Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική
  • [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
  • [03] Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ από τη ΛΑΕ
  • [04] Υπερψηφίστηκε η τροπολογία αναστολής έως τις 15 Απριλίου της πώληση των «κόκκινων δανείων»
  • [05] Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος
  • [06] Ειδομένη: Ούτε το κρύο, ούτε η βροχή πτοούν τους πρόσφυγες
  • [07] Ο βραβευμένος με Turing Award καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης μιλά για τον «αγώνα» ανθρώπου εναντίον μηχανής
  • [08] Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στα hot spots και τις δομές υποστήριξης των προσφύγων
  • [09] Το Μπάκιγχαμ διαψεύδει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ τάσσεται υπέρ ενός Brexit
  • [10] Στο «Digital Economy Forum 2016» θα μιλήσει απόψε ο Αλ. Τσίπρας
  • [11] Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία
  • [12] Φόβους για τα ασυνόδευτα παιδιά, εκφράζει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλος

  • [01] Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική

    Την ανάγκη, η Ελλάδα να κινηθεί έτσι ώστε να μη χάσει την ευκαιρία της μεγάλης ψηφιακής επανάστασης, μιας επανάστασης που, όπως είπε, αλλάζει τον τρόπο της ζωής μας, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Digital Economy Forum 2016 που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με κεντρικό μήνυμα «Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», το οποίο διοργανώνει το ΣΕΠΕ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως ο ίδιος έχει μια έντονη σχέση με την τεχνολογία κάτι που του επιτρέπει, όπως υποστήριξε, να κατανοήσει τις προοπτικές του κλάδου καλύτερα.«Είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας, είχα την ευκαιρία και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ασχοληθώ με τον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου έγιναν σημαντικά βήματα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πάντως πως «υπάρχουν σημαντικές παθογένειες».

    Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα βασικά βήματα που είχαν γίνει επί κυβέρνησης ΝΔ στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την ενίσχυση του θεσμού της "Διαύγειας", που τον χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό, έτσι ώστε ο πολιίης να ελέγχει πως το κράτος ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην καθολική εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στα προγράμματα "Εργάνη", "Ατλας" και "Ηλιος", καθώς και στην αναβάθμιση και εξέλιξη του ΤΑΧΙS, ασκώντας έντονη κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. «Δυστυχώς, το 2015, στη χώρα σε πολλούς τομείς αποδομήθηκαν ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις που προέκρουσαν σε αγκυλώσεις της αριστεράς» τόνισε, παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας τον τελευταίο χρόνο συστηματικά διολισθαίνει. «Ο δείκτης ψηφιακής οικονομίας δείχνει ότι η Ελλάδα έπεσε από την ομάδα των χωρών που συγκλίνουν, στην ομάδα των χωρών που καθυστερούν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι περήφανη. Αυτό εντάσσεται σε μια συνολική εικόνα υστέρησης. Σε ολους τους δείκτες παρατηρείται μια σημαντική απόκλιση, σε σχέση με τις χώρες που είναι στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης με την Ελλάδα» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «συστηματικη αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον κλάδο».

    Οπως υποστήριξε, το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης πολεοδομικών αδειών δεν προχωρά αν και είναι έτοιμο, το σύστημα "Ατλας" για το ασφαλιστικό απαξιώνεται, στο σύστημα προμηθειών του δημοσίου καθυστερεί η ένταξη φορέων, ενώ για το ψηφιακό σχολείο τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα εισήγαγε βασικούς κανόνες στην εκπαίδευση και η οποία εγκαταλείπεται «στον βωμό του αριστερού εξισωτισμού».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική. «Με το να προσλαμβάνουμε ανθρώπους με ρητορική ή καριέρα είναι χολέρα, δεν προωθούμε αυτές τις πολιτικές» δήλωσε καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μια εθνική ψηφιακή στρατηγική και να σταματήσουν οι παθογένειες. Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική ψηφιακή στρατηγική που θα ξεπερνά το περιοριστικό πλαίσιο του τρόπου που το δημόσιο προκηρύσει ψηφιακά έργα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα εργαλεία για να δώσουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους πολιτες να επικοινωνούν με το δημόσιο.

