Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εάν δεν λυθεί το θέμα της ενιαίας προσέγγισης η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει μέλλον»
  • [02] Η Τουρκία πιέζει τους Ευρωπαίους με συνεχιζόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών εκτιμά ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [03] Την Παρασκευή το ραντεβού της ΠΟΕΔΗΝ με τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη
  • [04] ΗΠΑ - «Σούπερ Τρίτη»: Φαβορί οι Κλίντον και Τραμπ
  • [05] Σημαντικά ζητήματα δεν έχουν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Ι. Κασουλίδης
  • [06] «One Small Step for a Man: Hello, Goodbye» της Δανάης Θεοδωρίδου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
  • [07] «Κοινωνιολογία των πολιτισμικών δραστηριοτήτων», μια μελέτη για τον ελεύθερο χρόνο
  • [08] Κινηματογράφος, εικαστικά, αρχαιολογία, θέατρο, στην πολιτιστική άνοιξη της Θεσσαλονίκης
  • [09] «Σε μία κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων, ο ελληνικός λαός αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης»
  • [10] Αλαφούζος: «Ζητώ συγγνώμη για την πορεία της ομάδας μας»
  • [11] Γκιστ: «Μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη στη Μάλαγα»
  • [12] Σφοδρή επίθεση Μαραντόνα σε Ινφαντίνο

  • [01] «Εάν δεν λυθεί το θέμα της ενιαίας προσέγγισης η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει μέλλον»

    «Εάν δεν λυθεί το θέμα της ενιαίας προσέγγισης και των κοινών κανόνων, το επόμενο διάστημα, η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει μέλλον» τονίζει για το προσφυγικό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

    Η κ. Σβίγκου σημειώνει ότι «οι Έλληνες αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη χάραξης μίας εθνικής γραμμής και ενός εθνικού μετώπου» και ασκεί κριτική στη ΝΔ για τη στάση της, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, με τις οποίες -όπως τους καταλογίζει- «δείχνουν μία ΝΔ να συντάσσεται με επιχειρήματα χωρών που κατηγορούν την Ελλάδα ότι αυτή ευθύνεται για τις ροές» και οι οποίες «δεν πιέζουν προς μία ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προσφυγικού».

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η «εθνική γραμμή» στο προσφυγικό, κατ' αρχήν, έχει να κάνει: α) Με την κατανόηση ότι το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα ευρωπαϊκό κατ' εξοχήν ζήτημα, β) ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας αντιμετωπίζει τέτοια βάρη που οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει από μόνη της, γ) ότι μονομερείς ενέργειες βάλλουν απέναντι στην ίδια την Ευρώπη, όχι μόνο απέναντι στη χώρα μας, και δ) ότι κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα και κοινές ευρωπαϊκές αξίες επιβάλλουν μία διαχείριση του προσφυγικού, η οποία θα σημαίνει και δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφύγων, αλλά και ανθρωπιστική και τεχνική και οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας.

    [02] Η Τουρκία πιέζει τους Ευρωπαίους με συνεχιζόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών εκτιμά ο Γ. Κουμουτσάκος

    Διαπραγματευτική τακτική της Τουρκίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό, αποτελεί η συνεχιζόμενη αύξηση των ροών προς τα ελληνικά νησιά, η ένταση στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ, αλλά και ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

    Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι η Άγκυρα θα διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταία ώρα και θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση μέσα στις επόμενες ημέρες.

    "Δραματοποιούν την κατάσταση προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τους Ευρωπαίους ενόψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες όσον αφορά τις ροές και τις εντάσεις" επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε λέγοντας ότι η Άγκυρα επιχειρεί να περάσει τη δική της γραμμή.

    Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει τη δική της ατζέντα και θα πρέπει να την προωθήσει και είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής με αποτελέσματα και όχι με αδιέξοδα.

    Αναφερόμενος στη μεθαυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είπε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων και παραγωγής ανούσιων εντυπωσιασμών από την κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης στο χειρισμό της οικονομίας και του προσφυγικού ζητήματος.

