Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Εθνική ανάγκη η δημιουργία ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου εξουσίας
  • [02] «Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη
  • [03] «Δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα» τονίζει ο Γ. Δραγασάκης
  • [04] Γ. Κατρούγκαλος: Κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο ήταν το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας
  • [05] «H Eλλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη», δηλώνει ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο
  • [06] Ν. Παρασκευόπουλος: Το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες δεν είναι ανθρώπινο, μπορεί να οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση
  • [07] «Σε 15 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση των προσφύγων, το αιφνίδιο κλείσιμο των συνόρων μάς πήγε πίσω στις προετοιμασίες»,
  • [08] Πρόσφυγες απέκλεισαν την σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη
  • [09] Στην προσφυγική κρίση αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, με μήνυμα στήριξης της Ελλάδας

  • [01] Φ. Γεννηματά: Εθνική ανάγκη η δημιουργία ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου εξουσίας

    Από την Κρήτη, ξεκινά την πορεία της ανασύνταξης της, της διεύρυνσης της και της αναγέννησης της η δημοκρατική συμπαράταξη, ανέφερε σε δηλώσεις της το μεσημέρι φθάνοντας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που ξεκίνησε περιοδεία στην Ανατολική Κρήτη.

    Παράλληλα τόνισε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο για την ανάγκη συγκλίσεων και μιας νέας πορείας του δημοκρατικού χώρου.

    Ακόμη ανέφερε ότι είναι εθνική ανάγκη πλέον να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κεντροαριστερός πόλος εξουσίας που θα σταθεροποιήσει το σύστημα, που θα δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στη χώρα.

    Επίσης, ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, «γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έχω ζητήσει εδώ και πολλές ημέρες την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να χαράξουμε μια εθνική γραμμή, για να αποφύγουμε μια ενδεχόμενη εθνική κρίση και μια ανθρωπιστική τραγωδία».

    «Δυστυχώς, οι μέρες περνούν, η κυβέρνηση προχωρά σε αποφάσεις, προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, οι εξελίξεις τρέχουν, τα πράγματα καθημερινά χειροτερεύουν και φοβάμαι πια ότι όταν συναντηθούμε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είμαστε εκεί απλώς ως παρατηρητές στα δεδομένα που θα έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση», σημείωσε.

    Επίσης, είπε ότι χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσθέτοντας πως η χώρα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση. «Αυτή η κυβέρνηση είναι φανερό ότι δεν μπορεί. Δεν την εμπιστευόμαστε» είπε.

    Η κ. Γεννηματά μετέβη στην Κριτσά Λασιθίου, όπου συναντάται με τον αγροτικό συνεταιρισμό και φορείς της περιοχής.

    [02] «Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη

    «Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα και θα την επιτύχουμε», διαβεβαιώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontranews. Όπως εξηγεί, «ακριβώς γι' αυτό το λόγο προχωρήσαμε στον ανασχεδιασμό όλου του ασφαλιστικού συστήματος και δεν επιλέξαμε την τακτική των προκατόχων μας, οι οποίοι έβαζαν ψαλίδι στις συντάξεις για να εξασφαλίσουν λίγους μήνες ζωής σε ένα σύστημα που οι ίδιοι κατέστρεψαν».

    Η ίδια δηλώνει ότι «παραμένει η βάσιμη αισιοδοξία» ότι ως το Πάσχα των Καθολικών (σ.σ. 27 Μαρτίου) θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

    Για το προσφυγικό τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμευτεί για τις μονομερείς ενέργειες χωρών-κρατών, «οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Επισημαίνει δε ότι «παίρνουν επικίνδυνο μονοπάτι όσοι κερδοσκοπούν πολιτικά στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

    Σχολιάζοντας τις κοινωνικές αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για «στημένες παραστάσεις» για τα κανάλια από ορισμένους «επιτήδειους», «κομματικούς παρατρεχάμενους», κάποιους «αρκούντως ευνοημένους από το προηγούμενο σύστημα» και κάποιους από το χώρο της άκρας δεξιάς.

