Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έκτρωμα» χαρακτήρισε τις προτάσεις Κατρούγκαλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, καθώς η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να περάσει τα μέτρα, εκτιμά ο Β. Λεβέντης
  • [03] Σχόλιο του ΚΚΕ «για τη διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης από τον Ντ. Τουσκ»
  • [04] Στο Παρίσι το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας
  • [05] Ολοταχώς για νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός το 2016
  • [06] Αυστηρότερους κανόνες για τις επιβαρύνσεις από τη χρήση "πλαστικού χρήματος"
  • [07] Ανάπτυξη με ρυθμό 1,9% το 2017 προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ
  • [08] Περίπου 42.000 οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα
  • [09] Στο 24% μειώθηκε η ανεργία τον περασμένο Δεκέμβριο
  • [10] Αυξημένος ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου
  • [11] Πέντε νεκροί από βύθιση ταχύπλοου ανοικτά των τουρκικών ακτών
  • [12] Αβραμόπουλος: Κίνδυνος να μετατραπεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα σε ανθρωπιστική καταστροφή
  • [13] Η Τουρκία δεν θα δεχθεί επαναπροώθηση προσφύγων απο ελληνικά νησιά
  • [14] Η αποκατάσταση του Σένγκεν στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ
  • [15] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ
  • [16] Frontex: Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2014
  • [17] Γ. Μουζάλας: Οι μεμονωμένες ενέργειες Βίζεγκραντ και Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα
  • [18] Μ.Βέμπερ: Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου
  • [19] «Το κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων δεν επιλύει το πρόβλημα»
  • [20] Λοτζέσκι: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε στη Γερμανία»
  • [21] Ο Ολυμπιακός έγινε 91 ετών!
  • [22] Φόρμουλα 1: Το καλεντάρι της νέας σεζόν

  • [01] «Έκτρωμα» χαρακτήρισε τις προτάσεις Κατρούγκαλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Άνοιγμα στην κοινωνία και σε παραγωγικούς φορείς, τους οποίους και κάλεσε να συμμετέχουν στην κατάρτιση του προγράμματος της ΝΔ, απήθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που προωθεί στο ασφαλιστικό.

    Ανοίγοντας τις εργασίες του φόρουμ για το ασφαλιστικό που οργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο τομέας εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, και το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επεξεργασίας του κυβερνητικού εναλλακτικού προγράμματος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε το γεγονός ότι στον διάλογο και στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχουν άξιοι άνθρωποι με σημαντική εμπειρία, που προέρχονται από όμορους πολιτικούς χώρους, του προοδευτικού κέντρου και της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

    Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε την παρουσία τους ως πολύ σημαντική, τονίζοντας πως συμβολίζει ότι η ΝΔ ανοίγεται στην κοινωνία. «Η ΝΔ ακούει τις απόψεις των πολιτών. Αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της. Ενώνει τους Έλληνες χωρίς να κοιτάζει πού ανήκαν πολιτικά χθες, ή ποια είναι η κοινωνική, ιδεολογική τους ταυτότητα και αναφορά. Δημιουργούμε μια μεγάλη πλειοψηφική, κοινωνική, πολιτική συμμαχία για τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η πατρίδα μας. Μεταρρυθμίσεις που για να γίνουν, θέλουν ενεργούς πολίτες, θέλουν τη συμμετοχή της κοινωνίας. Σε αυτήν την ισχυρή συμμαχία για τις μεταρρυθμίσεις, σας ζητώ να συμμετέχετε, να συμβάλλετε, θετικά και δημιουργικά ο καθένας και η καθεμία» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως χρειάζεται η προσπάθεια όλων για να διαλυθεί, όπως είπε, «το αίσθημα εθνικής αποτυχίας, απομονωτισμού και διχασμού που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τις ανεύθυνες επιλογές και τα τεχνητά διχαστικά διλήμματα».

    [02] Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, καθώς η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να περάσει τα μέτρα, εκτιμά ο Β. Λεβέντης

    Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει καθώς η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να περάσει τα απαραίτητα μέτρα, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Θα τα υπογράψει όλα ο Τσίπρας αλλά οι βουλευτές του θα αντιδράσουν» σημείωσε, μιλώντας στο MEGA.

    Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους και επανέφερε την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «την οικουμενική δεν την κάνουμε γιατί τη θέλουμε, αλλά γιατί χρειάζεται για τη χώρα». Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «κάνει το λιοντάρι αλλά στο τέλος ξεβρακώνεται».

    Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Ντόναλντ Τουσκ στο twitter, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως πιστεύει όσα λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μία ψευδή εικόνα στο εσωτερικό.

    Πάντως, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, θα βοηθήσει τη χώρα στο προσφυγικό και πρόσθεσε πως μετά τη συμφωνία η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

    [03] Σχόλιο του ΚΚΕ «για τη διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης από τον Ντ. Τουσκ»

    «Οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, κατήγγειλε σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι, δηλαδή, το "σφράγισμα" των συνόρων από τις χώρες του "βαλκανικού διαδρόμου" κι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα έγινε, και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, επίσημη πολιτική της ΕΕ» υποστήριζει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «για τη διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης από τον Ντ. Τουσκ».

    «Η δήλωση Τσίπρα ότι δήθεν "απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα" ήταν μνημείο πολιτικής εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού. Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα στις δηλώσεις του Ν. Τουσκ, η απουσία ρητής και καθαρής διάψευσής του, παρόλη την προσπάθεια να θολώσει τα νερά, επιβεβαιώνουν την καταγγελία του ΚΚΕ» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος, το οποίο καταλήγει: «τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που τώρα "πέφτουν απ' τα σύννεφα", έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί συμφωνούν με την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά και γιατί, από κοινού με την κυβέρνηση, χάραξαν τη λεγόμενη "εθνική πολιτική" για το προσφυγικό, με βάση το ανακοινωθέν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ενώ όλοι μαζίαναγόρευσαν την τουρκική άρχουσα τάξη σε ρυθμιστή του προβλήματος».

    [04] Στο Παρίσι το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας

    Συνάντηση κυβερνητικών σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Παρίσι με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Ολάντ επιδιώκει με την πρώτη αυτή συνάντηση -που, σημειωτέον, ως προς το διαδικαστικό σκέλος θα οργανωθεί με βάση το πρότυπο των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- να διαμορφώσει ένα πλαίσιο σύγκλησης μεταξύ σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ όμως η σύγκληση αυτή προϋποθέτει τηνπρογραμματική μετατόπιση των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων προς τα αριστερά. Στη σύνοδο αυτή θα συζητηθούν η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη με άξονα το προσφυγικό και ζητήματα οικονομίας, ανάπτυξης και επενδύσεων.

    Αύριο, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει σε άλλη συνάντηση που οργανώνειεπίσης στο Παρίσι το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    [05] Ολοταχώς για νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός το 2016

    Βασική πρόκληση είναι ένας διττός στόχος ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη με ταυτόχρονη δημοσιονομική προσαρμογή. Κύριος στόχος της κυβέρνησης μας είναι να έχουμε ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη

    Πλώρη για νέο ρεκόρ αφίξεων έχει βάλει και εφέτος ο ελληνικός τουρισμός, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το Βερολίνο και τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, ITB 2016, μόνο ως θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Μάλιστα σε δηλώσεις της και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι, «τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015».

    Οι εκπρόσωποι των Tour Operators που διακινούν σημαντικό μερίδιο του ευρωπαϊκού τουρισμού, μετέφεραν στην υπουργό στοιχεία που επιβεβαιώνουν την θετική εικόνα στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα. Ανάλογη εικόνα μετέφερε στην Υπουργό και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων DRV, που επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. NorbertFiebig με δηλώσεις του στα ΜΜΕ για αυξητική πορεία των κρατήσεων.

    Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι διεθνείς αφίξεις, για το σύνολο του έτους, μπορεί να ανέλθουν στα 25 εκατ. (27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) από 23,5 εκατ. το 2015. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα συνολικά έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. ευρώ το 2015.

    Στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος αφού υπογραμμίζει τη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και για φέτος, εστιάζει στο προσφυγικό. Όπως αναφέρει, "το κρίσιμο ζήτημα για το αν θα πάει καλά η εφετινή χρονιά δεν είναι, αν θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά το προσφυγικό και πως αυτό θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών". Στο σημείο αυτό ο κ. Ρέτσος ζήτησε να υπάρξει βοήθεια της πολιτείας, στα νησιά που "σηκώνουν" το φορτίο του προσφυγικού.