    [03] Την Παρασκευή το ραντεβού της ΠΟΕΔΗΝ με τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη

    Την Παρασκευή το πρωί κλείστηκε το ραντεβού εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, όπως είπε στοwww.praktoreio-ygeias.grτου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννακός. Δήλωσε, επίσης, ότι την ίδια μέρα προγραμματίζεται στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

    Νωρίτερα είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να τραυματισθεί, μία εργαζόμενη, η οποία και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

    Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, όπως είπε ο κ. Γιαννακός, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου, καθώς άλλες τρεις φορές επιχείρησαν να συναντήσουν τον Αν. Υπουργό Οικονομικών σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

    Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

    [04] ΗΠΑ - «Σούπερ Τρίτη»: Φαβορί οι Κλίντον και Τραμπ

    Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον κατέγραψαν,με βάση τις προβλέψεις των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων και τα πρώτα αποτελέσματα ως τώρα,από επτά νίκες στις εσωκομματικές ψηφοφορίες για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος αντίστοιχα, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα προς την οριστική επικράτησή τους στη μεγαλύτερη μάχη των προκριματικών του 2016, τη «Σούπερ Τρίτη».

    Ο Τραμπ και η Κλίντον πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην μεταξύ τους σύγκρουση, με τον 69χρονο μεγιστάνα των ακινήτων να υπόσχεται ότι θα «γυρέψει» την Κλίντον και την 68χρονη πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην πρώτη κυρία να καταγγέλει τη διχαστική, όπως την αποκάλεσε, ρητορική του Τραμπ.

    Οι δύο υποψήφιοι κέρδισαν ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Τραμπ επικράτησε στην Αλαμπάμα, στο Άρκανσο, στη Τζόρτζια, στη Μασαχουσέτη, στο Τενεσί, στο Βερμόντ και στη Βιρτζίνια, ενώ η Κλίντον στην Αλαμπάμα, στο Άρκανσο, στη Τζόρτζια, στη Μασαχουσέτη, στο Τενεσί, το Τέξας, στη Βιρτζίνια και στην αμερικανική Σαμόα.

    Ο ένας από τους δύο αντιπάλους του Τραμπ, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, κέρδισε στο Τέξας, την πολιτεία όπου εκλέγεται, και στη γειτονική Οκλαχόμα, ενισχύοντας το επιχείρημά του ότι έχει τις καλύτερες πιθανότητες να επικρατήσει επί του αμφιλεγόμενου Τραμπ. Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο ευνοούμενος του κατεστημένου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, προβλέπεται ότι θα επικρατήσει μόνο στη Μινεσότα.

    Ο μοναδικός αντίπαλος της Κλίντον, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε στην πολιτεία του, το Βερμόντ, αλλά επίσης και στο Κολοράντο, στη Μινεσότα και την Οκλαχόμα, και δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τη μάχη για να εξασφαλίσει το χρίσμα και στις 35 πολιτείες στις οποίες θα συνεχιστεί η κούρσα.

    [05] Σημαντικά ζητήματα δεν έχουν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Ι. Κασουλίδης

    «Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού, αφού σημαντικά ζητήματα για την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως το εδαφικό και η ασφάλεια, ακόμη δεν έχουν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σε συνέντευξη στην εκπομπή του ΡΙΚ "Εδώ και Τώρα", ο Ιωάννης Κασουλίδης επισήμανε ότι πέραν των βασικών πτυχών του Κυπριακού, απομένει να γίνει αρκετή δουλειά στις διαπραγματεύσεις, σε ζητήματα που αφορούν το σύνταγμα, τους νόμους, τη συζήτηση για τη μεταβατική περίοδο και το κόστος της λύσης.

    Ο διάλογος είπε, εισήλθε σε θέματα, τα οποία δεν είχαν συζητηθεί προηγουμένως, προσθέτοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις βαίνουν με πιο χαμηλούς ρυθμούς».

    Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, που φέρουν την τουρκοκυπριακή πλευρά να προβαίνει σε έργα ανάπτυξης στην κατεχόμενη Μόρφου, ο κύριος Κασουλίδης σημείωσε ότι «χωρίς την επιστροφή της κατεχόμενης κωμόπολης δεν μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό».

    [06] «One Small Step for a Man: Hello, Goodbye» της Δανάης Θεοδωρίδου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

    Το «One Small Step for a Man: Hello, Goodbye» είναι μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη παράσταση της σκηνοθέτιδας και ερευνήτριας του σύγχρονου θεάτρου, χορού και περφόρμανς Δανάης Θεοδωρίδου που φιλοξενεί το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σήμερα 2 Μαρτίουκαι αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου. Η σκηνοθέτις, που ζει στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιώντας στοιχεία του σχετικά κοντινού μας παρελθόντος, από τη δεκαετία του 1970,διερευνά τον τρόπο ζωής του ανθρώπου, αναδεικνύει συνήθειες και συμπεριφορές, και έμμεσα σχολιάζοντας αναζητά εναλλακτικούς τρόπους ύπαρξης για το παρόν και το μέλλον.

    Αθήνα, Ελλάδα 02/03/2016 08:50 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    «One Small Step for a Man: Hello, Goodbye» της Δανάης Θεοδωρίδου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στις 2 και 3 Μαρτίου

    Η παράσταση αποτελεί τη συνάντηση μιας μικρής ομάδας είκοσι ανθρώπων, ηθοποιών και κοινού, γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με γλυκά και ποτά για όλους. Εκεί, με χιουμοριστική και ταυτόχρονα κριτική διάθεση, δύο γυμνοί κάτοικοι της γης, ένας άντρας και μια γυναίκα, επιχειρούν να εισάγουν τους καλεσμένους τους στις βασικές αρχές της ζωής στον πλανήτη μας (τον τρόπο που τρώμε, πίνουμε, περπατάμε, σχετιζόμαστε κτλ.) σαν αυτές να τους ήταν εντελώς άγνωστες. Όλα αυτά συμβαίνουν, φυσικά, στην κατεξοχήν γλώσσα του διαστήματος, την (πολύ απλή) αγγλική.

    [07] «Κοινωνιολογία των πολιτισμικών δραστηριοτήτων», μια μελέτη για τον ελεύθερο χρόνο

    Η άθληση, η τέχνη και τα...πανηγύρια, με τον τρόπο της επιστήμης που μελετά την λειτουργία της ( ελληνικής ) κοινωνίας είναι το βιβλίο «Κοινωνιολογία των πολιτισμικών δραστηριοτήτων» του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παντελή Κωνσταντινάκου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Παπαζήση.

    Σε 239 σελίδες ο ειδικευμένος πανεπιστημιακός πραγματεύεται τις βασικές πολιτισμικές εκφράσεις που επιφέρουν σωματική ανάταση, νοητική ικανοποίηση και ψυχική ευχάριστη. Ο αθλητισμός, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική, η λογοτεχνία, τα εικαστικά και γενικά οι τέχνες μαζί και οι παρέες, τα γλέντια, ο πολιτισμός του φαγητού, οι εκδρομές, τα ταξίδια - ό, τι τέλος πάντων τέρπει τον πολίτη - μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο σε αυτή τη θεωρητική και βιωματική μελέτη.

    Σκοπός του πονήματος; Να αναβαθμισθεί η καθημερινότητα του Έλληνα, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, όπου η οικονομική κρίση τείνει να δημιουργήσει κοινωνική ανασφάλεια, γεγονός που - όπως υπογραμμίζει ο συγγραφέας- επιβάλει οργανωτικές κεντρικές και τοπικές παρεμβάσεις με δραστηριότητες που θα καλύπτουν τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν πληγεί από τις συνέπειες των εργασιακών ανακατατάξεων. Διότι τέτοιες δράσεις , κυρίως για τα παιδιά, τους νέους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά στις κοινωνικές συγκρούσεις, στις οπαδικές βιαιότητες και στις ανισότητες.

