Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ανδρουλάκης: Η έλλειψη αλληλεγγύης κατασκευάζει νέα τείχη και αδιέξοδα
  • [02] Το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό επισκέφθηκε ο Δ.Βίτσας
  • [03] Εγκώμια για την Ελλάδα στην ετήσια έκθεση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • [04] Εφικτή η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών έως τις 25 Μαρτίου
  • [05] Χορός, κέφι και χαρά, κυριάρχησαν και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις
  • [06] Στους 44.035 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα
  • [07] Υπό βροχή η καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα
  • [08] Γ. Στουρνάρας Στις 15 Απριλίου πιθανόν να ξεκινήσει η συζήτηση για τo χρέος

  • [01] Ν. Ανδρουλάκης: Η έλλειψη αλληλεγγύης κατασκευάζει νέα τείχη και αδιέξοδα

    Η Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες συνιστά ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του διεθνούς δίκαιου. Η ανάγκη για την κατάρτισή της προέκυψε αδήριτα έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους, στους οποίους η προστασία των προσφύγων ήταν σαφέστατα ελλειμματική, με εκατομμύρια πρόσφυγες να εκτοπίζονται βιαίως.

    Τηρουμένων των αναλογιών, η προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας μπορεί να έχει παρόμοια τραγικά αποτελέσματα. Η μετακίνηση ανθρώπων, παρά τη θέλησή τους, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Γιατί κάποιος που έχει πληρώσει 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα να θέλει να επιστρέψει εθελοντικά; Ειδικά άμα είναι πρόσφυγας και κινδυνεύει άμεσα στη χώρα προέλευσής του. Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πρέπει να είναι έτοιμοι για εξαιρετικά άσχημες και βίαιες εικόνες, και αυτές είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνουν και πρόσφυγες, όχι μόνο παράτυπους μετανάστες που μπορούν να απελαθούν.

    Επιπρόσθετα, υπάρχουν σοβαρά ηθικά και νομικά κενά στη συμφωνία της Δευτέρας. Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές: όλες οι αιτήσεις πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά και ο αιτών άσυλο δεν θα πρέπει να επιστρέφεται σε μια χώρα που δεν προσφέρει την κατάλληλη προστασία. Σίγουρα η Τουρκία δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, μια και δεν είναι πλήρες μέλος της Σύμβασης της Γενεύης, ενώ προσφέρει ένα υποβαθμισμένο καθεστώς προστασίας και μόνο σε Σύριους πολίτες. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την προτεινόμενη συμφωνία «χαριστική βολή» για το δικαίωμα ασύλου, ενώ ο Filippo Grandi της Ύπατης Αρμοστείας εξέφρασε «βαθιά ανησυχία». Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το σχέδιο επιστροφών, όπως σκιαγραφείται αυτή τη στιγμή, θα καταπέσει έπειτα από μια προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

    Δυστυχώς, έχουμε καταλήξει σήμερα σε ένα αδιέξοδο και ο λόγος είναι ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν μια ιδιότυπη αντίληψη για την έννοια της αλληλεγγύης. Αρνούμενες να υλοποιήσουν τις κοινές αποφάσεις περί ανοιχτών εσωτερικών συνόρων, αλλά και χωρίς να δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο έδαφός τους, μας υπενθυμίζουν όψεις της ευρωπαϊκής Ιστορίας που θεωρούσαμε ότι είχαμε αφήσει οριστικά πίσω μας. Παράλληλα, βέβαια, τη στιγμή που δεν εφαρμόζουν κοινές αποφάσεις, απαιτούν πρόσβαρη στα διαρθρωτικά ταμεία. Είναι λυπηρό αλλά ταυτόχρονα και ειρωνικό ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για χώρες οι οποίες «εξήγαγαν» πρόσφυγες σε παλαιότερες εποχές. Τη φιλοξενία που επέδειξαν τρίτες χώρες προς τους πολίτες τους την αρνούνται σήμερα στους Σύριους πρόσφυγες. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί όνειδος για την Ευρώπη και τις κοινές αξίες μας.

