Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το βέτο για το βέτο είναι λάθος. Είναι παραδοχή μοναξιάς, διπλωματική αποτυχία»
  • [02] «Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες»
  • [03] Ο πρωθυπουργός να επιστρέψει με αποτελέσματα από τη Σύνοδο Κορυφής τόνισε η Φ. Γεννηματά
  • [04] Καθεστωτική αντίληψη στη λειτουργία της Δικαιοσύνης καταλογίζει στην κυβέρνηση το Ποτάμι
  • [05] Έφυγε από τη ζωή η ιδρύτρια της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών Μαριλένα Λιακοπούλου
  • [06] Ήττα με 2-1 του ΠΑΟΚ από τον ουραγό Πανθρακικό

  • [01] «Το βέτο για το βέτο είναι λάθος. Είναι παραδοχή μοναξιάς, διπλωματική αποτυχία»

    Αρνητικός στο ενδεχόμενο άσκησης βέτο από την ελληνική κυβέρνηση στη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό εμφανίζεται ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. «Το βέτο για το βέτο είναι λάθος. Είναι παραδοχή μοναξιάς, διπλωματική αποτυχία και ουσιαστική ήττα. Χωρίς θετική απόφαση αύριο, η χώρα θα παραμείνει στη σημερινή δραματική κατάσταση», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    Για τις κυρώσεις που μπορεί να ζητήσει η Ελλάδα για την Αυστρία και για άλλες χώρες που αρνηθούν μονομερώς να εφαρμόσουν κοινές ευρωπαϊκές αποφάσεις, σημειώνει ότι αυτές θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και σε αποκλεισμό περιορισμένου χρόνου από τις ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις.

    Προσθέτει πως ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να διεκδικήσει και να επιτύχει στην αυριανή σύνοδο κορυφής κοινή ευρωπαϊκή θέση με συγκεκριμένα δεσμευτικά στοιχεία, όπως τη μη περιθωριοποίηση της Ελλάδας σε σχέση με τη Συνθήκη Σένγκεν, τη μετεγκατάσταση προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., την ουσιαστική οικονομική στήριξη της χώρας, την υποχρέωση της Τουρκίας να δέχεται αμέσως την επιστροφή παράνομων μεταναστών που έρχονται από το έδαφός της και τη ρητή απαγόρευση μονομερών ενεργειών κρατών-μελών.

    Ο κ.Κουμουτσάκος απορρίπτει, επίσης, τη σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση, τονίζοντας ότι αυτό το ενδεχόμενο «μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια παγίδα για την Ελλάδα», ενώ ζητεί να κλείσει η αξιολόγηση «με έναν βιώσιμο τρόπο, για να μην βρεθεί η χώρα, άλλη μια φορά, στο κενό». Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι «έχει την τάση να σέρνει τις διαπραγματεύσεις με μια απέλπιδα λογική ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ της και έτσι θα φτιάξει τον μύθο της "σθεναρής διαπραγμάτευσης". Πληρώσαμε ακριβά την "βαρουφάκειο λογική". Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να κάνει ό,τι έκανε και το πρώτο εξάμηνο του 2015», καταλήγει.

    [02] «Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες»

    «Η Ευρώπη αυταπατάται εάν πιστεύει ότι οι πρόσφυγες θα μπορούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph. Εν όψει της αυριανής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, ο κ.Τόσκας αναφέρει ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Η ελληνική κυβέρνηση,προσθέτει δεν μπορεί να σταματήσει τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να διασχίσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας, με προορισμό τα κράτη της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης.

    Επισημαίνεται ότι περισσότεροι από 125.000 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα το τρέχον έτος, 30.000 εκ των οποίων περιμένουν να διασχίσουν τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη στιγμή που σύμφωνα με τον κ. Τόσκα είναι αδύνατο για τις ελληνικές αρχές να ανακόψουν την πορεία τους , κρατώντας τους στα εδάφη της, εκτός εάν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμφωνήσουν να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο.

    «Θα βρουν τρόπους να συνεχίσουν. Ίσως σε μειωμένους αριθμούς, αλλά θα πάνε όπου θέλουν. Έτσι, ο μόνος τρόπος είναι να υπάρξει συνεργασία βάση λογικής. Δεν θέλουμε να τους επιτρέψουμε την πρόσβαση, αλλά η συνοριακή γραμμή είναι πολύ μεγάλη και προσπαθούμε. Το σύνολο της αστυνομικής δύναμης και του στρατού ελέγχουν αυτά τα σύνορα, ωστόσο είναι πολύ δύσκολος ο έλεγχος των θαλάσσιων συνόρων και των ορεινών περιοχών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.Προσθέτει ότι τον Απρίλιο στη χώρα αναμένεται να εισέλθουν 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει «την μαύρη τρύπα της Ευρώπης» και ότι η προσφορά βοηθείας της ΕΕ, ύψους 300 εκ. ευρώ, εάν και ευπρόσδεκτη, δεν θα πρέπει να συγχέεται με μια ενδεχόμενη λύση του προβλήματος.

