Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης
  • [02] Περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται στις σχετικές υποδομές σε όλη την Ελλάδα
  • [03] Νέο τεύχος του περιοδικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο»
  • [04] Αισθητά πτωτική τάση εμφανίζει η δραστηριότητα της γρίπης
  • [05] Να φύγουν επειγόντως από την Ελλάδα οι πρόσφυγες για να αποφευχθεί ανθρωπιστική κρίση, λέει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης
  • [07] Η Τουρκία δέχεται την επαναπροώθηση οικονομικών μεταναστών
  • [08] Ζαγοράκης, Χαριστέας και Δέλλας υποψήφιοι για τη «χρυσή» 11αδα της ιστορίας του EURO
  • [09] Αναβλήθηκε το ματς Ηρακλής-Ολυμπιακός
  • [10] Ο Ρομπέρτο «ανοίγει την πόρτα της εξόδου» από τον Ολυμπιακό

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης

    Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με αντικείμενο την προσφυγική κρίση και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία .

    Από τη σύσκεψη αποχώρησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμαο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρων κλειστού τύπου και ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης και ακόμη πως η διαχείριση του ζητήματος πρέπει να γίνει με την τήρηση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.

    Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με αντικείμενο την προσφυγική κρίση.

    Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και τα κέντρα κλειστού τύπου για τους «παράτυπους», τέθηκαν από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι «είναι διστακτικός σε σχέση με τη επιστροφή των παράτυπων, τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και τα κέντρα κλειστού τύπου ?που είχε ζητήσει νωρίτερα και ο Κυριάκος Μηστοτάκης-, και οι υπόλοιποι αρχηγοί συμφώνησαν μαζί της».

    Σύμφωνα με τις ίδια πηγές η κ. Γεννηματά φέρεται επίσης να είπε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνει στην Ελλάδα και αναφέρθηκε τις δηλώσεις υπουργών που μιλούν για 100.000 ή 150.000. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι οι δηλώσεις των υπουργών παρερμηνεύτηκαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Φακέλους με στοιχεία για το προσφυγικό, παρέδωσε ο Αλ. Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς

    Δέκα προτάσεις κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

    Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ολλανδό ομόλογό του, για το προσφυγικό

    [02] Περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται στις σχετικές υποδομές σε όλη την Ελλάδα

    Περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται σήμερα στα hot spots και τις δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, 2.713 άτομα βρίσκονται στα τέσσερα hot spots στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέρο. Στο Σχιστό φιλοξενούνται 1.480 πρόσφυγες, στα Διαβατά 2.192, στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς 2.553 και στο Χέρσο Κιλκίς 3.132. Ο Ελαιώνας έχει σήμερα 690 πρόσφυγες και οι τρεις δομές στο Ελληνικό (γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και κτίριο αναχωρήσεων παλιού αεροδρομίου) 3.785 άτομα.

    Στον Πειραιά εκτιμάται ότι βρίσκονται 3.020 άτομα. Επίσης, δύο ξενοδοχεία σε Θερμοπύλες και Καρδίτσα (Λουτρά Σμοκόβου) φιλοξενούν 490 πρόσφυγες.

    Στις δομές φιλοξενίας δόθηκαν 13.405 μερίδες φαγητού (περιλαμβάνουν πρωινό, γεύμα και δείπνο), ενώ από χτες διανεμήθηκαν 1.500 σάντουιτς στο λιμάνι του Πειραιά. Συνολικά από τις 3/2 έως σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν διατεθεί πάνω από 100.000 μερίδες σίτισης.

    Εξάλλου, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στα εννιά κέντρα κράτησης κρατούνται 1.204 άτομα.

    Σχετικά με τις εργασίες διαμόρφωσης των κέντρων φιλοξενίας, αναφέρεται ότι ολοκληρώνεται η κατασκευή του τρίτου σταθμού καταγραφής στη Μόρια και αναμένεται ο σχετικός εξοπλισμός από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και η στελέχωση από την ΕΛΑΣ και τη Frontex, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή και του τέταρτου σταθμού. Στο hot spot της Σάμου έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση οικίσκων στο 1ο και 2ο πλατό, ενώ και στην Κω συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής υποδομών, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν 100 οικίσκοι διαμονής, 21 οικίσκοι διοίκησης και έξι οικίσκοι WC.

    Στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά συνεχίζονται οι εργασίες της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς γίνονται εργασίες βελτίωσης υποδομών και στο Χέρσο Κιλκίς εργασίες εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού και κατασκευής περίφραξης. Επίσης, έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες επέκτασης του κέντρου στον Ελαιώνα.