    «Η δημόσια διοίκηση έχει σήμερα πολλά δεδομένα, αλλά καμιά στρατηγική πως να τα χρησιμοποιήσει...Χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα κίνητρα για να εμπεδώσουμε την αναγκαία εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Εκεί τα "κάπιταλ κοντρόλς" ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία» δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε ψηφιακή τεχνολογία για τη μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών στη λήψη αποφάσεων.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να στηριχθούν οι νέες επιχειρήσεις με ψηφιακό αποτύπωμα. «Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τους κλάδους όπου η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε άλλους κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός» είπε κάνοντας λόγο για πολλές ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα.

    «Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πολλές. Απαιτείται ένας συγκεκριμένο σχέδιο και μια συγκεκριμένη στρατηγική. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένες δομές για να τις υλοποιήσει» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ζητά την εμπειρία του ΣΕΠΕ για την κατάρτιση του προγράμματός της. «Ζητήσαμε από τεχνοκράτες, προτάσεις για το πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν έχουμε πρόθεση να καταρτίσουμε το πρόγραμμά μας σε ένα αποστειρωμένο γραφείο. Θα αναβαθμίσουμε ψηφιακά τη ΝΔ. Ξεκινάμε από τη χρηματοδότηση του κόμματος μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες» δήλωσε, επισημαίνοντας πως «οι επενδύσεις στις νέες εφαρμογές είναι αναπτυξιακά εργαλεία».

    «Οι πολιτικοί πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος για να έρθει η ανάπτυξη ήταν από μεγάλα έργα υποδομών. Αυτά ανήκουν στο παρελθον. Οι επενδύσεις στην επανάσταση των εφαρμογών μπορούν να φέρουν εξίσου ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις έντεκα το πρωί, στο γραφείο του στη Βουλή.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση για τα ζητήματα της οικονομίας και του προσφυγικού.

    [03] Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ από τη ΛΑΕ

    Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, πραγματοποιούν από τις 12.30 το μεσημέρι μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας. Έξω από τα γραφεία, αναρτήθηκε πανό στα αγγλικά με σύνθημα: ΦΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με υπογραφή της Λαϊκής Ενότητας.

    Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει ότι "παρά τον συμβολικό και ειρηνικό χαρακτήρα της προσπάθειας, επιχειρήθηκε βίαιη απώθηση των διαδηλωτών από την Αστυνομία και συνελήφθη ο δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα Θανάσης Κοσκινάς". Στο σημείο βρίσκεται και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    [04] Υπερψηφίστηκε η τροπολογία αναστολής έως τις 15 Απριλίου της πώληση των «κόκκινων δανείων»

    Με τη στήριξη όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», υπερψηφίστηκε η τροπολογία σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η προστασία των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων.

    Στόχος της παράτασης όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, είναι να δοθεί χρόνος ώστε η κυβέρνηση να οριστικοποιήσει ένα συγκεκριμένο προστατευτικό πλαίσιο για τους δανειολήπτες.

    Πάντως, από την πλευρά της, η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για την καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς το κλείσιμο της αξιολόγησης.

    «Για το τεράστιο αυτό πρόβλημα των κόκκινων δανείων η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει να το αντιμετωπίζει με τρόπους που θα φέρουν και αποτέλεσμα και θα διατηρήσουν σε πολύ υψηλό βαθμό την κοινωνική προστασία», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

    Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, καμιά εταιρεία δεν έχει ιδρυθεί ή αδειοδοτηθεί για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ενώ τόνισε ότι το κανονιστικό πλαίσιο για την ίδρυση και τον τρόπο λειτουργία αυτών των εταιρειών, θα πάρει χρόνο μέχρι να διαμορφωθεί θεσμικά.

    [05] Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος

    Άρχισαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την 1η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

    Από ελληνικής πλευράς, παρών είναι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών, οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Στις 18.30 αναμένεται η συνάντηση του «κουαρτέτου» με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

    Τα βασικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων αφορούν στον προσδιορισμό του ύψους του δημοσιονομικού κενού και τον τρόπο κάλυψής του, στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς, στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, στις αλλαγές στο φορολογικό, στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και στην πλήρη ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ.

    Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου ή το αργότερο στις αρχές Απριλίου, προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, είναι χαρακτηριστική η σημερινή δήλωση του Επιτρόπου επί των Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ότι «ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος έως την 1η Μαΐου».

    [06] Ειδομένη: Ούτε το κρύο, ούτε η βροχή πτοούν τους πρόσφυγες

    Λασπόνερα, συνεχόμενη βροχή, κρύο, ομίχλη, τίποτα απ' όλα αυτά δεν φαίνεται να πτοεί τους 13.000 και πλέον πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη. Η επιδείνωση του καιρού με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις νεροποντές, δεν κατάφερε να εξαφανίσει την ελπίδα τους, ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, που είναι κλειστή από την περασμένη Δευτέρα.