    Η κ. Γεροβασίλη προαναγγέλλει ότι το Μάρτιο δημοπρατούνται οι άδειες των καναλιών εθνικής εμβέλειας, καθώς και ότι προχωράει με ταχείς ρυθμούς το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και στο διαδίκτυο. Κατηγορεί την αντιπολίτευση για σύμπλευση με ορισμένα συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ και προσθέτει πως «όσο κι' αν υπεραμύνονται ορισμένοι της ασυδοσίας των επιχειρηματιών, η αποκατάσταση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου θα ολοκληρωθεί κανονικά».

    [03] «Δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα» τονίζει ο Γ. Δραγασάκης

    «Δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα. Όριό μας είναι η συγκεκριμένη συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει και την οποία τηρούμε», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

    «Επομένως, κάθε εμπλοκή, κάθε απαίτηση εκτός των συμφωνηθέντων δεν είναι θέμα μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης και των θεσμικών της οργάνων», προσθέτει.

    Ο κ. Δραγασάκης εκτιμά ότι το προσφυγικό δεν συνδέεται άμεσα με την πρώτη αξιολόγηση, συμπληρώνει ωστόσο ότι «όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και διαμορφωθούν θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυνατότητά μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

    Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «δέσμιος ομάδων και ξεπερασμένων νοοτροπιών στο κόμμα του» και σχολιάζοντας το αίτημά του για απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «αδιαφορεί για τις συνέπειες ή συνειδητά επιλέγει την καθυστέρηση της αξιολόγησης και την επαναφορά της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία».

    Τέλος για την πρόταση της ΝΔ περί εξεταστικής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απαντά ότι «η εξεταστική δεν πρέπει να προβάλλεται ως φόβητρο ή ως απειλή, αλλά ως μια ευκαιρία, αν κριθεί σκόπιμο, για να διερευνηθούν όσα έχουν συμβεί στον τραπεζικό τομέα».

    [04] Γ. Κατρούγκαλος: Κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο ήταν το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας

    Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο των Δελφών.

    Η οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον υπουργό, επιδείνωσε τις αμαρτίες αυτές, πρώτον επειδή τα ελλείμματα αυξήθηκαν ακριβώς επειδή 1/4 του πληθυσμού είναι άνεργο και το 50% των αυτοαπασχολούμενων δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του.

    "Χαριστική βολή στην κατασπατάληση των διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων έγινε με τη διαγραφή αποθεματικών από το PSI με αποτέλεσμα στη πραγματικότητα αυτό που κληρονομήσαμε το 2015 είναι ένα πλήρως κατεστραμμένο, αναποτελεσματικό σύστημα με ελάχιστες προοπτικές βιωσιμότητας" είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως πρόσθεσε, "το μνημόνιο το οποίο για εμάς είναι ένας αναγκαστικός συμβιβασμός, είχε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που περιείχε δεσμεύσεις οι οποίες αφορούσαν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος.

    Προσπαθήσαμε να τις πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που είναι εθνική και βασίζεται σε δύο βασικές αρχές. Την αρχή της ισονομίας και της ισότητας. Όμοιους κανόνες για όλους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Αναπροσαρμόσαμε τους κανόνες απονομής σύνταξης με μια απλή φόρμουλα που υπολογίζει τη σύνταξη με βάση τα χρόνια ασφάλισης".

    Ένα σύστημα αναλογιστικό χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη, τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: "Φέραμε την πρότασή μας για την εθνική σύνταξη που θα είναι 384 ευρώ. Αν την δίναμε με στοιχεία του 2010 θα ήταν 500 ευρώ. Επιπλέον αυτής της εθνικής σύνταξης ο καθένας θα πάρει ότι του αναλογεί με βάση όσα έχει προσφέρει βάσει των εσόδων του"

    [05] «H Eλλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη», δηλώνει ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο

    «H Eλλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, με αναφορά στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

    «Η αυταπάτη ότι μπορεί να αφεθεί όλο το βάρος του προβλήματος στις πλάτες της Αθήνας θα οδηγούσε το όλο σύστημα σε κατάρρευση και θα ήταν, συνεπώς, ένα πρόβλημα για όλους», προσθέτει ο Αλφάνο.

    Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, με αναφορά, πάντα, στο ίδιο θέμα, τονίζει:

    «Ο κίνδυνος να ανοίξει η θαλάσσια διαδρομή προς την ιταλική περιοχή της Απουλίας, περνώντας από την Αλβανία, υπάρχει, πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αλλά θα ήταν ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εργασθούμε μαζί με όλους τους εταίρους μας. Γνωρίζουμε το τι σήμανε στο παρελθόν η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αλβανία και ετοιμάζουμε ένα σχετικό σχέδιο».

    Ο Αντζελίνο Αλφάνο προσθέτει ότι «η Ευρώπη δεν στάθηκε ικανή, έως τώρα, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» και αποσαφηνίζει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία με τα hotspots.

    «Παρότι, όμως, υπερίσχυσε η αρχή της ίσης κατανομής, σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση των προσφύγων μεταξύ των 28 κρατών-μελών και τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών τα πράγματα πάνε πολύ, πολύ άσχημα», ολοκληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι.

    [06] Ν. Παρασκευόπουλος: Το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες δεν είναι ανθρώπινο, μπορεί να οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση

    «Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι απλώς ότι αντίκειται σε κάποιες διεθνείς υποχρεώσεις, το πρώτο που θα έλεγα είναι ότι δεν είναι καν ανθρώπινο. Αυτό είναι δεδομένο ότι μπορεί να οδηγήσει σε μία ανθρωπιστική κρίση. Θα έπρεπε η ανθρωπότητα να το βλέπει αυτό το πρόβλημα ως παγκόσμιο, ως πρόβλημα αλληλεγγύης και να μην έχει μία πολιτική του τύπου "ας γίνει κάτι μακριά από μένα, μακριά από την αυλή μου κι ας γίνει ό,τι να 'ναι". Πραγματικά αυτή η πολιτική είναι θλιβερή».

    Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στις μονομερείς ενέργειες χωρών που έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο των συνόρων με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες.

    Ο υπουργός ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα "Μέτρα για την Ενίσχυση πολιτών χαμηλού εισοδήματος: Δικαιοσύνη - Υγεία" που διοργάνωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στο Πνευματικό Κέντρο Χρήστος Τσακίρης στη Σταυρούπολη.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει αναπτύξει ένα ολόκληρο φάσμα από δραστηριότητες που αφορούν τους αδύναμους ανθρώπους, και στον τομέα της υγείας και στον τομέα της δικαιοσύνης και σε άλλους τομείς, και αναφέρθηκε εκτενώς στον δικό του τομέα, στο έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης και στους τρεις κύριους κλάδους, τη φυλακή, τα δικαστήρια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    «Σε ό,τι αφορά τη φυλακή, την πρώτη χρονιά έγινε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών με έναν τρόπο που δεν έχει κατανοηθεί πλήρως, δηλαδή όχι με οριζόντια μέτρα, αλλά μία αποσυμφόρηση, η οποία να προβλέπει κυρίως τις πιο αδύνατες κατηγορίες κρατουμένων, όπως όσοι έχουν πρόβλημα με ναρκωτικά, οι φιλοξενούμενοι, όπως λέγονται ξένοι, οι ασθενείς και ανάπηροι, οι υπερήλικες, η οποία απέδωσε. Η φυλακή έχει πληθυσμό αυτή τη στιγμή 2.000 άτομα λιγότερο απ΄ότι είχε προηγουμένως. Και πάλι έχουμε υπερπληθυσμό, αλλά δεν είναι η κατάσταση τόσο ασφυκτική όσο πριν, και έτσι μπορεί να αναπτυχθεί κάποια πολιτική δομική και δημιουργική. Αυτό γίνεται τώρα με την προσπάθεια να δημιουργηθούν σιγά-σιγά στις φυλακές κάποιες δομές στήριξης της επανένταξης», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανέφερε ως παράδειγμα τη μονάδα απεξάρτησης στη φυλακή των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

    Σε ό,τι αφορά τα δικαστήρια το κύριο πρόβλημα είναι η βραδύτητα στην απονομή δικαιοσύνης, είπε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Γίνονται εκεί προσπάθειες, οπωσδήποτε σε μεγάλο βαθμό η αποστολή του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να στηρίξει με υποδομές την απονομή της δικαιοσύνης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στη λειτουργία της δικαιοσύνης, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αυτό που οφείλει να κάνει το υπουργείο είναι να εγγυάται την ανεξαρτησία της και να τη στηρίζει με μέσα και υποδομές, αυτό είναι σε εξέλιξη», υπογράμμισε.

