «αυστηρά» το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.

    «Κανονίζουμε και άλλες, εναλλακτικές τύπου δράσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το μόνο σίγουρο είναι ότι και να φύγουμε από τα μπλόκα, οι κινητοποιήσεις μας δεν σταματούν, αφού παραμένουμε έντονα δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

    Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ι.χ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως μας διευκρίνισε ο κ. Καστίδης, «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

    Περιοδικούς και συμβολικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αγρότες αναμένεται να ολοκληρώσουν τους αποκλεισμούς στο συγκεκριμένο μπλόκο, τη Δευτέρα.

    Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν με μια ομαδική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τις κινητοποιήσεις στο προσεχές μέλλον.

    [04] Ιράν: Μεγάλο προβάδισμα των μεταρρυθμιστών-μετριοπαθών υποψηφίων

    Οι μεταρρυθμιστές υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει εντυπωσιακό προβάδισμα στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την καταμέτρηση του 44% των ψήφων.

    Το 1,3 εκατομμύριο ψηφοφόροι από τα 2,3 που ψήφισαν χθες στην Τεχεράνη υποστήριξαν τον συνασπισμό των μεταρρυθμιστών και των μετριοπαθών, που αναμένεται να κερδίσει τις 29 από τις 30 έδρες της ιρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Στην Τεχεράνη προηγείται σε ψήφους ο μεταρρυθμιστής υποψήφιος Μοχάμεντ Ρεζά Αρέφ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αρέφ προηγείται σε ψήφους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ακολουθούμενος από πέντε ακόμη μεταρρυθμιστές. Έβδομος έρχεται ένας συντηρητικός υποψήφιος.

    Ο Μοχάμεντ Ρεζά Αρέφ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, ήταν υποψήφιος για την προεδρία, έχει χρηματίσει υπουργός και ήταν αντιπρόεδρος της χώρας επί προεδρίας του μεταρρυθμιστή Μοχάμαντ Χαταμί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 February 2016 - 21:32:29 UTC