Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο δράσης για τη στήριξη των προσφύγων, προανήγγειλε ο Ν. Φίλης
  • [02] «Εάν δεν καταπιανόμαστε με αυτό που φοβόμαστε, που μας τρομοκρατεί, τότε επαναλαμβανόμαστε»
  • [03] «Διακυβεύεται η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος λόγω των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση»
  • [04] «Ο Πογέτ θα οδηγησει την ΑΕΚ στη δόξα» γράφει το Four Four Two

  • [01] Σχέδιο δράσης για τη στήριξη των προσφύγων, προανήγγειλε ο Ν. Φίλης

    Την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, προανήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φιλης.

    «Δεν είμαστε ασυγκίνητοι ως κοινωνία απέναντι στο προσφυγικό. Πήραμε την πρωτοβουλία να ενθαρρύνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν στην επώδυνη αυτή θέση», είπε ο κ. Φίλης και τόνισε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι για την κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία, ένας «πανεθνικός στόχος».

    Ο υπουργός ανέφερε ότι στην προσπάθεια αυτή, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πρωτοστατήσουν, ώστε το σχολείο να γίνει μια ανοικτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις. «Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν διαχειριστεί με ανθρωπιά, διδακτική επάρκεια και επιτυχία τα προβλήματα των νέων μεταναστών κατά τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρξαν η βασική δύναμη αντιρατσιστικής διαπαιδαγώγησης και απόκρουσης κηρυγμάτων μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας», επεσήμανε ο κ. Φίλης.

    Ειδικότερα, σε αρχική φάση, στις 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, στα σχολεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις για το προσφυγικό ζήτημα και την αλληλέγγυα συμπεριφορά των πολιτών.

    [02] «Εάν δεν καταπιανόμαστε με αυτό που φοβόμαστε, που μας τρομοκρατεί, τότε επαναλαμβανόμαστε»

    «Η αποστολή μου είναι η περφόρμανς να μπει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πιστεύω ότι η ύψιστη μορφή τέχνης είναι η μουσική, μετά η περφόρμανς και μετά ακολουθούν όλα τα άλλα. Εφόσον είχαμε 370 αιτήσεις ανθρώπων που ήθελαν να κάνουν περφόρμανς στην Ελλάδα, είχαμε το καλύτερο μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε». Αυτά και πολλά ακόμα μοιράστηκε η "γιαγιά" της περφόρμανς, Μαρίνα Αμπράμοβιτς με τους Έλληνες δημοσιογράφους, νωρίτερα σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου, στο Μουσείο Μπενάκη, όπου για επτά εβδομάδες, από τις 10 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου, το Ινστιτούτο Αμπράμοβιτς (MAI) σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ πρόκειται να παρουσιάσουν το πρότζεκτ As One.

    Το πρότζεκτ περιλαμβάνει τη Μέθοδο Abramovi? και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα από περφόρμανς , διαλέξεις, φιλμς και εργαστήρια, με τη συμμετοχή 29 καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων. Οι Έλληνες καλλιτέχνες, που επιλέχθηκαν, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, από τη δημιουργό και τους συνεργάτες της Serge Le Borgne και Paula Garcia, θα παρουσιάσουν νέες αναθέσεις έργων.

    «Η περφόρμανς είναι πολύ σοβαρή δουλειά. Για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι σε απόλυτα τέλεια κατάσταση, σωματική και πνευματική. Είναι το πλέον δύσκολο, γιατί πρέπει να είσαι σε ενεστώτα χρόνο, στο εδώ και τώρα και σωματικά και φυσικά και πνευματικά. Μόνον στο εδώ και τώρα μπορείς να δώσεις πλήρη προσοχή στο κοινό, διαφορετικά η ενέργεια δεν ρέει και δεν υπάρχει κανένα καθρέφτισμα», υπογράμμισε η καλλιτέχνης Μαρίνα Αμπράμοβιτς, χωρίς να παραλείψει να μνημονεύσει τη ρήση του ιστορικού τέχνης Αλεξάντερ Ντόρνερ: « Ο νέος τύπος τέχνης δεν μπορεί να είναι ένα καλλιτεχνικό μουσείο όπως ήταν μέχρι τώρα. Η νέα μορφή θα είναι ένας σταθμός ενέργειας, ένας παραγωγός ενέργειας». Και υπογράμμισε ότι με το πρότζεκτ As One στο μουσείο Μπενάκη «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτή την ενέργεια».

    [03] «Διακυβεύεται η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος λόγω των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση»

    Την πεποίθηση ότι διακυβεύεται η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος λόγω των καθυστερήσεων που, με ευθύνη κυρίως του ΔΝΤ παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατα την ομιλία του στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Έλληνας υπουργός έθιξε το ζήτημα της μη επιστροφής των εκπροσωπων των θεσμών, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι δύσκολο να κατανοήσει τη στάση του ΔΝΤ . "Είναι στρατηγική της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά δε θα έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη δε θα ειναι ικανοποιητική. Δεν έχουμε άπλετο χρόνο", σημείωσε.

    Ο ίδιος χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μεγαλύτερη εμπλοκή του στο ελληνικό προγραμμα και υπογράμμισε πως χρειάζεται ένας μεσολαβητής που θα εξετάζει τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του προγράμματος αλλά και θα παίζει ρόλο στις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών.

    Προσπάθεια σύγκλισης ΕΕ - ΔΝΤ για την αξιολόγηση

    Την επίτευξη κοινής θέσης, έτσι ώστε να «ξεμπλοκάρει»η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, θα επιχειρήσουν σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι συναντώνται το βράδυ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι έως τώρα διαβουλεύσεις δεν έχουν αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς, καθώς η απόσταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό έως το 2018 παραμένει, παρά τα βήματα προόδου που σημειώθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις.

    Ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το EuroWorking Group της Δευτέρας συμβούλευσε τους επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα να καταβάλουν μια ακόμη προσπάθεια σύγκλισης πριν το Eurogroup της 7ης Μαρτίου, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η εκκίνηση της αξιολόγησης το συντομότερο.

    [04] «Ο Πογέτ θα οδηγησει την ΑΕΚ στη δόξα» γράφει το Four Four Two

    Στους προπονητές του μήνα συμπεριλαμβάνει το βρετανικό περιοδικό Four Four Twο τον Γκουστάβο Πογέτ. Με τίτλο «Οι Ελληνες Θεοί χαμογελούν στον Πογέτ» αναφέρεται στα επιτεύγματα του Ουρουγουανού με την ΑΕΚ τον Φεβρουάριο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2016 - 19:32:43 UTC