Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, "θα αναδείξει πλήρως την αλήθεια"
  • [02] Γεροβασίλη: Η ΝΔ προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την προσφυγική κρίση
  • [03] Η οικονομική και προσφυγική κρίση αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές προόδου και συντήρησης
  • [04] Κρούσμα ηπατίτιδας Α, στην Ειδομένη
  • [05] Χανιά: Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ, βορειοδυτικά της Παλαιόχωρας
  • [06] Η Ευρώπη δεν βοήθησε όσο έπρεπε, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γουέι Γουέι
  • [07] Φρανσουά Ολάντ:Καμία παραχώρηση στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βίζα
  • [08] Ματέο Ρέντσι: Να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη
  • [09] Δεν άντεξε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός

  • [01] Η συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, "θα αναδείξει πλήρως την αλήθεια"

    Με δηκτικό τρόπο, και με τη φράση «εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με νέα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», σημειώνοντας ότι «είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, έχει έρθει η ώρα να αφεθεί η Δικαιοσύνη ελεύθερη, ώστε να διερευνηθούν πλήρως τα σκάνδαλα διαπλοκής, αλλά και οι υποθέσεις συγκάλυψης».

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «κάποιοι που αγωνιούν, προσπαθούν να βγουν και από πάνω», για να τονίσουν ότι «στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση, στη Βουλή, θα αναδειχθεί πλήρως η αλήθεια». «Όσοι φοβούνται κάτι από αυτό, έχουν απόλυτο δίκιο», υπογραμμίζουν.

    [02] Γεροβασίλη: Η ΝΔ προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την προσφυγική κρίση

    «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, επιχείρησαν να εξαπατήσουν τους πολίτες όταν ανακοίνωναν ότι θα επιδιώξουν εθνική συναίνεση στο προσφυγικό», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου σε τηλεοπτικό σταθμό.

    «Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιδιώκουν, είναι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από την προσφυγική κρίση, κάνοντας σε κάθε δυνατή ευκαιρία, επίδειξη μικροπολιτικής.Τους επισημαίνουμε ότι την μικροπολιτική ο λαός την αποκαλεί και "κουτοπονηριά" και την εκτιμά ελάχιστα», είναι επίσης το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου.

    [03] Η οικονομική και προσφυγική κρίση αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές προόδου και συντήρησης

    Οι παράλληλες κρίσεις, προσφυγική και οικονομική, στο σταυροδρόμι των οποίων βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη, «αναδεικνύουν με έναν έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση εργασίας, υπό τον Φρανσουά Ολάντ, των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών, στην οποία είχε προσκληθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Γάλλο Πρόεδρο.

    Σημείωσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να αναδείξουν τόσο την ανάγκη να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης όσο και να υψώσουμε ένα τείχος σε πολιτικές οικονομικές που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά, αλλά και ένα τείχος και στην ίδια την ακροδεξιά που σήμερα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης.

    Υπογράμμισε πως «είναι αποδεδειγμένο από την ίδια τη ζωή ότι ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού δεν είναι όλοι όσοι θέλουν πολιτικές ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της κοινωνικής συνοχής, ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού είναι ο νεοφιλελευθερισμός και βεβαίως η ακροδεξιά».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων έχει ως φυσικούς συμμάχους τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προοδευτικές κυβερνήσεις, συνεπώς μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από τη δυνατότητα να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο, μέσα από ένα κοινό μέτωπο ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινών απειλών σήμερα στην Ευρώπη».

    [04] Κρούσμα ηπατίτιδας Α, στην Ειδομένη

    Κρούσμα ηπατίτιδας Α εντόπισε χτες το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ειδομένη, το οποίο αντιμετώπισε άμεσα το περιστατικό και μετέφερε τον ασθενή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για ένα παιδί από τη Συρία, ηλικίας εννιά ετών, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Κυρίτσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τις αρχές δημόσιας υγείας ξεκινούν απολύμανση του χώρου γύρω από τη σκηνή του ατόμου, καθώς και των χώρων υγιεινής του camp. Επίσης, ο στρατός αναλαμβάνει να μεταφέρει νερό στην Ειδομένη με δικά του μέσα, ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί εφόσον χρειαστεί.

    Όπως προσθέτει ο ίδιος, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων υπολογίζεται ότι το 90% των ενηλίκων έχουν αντισώματα στην ασθένεια αυτή και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν. Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό.

    Διανομή φυλλαδίου στους πρόσφυγες

    «Σας ενημερώνουμε ότι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ έχουν κλείσει». Με τη φράση αυτή οι ελληνικές αρχές ενημερώνουν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ζητούν τη συνεργασία των προσφύγων με τις αρχές, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας. «Η Ελλάδα θα σας παράσχει διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως και δομές φιλοξενίας», επισημαίνεται στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμεται στην Ειδομένη. Οι πληροφορίες του φυλλαδίου αναγράφονται σε τρεις γλώσσες: αραβικά, φαρσί και παστούν.

    Διαβάστε επίσης: Στους 41.464 οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα - Νέο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα

    [05] Χανιά: Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ, βορειοδυτικά της Παλαιόχωρας

    Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το μεσημέρι στα Χανιά.

    Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 14.41, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Παλαιόχωρας και το εστιακό βάθος της υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα

    Το επίκεντρο της δόνησης ήταν ο χερσαίος χώρος με αποτέλεσμα να γίνει αισθητή στα νοτιοδυτικά του νομού καθώς και στα βόρεια.

    Ωστόσο από τις μέχρι και τώρα αναφορές δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

    [06] Η Ευρώπη δεν βοήθησε όσο έπρεπε, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γουέι Γουέι

    Στη γέφυρα που οδηγεί από την εθνική οδό προς την Ειδομένη, οι άνθρωποι που περπατούν φορτωμένοι με πράγματα είναι συνήθως πρόσφυγες. Σήμερα το πρωί, στα "βήματα" των προσφύγων περπάτησε ο διεθνούς φήμης Κινέζος εικαστικός Άι Γουέι Γουέι, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες τρεις ημέρες στο μικρό αυτό ακριτικό χωριό, που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει στρέψει πάνω του τα βλέμματα του πλανήτη.

    «Η Ειδομένη δεν έχει τύχει της προσοχής και της βοήθειας που χρειάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να το χειριστεί όλο αυτό μόνη της», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κινέζος εικαστικός, ο οποίος βρίσκεται στην Ειδομένη, με αφορμή ντοκιμαντέρ που γυρίζει σχετικά με την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

    «Βρισκόμαστε εδώ σε μια κατάσταση, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν πάψει να υπάρχουν», λέει και εξηγεί πως «ζούμε μία ιστορική στιγμή, κι εμείς είμαστε εδώ για να αποτυπώσουμε όλο αυτό τον ανθρώπινο αγώνα και να τον προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο».

    [07] Φρανσουά Ολάντ:Καμία παραχώρηση στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βίζα

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε «παραχώρηση» προς την Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) στους υπηκόους της για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αντάλλαγμα για εγγυήσεις στον έλεγχο των προσφυγικών ροών εκ μέρους της Άγκυρας.

    «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία παραχώρηση αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή των κριτηρίων της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους σε δημοσιογράφους κι ενώ αναμένεται να επαναληφθούν την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες οι δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Άγκυρας και των 28 κρατών μελών της ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    [08] Ματέο Ρέντσι: Να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη

    Να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή έμφαση στην ανάπτυξη ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά την συμμετοχή του στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών, σήμερα στο Παρίσι, όπως αναφέρει ο Τύπος.

    Παράλληλα, όπως διέρρευσε, ο Μ. Ρέντσι τόνισε ότι δεν μπορούν να συγκαλούνται σύνοδοι κορυφής κάθε δύο εβδομάδες, διότι με τον τρόπο αυτό οι ευρωπαϊκές αρχές δείχνουν ότι δεν μπορούν να χειριστούν πολυσύνθετα φαινόμενα, όπως το προσφυγικό.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε και πάλι ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα, από την στιγμή που οι περισσότερες κυβερνήσεις που την υιοθέτησαν έχασαν τις εκλογές, προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην πολιτική στρατηγική και δράση, με επενδύσεις, συγχρόνως, στους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού.

    [09] Δεν άντεξε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός

    Ο Έλιοτ Ουίλιαμς προσπάθησε να τραβήξει τον Παναθηναϊκό από τον επιθετικό «βάλτο» που είχε κολλήσει απόψε, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να «κατρακυλήσουν» στην τέταρτη θέση του 5ου ομίλου στη φάση των «16» της Euroleague και να απομακρυνθούν από τη δεύτερη θέση και το στόχο του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ηττήθηκαν (69-67) από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την 10η αγωνιστική της διοργάνωσης, είδαν το αήττητο σερί τους να σταματάει στις 5 νίκες, ενώ πλέον με ρεκόρ 6-4 βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους Σέρβους, που έχουν το ίδιο ρεκόρ αλλά υπερτερούν στην ισοβαθμία.

    Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού σημείωσε τους 14 από τους 17 πόντους του στην τελευταία περίοδο, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 55-55 στο 35΄ και μειώνοντας σε 64-63 στη συνέχεια (στα 31΄΄ για τη λήξη), για να αποβληθεί στα 26΄΄ με 5 φάουλ, αφήνοντας τους «πράσινους» χωρίς «εκτελεστή»... Μακριά από τον καλό τους εαυτό οι συμπαίκτες του, με εξαίρεση τον έτερο διψήφιο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (11π.). Στο απόλυτο μηδέν έμειναν απόψε οι Φώτσης, Γιάνκοβιτς, Διαμαντίδης (συμπλήρωσε τις 271 ευρωπαϊκές συμμετοχές, ξεπερνώντας τον Αλβέρτη), ενώ ο Καλάθης είχε το «φτωχό» απολογισμό: 5 πόντοι, 3 ασίστ. Ο Βινς Χάντερ τελείωσε την αναμέτρηση με 4 πόντους και 2 ριμπάουντ στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε στο ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα.

    Λάθη (17) και αστοχία, κυρίως από τα 6.75 (4/22), συνέθεσαν την αποψινή εικόνα του Παναθηναϊκού, απέναντι σε έναν Ερυθρό Αστέρα που είχε σε εξαιρετική βραδιά τους Κίνσεϊ (19π.) και Μίλερ (16π.)

    Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 March 2016 - 15:32:29 UTC