Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλ. Γεροβασίλη: Έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας η ΝΔ
  • [02] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, για το δημοσιονομικό πλαίσιο
  • [03] Στους 44.035 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα
  • [04] Υπό βροχή η καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα
  • [05] Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι το σχέδιο της ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό έχει ηθικές και νομικές ελλείψεις

  • [01] Όλ. Γεροβασίλη: Έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας η ΝΔ

    Έρμαιο της ακροδεξιάς της πτέρυγας, χαρακτήρισε τη ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία με δήλωσή της επισήμανε πως «αν η ΝΔ χρειάζεται διευκρινίσεις επί του σχεδίου διαχείρισης του προσφυγικού, δεν έχει παρά να τις ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς, αντί να επιδίδεται σε καθημερινές, πλέον, τηλεοπτικές επιδείξεις μικροπολιτικής και καιροσκοπισμού».

    «Ας σταματήσουν επιτέλους να σύρονται τόσο απροκάλυπτα πίσω από την ακροδεξιά τους πτέρυγα, που με αφορμή το προσφυγικό προσπαθεί να ξεσηκώσει εκστρατεία κάθε είδους καπηλείας- πολύ πιο επιθετικά σήμερα, καθώς η ημέρα ανήκει στους μασκαράδες», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, για το δημοσιονομικό πλαίσιο

    Σε εξέλιξη είναι συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, για το δημοσιονομικό πλαίσιο.

    Σημειώνεται πως τοζήτημα της πλήρους ανεξαρτητοποίησης της φορολογικής διοίκησης, αποτέλεσε το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών την Παρασκευή.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν πλέον ανοιχτά ζητήματα με τους πιστωτές. Ωστόσο, ερωτηθείς για την πρόταση των εκπροσώπων των δανειστών για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει αντιπρόταση.

    Συνάντηση Σταθάκη-θεσμών για τα «κόκκινα δάνεια»

    Έως την ερχόμενη Τρίτη, θα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών μία σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων που αφορούν στο φορολογικό καθεστώς των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Ωστόσο, τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν ποια από τα "κόκκινα" δανείων θα επιτρέπεται να πωλούνται σε μη τραπεζικά ιδρύματα, θα ξανασυζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών στο νέο ραντεβού τους που έχει οριστεί για την προσεχή Τρίτη.

    Συγκεκριμένα, εξερχόμενος από τησυνάντηση της Παρασκευής με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια. Δηλαδή, τις προτάσεις που έχουμε κάνει για τις τρεις κατηγορίες δανείων που επιθυμούμε να παραμείνουν στις τράπεζες, την αναθεώρηση του νόμου Δένδια και το πρόβλημα των χρεών μεγάλων επιχειρήσεων, που έχουν παράλληλα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες, καθώς και το πώς θα βελτιωθεί ο νόμος για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης ώστε να γίνει πιο λειτουργικός, οι οποίες πάντως θα είναι συμβατές με την πράξη της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Θέλει αποσαφήνιση και το φορολογικό καθεστώς, η διαγραφή οφειλών από τις τράπεζες, που σήμερα φορολογείται ως εισόδημα. Αυτό θέλει συμπλήρωση και ξεκαθάρισμα. Το ίδιο ισχύει και για την φορολόγηση των εταιρειών αυτών. Μέχρι την επόμενη συνάντηση, που θα γίνει την Τρίτη 15 Μαρτίου, θα έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα. Καθώς υπάρχουν ήδη προχωρημένες διαβουλεύσεις, δεν τίθεται ζήτημα διαφωνίας, απλώς χρειάζεται τεχνική επεξεργασία.

    Σε αυτό το στάδιο θα λυθεί επίσης το θέμα των τριών κατηγοριών δανείων για τις οποίες επιθυμούμε εξαιρέσεις. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταναλωτικά δάνεια συζητάμε τα όρια που προτείναμε. Τέλος, στόχος είναι να υπάρξει πλήρης εξαίρεση για τρία χρόνια από την πώληση όλων των κατηγοριών μη εξυπηρετούμενων δανείων που συνδέονται με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας».

    Στη συνέχεια ο υπουργός εξήγησε ότι τα όρια που ανέφερε για τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων είναι τα 500.000 ευρώ των επαγγελματικών δανείων τα 250.000 ευρώ και για τα καταναλωτικά δάνεια με όριο είναι τα 20.000 ευρώ.

    [03] Στους 44.035 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

    Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως προκύπτει από τη συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, σήμερα 13 Μαρτίου, στην Ελλάδα βρίσκονται 44.035 πρόσφυγες.

    Στα νησιά (Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο, Ρόδο, Σύμη, Μεγίστη, Κως, Φαρμακονήσι, Πάτμο, Κάλυμνο, Σαμοθράκη) αυτή τη στιγμή μένουν 8.904 άτομα σε hot spots και λοιπές δομές, ενώ καταγράφηκαν 2.702 νέες αφίξεις. Στη Λέσβο βρίσκονται οι περισσότεροι πρόσφυγες, δηλαδή 5.310.

    Στην Αττική φιλοξενούνται 10.987 πρόσφυγες, εκ των οποίων 4.166 άνθρωποι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και 3.300 στο λιμάνι του Πειραιά.

    Στην Κεντρική Ελλάδα διαμένουν 1.102 πρόσφυγες, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων έχει καταλύσει στη Βόρεια Ελλάδα (23.042), και ειδικότερα στον προσωρινό καταυλισμό της Ειδομένης, όπου μέχρι στιγμής βρίσκονται 12.000 άνθρωποι. Στο στρατόπεδο Μαζαράκη στο Χέρσο Κιλκίς μένουν 3.640 πρόσφυγες και στη Νέα Καρβάλη 3.370.

    [04] Υπό βροχή η καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, παρά τηβροχόπτωση, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.Τα πεζοδρόμια με τις στοές έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες θεατές, που παρακολουθούν, προστατευμένοι από την βροχή, τα σατιρικά άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων και τα μέλη των πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», που βάζουν, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, την δική τους σφραγίδα στον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

    Την παρέλαση άνοιξαν η μπάντα του δήμου και ο εντυπωσιακός και πλουτοκράτης βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τους ακολουθούσε η βασίλισσα του καρναβαλιού.Στη συνέχεια παρέλασαν τα σατιρικά άρματα του δήμου και τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών.Μέχρι και τις 6:00 το απόγευμα αναμένεται να παρελαύνουν οι 30.000 καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες στολές τους και τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, χωρίς να πτοούνται από τη βροχή.

    [05] Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι το σχέδιο της ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό έχει ηθικές και νομικές ελλείψεις

    To σχέδιο που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων να στέλνεται πίσω στην Τουρκία ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχει νομικές και ηθικές ελλείψεις και ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο ευάλωτους ανθρώπους, επισήμανε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας, απευθύνοντας έκκληση στην Ευρώπη να αναλάβει την φιλοξενία περισσότερων ανθρώπων που αναζητούν άσυλο.

    «Είναι προβληματικό, ηθικά και νομικά» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από το Ντουμπάι.Ο Σέτι ανέφερε, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους αυτήν την εβδομάδα «για να διατυπώσουμε κατ'ιδίαν το σοκ και την οργή μας για όσα προετοιμάζονται».

    «Υποστηρίζεται ότι δεν παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο διότι η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα. Πώς ακριβώς η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα για αυτούς τους ανθρώπους;» τόνισε ο Σέτι.«Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν υπογράψει την Σύμβαση (των ΗΕ) για τους πρόσφυγες, επομένως την παραβιάζουν άμεσα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 March 2016 - 14:32:33 UTC