    [03] Νέο τεύχος του περιοδικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο»

    Η φοροδιαφυγή σε διεθνές επίπεδο και ο παράνομος τζόγος είναι δύο από τα βασικά θέματα του νέου τεύχους του «Πρακτορείου» που κυκλοφόρησε σήμερα. Ακόμη, υπάρχει μία συνέντευξη της συγγραφέως Σοφίας Νικολαϊδου στη Δήμητρα Κεχαγιά και ένα αφιέρωμα στον γνωστό φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης Γιάννη Κυριακίδη, ο οποίος πέθανε πρόσφατα.

    Η φοροδιαφυγή δεν έχει πατρίδα

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η φοροδιαφυγή. Μιλάμε, όμως, γι' αυτό σαν να είναι αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα, σαν να επινόησαν, σαν να ανακάλυψαν οι Έλληνες τη φοροδιαφυγή, σαν να είναι οι Έλληνες οι μόνοι φοροφυγάδες στη γη. Μιλάμε για ανικανότητα του ελληνικού κράτους στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σαν να έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα τα άλλα κράτη. Και ελπίζουμε ότι η τεχνολογία θα εξαφανίσει αυτό το οικονομικό έγκλημα. Ωστόσο, και άλλες χώρες δεν πάνε πίσω στη φοροδιαφυγή.

    Πρόσφατα, το ιταλικό περιοδικό «L' Espresso» σε ρεπορτάζ με τίτλο «Το εγχειρίδιο του τέλειου φοροφυγά» ανέφερε, δημοσιεύοντας στοιχεία εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε το 2014, ότι 13.000 Ιταλοί έβγαλαν στο εξωτερικό, για να μην πληρώσουν φόρους, περισσότερα από 14 δισ. ευρώ, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse.

    Ο τζόγος του εγκλήματος

    Ποιος θα μπορούσε να εξηγήσει καλύτερα τον παράνομο τζόγο από έναν διαβόητο παράνομο, ένα πρώην μέλος της Cosa Nostra;

    Πρόκειται για τον Μίκαελ Φραντσέζε, που συνεργάστηκε με το FBI και που είναι γνωστός και ως «το αφεντικό του παράνομου τζόγου», όπως τον αποκαλούν οι Ιταλοί και τον οποίο επανέφεραν στο προσκήνιο, με αφορμή το σκάνδαλο στημένων αγώνων στο τένις και στο Wimbledon.

    Η μεγάλη ιταλική εφημερίδα «La Stampa» δημοσίευσε προσφάτως μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Φραντσέζε το 2007 στην εφημερίδα του Τορίνου, που ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι, της FIAT, της Φεράρι, της Γιουβέντους κ.λπ.

    Ο 64χρονος Αμερικανός, με τις ιταλικές ρίζες, δίνει τη δική του ρεαλιστική εικόνα για το πολυσυζητημένο, αλλά άγνωστο σε μας σκοτεινό κόσμο του παράνομου τζόγου.

    «Η επιχείρηση παράνομων στοιχημάτων είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει, γι' αυτό και πίσω είναι η ρώσικη και η ιταλική μαφία. Στη Νέα Υόρκη, στις μέρες μου, μόνο η οικογένειά μου μετέφερε 30 ή 40 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα! Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πέντε οικογένειες. Κάντε τον πολλαπλασιασμό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    «Το τσακ που αλλάζει τα πάντα στη ζωή»

    Σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου «Ξανθιά πατημένη» (1997) η καστανή τότε Σοφία Νικολαΐδου είναι σήμερα μία φανατική... ξανθιά. «Έχει ο καιρός γυρίσματα. Όταν βγήκαν τα πρώτα μαλλιά, μετά τη χημειοθεραπεία, τα έβαψα κατάξανθα. Τώρα είναι σαν από πάντα. Το καταδιασκεδάζω. Η "Ξανθιά πατημένη" εστίαζε στις μικρές στιγμές που γίνονται μεγάλες. Το τσακ που αίφνης αλλάζει τα πάντα στη ζωή των ανθρώπων» αναφέρει. Στο βιβλίο «Καλά και σήμερα: το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος» (2015) καταγράφει την περιπέτειά της με τον καρκίνο. «Γράφτηκε εν θερμώ, από τη μέρα της διάγνωσης μέχρι την τελευταία χημειοθεραπεία. Είμαι συγγραφέας, με τον καρκίνο έκανα αυτό που ξέρω να κάνω: τον έβαλα σε λέξεις. Αυτό το βιβλίο ήταν για μένα, εκτός των άλλων, μεγάλο κρας τεστ για τις λέξεις: πόση πραγματικότητα μπορούν να αντέξουν; Όταν λοιπόν το ξαναδιαβάζω σε βιβλιοπαρουσιάσεις, είναι σαν να κοιτώ παλιές φωτογραφίες. Σήμερα, που έχω έναν καρκίνο πίσω μου και ζωή (ελπίζω) μπροστά μου, είμαι ένας πιο χαρούμενος άνθρωπος. Αυτό σου μαθαίνουν οι οριακές εμπειρίες: η ζωή είναι πολύτιμη, δεν μπορεί να δαπανούμε χρόνο σε βλακείες. Τόσο απλό, τόσο αυτονόητο. Και πόσο εύκολα το ξεχνάμε» σημειώνει.

