Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • [02] Γ. Κουμουτσάκος:Το δίλημμα Τσίπρα είναι Μουζάλας ή Καμμένος
  • [03] Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
  • [04] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για το φορολογικό
  • [05] Η κυβέρνηση θεωρεί εφικτή τη συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 25 Μαρτίου
  • [06] Με εκπροσώπους των θεσμών συναντώνται Τσακαλώτος - Χουλιαράκης
  • [07] Συνομίλησε με πρόσφυγες στον Ελαιώνα η Αντζελίνα Τζολί
  • [08] «Μαρτύριο» χαρακτηρίζουν πρόσφυγες τη σύλληψή τους στην ΠΓΔΜ
  • [09] Aναφορά Ρέντσι στον Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στην ιταλική Βουλή
  • [10] «Η ΕΕ πρέπει να προτρέψει την Άγκυρα να σεβαστεί την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των Κούρδων»
  • [11] «Το μείζον θέμα είναι η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος»
  • [12] Μ. Σουλτς: Μερική πρόοδος, αλλά μάλλον όχι οριστική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
  • [13] «Τέλος» ο Χατζηνικολάου από τον Πανθρακικό για προσωπικούς λόγους
  • [14] Ηχηρό μήνυμα από Μπερτομέου κατά της βίας και για την κόντρα με τη FIBA

  • [01] Φ. Γεννηματά: Χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική. Το λάθος Μουζάλα είναι σίγουρα ολίσθημα, έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο κος Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα». Αυτό σχολίασε η Φώφη Γεννηματά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την υπόθεση Μουζάλα ξεκινώντας την ομιλία της στη ημερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τις μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος. Προσέθεσε ότι δεν αισθάνεται ότι αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη τιμά τη χώρα κι ότι αντίθετα είναι ντροπή.

    «Την τιμή της Ευρώπης σώζουν οι απλοί Έλληνες πολίτες που, αν και ταλαιπωρημένοι και οι ίδιοι μετά από 6 χρόνια μνημόνια, βρίσκουν τη δύναμη να συμπαρασταθούν στους πρόσφυγες, στην πράξη και όχι στα λόγια. Απλοί πολίτες που καλύπτουν το κενό και την παντελή απουσία της κυβέρνησης», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής αύριο και μεθαύριο, «η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική γραμμή που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ισχύσει τίποτα από όσα συμφωνήσαμε».

    [02] Γ. Κουμουτσάκος:Το δίλημμα Τσίπρα είναι Μουζάλας ή Καμμένος

    «Σοβαρά ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος το ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε "Μακεδονία" την ΠΓΔΜ.

    Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από χθες η ΝΔ είπε ότι κ. Μουζάλας είχε την υποχρέωση να σκεφθεί την παραίτησή του. Εκείνος αρνήθηκε και τον στήριξε μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας. «Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη και για το ολίσθημα, αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: ή Μουζάλας ή Καμμένος».

    [03] Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

    Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλλα, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και γενικότερα στο χώρο της Υγείας.

    «Ενημερώθηκα από τον εκτελούντα χρέη διοικητή, καθώς και από στελέχη του Νοσοκομείου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα οποία συνδέονται τόσο με την απουσία διοικητή όσο και από την έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού», δήλωσε μετά την επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θυμίζω, ότι, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη διετία 2015 - 2016 είχα δρομολογήσει προσλήψεις, που θα κάλυπταν σε σημαντικό βαθμό τα κενά στον κρίσιμο χώρο της Υγείας, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν από την παρούσα Κυβέρνηση».

    [04] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για το φορολογικό

    Νέα συνάντηση στις 18:30 το απόγευμα για το φορολογικό θα έχουν οι επικεφαλής των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η μεσημεριανή συνάντηση που είχαν για το ίδιο θέμα και, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, στόχος είναι σήμερα να υπάρξει συμφωνία για το φορολογικό.

    Κατά τη μεσημεριανή συνάντηση, υπήρξαν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία συμφωνία επί των αλλαγών στη φορολογία, όπως είπαν αρμόδιες πηγές.

