Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Απάντηση Τσίπρα σε Τουσκ: Ο Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών
  • [03] Ο οδικός «χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το ασφαλιστικό
  • [04] Φορολογικό και αναπτυξιακή στρατηγική αγροτικού τομέα στην ατζέντα της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς
  • [05] Όλεγκ Σαφόνοφ: Μας ενδιαφέρει να αυξηθούν οι Ρώσοι τουρίστες προς την Ελλάδα
  • [06] Τραγικό θάνατο βρήκε δεκαπεντάχρονη μαθήτρια, που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας
  • [07] Στάσεις εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • [08] Ντ. Τουσκ: Τερματίζονται οι ροές μεταναστών από τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων
  • [09] ΝΔ κατά Τσίπρα για δηλώσεις Τουσκ
  • [10] Μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Φεβρουάριο

  • [01] Την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

    Την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο Digital Economy Forum 2016 , που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ) .

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως η κατάρτιση της ψηφιακής στρατηγικής, ωστόσο σημείωσε ότι ήδη γίνονται σημαντικά βήματα, σημειώνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την δυναμική ενός σημαντικού κλάδου της, της ψηφιακής οικονομίας που όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως είπε δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σημασία του, και αυτό έχει κοστίσει,.

    Αν συνεργαστούμε σωστά μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και των επικοινωνιών, είπε ο πρωθυπουργός . Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν και να καινοτομήσουν εδώ στην Ελλάδα.

    Η Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία, πρέπει να δράσει τώρα για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Οφείλουμε , πρόσθεσε, να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς την οικονομία της γνώσης και τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα μπορούν να το πετύχουν και αυτό, το αποδεικνύουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

    Επίσης, είπε ο κ. Τσίπρας, το αποδεικνύουν και όσοι βρίσκονται στη χώρα μας και δραστηριοποιούνται συχνά χωρίς κεφάλαιο αλλά έχουν επιτύχει σημαντικά αποελέσματα.

    Η κυβέρνηση , είπε ο πρωθυπουργός, δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε κοντόφθαλμη διαχειριστική λογική, αλλά εργάζεται και σχεδιάζει για την μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη νέα οικονομία της γνώσης.

    [02] Απάντηση Τσίπρα σε Τουσκ: Ο Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών

    Ευθεία απάντηση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ που νωρίτερα είχε προχωρήσει σε σχετικό tweet, δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter.

    «O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζει ότι «περιμένουμε ο κ. Τουσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν».

    Αναλυτικά οι διαδοχικές αναρτήσεις του πρωθυπουργού:

    «O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. (1/4)

    Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. (2/4)

    Περιμένουμε ο @eucopresident κ. Τουσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 (3/4)και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν (4/4)».

    Διαβάστε επίσης:

    Ντ. Τουσκ: Τερματίζονται οι ροές μεταναστών από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων

    ΝΔ κατά Τσίπρα για τις δηλώσεις Τουσκ

    [03] Ο οδικός «χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το ασφαλιστικό

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε ο οδικός «χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το ασφαλιστικό, που αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες. Όπως είπε, πρόκειται για την αρχιτεκτονική του συστήματος - ύψος εθνικής σύνταξης και ποσοστά αναπλήρωσης - αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέες προτάσεις και αλλαγές που κατέθεσε η κυβέρνηση γι' αυτές τις ομάδες, επαναϋπολογισμός των συντάξεων το 2018 και ο τρόπος εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς, καθώς και οι επικουρικές συντάξεις.

    Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων γι' αυτά τα θέματα. Στόχος του υπουργείου, όπως σημείωσε, είναι να εξεταστούν αρχικά τα τρία πρώτα θέματα και να μείνει τελευταίο το θέμα των επικουρικών.

    Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι οι θεσμοί «δεν λένε να μειωθεί η σύνταξη», αλλά τους απασχολεί το θέμα ανταποδοτικότητας παροχών-εισφορών, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που, όπως είπε, την ενδιαφέρει ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας και «προσπαθεί να βρει ισορροπίες».

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι δεν τέθηκε θέμα μειώσεων για τις κύριες συντάξεις. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία άμεσα για το συνταξιοδοτικό, αλλά όπως ανέφερε «θα χρειαστεί μία απόφαση του Eurogroup, που δεν ξέρω, αν θα έχουμε νωρίτερα Eurogroup από το προγραμματισμένο».