    [06] Αυστηρότερους κανόνες για τις επιβαρύνσεις από τη χρήση "πλαστικού χρήματος"

    Απαγορεύεται η επιβολή από τους προμηθευτές, οποιασδήποτε επιβάρυνσης στον καταναλωτή για τη χρήση μέσων πληρωμής (όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα), σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 4γ του ν.2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών (Α΄ 191), απαγορεύεται η επιβολή από τους προμηθευτές οποιασδήποτε επιβάρυνσης στον καταναλωτή για τη χρήση μέσων πληρωμής (όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα) και υπενθυμίζεται ότι σχετική απαγόρευση είχε ήδη προβλεφτεί με το άρθρο 49 (3) του ν. 3862/2010 για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά (113 Α΄).

    Αναλυτικά, με την παράγραφο 2 του άρθρου 56 του ν. 4370/2016, το άρθρο 4γ του ν. 2251/1994 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής.»

    Στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συγκροτήθηκε πενταμελής Επιτροπή πιστοποίησης λειτουργίας των ενώσεων καταναλωτών που προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ενώ με την ίδια απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Αρ. φύλλου 119/ 4 Μαρτίου 2016) ορίζονται οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις πιστοποίησης των ενώσεων καταναλωτών.

    [07] Ανάπτυξη με ρυθμό 1,9% το 2017 προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ

    Την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 1,9% το 2017 προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ, ενώ για εφέτος προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 0,1%.Η ανεργία προβλέπεται να υποχωρήσει από το 25% πέρυσι σε 24,7% εφέτος και 23,8% το 2017.

    Ο πληθωρισμός (εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή) αναμένεται να κινηθεί εφέτος και το 2017 σε θετικό έδαφος (0,5% κάθε χρονιά) από -1,1% πέρυσι.

    Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 191,6% του ΑΕΠ και το 2017 στο 187,1% του ΑΕΠ από 190,2% του ΑΕΠ που ήταν πέρυσι.

    Η μελέτη μας αναγνωρίζει ότι «το ρεύμα μπορεί να αλλάζει για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Γκουρία σε γραπτή δήλωσή του, προσθέτοντας: «Στην πραγματικότητα, η ελληνική οικονομία δείχνει αρκετά σημαντικά σημάδια αντοχής:

    ? Πρώτον, η ύφεση το 2015 ήταν μικρότερη του αναμενόμενου. Το πραγματικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% μόνο, με τη βοήθεια μίας ακόμη περιόδου - ρεκόρ για τον τουρισμό, με τους τουρίστες που ήλθαν στην Ελλάδα να φθάνουν σχεδόν τα 24 εκατομμύρια, μεταξύ των οποίων ήμουν εγώ και η σύζυγός μου.

    ? Δεύτερον, παρά το ότι αναμένουμε μηδενική ανάπτυξη το 2016 (-0,1%), κάτι που οφείλεται κυρίως στις επιπτώσεις από το περασμένο έτος , η ανάπτυξη προβλέπεται να συνεχίσει να αποκτά δυναμική το 2017, με έναν ρυθμό σχεδόν 2%.

    ? Τρίτον, η αγορά εργασίας δείχνει τώρα ενδείξεις σταδιακής βελτίωσης, με τα επίπεδα ανεργίας να υποχωρούν από τα υψηλά του 2013. Η Ελλάδα έχει ακόμη την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ (στο 24,6%), αλλά το επίπεδό της είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2012.

    ? Τέταρτον, η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η σταδιακή άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και οι μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχουν, επίσης, βοηθήσει να σταθεροποιήσουν το τραπεζικό σύστημα και θα ενισχύσουν την αποκατάσταση τη εμπιστοσύνης και των πιστώσεων».

    Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη, θα προκαλέσει επενδύσεις από τις επιχειρήσεις και εξαγωγές που θα στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη».

    Ο κ. Γκουρία τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει σημαντική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τη νέα πρόκληση της προσφυγικής κρίσης, η οποία θέτει μεγάλα προβλήματα για την ελληνική οικονομία και την ανάκαμψή της.

    Αλ. Τσίπρας: Η έκθεση του ΟΑΣΑ σημαντική για τον κεντρικό μας στόχο

    Βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες «θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή» και ότι αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύεται από μια σειρά απο γεγονότα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την απομείωση του χρέους και όλα αυτά θα έχουν αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Βασική πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι η επίτευξη ενός διττού στόχου: ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη, με ταυτόχρονη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ενώ επισήμανε ότι ο ΟΟΣΑ συμμερίζεται την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάκαμψη, φέτος.

