Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Δέσμευση της ΝΔ η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί
  • [02] Η απάντηση της Ο. Γεροβασίλη για τα «πρωτοσέλιδα της διαπλοκής»
  • [03] Γ. Σταθάκης: Κομβικό σημείο για την πορεία της οικονομίας η ολοκλήρωση της αξιολόγησης
  • [04] Ξεκίνησαν οι εργασίες του 3ου επιστημονικού διεθνούς συνεδρίου Σαρακατσαναίων
  • [05] Η Σόφια αναπτύσσει δυνάμεις ασφαλείας στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα
  • [06] Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 3-0 την ΑΕΚ στον τελικό

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Δέσμευση της ΝΔ η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ετήσια Έκθεση Κρασιού «Οινόραμα 2016» και σε δηλώσεις του δεσμεύτηκε για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κρασιού.

    «Εδώ στο Ζάππειο χτυπάει σήμερα η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας. Εκατοντάδες μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι οινοπαραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους. Αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα η οποία δεν διστάζει να κοιτάξει στα ίσια τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να διακριθεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Ενός φόρου, ο οποίος επιβλήθηκε χωρίς καμία λογική και ο οποίος δεν αποφέρει ουσιαστικά έσοδα στο κράτος. Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Είπε επιπλέον ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαία για τη Νέα Δημοκρατία.

    [02] Η απάντηση της Ο. Γεροβασίλη για τα «πρωτοσέλιδα της διαπλοκής»

    «Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

    [03] Γ. Σταθάκης: Κομβικό σημείο για την πορεία της οικονομίας η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί κομβικό σημείο για την πορεία της οικονομίας τόνισε απόψε από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν η φιλοσοφία και οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

    «Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι κομβικό σημείο γιατί θα δημιουργήσει ένα πολύ σταθερότερο μακροοικονομικό περιβάλλον ικανό να δώσει τη μεγάλη ώθηση στην οικονομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης.

    Παράλληλα επεσήμανε ότι παρά τις δυσκολίες και παρά τις δοκιμασίες του 2015 η πραγματική οικονομία κατάφερε να αντέξει.

    «Η πραγματική οικονομία, το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας παρά το πιεστικό οικονομικό περιβάλλον και τα μακροοικονομικά, δείχνει μια δυναμική, μια αντοχή και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο στο ότι υπάρχει μια προοπτική αν υπάρξουν και τα κατάλληλα μέτρα να υπάρξει ένας θετικός αντίκτυπος το δεύτερο εξάμηνο του 2016», επεσήμανε ο κ. Σταθάκης.

    Αναφερόμενος στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ επεσήμανε ότι είναι προσαρμοσμένα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας καθώς αποτυπώνουν το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, που εστιάζει σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία και ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση του όλου σχεδιασμού.

    [04] Ξεκίνησαν οι εργασίες του 3ου επιστημονικού διεθνούς συνεδρίου Σαρακατσαναίων

    Με στόχο να αναδειχθεί η πορεία και το στίγμα των Σαρακατσαναίων στο "χώρο και τον χρόνο" ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην πόλη της Λαμίας, οι εργασίες του 3ου επιστημονικού διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

    Για ένα συνέδριο που "δίνει αφορμές για στοχασμό και γόνιμη συνεισφορά, συνδέοντας το δημιουργικό χθες με τις απαιτήσεις του αύριο" έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης μεταφέροντας τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσδιορίζοντας παράλληλα ότι μέσα από τέτοια συνέδρια μπορεί κάποιος να "δει το χθες για να διοργανώσει το αύριο".

    Ο κ. Μπόλαρης επισήμανε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης των Σαρακατσαναίων προσδιορίζοντας ότι "σημαίνον χαρακτηριστικό τους ήταν η συλλογική ζωή, που παρέπεμπε σε έναν οικονομικό συνεταιρισμό με πυρήνα μια εκτεταμένη οικογένεια και δραστηριότητες που κάλυπταν ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής ζωής".

