Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής», τονίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού
  • [02] Σ. Αναστασιάδης: Να γίνει έρευνα στη Ν.Δ. και να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν
  • [03] Αποχώρησε από το φόρουμ Δελφών ο Γ. Αμανατίδης, λόγω της προσβλητικής αναφοράς του Άδ. Γεωργιάδη στον πρωθυπουργό
  • [04] Σ. Φάμελλος: Να μην γίνει αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
  • [05] «Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη
  • [06] Πρόσφυγες απέκλεισαν την σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη
  • [07] Περισσότεροι από 5 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα βοήθησαν με κάποιον τρόπο τους πρόσφυγες
  • [08] H Eλλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη, δηλώνει ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο
  • [09] Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για το προσφυγικό, από τον πάπα Φραγκίσκο
  • [10] «Παράλληλες συναλλαγές Τσίπρα με το μιντιακό κατεστημένο», καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα
  • [11] Στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό από τον Ιταλό ΥΠΕΞ Π. Τζεντιλόνι
  • [12] Μήνυμα στήριξης του Πάπα στην Ελλάδα για το προσφυγικό
  • [13] Σκόραρε πάλι ο Καρέλης στο 3-2 επί της Μπριζ
  • [14] Κυπελλούχος Ελλάδας ο Φίλιππος Βέροιας
  • [15] Με σκόρερ τον Φουστέρ πρωταθλητής από τον Φλεβάρη

  • [01] «Η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής», τονίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

    Να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει ξεκάθαρα σε σειρά ερωτημάτων, «αντί να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής», καλεί το Μέγαρο Μαξίμου τη ΝΔ.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται ότι «η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής» και σημειώνει:

    «Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:

  • Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

  • Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

    Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος -για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς».

    «Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ΝΔ θέτει 3+1 ερωτήματα για «τις κρυφές επαναλαμβανόμενες συναντήσεις» Τσίπρα-Ψυχάρη

    [02] Σ. Αναστασιάδης: Να γίνει έρευνα στη Ν.Δ. και να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν

    Να γίνει έρευνα και στη Νέα Δημοκρατία και αν υπάρχει τέτοιο θέμα να αποδοθεί δικαιοσύνη, τόνισε ο βουλευτής του κόμματος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" ότι στο παρελθόν η Ν.Δ. είχε χρηματοδοτήσει ένα εκ των τριών κατηγορουμένων δημοσιογράφων ότι εκβίαζαν προκειμένου να εξασφαλίζουν διαφημίσεις για την εφημερίδα τους, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9".

    "Στα θέματα διαφάνειας και εντιμότητας είμαι κάθετος. Και, βεβαίως, αφού έχει ανακύψει τέτοιο θέμα, πρέπει να γίνει έρευνα και αν υπάρχει τέτοιο θέμα να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι να υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου, άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι, οι οποίοι συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες και κυκλώματα. Εάν υπήρξε τέτοιο θέμα, να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη", είπε ο κ. Αναστασιάδης.

    Επισήμανε ότι κατά έναν έμμεσο τρόπο υπήρξε και ο ίδιος θύμα εκβιασμού, όταν το όνομα του δημοσιεύτηκε σε λίστα βουλευτών, που φέρονταν ότι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ δεν έχει βγάλει. Όπως εξήγησε η λίστα αυτή είχε δημοσιευθεί σε site και εφημερίδες και τότε οι βουλευτές είχαν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος και εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν υπήρξε τέτοια λίστα.

    [03] Αποχώρησε από το φόρουμ Δελφών ο Γ. Αμανατίδης, λόγω της προσβλητικής αναφοράς του Άδ. Γεωργιάδη στον πρωθυπουργό

    Αποχώρησε, από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών,Γ. Αμανατίδης.

    Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο υπουργός αποχώρησε από το φόρουμ «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ» Άδωνι Γεωργίαδη. «Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι» προσθέτει ο κ. Αμανατίδης.

    Στην ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για τον «χειρότερο πρωθυπουργό από τον β' παγκόσμιο πόλεμο», και ότι «ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε, οι ηγέτες εμπνέουν όχι οι τυχοδιώκτες».