    Τα συμπεράσματα του ΟΟΣΑ θα ενισχύσουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο πρωθυπουργός. Γιατί εμείς, όπως επισήμανε, διαπραγματευόμαστε όχι μόνο με βάση τις ανάγκες μας αλλά και τα πραγματικά δεδομένα. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η οικονομική έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα αποτελεί έναν δίκαιο και ισορροπημένο απολογισμό του τεράστιου κοινωνικού κόστους των πολιτικών που εφαρμόστηκαν την περίοδο 2010-2014, της επιτακτικής αναάγκης για τον σχεδιασμό νέων εργαλείων και θεσμών ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες αυτών των πολιτικών, της ανάγκης να κατανεμηθούν, δίκαια, το κόστος προσαρμογής και οι καρποί της ευημερίας, της σημασίας καταπολέμησης των συμφερόντων που αναπαράγουν πολλαπλές μορφές ανισοτήτων.

    Συμφωνούμε με αρκετές από τις διαγνώσεις της έρευνας, χαιρετίζουμε τα περισσότερα από αυτά που συνιστά, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με την επισήμανση του ΟΟΣΑ για την αναγκαιότητα διευθέτησης του χρέους, καθώς, επίσης, και ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω απο τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ και ότι θα πρέπει να τον αυξήσουμε. Επίσης, επισήμανε ότι σωστά σχεδιασμένα συστήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η αποτελσματικότητα της αγοράς εργασίας.

    Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν καθώς οδηγούν στην ανάπτυξη, εκτιμά ο ΓΓ του ΟΟΣΑ

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, Α.Γκουρία είπε ότι εξαιτίας αυτών η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει θετική ανάπτυξη του χρόνου.Είπε επίσης ότι η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα δώσει τη δυνατότητα για συζητήσεις με τους εταίρους για τη διευθέτηση του χρέους.Χρειαζόμαστε ένα χαμηλότερο μονοπάτι για τις ροές εξυπηρέτησης του χρέους, είπε ο κ. Γκουρία και πρόσθεσε ότι τα νούμερα είναι θετικά αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

    Ο ΓΓ του ΟΟΣΑ είπε εξάλλου ότι πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική επικοινωνίας ώστε να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων προειδοποιώντας όμως ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση από παγιωμένα συμφέροντα που θα νιώσουν ότι θίγονται από τις μεταρρυθμίσεις.

    Η κυβέρνηση όμως πρέπει να επιμείνει, είπε ο κ. Γκουρία γιατί οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, θα βελτιώσουν την κοινωνική πρόνοια θα δημιουργήσουν καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον.

    [08] Περίπου 42.000 οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα

    Σε 41.973 υπολογίζονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις στα νησιά ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο σε 2.373, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσφύγων στα νησιά σε 9.428.

    Στην Αττική, πρόσφυγες φιλοξενούνται στο Σχιστό (1.700), στον Ελαιώνα (709), στο Ελληνικό (3.914) και στο λιμάνι του Πειραιά (3.300). Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργος Κυρίτσης, στόχος είναι να μεταφερθούν σήμερα και αύριο από το λιμάνι του Πειραιά 1.500 άτομα, προς δομές στη Θεσσαλία και προς τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Οι τελευταίες, είναι σε θέση να φιλοξενήσουν σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 110 άτομα.

    Επίσης, στο ξενοδοχείο των Θερμοπυλών φιλοξενούνται 260 άτομα. Στη Δράμα, μεταφέρθηκαν χτες βράδυ 337 πρόσφυγες. Στον Χέρσο Κιλκίς, φιλοξενούνται 3.674 πρόσφυγες, 3.273 στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, 800 στη Νέα Καρβάλη, 200 στην Ελευθερούπολη, 420 στην Κοζάνη και 1.958 στη δομή των Διαβατών.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυξημένος ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου

    Frontex: Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2014

    [09] Στο 24% μειώθηκε η ανεργία τον περασμένο Δεκέμβριο

    Στο 24% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο από 25,9% τον Δεκέμβριο 2014 και έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω επιπέδου 24,4% τον Νοέμβριο 2015.

    Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.149.716 άτομα και μειώθηκαν κατά 86.854 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2014 (μείωση 7%) και κατά 19.365 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2015 (μείωση 1,7%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.649.367 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 113.825 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2014 (αύξηση 3,2%) και κατά 18.727 άτο?α σε σχέση με τον Νοέμβριο 2015 (αύξηση 0,5%).

    Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθαν σε 3.267.161 άτομα και μειώθηκαν κατά 71.281 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2014 (μείωση 2,1%) και κατά 3.461 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2015 (μείωση 0,1%).

    Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας (28,3% τον Δεκέμβριο 2015 από 29,6% τον Δεκέμβριο 2014) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (20,5% από 23%).

    Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό απαντάται στις ομάδες 15- 24 ετών (48,9% τον Δεκέμβριο 2015 από 51,2% τον Δεκέμβριο 2014) και 25- 34 ετών (30,1% από 33,8%). Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (20,4% από 22,8%), 45- 54 ετών (19,7% από 20,7%), 55- 64 ετών (18,1% από 16,7%) και 65- 74 ετών (9,7% από 12,2%).

    Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (28,7% τον Δεκέμβριο 2015 από 26,2% τον Δεκέμβριο 2014), η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,3% από 26,5%) και η Κρήτη (24,8% από 24,1%). Ακολουθούν η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (23,9% από 26%), η Μακεδονία- Θράκη (23,8% από 26,8%), η Αττική (23,3% από 27%) και το Αιγαίο (15,3% από 16,3%).

    [10] Αυξημένος ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου

    Αυξημένος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Συνολικά, σήμερα στις 9:00, στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο βρίσκονται 7.583 πιστοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες, έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά. Αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, 6 Μαρτίου, που έφτανε τους 5.245.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός οφείλεται, τόσο στις μειωμένες αναχωρήσεις, όσο και στις αυξημένες ροές από τα απέναντι παράλια. Μόλις το τελευταίο 24ωρό βγήκαν στα νησιά 2.648 άτομα.

    Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο, αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα στις 9:00 ανερχόταν στους 4.833. Το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε στους 1.266. Στη Χίο, χθες και μέχρι τις 9:00 σήμερα πιστοποιήθηκαν 1.109 πρόσφυγες. Στο νησί βρίσκονται αυτήν τη στιγμή 2.169 άτομα, έτοιμα να αναχωρήσουν. Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 273 νεοεισερχόμενοι, ενώ στο νησί βρίσκονται 581 άτομα.

    [11] Πέντε νεκροί από βύθιση ταχύπλοου ανοικτά των τουρκικών ακτών

    Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα μωρό, πνίγηκαν στο Αιγαίο όταν το ταχύπλοο που τους μετέφερε στην Ελλάδα βυθίστηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών, μετέδωσε σήμερα το πρακτοφρείο ειδήσεων Dogan.

    Η τουρκική ακτοφυλακή εκλήθη τη νύκτα να διασώσει εννέα ανθρώπους που καλούσαν σε βοήθεια και ανέσυρε πέντε πτώματα. Στην ομάδα περιλαμβάνονταν Αφγανοί και Ιρανοί. Προσπαθούσαν να φθάσουν στη Λέσβο.

    [12] Αβραμόπουλος: Κίνδυνος να μετατραπεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα σε ανθρωπιστική καταστροφή

    Πρέπει να συζητήσουμε τιμπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, η οποία «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή» δήλωσε ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερος αριθμός μετεγκαταστάσεων, ημερησίως.

    Υπογράμμισε, ακόμα, ότι αν πραγματικά θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση από την πίσω πόρτα, θα πρέπει να ανοίξουμε ένα «ασφαλές και νόμιμο παράθυρο» στους μετανάστες. Διαφορετικά, υποστήριξε, οι αδίστακτοι διακινητές θα προσπαθήσουν να βρουν νέους διαδρόμους.

    [13] Η Τουρκία δεν θα δεχθεί επαναπροώθηση προσφύγων απο ελληνικά νησιά

    Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

    Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, διευκρίνισε ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.

    Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την 1η Μαΐου.

    [14] Η αποκατάσταση του Σένγκεν στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ

    Την αποκατάσταση της Ζώνης Σένγκεν και τις συνέπειες από το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, το σημερινό συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Εσωτερικών και προεδρεύοντα του συμβουλίου, Κλάας Ντίκοφ.

    Σχετικά με την πρόταση «ένας προς ένας», δηλαδή να γίνεται μία επανεγκατάσταση στις χώρες της ΕΕ για κάθε επιστροφή πρόσφυγα στην Τουρκία, ο Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα είναι ένας προσωρινός και όχι μόνιμος μηχανισμός, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι υπάρχει νόμιμη οδός μετανάστευσης στην Ευρώπη και ότι οι πρόσφυγες δεν χρειάζεται να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα. «Αυτού του είδους η παράνομη ροή μεταναστών πρέπει να σταματήσει», είπε ο κ. Ντίκοφ και έπειτα θα συζητηθεί με την Τουρκία ένας μόνιμος μηχανισμός επανεγκατάστασης, για να σταματήσει η ρύθμιση του «ένας προς ένας». Παράλληλα, ο Ολλανδός υπουργός υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να επαγρυπνά για να αποτρέψει τη δημιουργία, από τους διακινητές, άλλων πιθανών οδών διέλευσης των προσφύγων.