    [05] Η κυβέρνηση θεωρεί εφικτή τη συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 25 Μαρτίου

    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι τις 25 Μαρτίου, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Όπως σημείωσε, «βασική εκτίμησή μας είναι ότι η αξιολόγηση θα επιτευχθεί χωρίς μεγάλες αλλαγές στις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και οι οποίες κινούνται απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού». Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να κάνει δεκτές προτάσεις που κινούνται έξω από πλαίσιο της συμφωνίας και θα κινηθεί απολύτως εντός της εντολής που έχει λάβει από τον ελληνικό λαό.

    Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, για μηδενικές περικοπές στις κύριες συντάξεις, για το αφορολόγητο όριο, όπως και το αφορολόγητο των αγροτών, θα τηρηθούν στο ακέραιο. «Βασικός στόχος μας εξακολουθεί να είναι το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Η Ευρώπη, με δεδομένη τη διπλή κρίση που σοβεί στο εσωτερικό της, γνωρίζει ότι αυτή είναι η μοναδική της επιλογή» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [06] Με εκπροσώπους των θεσμών συναντώνται Τσακαλώτος - Χουλιαράκης

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο το δημοσιονομικό πλαίσιο, έχουν σήμερα ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, αντίστοιχα.

    Η συνάντηση διακόπηκε προσωρινά και θα συνεχιστεί μετά τις 18:30.

    [07] Συνομίλησε με πρόσφυγες στον Ελαιώνα η Αντζελίνα Τζολί

    Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε πριν από λίγο η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, Ατζελίνα Τζολί. Η κ. Τζολί, αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου, βρέθηκε στον παιδότοπο για να γνωρίσει μερικά από τα παιδιά που διαμένουν εκεί. Στη συνέχεια, είχε κατ'ιδίαν συνάντηση με τέσσερις γυναίκες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Πρόκειται για τρεις οικογένειες από τη Συρία και μια από το Ιράν, που έχουν έρθει προσωρινά στην Ελλάδα, έχοντας ως τελικό τους προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν ήδη οι σύζυγοί τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί τούς ρώτησε για το ταξίδι τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και η ίδια τους είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο τους και ότι θα ήθελε και εκείνη να είναι τα σύνορα ανοιχτά γιααυτούς.

    Επίσης, μια γυναίκα-πρόσφυγας την πλησίασε κλαίγοντας και της διηγήθηκε ότι προσπάθησε να περάσει τα σύνορα χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί πρόσφυγες, και κυρίως παιδιά, την πλησίασαν θέλοντας να τραβήξουν φωτογραφίες από την επίσκεψή της. Την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τους ΟΗΕ, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.

    Συνάντηση με Τσίπρα

    Συνάντηση με την Αντζελίνα Τζολί, πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 5 μ.μ.

    [08] «Μαρτύριο» χαρακτηρίζουν πρόσφυγες τη σύλληψή τους στην ΠΓΔΜ

    «Πραγματικό μαρτύριο» χαρακτηρίζουν πρόσφυγες, που επέστρεψαν στον καταυλισμό της Ειδομένης μετά την αποτυχημένη απόπειρά τους (τη Δευτέρα) να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, το διάστημα της σύλληψής τους από τις αρχές της γειτονικής χώρας έως και την απελευθέρωσή τους.

    Ο 24χρονος Χάλεντ από τη Συρία είναι ένας από τους πρόσφυγες που συνελήφθη από τις αρχές της ΠΓΔΜ και έζησε αυτό το μαρτύριο, μαζί με άλλους πρόσφυγες.

    «Φτάσαμε στα σύνορα και έμεινα έκπληκτος με τους στρατιώτες στην άλλη πλευρά. Δεν περίμενα πως θα μού φερθούν έτσι. Είναι στρατιώτες και νόμιζα πως θα μας σεβαστούν αλλά δεν έδειξαν κανέναν οίκτο», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάλεντ, ο οποίος αφηγείται την ιστορία του για να μάθει, όπως τονίζει, ο κόσμος τι πέρασε αλλά δεν θέλει να δείξει δημόσια το πρόσωπό του γιατί φοβάται για τους δικούς του ανθρώπους, που έχουν μείνει πίσω στη Συρία.