    [03] Ο πρωθυπουργός να επιστρέψει με αποτελέσματα από τη Σύνοδο Κορυφής τόνισε η Φ. Γεννηματά

    Τα πυρά της στην κυβέρνηση για την αδυναμία της να διαχειριστεί τη προσφυγική κρίση έστρεψε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας το μεσημέρι στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίσει θετικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε , αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    «Ο πρωθυπουργός εφ' όσον επιμένει ότι "μπορεί" - οφείλει να επιστρέψει με συγκεκριμένα αποτελέσματα και δεσμεύσεις από τη Διάσκεψη της Δευτέρας», υπογράμμισε η πρόσρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι σχεδόν όλες οι προτάσεις του κόμματός της υιοθετήθηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

    Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «συμβάλλαμε σ' αυτό .Δεν δώσαμε όμως ούτε δίνουμε λευκή επιταγή. Ο Μάρτιος του 2016 δεν είναι Ιούλιος του 2015. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει την Εθνική γραμμή» και εξήγησε για άλλη μια φορά τους λόγους για τους οποίους επέμεινε να συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών η θέση της για τη συγκρότηση κυβέρνησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

    «. Αυτή δεν είναι μια κομματική κίνηση. Είναι πράξη ευθύνης και συνέπειας προς τον ελληνικό λαό Η εθνική γραμμή συνεννόησης και ευθυνης για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται μια ισχυρή και ικανή κυβέρνηση να την υλοποιήσει»ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [04] Καθεστωτική αντίληψη στη λειτουργία της Δικαιοσύνης καταλογίζει στην κυβέρνηση το Ποτάμι

    Καθεστωτική αντίληψη στη λειτουργία της Δικαιοσύνης καταλογίζει στην κυβέρνηση με ανακοίνωσή το Ποτάμι, καθώς όπως αναφέρει δεν έχουν τέλος οι συνεχείς, απροκάλυπτες και πρωτοφανείς προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    «Η ωμή παρέμβαση του αν. υπουργού Δικαιοσύνης και δυστυχώς πρώην δικαστικού λειτουργού, που προσπάθησε, με απειλές, πιέσεις και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, να επιβάλει στην εισαγγελέα Εφετών τη θέληση της κυβέρνησης για δικογραφία που χειριζόταν, δεν συνιστά μόνον νομικό ατόπημα αλλά και επικίνδυνη θεσμική εκτροπή και δείχνει με κυνικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει καθεστωτική αντίληψη για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, την θέλει απολύτως ελεγχόμενη και τους δικαστικούς λειτουργούς απολύτως υπάκουους», υποστηρίζει το Ποτάμι ενώ επισημαίνει ότι «τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της δικαιοσύνης και οι απροκάλυπτες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που παραβιάζουν το σύνταγμα, τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικό καθεστώς και όχι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

    [05] Έφυγε από τη ζωή η ιδρύτρια της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών Μαριλένα Λιακοπούλου

    Έφυγε χθες (5/3) από τη ζωή η ιδρύτρια της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών Μαριλένα Λιακοπούλου. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 14.00, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Πιστεύοντας ότι «η Τέχνη είναι μαρτυρία της εποχής μας» και ότι απ' αυτήν αντλεί την έκφρασή της, η Μαριλένα Λιακοπούλου προσπάθησε πάντα να μην απομακρυνθεί από τις εκάστοτε προτεραιότητες της κοινωνίας. Από την αρχή λειτουργίας της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών - Χίλτον και μετέπειτα Αίθουσας Τέχνης Αθηνών, ακολούθησε ένα διεθνές και πρωτοποριακό εικαστικό πρόγραμμα πραγματοποιώντας 300 περίπου ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε νέους δημιουργούς.

    [06] Ήττα με 2-1 του ΠΑΟΚ από τον ουραγό Πανθρακικό

    Δεν μπορεί μακριά από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Ο -ουσιαστικά- υποβιβασμένος Πανθρακικός πέτυχε μεγάλη νίκη γοήτρου με 2-1 επί του «Δικεφάλου του Βορρά» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League και, μάλιστα, με ανατροπή αφού βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Χατζηϊσαία στο 21΄. Ο Ίγκορ στο 50΄ και ο Παπαγεωργίου στο 88΄ ανέτρεψαν τα δεδομένα στο παιχνίδι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 March 2016 - 15:32:29 UTC