    Εξάλλου, ο κ. Ντίκοφ σημείωσε ότι οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν σήμερα και το θέμα της δημουργίας μίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Απριλίου.

    [15] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ

    Με τον γγ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία,συναντάταιο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετάτην ολοκλήρωσή της συνάντησης θα γίνουνδηλώσεις στα ΜΜΕ.

    [16] Frontex: Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2014

    Σχεδόν μισό εκατομμύριο παράτυποι μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, οι περισσότεροι από τους οποίους μετακινήθηκαν βόρεια διαμέσου των Βαλκανίων, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, της συνοριακής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η Frontex, που συλλέγει στοιχεία για τον αριθμό των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων, κατέγραψε 484.000 τέτοιες περιπτώσεις στη διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου από την Τουρκία στην Ελλάδα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου και 466.000 στη διαδρομή των δυτικών Βαλκανίων, κυρίως άνθρωποι που επανεισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα σύνορα της Κροατίας με τη Σερβία που δεν είναι μέλος της ΕΕ.

    Έτσι, ο συνολικός αριθμός των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων της ΕΕ, αυτών που δεν χρησιμοποιούν τα κανονικά σημεία διέλευσης, ανήλθε σε 978.300 το τρίμηνο αυτό, ο μεγαλύτερος αριθμός αφότου η Frontex άρχισε να συλλέγει τέτοια στοιχεία το 2007.

    Από εκείνους που φθάνουν στην Ελλάδα, κυρίως σε νησιά από τις τουρκικές ακτές, το 46% δήλωσαν πως είναι Σύροι και το 28% Αφγανοί, ανέφερε η Frontex.

    [17] Γ. Μουζάλας: Οι μεμονωμένες ενέργειες Βίζεγκραντ και Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα

    «Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ για να διεκδικήσει μια ενωμένη Ευρώπη, όπου οι αποφάσεις προσπαθούν να δώσουν λύση ενωμένα έξω από μονομερείς ενέργειες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

    Ο Ι. Μουζάλας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ευχαριστήσει κανείς τα κράτη που παραβίασαν τις αποφάσεις της ΕΕ και διέφυγαν σε μεμονωμένες ενέργειες, οι οποίες αντί να οδηγήσουν σε λύση διόγκωσαν το πρόβλημα.

    Πρόσθεσε, ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στο Συμβούλιο για να διεκδικήσει την υλοποίηση της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, που προσπαθεί να δώσει ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.

    «Οι μεμονωμένες ενέργειες του Βίζεγκραντ και της Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα» τόνισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε στην ΕΕ, στις βασικές και ιδρυτικές αρχές της. Την αλληλεγγύη, την ευθύνη. Εμείς τη δική μας ευθύνη την πήραμε με το παραπάνω και τη βοήθεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που είναι ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη.Γι' αυτήν την Ευρώπη θα παλέψουμε σήμερα».

    Τέλος, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι η Ελλάδα ζητά την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, την άμεση ενεργοποίηση των επανεισδοχών από την Τουρκία και τη δέσμευση των κρατών μελών στη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση. «Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη, διεκδικούμε την ενιαία δράση» κατέληξε ο αν. υπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Η αποκατάσταση του Σένγκεν στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ

    [18] Μ.Βέμπερ: Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου

    O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών στο ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ αναμένει μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.

    Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Neue Osnabr?cker Zeitung» ο ο Βέμπερ είπε ότι «εθνικά μέτρα όπως στα Βαλκάνια δεν πρέπει να βρίσκονται σε αντίθεση με μια κοινή ευρωπαϊκή λύση».

    Μπορεί κανείς να κατανοήσει το γεγονός ότι οι βαλκανικές χώρες λόγω της ιδιαίτερης πίεσης από τις μεταναστευτικές ροές αντιδρούν, πρόσθεσε ο Βέμπερ, όμως το ουσιαστικό συμπέρασμα της τελευταίας συνόδου κορυφής με την Τουρκία είναι ότι επιτέλους οι χώρες της Ε.Ε. θα δράσουν τώρα από κοινού και πολύ συγκεκριμένα. «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κοινή λύση της μεταναστευτικής κρίσης», κάτι το οποίο ισχύει τόσο για την συνεργασία με την Τουρκία, όσο και για τη βοήθεια προς την Ελλάδα ή για το μήνυμα ότι η Ευρώπη «θέλει να βάλει ένα τέλος στο ελεύθερο πέρασμα συνόρων, το δουλεμπόριο ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα».