    Ο φίλος, ο φωτορεπόρτερ, ο μαέστρος των αναμνήσεών μας?

    «Οι φωτογραφίες του Γιάννη Κυριακίδη μιλούν για τις ζωές μας. Μάρτυρας και χρονογράφος όλων των μεγάλων γεγονότων των τελευταίων 70 χρόνων, αλλά και παρών στις οικογενειακές μας στιγμές, γάμοι, γεννήσεις, επέτειοι, ο δικός μας σκηνοθέτης, φίλος και μαέστρος των αναμνήσεών μας». Αυτό γράφει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε σύντομο κείμενό του στο λεύκωμα «Γιάννης Κυριακίδης: ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΙΚΟΝΕΣ» που είχα την τιμή να επιμεληθώ. Ο εμβληματικός φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης, που έφυγε πλήρης ημερών πριν από λίγες μέρες, άφησε μία αίσθηση του «τέλους εποχής» για τη δημοσιογραφία, το φωτορεπορτάζ αλλά και τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

    Λίγοι Έλληνες φωτογράφοι κατάφεραν να έχουν, όχι μόνο αναγνωρίσιμο έργο, αλλά και ένα όνομα μυθικό. Ο Γιάννης Κυριακίδης, με τη γνησιότητα, το πάθος, την αφοσίωσή του, τη φιγούρα του με τις φωτογραφικές μηχανές κρεμασμένες στον λαιμό και τη σκάλα στον ώμο, είναι μία μορφή εμβληματική, ο φωτορεπόρτερ που ταυτίστηκε με τη Θεσσαλονίκη, ο φωτορεπόρτερ μίας άλλης Ελλάδας.

    Το φωτορεπορτάζ, μετά την εμφάνιση του Κυριακίδη δεν ήταν πια το ίδιο. Έφτιαξε τη δική του «σχολή». Και Κυριακίδης δεν θα ξαναπεράσει από τον χώρο του.

    [04] Αισθητά πτωτική τάση εμφανίζει η δραστηριότητα της γρίπης

    Αισθητά πτωτική τάση εμφανίζει η δραστηριότητα της γρίπης, καθώς παρατηρείται μείωση της γριπώδους συνδρομής στην κοινότητα, των επισκέψεων σε γιατρό, αλλά και των ατόμων που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    Όπως αναφέρει στο www.praktoreio-ygeias.gr του ΑΜΠΕ, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Σωτήρης Τσιόδρας, η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει, ωστόσο, να βρίσκεται σε επιφυλακή, τουλάχιστον έως αρχές Απριλίου, οπότε αναμένεται σταθεροποίηση της κατάστασης, καθώς, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εγκυμονεί ο κίνδυνος κυκλοφορίας άλλου στελέχους, που μπορεί να προκαλέσει «μικρο-επιδημία». Η έξαρση της γρίπης φέτος οφείλεται στην επικράτηση του ιού γρίπης τύπου Α (Η1Ν1).

    Περιστατικά με νοσηλεία σε ΜΕΘ και θάνατοι από εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη.

    Σύμφωνα με στοιχεία τα ο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης ανέρχονται σε 159, ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 59 ασθενείς. Συνολικά από την αρχή που ενέσκηψε το κύμα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 386 ασθενείς.

    Η πλειονότητα των θυμάτων, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας, και φέτος ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

    [05] Να φύγουν επειγόντως από την Ελλάδα οι πρόσφυγες για να αποφευχθεί ανθρωπιστική κρίση, λέει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ

    Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας σήμερα στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Ρώμη, σημείωσε ότι για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες, αλλά και για να διαφυλαχθεί η περιφερειακή σταθερότητα στα Βαλκάνια, είναι αναγκαίο να "αδειάσει" το συντομότερο δυνατόν το έδαφος της Ελλάδας από μετανάστες και πρόσφυγες, όχι όμως μέσω της βαλκανικής διαδρομής, αλλά μέσω "εναέριων διαδρόμων".

    Επίσης ο κ. Ιβάνοφ επανέλαβε ότι η ΠΓΔΜ δεν θέλει να δοκιμαστούν οι σχέσεις της με την Ελλάδα και ότι είναι αναγκαία η παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης

    Συνεχίζεται το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με αντικείμενο την προσφυγική κρίση.

    Από τη σύσκεψη αποχώρησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμαο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρων κλειστού τύπου και ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης και ακόμη πως η διαχείριση του ζητήματος πρέπει να γίνει με την τήρηση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.

    Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και τα κέντρα κλειστού τύπου στην σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και τα κέντρα κλειστού τύπου για τους «παράτυπους», τέθηκαν από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι «είναι διστακτικός σε σχέση με τη επιστροφή των παράτυπων, τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και τα κέντρα κλειστού τύπου ?που είχε ζητήσει νωρίτερα και ο Κυριάκος Μηστοτάκης-, και οι υπόλοιποι αρχηγοί συμφώνησαν μαζί της».

    Σύμφωνα με τις ίδια πηγές η κ. Γεννηματά φέρεται επίσης να είπε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνει στην Ελλάδα και αναφέρθηκε τις δηλώσεις υπουργών που μιλούν για 100.000 ή 150.000. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι οι δηλώσεις των υπουργών παρερμηνεύτηκαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Φακέλους με στοιχεία για το προσφυγικό, παρέδωσε ο Αλ. Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς

    Δέκα προτάσεις κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

    Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ολλανδό ομόλογό του, για το προσφυγικό

    [07] Η Τουρκία δέχεται την επαναπροώθηση οικονομικών μεταναστών

    Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δεχθεί την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών, κάτι που θα αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι στο προσχέδιο της συμφωνίας, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, η Τουρκία αρνείται να δεχθεί την επαναπροώθηση προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες.

    Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Financial Times γράφει ότι η Άγκυρα είναι κοντά στην αποδοχή συμφωνίας που θα προβλέπει ότι όλοι οι μη Σύροι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Ύστερα από εβδομάδες πιέσεων του Βερολίνου και των Βρυξελλών προς την Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως»για την συστηματική επιστροφή των μη Σύρων μεταναστών και δεσμεύεται ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα για την πάταξη του δικτύου των διακινητών.

    Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Financial Times αναφέρουν επίσης ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δέχεται όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που διασώζονται στα διεθνή ύδατα από την αποστολή του ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί «κλειδί»για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

    [08] Ζαγοράκης, Χαριστέας και Δέλλας υποψήφιοι για τη «χρυσή» 11αδα της ιστορίας του EURO

    Σημαντική επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί η επιλογή τριών Ελλήνων ποδοσφαιριστών από την UEFA, στους 50 υποψήφιους για την συγκρότηση της καλύτερης 11αδας όλων των εποχών, αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

    Ειδικότερα, ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες που αγωνίσθηκαν σε EURO από καταβολής του θεσμού (1960-2012), συμπεριλαμβάνονται ο Τραϊανός Δέλλας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Άγγελος Χαριστέας, με τους τρεις Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 να τίθενται στη «διάθεση» του κοινού για την σχετική ψηφοφορία. Η διαδικασία θα διεξαχθεί διαδικτυακά και μέσω της ιστοσελίδας της UEFA μέχρι τις αρχές Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η ιδανική 11αδα των 52 ετών.

    [09] Αναβλήθηκε το ματς Ηρακλής-Ολυμπιακός

    Αναβλήθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου (19:30) στο πλαίσιο της 25ης ημέρας του πρωταθλήματος της Super League. Η απόφαση ελήφθη από τη ΓΓΑ, ύστερα από σχετική εισήγηση της Αστυνομίας, η οποία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του.

    [10] Ο Ρομπέρτο «ανοίγει την πόρτα της εξόδου» από τον Ολυμπιακό

    Τον «γύρο του κόσμου» και φυσικά της Ευρώπης κάνουν τις τελευταίες ημέρες τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου, που δεν τελείωσε ποτέ, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Ένα από τα διεθνή ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα είναι και η ισπανική έκδοση της ιστοσελίδας Goal.com, που φιλοξένησε συνέντευξη του Ισπανού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο. Στο πλαίσιο της συζήτησης με τον δημοσιογράφο, ο έμπειρος πορτιέρε, μίλησε για πολλά και διάφορα, ενώ άφησε «ορθάνοικτο το παράθυρο» για την αποχώρηση του από τους πρωταθλητές το προσεχές καλοκαίρι.

    Ερωτηθείς για το εάν θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία, ο Ρομπέρτο δήλωσε: «Ναι, είναι φιλοδοξία μου και μου λείπουν πολλά πράγματα. Θα ήθελα να επιστρέψω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Βρίσκομαι σε μια ομάδα που βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα από άλλες. Σίγουρα είναι σημαντικό πως είναι μια μεγάλη ομάδα, κατακτά τίτλους, συμμετέχει στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω πως ίσως είναι ώρα να κλείσει ένας κύκλος και να αρχίσει κάτι καινούριο. Δεν ξέρω αν θα είναι στην Ισπανία, εξαρτάται από τις προτάσεις που θα έχεις. Όμως θα ήθελα να επιστρέψω εκεί σε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 March 2016 - 15:32:31 UTC