    «Μας αντιμετώπισαν σαν εχθρό που θέλει να επιτεθεί στην πατρίδα τους. Μας ανάγκασαν να καθίσουμε κάτω και μας είπαν να μην σηκωθούν. Επί τέσσερις ώρες έπρεπε να υποστούμε αυτό το μαρτύριο και νιώσαμε πως στέγνωσε το αίμα μας. Όποιος παράκουε τις εντολές και ήθελε να κάνει κάποια κίνηση τον χτυπούσαν. Στο τέλος, ο στρατός μας πήγε σ' ένα χωριό, μας στρίμωξε σε μεγάλα στρατιωτικά οχήματα -περίπου 60 άτομα σε κάθε φορτηγό σαν τα ζώα- και μας οδήγησε σε κάποιο σημείο, όπου μας είπαν να βγούμε έξω. Δεν ενδιαφέρονταν, αν είχαν μπροστά τους γυναίκες ή παιδιά. Δεν ενδιαφέρονταν για τίποτα», τονίζει.

    Στο σημείο όπου τους πήγαν υπήρχε φράχτης, λέει ο Χάλεντ και υποστηρίζει πως οι στρατιώτες έκαναν μια τρύπα και τους έστελναν και πάλι πίσω από εκεί στο ελληνικό έδαφος.

    [09] Aναφορά Ρέντσι στον Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στην ιταλική Βουλή

    Κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, με θέμα την αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε και στην συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών που οργανώθηκε στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή. Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε τοποθέτηση του εκπροσώπου του ιταλικής Αριστεράς στη Βουλή, Αρτούρο Σκόττο, ο Μ. Ρέντσι υπογράμμισε:

    «Θα πρέπει να σκεφθούμε ότι στη σημαντική συνάντηση που αναφέρατε υπήρξε και η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος είχε μάλιστα πάει στις εκλογές με ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Το γεγονός, όμως, ότι το σπίτι των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ανοίγεται στον Αλέξη Τσίπρα, πρέπει να μας κάνει να σκεφθούμε και εμάς, αλλά και αυτούς που εν ονόματι ενός ιδεολογικού μαξιμαλισμού δεν είναι σε θέση να εννοήσουν τον εν λόγω χαρακτήρα μίας δυνατής μεταρρυθμιστικής ατζέντας».

    [10] «Η ΕΕ πρέπει να προτρέψει την Άγκυρα να σεβαστεί την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των Κούρδων»

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε σήμερα, στην ομιλία της στην Μπούντεσταγκ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιμείνει σθεναρά στον σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου και των δικαιωμάτων των Κούρδων στην Τουρκία, σε μια περίοδο που διαπραγματεύεται με την Άγκυρα μια συμφωνία για τους πρόσφυγες.

    "Είναι αυτονόητο ότι απέναντι στην Τουρκία θα πρέπει να προτάξουμε τις πεποιθήσεις μας για την προστασία της ελευθερίας του Τύπου ή για τη μεταχείριση των Κούρδων", είπε η καγκελάριος.

    Ωστόσο η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι η Άγκυρα έχει το δικαίωμα να απαντά "ανάλογα" στις απειλές των "τρομοκρατών" του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    [11] «Το μείζον θέμα είναι η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος»

    "Για τον κύριο Μουζάλα υπάρχει μια γενική εκτίμηση και αναγνώριση για το έργο του και εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι από τους πυλώνες προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί με όρους ανθρωπιστικούς και αποτελεσματικά στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων. Από εκεί και πέρα ο ίδιος ανέφερε ότι είπε μια ατυχή λέξη, πράγματι, που ξεφεύγει από την επίσημη θέση της χώρας" απάντησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ερωτηθείς για το θέμα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Ο κ Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του κοινωνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες «Καλώς τους», τόνισε: " Πιστεύω ότι το μείζον θέμα και μάλιστα την παραμονή της Συνόδου Κορυφής είναι η συνοχή -που είναι δεδομένη - του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική".

    [12] Μ. Σουλτς: Μερική πρόοδος, αλλά μάλλον όχι οριστική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην Westdeutsche Allgemeine Zeitung και άλλες εφημερίδες του οργανισμού Funke, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τον αν η αυριανή σύνοδος κορυφής της Ε.Ε με την Τουρκία για το προσφυγικό θα στεφθεί από επιτυχία. «Δεν θα υπάρξει μάλλον οριστική επίτευξη συμφωνίας», είπε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. «Μπορώ, όμως, να φανταστώ ότι θα σημειώσουμε μερική πρόοδο», πρόσθεσε.