    [08] Κινηματογράφος, εικαστικά, αρχαιολογία, θέατρο, στην πολιτιστική άνοιξη της Θεσσαλονίκης

    Κινηματογράφος, αρχαιολογία, εικαστικά, θέατρο, διαλέξεις, σε "οργιαστική" συνύπαρξη διαγκωνίζονται από αύριο και "ανοίγουν" μια πολύπτυχη βεντάλια εκδηλώσεων, φιλοδοξώντας να φέρουν -αν μη τι άλλο- την ...πολιτιστική άνοιξη στη Θεσσαλονίκη, το Μάρτιο που μόλις εισήλθε.

    - Το αρχαιολογικό συνέδριο (από αύριο, Πέμπτη 3 ως και το Σάββατο 5 Μαρτίου, στην αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ), επιχειρεί για 29η χρονιά να δώσει τις επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτουν γνωστές και άγνωστες στο πλατύ κοινό αρχαιολογικές ανασκαφές. Πρόσφατες νέες αποκαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης στην Πέλλα αλλά και τα πρώτα συμπεράσματα από την πολυσυζητημένη ανασκαφή στην Αμφίπολη.

    [09] «Σε μία κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων, ο ελληνικός λαός αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης»

    Αναλυτική συνέντευξη στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό και τίτλο «Αθήνα και Ρώμη μαζί για τους πρόσφυγες».

    Ερωτηθείς γι' αυτό το κύριας σημασίας θέμα, ο κ. Τσίπρας τονίζει: «Σε μία κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός καταφέρνουν να αναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Και το κάνουν ενώπιον μίας Ένωσης που κλείνει σύνορα, όπου ενισχύονται η ξενοφοβία και η μισαλλόδοξη ρητορεία της ακροδεξιάς. Η Ελλάδα είναι το σημείο όπου η Ευρώπη θα επικυρώσει τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, όπως εκείνη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, ή θα τις προδώσει. Είμαι βέβαιος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη χωρίς να υπάρχει απόλυτος σεβασμός σε κοινούς αγώνες και αξίες, αλλά και στις κοινές ευθύνες και τις κοινές δεσμεύσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δυσκολίες. Ή θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί ή θα αποτύχουμε όλοι μαζί».

    Στην ερώτηση τι εμποδίζει την εφαρμογή μίας συντονισμένης στρατηγικής, ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντά: «Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από την αλληλεγγύη, που είναι θεμελιώδης αρχή της ΕΕ. Διεκδικούμε να κατανεμηθεί δίκαια μεταξύ των κρατών μελών της η ευθύνη σε ό,τι αφορά μία κρίση που μας υπερβαίνει. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία απόφαση, η οποία να είναι δεσμευτική για όλους και από όλους, που να αφορά την υποχρεωτική, δίκαιη κατανομή των ροών σε όλα τα κράτη της ΕΕ, ανάλογα, τονίζω, με τη δυνατότητα του καθενός. Γιατί δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίζεται σε μία λογική κατά την οποία θα ισχύουν κανόνες για κάποιους και για κάποιους άλλους θα υπάρχει μόνο όφελος, μία λογική σαφώς αντιευρωπαϊκή, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχή της ενοποίησης. Είναι αδιανόητο χώρες που δεν έχουν συναινέσει να φιλοξενήσουν ούτε έναν πρόσφυγα να κουνούν, τώρα, το δάκτυλο σε εμάς. Σχετικά με όσους ισχυρίζονται ότι δεν κάνουμε όσα πρέπει σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορά μας, εκτιμώ ότι είναι προσχηματικοί, με στόχο να προσφέρουν δικαιολογία σε μονομερείς ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν ευρωπαϊκές αποφάσεις που έχουν ληφθεί συλλογικά. Σε σχέση με το Δουβλίνο, νομίζω είναι ξεκάθαρο, πια, και αποδεκτό από όλα τα κράτη μέλη, ότι χρειάζεται να μεταρρυθμιστεί. Μου προκαλεί, επίσης, εντύπωση το ότι είναι ανάγκη να θυμίζουμε τόσο συχνά την υποχρέωση στον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Όταν υπάρχουν άνθρωποι, η ζωή των οποίων είναι σε κίνδυνο στα ελληνικά, που σημαίνει στα ευρωπαϊκά ύδατα, η ακτοφυλακή έχει την υποχρέωση να προχωρήσει σε διάσωση».