    [04] Φορολογικό και αναπτυξιακή στρατηγική αγροτικού τομέα στην ατζέντα της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς

    Με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 17.30 η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών, όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

    Αργότερα, στις 19.30, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης προβλέπει συζήτηση για την αναπτυξιακή στρατηγική του αγροτικού τομέα. Ο.Ε.

    [05] Όλεγκ Σαφόνοφ: Μας ενδιαφέρει να αυξηθούν οι Ρώσοι τουρίστες προς την Ελλάδα

    «Σαν το σπίτι του νιώθει κάθε Ρώσος που επισκέπτεται την Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξη του στην εκπομπή Sputnik Express ο επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας τουρισμού Όλεγκ Σαφόνοφ.

    Μάλιστα επισημαίνει ότι γίνονται προσπάθειες για αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εφέτος οι Ρώσοι δεν θα πάνε Τουρκία. Έμφαση δίδεται, όπως είπε ο κ. Σαφόνοφ, στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρας.

    Αφού αναφέρθηκε στις αυξημένες τουριστικές ροές προς την Ελλάδα, που έφτασαν τα 1,2 εκατομμύρια τουρίστες το 2014, στάθηκε και στην κατακόρυφη πτώση 49% που σημειώθηκε πέρυσι. Όπως είπε η πτώση της ισοτιμίας στο ρούβλι με το ευρώ και το δολάριο είχε ως αποτέλεσμα το τουριστικό πακέτο να γίνει πολύ ακριβό για τους Ρώσους.

    Για την αναστροφή της ως άνω κατάστασης ο κ. Σαφόνοφ προέτρεψε τους Έλληνες διοργανωτές ταξιδιών να προσφέρουν φθηνότερα πακέτα, προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση τους στη Ρωσία. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο και για την ταχύτερη έκδοση θεωρήσεων (visa).

    [06] Τραγικό θάνατο βρήκε δεκαπεντάχρονη μαθήτρια, που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

    Τραγωδία απόψε στο Παλαιό Φάληρο.

    Δεκαπεντάχρονη μαθήτρια γυμνασίου έπεσε από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στον ακάλυπτο και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

    Η νεαρή κοπέλα διακομίστηκε αμέσως με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός της.

    [07] Στάσεις εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

    Σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρούν τηνΠέμπτη, οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και μετρό, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 π.μ. και από τις 21.00 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

    Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, "χωρίςπροαπαιτούμενααπό την πλευρά της διοίκησης".

    Παράλληλα, αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των Δημόσιων Συγκοινωνιών και ο επιβάτης να απολαμβάνει ασφαλείς μεταφορές με φθηνό εισιτήριο".

    [08] Ντ. Τουσκ: Τερματίζονται οι ροές μεταναστών από τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με ανάρτηση του στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter δήλωσε πως «τερματίζονται οι παράτυπες ροές μεταναστών κατά μήκος της διαδρομής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων», διευκρινίζοντας πως «δεν αποτελεί ζήτημα μονομερών ενεργειών, αλλά μια κοινή απόφαση των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    «Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [09] ΝΔ κατά Τσίπρα για δηλώσεις Τουσκ

    Μείζον θέμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκύπτει σύμφωνα με τη ΝΔ από τις αναρτήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος και υποστηρίζει πως η απόφαση για κλείσιμο των συνόρων συνιστά όχι μονομερή ενέργεια αλλά μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανάρτησή του στο twitter καλεί το Μαξίμου να διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των 28 για το κλείσιμο των συνόρων επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση « υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα».

    [10] Μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Φεβρουάριο

    Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA) το Φεβρουάριο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο συνολικός δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς αυτούς στο τέλος Φεβρουαρίου περιορίστηκε στα 104 δισ. ευρώ από 106 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.

    Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τόσο τη μείωση του δανεισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας στα 67,9 δισ. ευρώ από 68,8 δισ. ευρώ όσο και τον περιορισμό του δανεισμού απευθείας από την ΕΚΤ στα 36,2 δισ. ευρώ από 37,2 δισ. ευρώ αντιστοίχως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 March 2016 - 21:32:32 UTC