    Στους χαρακτηρισμούς αυτούς αντέδρασε και ο πρόεδρος του οικονομικού φόρουμ Δελφών Συμεών Τσομώκος, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

    «Θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του φόρουμ. Το φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

    [04] Σ. Φάμελλος: Να μην γίνει αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

    "Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και ο χρόνος πραγματοποίησης της πρέπει να επιλεγεί έτσι ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική θέση καλύτερα ενόψει της Συνόδου Κορυφής και όχι για να γίνουν ανακοινώσεις ή δηλώσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα των εκπροσώπων των κομμάτων", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9".

    Ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήδη έχει εκφραστεί ο κοινός τόπος στο προσφυγικό από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και όπως είπε το ίδιο υπερασπίστηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. "Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις εσωτερικές ξενοφοβικές φωνές, ούτε σε μια λογική του πολιτικού κόστους. Ακούω φωνές συνιστωσών, ιδιαίτερα στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη που τον πιέζουν να κάνουμε στρατόπεδα εγκλεισμού προσφύγων. Ελπίζω ότι δεν θα προτείνουν την πολιτική του κ. Σαμαρά, η οποία απέτυχε", πρόσθεσε.

    [05] «Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη

    «Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα και θα την επιτύχουμε», διαβεβαιώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontranews. Όπως εξηγεί, «ακριβώς γι' αυτό το λόγο προχωρήσαμε στον ανασχεδιασμό όλου του ασφαλιστικού συστήματος και δεν επιλέξαμε την τακτική των προκατόχων μας, οι οποίοι έβαζαν ψαλίδι στις συντάξεις για να εξασφαλίσουν λίγους μήνες ζωής σε ένα σύστημα που οι ίδιοι κατέστρεψαν».

    Η ίδια δηλώνει ότι «παραμένει η βάσιμη αισιοδοξία» ότι ως το Πάσχα των Καθολικών (σ.σ. 27 Μαρτίου) θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

    Για το προσφυγικό τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμευτεί για τις μονομερείς ενέργειες χωρών-κρατών, «οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Επισημαίνει δε ότι «παίρνουν επικίνδυνο μονοπάτι όσοι κερδοσκοπούν πολιτικά στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

    Σχολιάζοντας τις κοινωνικές αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για «στημένες παραστάσεις» για τα κανάλια από ορισμένους «επιτήδειους», «κομματικούς παρατρεχάμενους», κάποιους «αρκούντως ευνοημένους από το προηγούμενο σύστημα» και κάποιους από το χώρο της άκρας δεξιάς.

    Η κ. Γεροβασίλη προαναγγέλλει ότι το Μάρτιο δημοπρατούνται οι άδειες των καναλιών εθνικής εμβέλειας, καθώς και ότι προχωράει με ταχείς ρυθμούς το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και στο διαδίκτυο. Κατηγορεί την αντιπολίτευση για σύμπλευση με ορισμένα συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ και προσθέτει πως «όσο κι' αν υπεραμύνονται ορισμένοι της ασυδοσίας των επιχειρηματιών, η αποκατάσταση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου θα ολοκληρωθεί κανονικά».

    [06] Πρόσφυγες απέκλεισαν την σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

    Η απογοήτευση διαδέχτηκε τα χαμόγελα αισιοδοξίας που άρχισαν να αχνοφαίνονται χθες το απόγευμα, σε χιλιάδες πρόσφυγες στην Ειδομένη, όταν άνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αρχές της γειτονικής χώρας πέρασαν μόνο 300 άτομα και έκτοτε δεν έχουν ξανανοίξει το σημείο ροής με αποτέλεσμα η κατάσταση, με το πλήθος κόσμου να αγωνιά, να είναι φορτισμένη. Σαν έναν νεαρό Σύρο, με κομμένο πόδι, που ψελλίζει ότι στα 20 του έχασε, στον πόλεμο το πόδι του και όλη τη ζωή του.

    «Και σεις μου μιλάτε για κλειστά σύνορα; Πού είναι η αξία της Ευρώπης;» φωνάζει. Όλοι πάντως δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν να ανοίξει η ουδέτερη ζώνη.