    Ο Βέμπερ υπεραμύνθηκε, επίσης, της πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ στην προσφυγική κρίση: «Είναι καλό το ότι η καγκελάριος παρακινεί τις άλλες χώρες της Ε.Ε. ώστε να βρεθεί μια λύση», είπε

    [19] «Το κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων δεν επιλύει το πρόβλημα»

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων «δεν επιλύει το πρόβλημα», προσθέτοντας ότι η κατάσταση αυτή «δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε μπορεί να διαρκέσει για πολύ».

    «Δεν λύνουμε το πρόβλημα λαμβάνοντας μία μονομερή απόφαση», δήλωσε η Μέρκελ στο ραδιοφωνικό δίκτυο MDR. «Χρειάζεται μία απόφαση που να είναι αποδεκτή και από τους 28. Για τον λόγο αυτόν δεσμεύομαι για μία πραγματικά ευρωπαϊκή λύση, δηλαδή μία λύση των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

    «Αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε μπορεί να διαρκέσει πολύ. Προσωπικά πιστεύω ότι η μονομερής απόφαση της Αυστρίας, και στη συνέχεια οι αποφάσεις εν σειρά των άλλων χωρών των Βαλκανίων, είναι βέβαιο ότι μας φέρνει λιγότερους πρόσφυγες, αλλά θέτει από την άλλη πλευρά την Ελλάδα σε πολύ δυσχερή κατάσταση», είπε.

    «Εάν δεν καταφέρουμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία με την Τουρκία, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντέξει το (προσφυγικό) βάρος για καιρό», προειδοποίησε η γερμανίδα καγκελάριος.

    Αναφερόμενη στο σχέδιο δράσης που συζητήθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η Μέρκελ επέμεινε στο γεγονός ότι η Άγκυρα «δεν πρόκειται να αποφασίσει μόνη». «Εχουμε προβλέψει ότι στο πλαίσιο μίας τέτοιας απόφασης - και είναι οι λεπτομέρειές της που πρέπει να τύχουν ακόμη επεξεργασίας- η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει σημασία», είπε.

    [20] Λοτζέσκι: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε στη Γερμανία»

    Ο Ματ Λοτζέσκι αναφέρθηκε, μέσω του blog του στην Euroleague, στην πορεία της αποθεραπείας του και στο πότε αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων του Ολυμπιακού, ενώ χαρακτήρισε ως «τελικό» τον αγώνα με την Μπάμπεργκ για την 10η αγωνιστική του ΤΟP 16 της Euroleague. Μεταξύ άλλων ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ έγραψε στο blog του:

    «Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, το οποίο είναι τελικός για εμάς, όπως και τα επόμενα τέσσερα ματς. Θέλουμε πάση θυσία να πάρουμε τη νίκη. Και για να απαντήσουμε για την εντός έδρας ήττα μας στο ΣΕΦ, αλλά κυρίως για να πάρουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο θα μας διατηρήσει ζωντανούς στην προσπάθεια μας να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague. Στα τελευταία παιχνίδια μας έχουμε βρει ρυθμό, λειτουργούμε καλύτερα σε άμυνα και επίθεση και το ζητούμενο για εμάς πλέον είναι η διάρκεια.

    Η Μπάμπεργκ μπορεί σαν ομάδα να μην έχει το μέγεθος και τη λάμψη που έχουν άλλοι σύλλογοι στον όμιλό μας, αλλά πρόκειται για μία σοβαρή και καλά φτιαγμένη ομάδα, με ρόλους, που βασίζεται στο σύνολό της. Πρέπει να την προσέξουμε. Ξέρουμε τι κάναμε λάθος στο πρώτο μεταξύ μας ματς που χάσαμε στο ΣΕΦ και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε στη Γερμανία».

    [21] Ο Ολυμπιακός έγινε 91 ετών!

    «Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον "Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς" Σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής». Κάπως έτσι γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1925, ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιά, στην ιστορική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα του Μοίρα, εκεί όπου και εκδόθηκε το πρώτο καταστατικό, μέρος του οποίου αποτελούν οι παραπάνω σειρές. Στόχος, όπως διατείνετο ο Μιχάλης Μανούσκος, ήταν να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που θ' αποτελούσε έμπνευση για όλους τους Έλληνες. «Ολυμπιακός» το όνομα και ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος το έμβλημά του.