    Προϋπόθεση για μια αποτελεσματική συμφωνία με την Τουρκία είναι να θέσουμε σε κίνηση τον ήδη υπάρχοντα μηχανισμό της ανακατανομής των 160.000 προσφύγων, υπενθύμισε ο Σουλτς, οποίος επέστησε την προσοχή στο ενδεχόμενο αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ενωση: «Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση, η οποία να εκκινεί από τις αιτίες της φυγής. Αν δεν το καταφέρουμε, η Ευρώπη μπορεί να διασπαστεί». Η Ευρώπη βιώνει ήδη την απόκλιση. «Τα χάσματα τα οποία δημιουργούνται, μπορούν να οδηγήσουν στην αποτυχία της Ε.Ε.», υπογράμμισε ο Γερμανός πολιτικός.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε επίσης την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου. Εκτός τούτου η Αγκυρα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι «δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στο κουρδικό πρόβλημα", είπε.

    Σε ορισμένα θέματα, όπως το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευση ή η απελευθέρωση του καθεστώτος θεώρησης των διαβατηρίων, η Ε.Ε. μπορεί να ανταποκριθεί, πρόσθεσε ο Σούλτς. «Πέραν τούτων πρέπει να υποστηρίξουμε την Αγκυρα με άλλα τρία δις ευρώ , ώστε να καταστεί δυνατός ο εφοδιασμός των προσφύγων σε τρόφιμα».

    [13] «Τέλος» ο Χατζηνικολάου από τον Πανθρακικό για προσωπικούς λόγους

    Προσωπικοί λόγοι υποχρέωσαν τον Γιάννη Χατζηνικολάου να ζητήσει από τους διοικούντες την ΠΑΕ Πανθρακικός να λύσουν την συνεργασία τους, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Super League. Από την πλευρά τους και σεβόμενοι την επιθυμία του Έλληνα τεχνικού, οι ιθύνοντες του Πανθρακικού συμφώνησαν και πλέον βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή.

    Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Πανθρακικός, αποδεχόμενη το αίτημα του Γιάννη Χατζηνικολάου για την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία, εξαιτίας σοβαρών προσωπικών λόγων, ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μαζί του και τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα».

    Από την πλευρά του, ο Χατζηνικολάου ευχαρίστησε την διοίκηση για την κατανοήση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και πρόσθεσε: «Για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν και καθιστούν απολύτως αναγκαίo να βρίσκομαι δίπλα στην οικογένειά μου, ζήτησα από τη διοίκηση της ομάδας να αποχωρήσω από την τεχνική ηγεσία. Λυπάμαι που το έργο μου δε γίνεται να ολοκληρωθεί και εύχομαι ο Πανθρακικός να επανέλθει στις επιτυχίες που του αρμόζουν».

    [14] Ηχηρό μήνυμα από Μπερτομέου κατά της βίας και για την κόντρα με τη FIBA

    Ηχηρό μήνυμα «όχι βία στο μπάσκετ» έστειλαν από κοινού η Euroleague, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και δύο εκ των βασικών χορηγών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής. Ο Ιταλός γκαρντ του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ και ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού, Μαρκίζ Χέινς εκπροσώπησαν τις δύο ελληνικές ομάδες δίνοντας την υπόσχεση πως οι παίκτες θα είναι αυτοί που θα δίνουν το καλό παράδειγμα πρώτοι όταν θα βγαίνουν στο παρκέ.

    Παρών ήταν και ο «θρύλος» του ευρωπαϊκού μπάσκετ -όπως τον χαρακτήρισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου- Θοδωρής Παπαλουκάς.

    «Εμείς ποτέ δεν θέλαμε να μαλώσουμε με κανέναν. Έτσι αισθανόμαστε. Ακούστηκαν πολλά, φήμες ή εικασίες. Από πέρυσι το καλοκαίρι, επικεντρωθήκαμε στη δική μας δουλειά, στείλαμε σαφές μήνυμα, δηλώσαμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Χρειάστηκε πάρα πολύ δουλειά. Η FIBA πήρε τις δικές της αποφάσεις» , δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπερτομέου.

    Στις αρχές Απριλίου θα ανακοινώσει η Euroleague την οριστική λίστα με τις 16 ομάδες που θα πάρουν θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ της επόμενης σεζόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2016 - 14:32:30 UTC