    «Είμαι 17 μέρες στον δρόμο με την οικογένειά μου και τα δυο παιδιά μου, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω», λέει με απόγνωση ένας άλλος Σύρος και ξαπλώνει στις σιδηροδρομικές γραμμές.

    Ύστατη λύση γι΄αυτούς τους ανθρώπους που επιμένουν να βρίσκονται επί μέρες δίπλα «στη γραμμή» στην Ειδομένη, αποτελεί ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στον οποίο προχώρησαν το μεσημέρι. Φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας και κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν «Ανοίξτε τα σύνορα», «Είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα», «Βοηθήστε μας Μέρκελ», ξάπλωσαν στις γραμμές επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο πίεσης για να ακουστεί η φωνή τους...

    [07] Περισσότεροι από 5 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα βοήθησαν με κάποιον τρόπο τους πρόσφυγες

    Περισσότεροι από 5.000.000 συμπολίτες μας βοήθησαν με κάποιον τρόπο τους πρόσφυγες το προηγούμενο διάστημα, όπως προκύπτει από έρευνα του μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού "διαΝΕΟσις" που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Όπως σημειώνεται στα συμπεράσματα της έρευνας «αν ισχύει, ίσως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους».

    Από τις αρχές του 2015 σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει από τις ακτές της Τουρκίας σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, προσπαθώντας να φτάσουν σε μια από τις πλούσιες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση πληθυσμού στην πρόσφατη ιστορία, και μια από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη μεταπολεμικά. Και συμβαίνει να περνά από τις ακτογραμμές της Ελλάδας.

    Πώς αντιμετωπίζουν αυτή την πρωτοφανή κρίση οι Έλληνες πολίτες; Τι εικόνα έχουν για το πρόβλημα, το μέγεθός του και τις αιτίες του; Τα βασικά συμπεράσματα από τις απαντήσεις στις 21 ερωτήσεις της έρευνας μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

    1. Οι Έλληνες πολίτες σε γενικές γραμμές υποεκτιμούν το μέγεθος των προσφυγικών ροών, ενώ οι γνώσεις τους για τις επιμέρους πτυχές του προβλήματος εμφανίζονται περιορισμένες. Μόνο ένας στους πέντε Έλληνες μοιάζει να έχει ακριβή εικόνα για το μέγεθος του προσφυγικού προβλήματος.

    2. Οι Έλληνες είναι απογοητευμένοι από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόβλημα. Αντίθετα, επιδοκιμάζουν έντονα τη στάση των κατοίκων των νησιών που υποδέχονται τους πρόσφυγες, τη δράση των ΜΚΟ, αλλά και τη δράση φορέων του κράτους -κυρίως του λιμενικού.

    3. Οι πολίτες εκφράζουν σε σημαντικά ποσοστά αισθήματα και απόψεις συμπάθειας και αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες, που επιβεβαιώνονται σε μια σειρά από διαφορετικές ερωτήσεις της έρευνας. Δεν επιθυμούν, για παράδειγμα, να κλείσουν τα σύνορα της χώρας για να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές, ενώ παράλληλα επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στη ζώνη της συνθήκης Σένγκεν.

    4. Η ιδεολογική αυτοτοποθέτηση αποτελεί το σημαντικότερο διαχωριστικό παράγοντα στις απαντήσεις των πολιτών. Ωστόσο, η γενική συνισταμένη των απαντήσεων είναι σαφής, με μόνο μειοψηφικά ποσοστά πολιτών που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της Δεξιάς να απαντούν με διαφορετικό τρόπο σε κάποιεςαπό τις ερωτήσεις.

    [08] H Eλλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη, δηλώνει ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο

    «H Eλλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, με αναφορά στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

    «Η αυταπάτη ότι μπορεί να αφεθεί όλο το βάρος του προβλήματος στις πλάτες της Αθήνας θα οδηγούσε το όλο σύστημα σε κατάρρευση και θα ήταν, συνεπώς, ένα πρόβλημα για όλους», προσθέτει ο Αλφάνο.

    Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, με αναφορά, πάντα, στο ίδιο θέμα, τονίζει:

    «Ο κίνδυνος να ανοίξει η θαλάσσια διαδρομή προς την ιταλική περιοχή της Απουλίας, περνώντας από την Αλβανία, υπάρχει, πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αλλά θα ήταν ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εργασθούμε μαζί με όλους τους εταίρους μας. Γνωρίζουμε το τι σήμανε στο παρελθόν η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αλβανία και ετοιμάζουμε ένα σχετικό σχέδιο».

    Ο Αντζελίνο Αλφάνο προσθέτει ότι «η Ευρώπη δεν στάθηκε ικανή, έως τώρα, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» και αποσαφηνίζει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία με τα hotspots.

    «Παρότι, όμως, υπερίσχυσε η αρχή της ίσης κατανομής, σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση των προσφύγων μεταξύ των 28 κρατών-μελών και τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών τα πράγματα πάνε πολύ, πολύ άσχημα», ολοκληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι.

    [09] Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για το προσφυγικό, από τον πάπα Φραγκίσκο

    Μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα για την προσφυγική κρίση, έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε πλήθος πιστών που είχε κατακλύσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

    «Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις. Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    «Για τον λόγο αυτό πρέπει να θέσει ως στόχο, κανείς - χωρίς επιφυλάξεις και με αποφασιστικότητα - τις διαπραγματεύσεις.Συγχρόνως, δέχθηκα με ελπίδα την είδηση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία και καλώ όλους σας να προσευχηθείτε ώστε αυτή η ευκαιρία να μπορέσει να ανακουφίσει τον δοκιμαζόμενο λαό, διευκολύνοντας τις αναγκαίες ανθρωπιστικές βοήθειες. Και για να ανοίξει τον δρόμο στον διάλογο και στην τόσο επιθυμητή ειρήνη», είπε στο μήνυμά του ο πάπας Φραγκίσκος.

    [10] «Παράλληλες συναλλαγές Τσίπρα με το μιντιακό κατεστημένο», καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

    Για αναξιοπιστία, παραπλάνηση και ψέματα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, η Λαϊκή Ενότητα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αναφορικά με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" για τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον εκδότη του ΔΟΛ.

    «Οι τέσσερις κρυφές, με άκρα συνωμοτικότητα και ερήμην κάθε κομματικού οργάνου, συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τα στελέχη του, έδιναν, ως ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση, μάχη ενάντια στη διαπλοκή, δείχνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας ακολουθούσε μια παράλληλη γραμμή συναλλαγών παρασκηνίου με το μιντιακό κατεστημένο της χώρας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, τονίζοντας ότι «η χώρα πληρώνει σήμερα βαρύτατα την αναξιοπιστία, την παραπλάνηση και τα ψέματα του Αλ. Τσίπρα, του οποίου η κυβέρνηση συναντά παντού την γενική κοινωνική κατακραυγή».

    «Το δυστύχημα είναι ότι «το "πολιτικό πτώμα" του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να το αξιοποιήσει ως ''πλυντήριο'' ένας θλιβερός θίασος πρώην και νυν κέντρο-νεοφιλελεύθερων μνημονιακών, υπό την ομπρέλα του Κυρ. Μητσοτάκη, ηγετών για να πάρουν τη ρεβάνς», συμπληρώνει η ΛΑΕ και καλεί τους πολίτες της «ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, που αντιπροσωπεύει το δίλημμα Τσίπρας-Μητσοτάκης και οι ανεκδιήγητοι "κεντρώοι" δορυφόροι τους».

    [11] Στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό από τον Ιταλό ΥΠΕΞ Π. Τζεντιλόνι

    Ηχηρή παρέμβαση με αναφορά στο θέμα του προσφυγικού και της πρωτοφανούς πίεσης που δέχεται η Ελλάδα, έκανε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook.

    Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, και ιδίως στη σύνοδο της Βιέννης, στη στάση της Τουρκίας και στην έλλειψη της πρέπουσας αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, υπογραμμίζει:

    «Την περασμένη εβδομάδα η Ευρώπη έδωσε την εικόνα πως είναι ένα είδος πολυκατοικίας στην οποία όλοι οι γείτονες διαπληκτίζονται, αλλά στο τέλος φορτώνουν το συνολικό φταίξιμο στον (Έλληνα) θυρωρό. Παρακολουθήσαμε ακόμη και μια συνεδρίαση με τη συμμετοχή μελών και μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητηθεί το τι συμβαίνει στα ελληνικά σύνορα, χωρίς η Ελλάδα να κληθεί να πάρει μέρος σε αυτή.