    [07] «Σε 15 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση των προσφύγων, το αιφνίδιο κλείσιμο των συνόρων μάς πήγε πίσω στις προετοιμασίες», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας

    Για το οριστικό κλείσιμο του συνόρου στην Ειδομένη, για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει καταθέσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και άλλα ζητήματα του προσφυγικού, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συγκέντρωση-συζήτηση στο δημαρχείο Χαϊδαρίου που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ.

    «Έχει υποβληθεί από την Ελλάδα στην ΕΕ σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπου η Ελλάδα ζητάει 450 εκατομμύρια ευρώ για είδη και προσλήψεις εκτός μνημονίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πρόχειροι καταυλισμοί των προσφύγων που αναμένεται να εγκλωβιστούν στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

    Ήδη η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα σαν να έχουν κλείσει οριστικά τα σύνορα, ενεργοποιώντας το "plan B", επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

    Εξήγησε πως «στερηθήκαμε 20 ημέρες προετοιμασίας, εξαιτίας του αιφνίδιου κλεισίματος των συνόρων. Το βλέπαμε πως θα έρθει, όμως υπήρχε η συμφωνία να παραμείνει το στάτους κβο της Ειδομένης, αυτής της άτυπης τρύπας στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ως την επόμενη συνδιάσκεψη στις 7 Μάρτη. Η συμφωνία αθετήθηκε, όταν πέντε αρχηγοί της αστυνομίας (Αυστρίας, Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας και ΠΓΔΜ) την ανέτρεψαν». Προσέθεσε πως σε δεκαπέντε ημέρες προβλέπει πως θα μπει μια τάξη στη φιλοξενία των προσφύγων (φαγητό-μπάνιο-στέγη), οι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο θα συνεχίζουν να επιστρέφονται και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

    Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ό,τι νομικά όπλα διαθέτει, όπως η ανάκληση της πρέσβειρας από την Αυστρία, η έναρξη των διμερών επαφών με την Τουρκία, όπου επιταχύνονται οι παρεμβάσεις της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής και αστυνομίας. «Πάμε βάσει της διπλωματίας, των νόμων και του δικαίου. Αλλού χάνουμε, αλλού κερδίζουμε. Θέλουμε την ΕΕ και την υπερασπιζόμαστε, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τη διαλύσουμε», σχολίασε ο κ. Μουζάλας.

    [08] Πρόσφυγες απέκλεισαν την σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

    Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

    Θεωρώντας ότι ο αποκλεισμός των γραμμών αποτελεί πλέον το μοναδικό μέσο πίεσης, δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

    Υπενθυμίζεται ότι η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή από χθες, στις 8 το βράδυ ενώ προηγουμένως, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6.500 πρόσφυγες και άλλοι 400 είναι συγκεντρωμένοι στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

    [09] Στην προσφυγική κρίση αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, με μήνυμα στήριξης της Ελλάδας

    Στην προσφυγική κρίση, με μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας πριν από λίγο στους πιστούς που έχουν γεμίσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

    Πιο αναλυτικά ο Αργεντινός πάπας τόνισε:

    «Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις.

    Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών.

    Για τον λόγο αυτό πρέπει να θέσει ως στόχο, κανείς - χωρίς επιφυλάξεις και με αποφασιστικότητα - τις διαπραγματεύσεις.

    Συγχρόνως, δέχθηκα με ελπίδα την είδηση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία και καλώ όλους σας να προσευχηθείτε ώστε αυτή η ευκαιρία να μπορέσει να ανακουφίσει τον δοκιμαζόμενο λαό, διευκολύνοντας τις αναγκαίες ανθρωπιστικές βοήθειες. Και για να ανοίξει τον δρόμο στον διάλογο και στην τόσο επιθυμητή ειρήνη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 February 2016 - 13:32:37 UTC