    Αναφερόμενος στο σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε ότι «ένα από τα κύρια στοιχεία είναι η κατάρρευση ενός παραγωγικού μοντέλου" και τόνισε ότι "το συνέδριο που βλέπει πετυχημένους τρόπους οργάνωσης, εκτός από τη δυνατότητα για διατήρηση της παράδοσης, δίνει παράλληλα τη δυνατότητα για εξεύρεση διεξόδων σε ένα παραγωγικό μοντέλο, στο οποίο δείξαμε εμμονή αλλά κατέρρευσε". Επίσης ο κ. Μπόλαρης αναφερόμενος στον τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων, έκανε λόγο "για μια παράδοση που επιβιώνει σε έναν αλλοτριωμένο τρόπο ζωής" και τόνισε κλείνοντας ότι "παλεύουμε να δημιουργήσουμε το αύριο, αξιοποιώντας τα θετικά παραδείγματα του παρελθόντος".

    Στη δυνατότητα που δίνουν τέτοιου είδους συνέδρια για να εξετάσει κανείς την πορεία ενός λαού και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τους παράγοντες που συνέβαλαν στο να διαμορφωθούν οι καταστάσεις που επικρατούν σήμερα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κεντρικό του χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:" δεν υπάρχει άλλος πιο εύστοχος τρόπος για να μελετήσει κανείς την ιστορία ενός λαού , μιας χώρας , παρά μόνον εξετάζοντας , τις εξελίξεις , την κίνηση στο χώρο και τον χρόνο , μακριά από ιδεοληψίες και άλλα παρόμοια. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κάποιος να ερευνήσει και να εξηγήσει στα σοβαρά τι και πώς διαμορφώθηκε, ποιοι ήταν οι παράγοντες που συνέβαλαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο να διαμορφωθεί ετούτο ή εκείνο στις εξελίξεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να δει κανείς πώς φτάσαμε από την νομαδική ζωή των Σαρακατσαναίων στις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις".

    Το χαιρετισμό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφερε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας παράλληλα τη μακροχρόνια και δημιουργική συμμετοχή των Σαρακατσαναίων στην πορεία της χώρας. Επισήμανε ότι το συνέδριο που διεξάγεται σε "πονηρούς καιρούς και δύσκολες συνθήκες και μας δείχνει πώς οι πρόγονοί μας σε αντίστοιχους καιρούς προχώρησαν μπροστά" και τόνισε ότι "αυτό θα πρέπει να κάνουμε και σήμερα από πατριωτικό καθήκον".

    [05] Η Σόφια αναπτύσσει δυνάμεις ασφαλείας στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα

    Η Βουλγαρία, η οποία παραμένει προς το παρόν μακριά από τις οδούς που ακολουθούν οι μετανάστες μέσω των Βαλκανίων, θα αναπτύξει περισσότερους από 400 άνδρες στα σύνορά της με την Ελλάδα για να προλάβει μια ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης, ανακοίνωσε σήμερα ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

    «Μερικές εκατοντάδες άτομα, περισσότερα από 400, του στρατού, της χωροφυλακής και της αστυνομίας, θα παραμείνουν εδώ μόνιμα», δήλωσε ο Μπορίσοφ το Σάββατο στο τέλος μιας κοινής άσκησης των δυνάμεων ασφαλείας με τη συμμετοχή θωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων, μπροστά από τα ελληνικά σύνορα, κοντά στην ΠΓΔΜ.

    «Περίπου 500 επιπλέον άνδρες μπορούν να κινητοποιηθούν μέσα σε μερικές ώρες στα σύνορα, σε περίπτωση ανάγκης», πρόσθεσε.

    [06] Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 3-0 την ΑΕΚ στον τελικό

    Ο Ολυμπιακός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας του βόλεϊ και για το 2016 στις Γυναίκες, με τις «ερυθρόλευκες» να κάνουν επίδειξη δύναμης στον τελικό της διοργάνωσης, το φάιναλ-φορ της οποίας φιλοξενήθηκε στη Χίο, επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-0 και πανηγυρίζοντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Η πειραϊκή ομάδα είναι από σήμερα η πολυνίκης του θεσμού, καθώς αυτό ήταν το έκτο συνεχές τρόπαιο.

    Τα σετ: 25-18, 25-08, 25-13.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 March 2016 - 19:32:28 UTC