    Θέλω, παρά ταύτα, να πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη μια δυνατότητα να αποφευχθεί η κατάρρευση ενός από τους στυλοβάτες της ενωμένης Ευρώπης, της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών. Αυτή η δυνατότητα βασίζεται σε τρεις ελάχιστες, απαραίτητες προϋποθέσεις.

    [12] Μήνυμα στήριξης του Πάπα στην Ελλάδα για το προσφυγικό

    Στην προσφυγική κρίση, με μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς που είχανγεμίσει σήμερα την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

    Πιο αναλυτικά ο Αργεντινός πάπας τόνισε:

    «Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις.

    Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών.

    Για τον λόγο αυτό πρέπει να θέσει ως στόχο, κανείς - χωρίς επιφυλάξεις και με αποφασιστικότητα - τις διαπραγματεύσεις.

    Συγχρόνως, δέχθηκα με ελπίδα την είδηση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία και καλώ όλους σας να προσευχηθείτε ώστε αυτή η ευκαιρία να μπορέσει να ανακουφίσει τον δοκιμαζόμενο λαό, διευκολύνοντας τις αναγκαίες ανθρωπιστικές βοήθειες. Και για να ανοίξει τον δρόμο στον διάλογο και στην τόσο επιθυμητή ειρήνη».

    [13] Σκόραρε πάλι ο Καρέλης στο 3-2 επί της Μπριζ

    Η Κλαμπ Μπριζ μπορεί να τα πήγε μια χαρά στα ντέρμπι του βελγικού πρωταθλήματος, όμως απέναντι στη Γκενκ δεν πήρε ούτε βαθμό και υπαίτιος γι΄ αυτό ήταν και ο Νίκος Καρέλης, που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 3-2 επί της πρωτοπόρου της βαθμολογίας στο βελγικό πρωτάθλημα δίνοντας μεγάλη χαρά στη... Γάνδη, με την οποία η Κλαμπ Μπριζ ισοβαθμεί δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15΄ με τον Μενιέ, όμως ο Έλληνας διεθνής ισοφάρισε στο 36΄ με πέναλτι σημειώνοντας το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα. Οι Τόμας Μπούφελ στο 50΄ και Μπβανά Σαμάτα στο 81΄ έγραψαν το 3-1, για να μειώσει απλώς στο 83΄ ο Βανάκεν.

    [14] Κυπελλούχος Ελλάδας ο Φίλιππος Βέροιας

    Ο Φίλιππος Βέροιας είναι πλέον ο πολυνίκης σύλλογος του χάντμπολ στο Κύπελλο Ελλάδας των ανδρών. Η ομάδα της Ημαθίας νίκησε στον τελικό του φάιναλ φορ, στο Λουτράκι, τον ΑΣΕ Δούκα με 21-19 και πανηγύρισε την κατάκτηση του έκτου τίτλου της στη διοργάνωση.

    Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-5, 6-6, 7-9, 11-10, 12-13 (ημίχρονο), 13-14, 15-15, 15-17, 16-18, 18-20, 19-21

    [15] Με σκόρερ τον Φουστέρ πρωταθλητής από τον Φλεβάρη

    Πρωταθλητής Ελλάδας για 43η φορά στην ιστορία του είναι και μαθηματικά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» για την 24η αγωνιστική της Super League νίκησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Βέροια 3-0, με δύο γκολ του Φουστέρ (19΄, 65΄) και ένα του Πουλίδο (83΄) και αύξησαν τη διαφορά τους από την δεύτερη ΑΕΚ στους 21 βαθμούς (με παιχνίδι περισσότερο), έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

    «Με όλο τον σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους, πιστεύω ότι ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Αυτή η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα μας έδωσε τον τίτλο», δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα.

    «Το πρωτάθλημα αυτό ενδέχεται να είναι το τελευταίο μου με την ομάδα», είπε ο Νταβίντ Φουστέρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 February 2016 - 17:32:48 UTC