Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα
  • [02] Ακτή Ελεφαντοστού: Τουλάχιστον 16 νεκροί, από επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάρ
  • [03] Τουρκία: Φονική έκρηξη στην Άγκυρα

  • [01] Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    Την καταδίκη και τον αποτροπιασμό του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην 'Αγκυρα.

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτρικών.

    [02] Ακτή Ελεφαντοστού: Τουλάχιστον 16 νεκροί, από επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάρ

    Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για τρομοκρατική δολοφονία μετά την επίθεση ενόπλων στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ, κοντά στο Αμπιτζάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας γάλλος πολίτης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις λευκοί.

    Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

    Η οργάνωση χαιρέτισε τους «τρεις ήρωες» που πραγματοποίησαν την επίθεση. Ο πρόεδρος της Ακτής του Ελεφαντοστού Αλασάν Ουατάρα έκανε λόγο για έξι δράστες, οι οποίοι σκοτώθηκαν.

    Η σημερινή επίθεση, η πρώτη αυτού του είδους στην Ακτή του Ελεφαντοστού, θυμίζει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σους της Τυνησίας στις 26 Ιουνίου, με 38 νεκρούς.

    Εξι ένοπλοι άνοιξαν αδιακρίτως πυρ σήμερα από την παραλία εναντίον των λουομένων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που δήλωσαν επίσης ότι τουλάχιστον ένας από τους ενόπλους φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος)

    Ιστορική πόλη και παλαιά πρωτεύουσα της Ακτής του Ελεφαντοστού στην ακτή του Κόλπου της Γουινέας, το Γκραν Μπασάμ είναι ένα θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία στα οποία φιλοξενούνται πολλοί ξένοι τουρίστες.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση κατά την οποία «σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας γάλλος πολίτης», πρόσθεσε ότι η Γαλλία προσφέρει τη βοήθειά της στην Ακτή του Ελεφαντοστού «στον τομέα της επιμελητείας και των πληροφοριών» για την ανακάλυψη των δραστών και δεσμεύθηκε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τους εταίρους της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    [03] Τουρκία: Φονική έκρηξη στην Άγκυρα

    Τουλάχιστον 34άνθρωποι σκοτώθηκαν και 125τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 18.45 στο κέντρο της Άγκυρας, σχεδόν έναν μήνα μετά την προηγούμενη επίθεση αυτοκτονίας κατά στρατιωτικού λεωφορείου στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, με 29 νεκρούς.

    «Η έκρηξη προκλήθηκε από όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι», ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας.

    Η πλατεία του Κιζιλάι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και από εκεί περνούν πολλές γραμμές λεωφορείων, ενώ υπάρχει και σταθμός του μετρό. Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

    Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας.

    «Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε χωρίς να κατονομασθεί αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk , ενδεικτικό για τη σφοδρότητα της έκρηξης είναι το γεγονός ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ οι υπόλοιποι υπέκυψαν κατά τη μεταφορά τους ή στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε δέκα νοσοκομεία της Άγκυρας και πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.

    Η τουρκική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης.

    Την Παρασκευή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα απηύθυνε μήνυμα προς τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για "πιθανή τρομοκρατική επίθεση" στην Άγκυρα με στόχο "κτίρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτίρια" στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου και κοντά στον τόπο της σημερινής επίθεσης.

    Ερντογάν:«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας»

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», πρόσθεσε.

    «Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε «προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Αγκυρας απόψε προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων».

    «Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

    Από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για την επίθεση. Συλλυπητήρια απηύθυνε επίσης και στον πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού για τη σημερινή επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ.

    «Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν. Η απάντηση και η καταδίκη της διεθνούς κοινότητας θα είναι αυστηρές, ομόφωνες και αποφασιστικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ματέο Ρέντσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 March 2016 - 22:32:29 UTC