    [10] Αλαφούζος: «Ζητώ συγγνώμη για την πορεία της ομάδας μας»

    Συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος για την εφετινή πορεία της ομάδας. «Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας μιλήσω για να εξηγήσω κάποια πράγματα για την ομάδα. Το καλοκαίρι μας κλάπηκε το πρωτάθλημα, είχαμε όνειρα κι ελπίδες για φέτος. Με τους τεχνικούς διευθυντές και προπονητή μιλήσαμε και είπαμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Πήραμε τον Εσιέν που βασίσαμε επάνω του πολλές ελπίδες. Πήραμε κι άλλους, αλλά δυστυχώς για πολλούς λόγους και ατυχίας δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν και τα ευρωπαϊκά ματς.

    Πολλές μεταγραφές ήταν λανθασμένες. Δημιουργήθηκαν ανισορροπίες στα συμβόλαια, κάποιοι που είχαν προσφέρει περισσότερα χρήματα έπαιρναν λιγότερο. Για όλα αυτά πρώτα εγώ ευθύνομαι. Δέχομαι εισηγήσεις, αλλά εγώ έχω την ευθύνη. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας μας. Δεν είχαμε καλή χρονιά, οι παίκτες σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένοι».

    [11] Γκιστ: «Μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη στη Μάλαγα»

    Με στόχο την επίτευξη της 5ης διαδοχικής νίκης στη φάση των «16» της Euroleague αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Μάλαγα, μέσω Βρυξελλών, ενόψει της αναμέτρησης με την Ουνικάχα (3/3, 21:45), για την 9η αγωνιστική του Top 16 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

    Πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για το παιχνίδι με την ισπανική ομάδα. «Οι νέοι παίκτες μας έχουν δώσει πολύ μεγάλη ενέργεια, ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Παρ? όλα αυτά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τον αγώνα στη Μάλαγα και για να το κάνουμε αυτό ξέρουμε τον τρόπο που πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Αμερικάνος φόργουορντ και συνέχισε: «Είναι μια ομάδα ενός ισχυρού πρωταθλήματος που παίζει το κλασικό ισπανικό μπάσκετ, τους αρέσει να τρέχουν και να βγάζουν ένταση διαρκώς στο παιχνίδι τους και να πηγαίνουν συνέχεια στο επιθετικό ριμπάουντ. Προσωπικά δεν ασχολούμαι με το αν έχει προβλήματα η Μάλαγα, κοιτάζω μόνο τον Παναθηναϊκό και το συμφέρον του».

    [12] Σφοδρή επίθεση Μαραντόνα σε Ινφαντίνο

    Επίθεση εξαπέλυσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατά του νέου προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο θρυλικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής, ο οποίος στήριξε για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τον πρίγκηπα της Ιορδανίας Αλι Χουσεϊν, επιτέθηκε στον Ελβετό παράγοντα για την υπόθεση διαφθοράς που βρίσκεται υπό έρευνα.

    «Ο Ινφαντίνο είναι προδότης και θα αποκαλυφθεί. Οι ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει την έρευνα για την FIFA. Αυτός ήταν στο κέντρο των αποφάσεων μαζί με τον Πλατινί και τον Μπλάτερ, αλλά δεν ήξερε τίποτα; Αν όντως ισχύει αυτό, ή είναι χαζός ή έχει πάθει άνοια», τόνισε σχετικά ο Ντιεγκίτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2016 - 11:32:44 UTC