    Μερίδιο στην ευθύνη έχει και η Γερμανία. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Γερμανία για έλλειψη αλληλεγγύης στην αρχή της προσφυγικής κρίσης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι διπλωματικοί χειρισμοί της ήταν πάντοτε οι κατάλληλοι. Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης η Γερμανία συστηματικά παραβλέπει το γεγονός ότι ο κ. Ερντογάν δεν αποτελεί μέρος της λύσης αλλά του προβλήματος. Η Τουρκία έχει ευθύνες και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Συρία αλλά και για τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. Εδώ η Γερμανία επαναλαμβάνει ένα λάθος που έχει κάνει και στο παρελθόν. Συμπεριφέρεται φοβικά προς τον κ. Ερντογάν, δίνοντάς του ένα κίνητρο για να ζητάει όλο και περισσότερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την ανάγκη των Ευρωπαίων εκβιάζει για οφέλη όχι μόνο στο προσφυγικό αλλά και στα πλαίσια ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδιασμών, όπως είναι η ενταξιακή της διαδικασία και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Η αλήθεια είναι ότι το προσφυγικό δεν θα λυθεί εάν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία. Μέχρι να έρθει όμως αυτή η μέρα, καλό θα ήταν οι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται και τους κοινούς κανόνες αλλά και τις κοινές αξίες μας. Αλλιώς, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα είναι πολύ επικριτικοί μαζί τους.

    Και αυτό συμβαίνει παρά τις επαναλαμβανόμενες παλινωδίες της ελληνικής κυβέρνησης: την καθυστέρηση δημιουργίας των hot spots, από την κωλυσιεργία στην ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στην έκτακτη δραστηριοποίησή του, από την αρνητική στάση μετεξέλιξης της Frontex στην αποδοχή της στρατηγικής Ερντογάν για τις κοινές περιπολίες του ΝΑΤΟ και από την καταδίκη των κλειστών συνόρων στην υπογραφή για τον τερματισμό του «wave through».

    Το μόνο παρήγορο που μπορώ να σημειώσω, όπως ανέφερα και στην ομιλία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι ότι ο ελληνικός λαός, που ζει σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία με πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας, αποδεικνύει σε συντριπτικό ποσοστό ότι η αλληλεγγύη δεν είναι «αλά καρτ» και δεν είναι χρήσιμη μόνο όταν τη δέχεσαι, αλλά πάνω απ? όλα είναι λυτρωτική όταν την προσφέρεις

    [02] Το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό επισκέφθηκε ο Δ.Βίτσας

    Το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Στεφανάκη, στο Σχιστό του Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, προκειμένου να εξετάσει από κοντά τις συνθήκες φιλοξενίας.

    Ο κ.Βίτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα με την οποία φέρουν σε πέρας οι Ένοπλες Δυνάμεις την αποστολή που τους έχει ανατεθεί, στο πλαίσιο της διαχείρισης της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.

    [03] Εγκώμια για την Ελλάδα στην ετήσια έκθεση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

    Ο Ύπατος Αρμοστής τουΟΗΕγια τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ραάντ αλ Χουσείν εγκωμιάζει στην ετήσια έκθεσή του τις προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της Προσφυγικής Κρίσης,ενώαναφέρεταικαι στις αρνητικές συνέπειεςτου περιορισμού των συνόρων στην κατάσταση των προσφύγων.

    Οιδηλώσεις αυτέςτου Ύπατου Αρμοστήαποκτούνιδιαίτερηαξία, δεδομένης της Συνόδου Κορυφής στις 17 ? 18 Μαρτίου2016, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

    Η αναφορά του κ. Ζέιντ έρχεται ως επακόλουθο των ενεργειώντου Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη συνάντηση που είχε μαζί του οΥφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης,στις 2 Μαρτίου 2016 στη Γενεύη, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην 31η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

    Μεταξύ άλλων, στηνετήσια έκθεση τουοΎπατοςΑρμοστής του ΟΗΕγια τα Ανθρώπινα Δικαιώματααναφέρει:

    ?... Στο μεταξύ, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Οι μετανάστεςαδυνατούννα εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας των περιορισμών των συνόρων που έχουν επιβληθεί από την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Σερβία και την ΠΓΔΜ.Αυτή η θλιβερή προσέγγιση, από κοινού με άλλα μέτρα που έχουν παρθεί από χώρες όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία, δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση για μεγάλους αριθμούς ανθρώπων και επιδεινώνουν την πίεση στην Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται ήδη σε ανάγκη για βοήθεια. Η Ελλάδα έχει αγωνιστεί επί μήνες να διατηρήσει ανθρώπινες συνθήκες για την υποδοχή απεγνωσμένων ανθρώπων, οι οποίοι καταφθάνουν από τη θάλασσα. Αποτίω φόρο τιμής στους αξιέπαινους εθελοντές και ακτιβιστές, που προσπαθούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους.?