    Μάλιστα, εξακολουθούν να καταφθάνουν στο σημείο κατά εκατοντάδες και άλλοι άνθρωποι που, αν και έχουν πληροφορηθεί ότι η ροή έχει σταματήσει, πιστεύουν ότι πρέπει να βρίσκονται δίπλα στη «γραμμή» σε περίπτωση που αρχίσει να επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ.

    Στον αντίποδα, ελάχιστοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να επιστρέψουν στην Αθήνα. Χθες επέστρεψαν με λεωφορεία 150 άτομα και σήμερα άλλα 100, πληρώνοντας εισιτήριο 25 ευρώ, πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

    Η πολυήμερη αναμονή στην ύπαιθρο, κάτω από άθλιες συνθήκες, έχει εξαντλήσει τους πρόσφυγες, με τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία να υφίστανται τα μικρά παιδιά και τα μωρά. Κάποια μάλιστα στον καταυλισμό, είναι μόλις μερικών μηνών και παρά το γεγονός ότι χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, είναι αναγκασμένα να μένουν με τους γονείς τους σε σκηνές, μέσα στο κρύο. Μάλιστα, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για προσφορές σε βρεφικά γάλατα και τροφές, όπως και για πάνες μικρού μεγέθους καθώς οι ελλείψεις είναι μεγάλες.

    [07] Ο βραβευμένος με Turing Award καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης μιλά για τον «αγώνα» ανθρώπου εναντίον μηχανής

    Ο «αγώνας» ανθρώπου - μηχανής για τους πολλούς είναι μία συναρπαστική αναμέτρηση, που διεξάγεται στο γήπεδο της φιλοσοφικής, κάτι σαν τον αιώνιο γρίφο, αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα.

    Για τους λίγους, όμως, για εκείνους που «ανταγωνίζονται» τον ίδιο τους τον εαυτό, προσπαθώντας να δημιουργήσουν τους υπολογιστές, που δε θα κάνουν ποτέ λάθη, είναι μία μάχη επιχειρημάτων, πάνω σε λογικά αξιώματα και φυσικές αρχές. Εξάλλου, είμαστε βέβαιοι πως θέλουμε να μάθουμε ποιος θα κερδίσει;

    Στο αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ) οι φοιτητές ήλθαν υποψιασμένοι ως προς το τι θα ακούσουν, διαβασμένοι για τις θεωρίες,ίσως και λίγο «ψαρωμένοι». Άλλωστε, ποιος θα εκτιμούσε «calculated risk» το να αντικρούσει τα επιχειρήματα ενός εκ των κορυφαίων στον κόσμο επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής, τον άνθρωπο χάρη στον οποίο τα Airbus πετάνε με μεγαλύτερη ασφάλεια και οι πρωτοποριακές εργασίες του οποίου βρίσκουν σήμερα εφαρμογή από την Intel, την Microsoft και την Google;

    Ο Ιωσήφ Σηφάκης, βραβευμένος με "Turing Award" καθηγητής στο Εcole Polytechnique Federale de Lausanne, διευθυντής του Centre de Recherche Integrative της Grenoble, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του Anatolia College και αποδεχόμενος την πρό(σ)κληση του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, την περασμένη Παρασκευή, στάθηκε μπροστά σε φοιτητές και καθηγητές και αν μη τι άλλο τους προσέφερε τροφή για σκέψη.

    Στη συνέχεια μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόσο για τους έξυπνους υπολογιστέςόσο και για τον κίνδυνο οι ? νοήμονες άνθρωποι, όπως ξέχασαν την τέχνη να ανάβουν φωτιά,να ξεχάσουν και την τέχνη της προπαίδειας. Μίλησε, ακόμη, για τα υπολογιστικά συστήματα του μέλλοντος που ήδη σχεδιάζονται, αλλά και για την ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια των συστημάτων. Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την θέση της Πληροφορικής στην ελληνικό σχολείο, αλλά και το "παράπονό" του, που η ελληνική επιστημονική διασπορά δεν είναι θεσμικά ευπρόσδεκτη στα αμφιθέατρα των ελληνικών Πανεπιστημίων.

    [08] Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στα hot spots και τις δομές υποστήριξης των προσφύγων

    Πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης που αφορά 2.297 θέσεις εργασίας για ανέργους που θα στελεχώσουν άμεσα hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των προσφύγων, θα υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους δήμους των περιοχών.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν τα πέντε hot spots στην Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο, τα δύο Κέντρα Φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

    Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.

    Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

    Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, σε ημερομηνία που θα ορισθεί τις επόμενες ημέρες.

    [09] Το Μπάκιγχαμ διαψεύδει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ τάσσεται υπέρ ενός Brexit

    Το Μπάκιγχαμ διέψευσε κατηγορηματικά το πρωτοσέλιδο της ταμπλόιντ The Sun, σύμφωνα με την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ τάσσεται υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

    "Η βασίλισσα διατηρεί την ουδέτερη στάση της σε πολιτικό επίπεδο, όπως συμβαίνει εδώ και 63 χρόνια", δήλωσε εκπρόσωπος των Ανακτόρων, και πρόσθεσε: "δεν σχολιάζουμε εσφαλμένες φημολογίες που στηρίζονται σε ανώνυμες πηγές. Το δημοψήφισμα είναι υπόθεση του βρετανικού λαού ο οποίος θα αποφασίσει" στις 23 Ιουνίου για το μέλλον της χώρας.

    "Η βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit", αναφέρει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η Sun, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, λέγοντας ότι αποκαλύπτει μια "εκρηκτική αποκλειστικότητα". Η ταμπλόιντ γράφει ότι στηρίχθηκε σε δύο πηγές.

    Η πρώτη είναι ανώνυμη και αναφέρεται σε μια συζήτηση που είχε η βασίλισσα με μια ομάδα βουλευτών "πριν από μερικά χρόνια σε μια δεξίωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ". "Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη", φέρεται ότι είχε πει η βασίλισσα σε έναν από τους κοινοβουλευτικούς.

    [10] Στο «Digital Economy Forum 2016» θα μιλήσει απόψε ο Αλ. Τσίπρας

    Στο «Digital Economy Forum 2016» θα μιλήσει απόψε, στις 20:00, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το συνέδριο, το οποίο λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Intercontinental, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον γγ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία.Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

    [11] Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία

    Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

    «Οι συναντήσεις, έγιναν σε θετικό κλίμα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάνω σε θετική ατζέντα, ώστε να προωθηθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος, στην βάση κλίματος εμπιστοσύνης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «από την πλευρά του Πρωθυπουργού υπήρξε σαφής τοποθέτηση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις και ανοιχτή κριτική ως προς το ζήτημα αυτό. Υπήρξε επίσης ανοιχτή αναφoρά του Πρωθυπουργού στο ζήτημα του Casus belli».

    «Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μιλάει ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά μέσα στην Τουρκία. Το ίδιο είχε γίνει άλλωστε και κατά το πρόσφατο ταξίδι στην 'Αγκυρα», σημειώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

    Ως προς το πεδίο της στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, σημειώνεται ότι προωθήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης και η υπερταχεία Ηγουμενίτσας - Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης. (Σιδηροδρομική Εγνατία). Επίσης ότι αποφασίστηκε να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την 'Αγκυρα.

    Σε ότι αφορά το Προσφυγικό, η κυβέρνηση αναφέρει ότι «υπήρξε επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας». και έτσι καθιερώνεται η ταχεία και άμεση επανεισοδοχή των μεταναστών που δεν τυγχάνουν διεθνούς προστασίας, σε τουρκικό έδαφος, γεγονός σημαντικό για την εξουδετέρωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης.

    [12] Φόβους για τα ασυνόδευτα παιδιά, εκφράζει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλος

    Φόβους ότι κάποια από τα ασυνόδευτα παιδιά, που υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες, «μπορεί να τύχουν και εμπορίας οργάνων» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «ΑΠΕριττα».

    «Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι τα παιδιά τα ασυνόδευτα, που είναι κάποιες χιλιάδες. Εμείς έχουμε έντονα προβληματιστεί. Μάλιστα, σημειολογικά, ως ΚΕΕΛΠΝΟ αναλάβαμε την αναδοχή πέντε παιδιών, για να δώσουμε το μήνυμα και σε άλλους, ότι τα παιδιά αυτά τα έχουμε κοντά μας, διότι φοβάμαι ότι εκτός της μελλοντικής κατάληξης που μπορεί να έχουν -που ξέρετε πολύ καλά τι μπορεί να είναι, trafficking, ναρκωτικά, πεζοδρόμιο- μπορεί κάποια να τύχουν και εμπορίας οργάνων» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Ειδομένη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 March 2016 - 13:32:30 UTC