    Ο Ολυμπιακός στο πέρασμα των χρόνων έγινε τρόπος ζωής για εκατομμύρια φίλων του. Και όχι μόνο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αφού τα ερασιτεχνικά του τμήματα, έχουν διαπρέψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με δεκάδες τίτλους στο ενεργητικό τους.

    «Η κληρονομιά είναι μεγάλη. Υποχρέωση να συνεχίσει ο Θρύλος σε ρότα επιτυχιών. Μεγάλη είναι και η ευθύνη για να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές τα Ολυμπιακά ιδανικά. Ο Ολυμπιακός είναι Θρύλος. Η δική μας Ολυμπιακή οικογένεια. Είμαστε νικητές. Ποτέ δεν σταματάμε. Ποτέ δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

    [22] Φόρμουλα 1: Το καλεντάρι της νέας σεζόν

    Λίγες ημέρες απέμειναν έως την έναρξη της νέας σεζόν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, το οποίο ξεκινά με το γκραν πρι στη Μελβούρνη στις 20 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί μετά από 21 αγώνες στις 27 Νοεμβρίου. Το καλεντάρι περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, και το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, που θα διεξαχθεί στο Μπακού, ενώ επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας το γκραν πρι της Γερμανίας στην πίστα του Χόκενχαϊμ.

    Αναλυτικά οι αγώνες της νέας σεζόν:

    - 20 Μαρτίου - Αυστραλία

    Μελβούρνη-58 γύροι, συνολική απόσταση 307.574 χλμ.

    - 3 Απριλίου - Μπαχρέιν

    Μανάμα-57 γύροι, συνολική απόσταση 308.484 χλμ.

    - 17 Απριλίου - Κίνα

    Σανγκάη-56 γύροι, συνολική απόσταση 305.256 χλμ.

    - 1 Μαϊου - Ρωσία

    Σότσι-53 γύροι, συνολική απόσταση 309.944 χλμ.

    - 15 Μαϊου - Ισπανία

    Βαρκελόνη-66 γύροι, συνολική απόσταση 307.230 χλμ.

    - 29 Μαϊου - Μονακό

    Μόντε Κάρλο-78 γύροι, συνολική απόσταση 260.286 χλμ.

    - 12 Ιουνίου - Καναδάς

    Μόντρεαλ-70 γύροι, συνολική απόσταση 305.270 χλμ.

    - 19 Ιουνίου - Αζερμπαϊτζάν

    Μπακού-Δεν έχουν ανακοινωθεί οι γύροι

    - 3 Ιουλίου - Αυστρία

    Σπίλμπεργκ-71 γύροι, συνολική απόσταση 307.146 χλμ.

    - 10 Ιουλίου - Βρετανία

    Σίλβερστοουν-52 γύροι, συνολική απόσταση 306.332 χλμ.

    - 14 Ιουλίου - Ουγγαρία

    Βουδαπέστη-70 γύροι, συνολική απόσταση 306.670 χλμ.

    - 31 Ιουλίου - Γερμανία

    Χόκενχάϊμ-67 γύροι, συνολική απόσταση 306.458 χλμ.

    - 28 Αυγούστου - Βέλγιο

    Σπα-44 γύροι, συνολική απόσταση 308.176 χλμ.

    - 4 Σεπτεμβρίου - Ιταλία

    Μόντσα-53 γύροι, συνολική απόσταση 307.029 χλμ.

    - 18 Σεπτεμβρίου - Σινγκαπούρη

    Μαρίνα Μπέι-61 γύροι, συνολική απόσταση 308.965 χλμ.

    - 2 Οκτωβρίου - Μαλαισία

    Σεπάνγκ-56 γύροι, συνολική απόσταση 310.408 χλμ.

    - 9 Οκτωβρίου - Ιαπωνία

    Σουζούκα-53 γύροι, συνολική απόσταση 307.771

    - 23 Οκτωβρίου - ΗΠΑ

    Όστιν-56 γύροι, συνολική απόσταση 308.728 χλμ.

    - 30 Οκτωβρίου - Μεξικό

    Μέξικο Σίτι-71 γύροι, συνολική απόσταση 305.584 χλμ.

    - 13 Νοεμβρίου - Βραζιλία

    Ιντερλάγκος-71 γύροι, συνολική απόσταση 305.939 χλμ.

    - 27 Νοεμβρίου - Αμπου Ντάμπι

    Γιας Μαρίνα-55 γύροι, συνολική απόσταση 305.470 χλμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 March 2016 - 11:32:42 UTC