    [04] Εφικτή η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών έως τις 25 Μαρτίου

    Είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία έως τις 25 Μαρτίου, εκτίμησε αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, μετά από την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά και οι δανειστές θέτουν τον ίδιο στόχο για την τελική απόδοση από τις αλλαγές στο φορολογικό, αλλά υπάρχουν διαφωνίες ως προς τις επιμέρους πλευρές. Το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε την αντιπρόταση για την απαίτηση των δανειστών να μειωθεί το έμμεσο αφορολόγητο όριο από τις 9.545 ευρώ στις 7.000 ευρώ, η οποία εξετάζεται από τα τεχνικά κλιμάκια. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, «εμείς κοιτάμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά εάν μειωθεί κατά 100- 200 ευρώ θα είναι επιτυχία».

    Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει φορολογικό βάρος από το επίπεδο των εισοδημάτων πέριξ των 30.000 ευρώ, οι εκπρόσωποι των θεσμών προτείνουν αυτό να αφορά και στα χαμηλότερα εισοδήματα. Στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων θα ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς όμως αφορολόγητο ποσό. Τα κυβερνητικά στελέχη αισιοδοξούν ότι θα αποφευχθεί η φορολόγηση των αγροτών με συντελεστές 20% εφέτος και 26% το 2017. Τα εισοδήματα από ενοίκια θα φορολογηθούν με βάση τη συμφωνία που ψηφίστηκε τον Αύγουστο (αύξηση στο 15% από 11% έως τις 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για τα άνω των 12.000 ευρώ), ενώ η κυβέρνηση έχει προτείνει και έναν συντελεστή 40% για τα εισοδήματα άνω των 45.000 ευρώ. Τέλος, θα υπάρχει ξεχωριστή κλίμακα για την εισφορά αλληλεγγύης, με ανώτατο συντελεστή 10%.

    Στο ύψος του δημοσιονομικού κενού, αν και Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους, για να προχωρήσει η συζήτηση έχουν θέσει έναν ενδεικτικό κοινό στόχο. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι, πέραν της απόδοσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού, τα αδιευκρίνιστα μέτρα έως το 2018 είναι λιγότερα του 1% του ΑΕΠ. Επίσης, δεν υπάρχει συμφωνία ως το μακροοικονομικό σενάριο.

    [05] Χορός, κέφι και χαρά, κυριάρχησαν και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

    Ξέφρενοι διονυσιακοί ρυθμοί, κέφι και χαρά, κυριάρχησαν και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, κόντρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

    Περίπου 30.000 καρναβαλιστές, αψηφώντας τη βροχή, συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση αρμάτων στην Πάτρα, ενώ η τελετή λήξης με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, στο παλιό λιμάνι.

    Σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο ξακουστό καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο ολοκληρώνεται με «το κάψιμο του Τζάρου» για να ξορκιστεί το κακό. Πρόκειται για θρακιώτικο έθιμο με ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε έναν σωρό από πουρνάρια και καίγεται κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα, ενώ ακολουθεί ξέφρενο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Από τα γνωστότερα αποκριάτικα έθιμα, οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες αναβίωσαν και πάλι στη Νάουσα. Πρόκειται για χορευτικό δρώμενο, κατά το οποίο ένα μπουλούκι γενίτσαρων περιφέρεται στους δρόμους της πόλης υπό τους ήχους του νταουλιού και του ζουρνά. Σταδιακά στην πομπή ενσωματώνονται οι μπούλες με τελικό προορισμό το δημαρχείο όπου κορυφώνεται η γιορτή.

    Στη Θήβα αναβίωσε, όπως κάθε χρόνο, ο περίφημος βλάχικος γάμος, που αρχίζει την Τσικνοπέμπτη με το προξενιό και κορυφώνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τον γάμο των δύο νέων, την πορεία των προικιών της νύφης και το γλέντι των συμπεθέρων.

    Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας από τα σχολεία και τους φορείς της πόλης αλλά και από άλλες περιοχές συμμετείχαν στο καρναβάλι του Μοσχάτου.

    Το απόγευμα στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο βενετσιάνικο καρναβάλι, το οποίο θα ολοκληρωθεί το βράδυ στο λιμάνι με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου.

    Ανάλογες καρναβαλικές εκδηλώσεις και αναβίωση εθίμων οργανώθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο, Καθαρά Δευτέρα, με τα παραδοσιακά Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού.

    [06] Στους 44.035 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

    Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως προκύπτει από τη συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, σήμερα 13 Μαρτίου, στην Ελλάδα βρίσκονται 44.035 πρόσφυγες.

    Στα νησιά (Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο, Ρόδο, Σύμη, Μεγίστη, Κως, Φαρμακονήσι, Πάτμο, Κάλυμνο, Σαμοθράκη) αυτή τη στιγμή μένουν 8.904 άτομα σε hot spots και λοιπές δομές, ενώ καταγράφηκαν 2.702 νέες αφίξεις. Στη Λέσβο βρίσκονται οι περισσότεροι πρόσφυγες, δηλαδή 5.310.

    Στην Αττική φιλοξενούνται 10.987 πρόσφυγες, εκ των οποίων 4.166 άνθρωποι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και 3.300 στο λιμάνι του Πειραιά.

    Στην Κεντρική Ελλάδα διαμένουν 1.102 πρόσφυγες, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων έχει καταλύσει στη Βόρεια Ελλάδα (23.042), και ειδικότερα στον προσωρινό καταυλισμό της Ειδομένης, όπου μέχρι στιγμής βρίσκονται 12.000 άνθρωποι. Στο στρατόπεδο Μαζαράκη στο Χέρσο Κιλκίς μένουν 3.640 πρόσφυγες και στη Νέα Καρβάλη 3.370.

    [07] Υπό βροχή η καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, παρά τηβροχόπτωση, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.Τα πεζοδρόμια με τις στοές έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες θεατές, που παρακολουθούν, προστατευμένοι από την βροχή, τα σατιρικά άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων και τα μέλη των πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», που βάζουν, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, την δική τους σφραγίδα στον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

    Την παρέλαση άνοιξαν η μπάντα του δήμου και ο εντυπωσιακός και πλουτοκράτης βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τους ακολουθούσε η βασίλισσα του καρναβαλιού.Στη συνέχεια παρέλασαν τα σατιρικά άρματα του δήμου και τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών.Μέχρι και τις 6:00 το απόγευμα αναμένεται να παρελαύνουν οι 30.000 καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες στολές τους και τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, χωρίς να πτοούνται από τη βροχή.

    [08] Γ. Στουρνάρας Στις 15 Απριλίου πιθανόν να ξεκινήσει η συζήτηση για τo χρέος

    H συζήτηση για τη μείωση του δημοσίου χρέους είναι πιθανόν να γίνει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουνάρας.

    Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα ?Il Sole 24 ore? ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει η σχετική πιθανότητα, καθώς όπως ανέφερε «αποτελεί δέσμευση που ανέλαβε το Eurogroup στις 28 Νοεμβρίου 2012, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή τη δέσμευση, εάν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και εάν εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τότε οι εταίροι θα λάβουν ορισμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Η δέσμευση αυτή δεν έχει ακόμη τηρηθεί. Ελπίζω ότι οι εταίροι, αλλά και το ΔΝΤ, θα είναι σε θέση να τηρήσουν αυτή τη δέσμευση, γιατί δεν επρόκειτο απλώς για μια υπόσχεση, αλλά για μια συμφωνία».

    Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους εταίρους, θα υπάρξει συμφωνία, την οποία θα ακολουθήσει η καταβολή της δόσης από τον ESM, πράγμα που θα επιτρέψει την καταβολή των οφειλόμενων στην ΕΚΤ» (σσ περίπου 3,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο).

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι αυτές πρέπει να υλοποιηθούν, όχι επειδή το ζητούν οι πιστωτές, αλλά επειδή είναι απαραίτητες προκειμένου να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. «Επειδή χρειαζόμαστε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα στο οποίο όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, πληρώνουν όσα οφείλουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 March 2016 - 16:32:32 UTC