Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσφυγες και μετανάστες σε Πειραιά και Σχιστό επισκέπτεται ο Δημ. Κουτσούμπας
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Συμφωνία για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και μη μείωση των κύριων συντάξεων
  • [03] Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω αύξησης του αριθμού των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ
  • [04] «'Εγινε σημαντική προοδος στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό»
  • [05] Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ελευσίνας δύο πλοία με 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες
  • [06] Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους στις Οινούσσες
  • [07] Πρόωρες εκλογές στις 2 Ιουλίου, δρομολογεί ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας
  • [08] Καζακστάν: Το 82% των ψήφων κερδίζει το κόμμα του Προέδρου Ναζαρμπάγεφ
  • [09] Στην Κούβα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ: Συνάντηση Ομπάμα - Ραούλ Κάστρο, σήμερα
  • [10] «Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ελληνικών αρχών και θεσμών»

  • [01] Πρόσφυγες και μετανάστες σε Πειραιά και Σχιστό επισκέπτεται ο Δημ. Κουτσούμπας

    Τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο φιλοξενία στο Σχιστό αναμένεται να επισκεφθείστις 12 το μεσημέρι ο γγτου ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Στοπλαίσιο των επισκέψεων αυτών, έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Συμφωνία για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και μη μείωση των κύριων συντάξεων

    Μετά το πέρας τηςσυνάντησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, την Κυριακή, για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 4 του μηνός.

    Όπως είπε, οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν, μέχρι την Πέμπτη. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών έως τις 11 Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group (EWG).

    Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι τα θέματα τα οποία έχουν κλείσει, είναι η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων.

    Ωστόσο, όπως τόνισε, σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει στα ποσοστά αναπλήρωσης.

    Για το εν λόγω θέμα, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία».

    Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ανοιχτό είναι και το θέμα της αύξησης των εισφορών.

    Όπως υπογράμμισε, το ΔΝΤ έχει τις μεγαλύτερες ενστάσεις. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το πως θα υπολογιστεί η προσωπική διαφορά ήταν σε τεχνικό επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σημαντική πρόοδος σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό δηλώνουν εκπρόσωποι των θεσμών

    [03] Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω αύξησης του αριθμού των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ

    Οι τιμές του πετρέλιου κατέγραψαν μείωση σήμερα, μετά τα υψηλότερα επίπεδα τιμών, που σημείωσαν στις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Οι μείωση των τιμών αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για τη συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις αγορές, καθώς ο αριθμός των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Οι εταιρίες πετρελαϊκών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, πρόσθεσαν μία γεώτρηση στο ενεργό δυναμικό των γεωτρήσεων, μετά τη συνεχή μείωση του αριθμού τους για 12 εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes. Η προσθήκη αυτή της νέας γεώτρησης έρχεται μετά τη μείωση του αριθμού τους κατά τα 2/3 μέσα στο 2015, καθώς αυτές, μειώθηκαν αριθμητικά στα επίπεδα του 2009.Μετά την κούρσα των τιμών πετρελαίου της προηγούμενης εβδομάδας, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης του αμερικανικού αργού, μειώθηκαν κατά 55 σεντς ή ποσοστό 1,4% στα 38,89 δολ το βαρέλι.

    [04] «'Εγινε σημαντική προοδος στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό»

    Σημαντική πρόοδο στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

    Εκπρόσωπος του ΔΝΤ σεεπίσημη ανακοίνωσή του,αναφέρει:

    «Η Αποστολή ήταν παραγωγική. 'Εχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, η αποστολή σημείωσε σημαντική πρόοδο σχετικά με τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά το διάλειμμα των εορτών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της Αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για να επαναλάβουν τις συνομιλίες με σκοπό να τις ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό».

    [05] Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ελευσίνας δύο πλοία με 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 07:30 περίπου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" με 582 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 322 από τη Μυτιλήνη και 260 από τη Χίο.

    Στο λιμάνι της Ελευσίνας αναμένεται να καταπλεύσει επίσης περίπου στις 8 το πρωί το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 1433 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.

    Συνολικά στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα φιλοξενούνται 4.400 μετανάστες και πρόσφυγες.

    [06] Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους στις Οινούσσες

    Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους με ρίψη προειδοποιητικών βολών και τη σύλληψη των δύο χειριστών του, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Παναγίας Οινουσσών.

    Το σκάφος είχε αποβιβάσει νωρίτερα 20 πρόσφυγες και μετανάστες στην ακτή ενώ στη θέα του σκάφους του λιμενικού που ζητούσε με φωτεινές και ηχητικές υποδείξεις την ακινητοποίησή του οι δύο χειριστές ανέπτυξαν ταχύτητα και άρχισαν να πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς. Οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη ρίψη προειδοποιητικών βολών με αποτέλεσμα το εν λόγω δουλεμπορικό σκάφος να ακινητοποιηθεί και να συλληφθούν οι δύο χειριστές του.

    Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο της Χίου όπως και οι δύο δουλέμποροι.

    Το ταχύπλοο σκάφος όπως και μία κυνηγετική επαναληπτική καραμπίνα που βρέθηκε μέσα σε αυτό κατασχέθηκαν.

    [07] Πρόωρες εκλογές στις 2 Ιουλίου, δρομολογεί ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ δρομολογεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 2 Ιουλίου, παρά τις ενδείξεις ότι η δημοφιλία του μειώνεται, μετά τις κινήσεις του, προκειμένου να υλοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά και της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

    Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού, αναστέλλεται η διάρκειας επτά εβδομάδων διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου. Στη συνεδρίαση αυτή, θα τεθούν σε ψηφοφορία κρίσιμες εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι πιθανό ότι θα μπλοκαριστούν στη Γερουσία, κυρίως από τα μικρότερα κόμματα. Μεταξύ αυτών, το Κόμμα των Πρασίνων, αλλά και το Εργατικό Κόμμα της κεντρο-αριστερής αντιπολίτευσης.Παράλληλα, η ημερομηνία κατάθεσης του προϋπολογισμού για την περίοδο 2015/2016 μετακινείται κατά μία εβδομάδα για τις 3 Μαίου.

    [08] Καζακστάν: Το 82% των ψήφων κερδίζει το κόμμα του Προέδρου Ναζαρμπάγεφ

    Ποσοστό 82% των ψήφων κερδίζει το κόμμα Νουρ Οτάν (Φως της Μητέρας Πατρίδας ) του Προέδρου του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, στις κοινοβουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, σύμφωνα με τα προκαταρτικά αποτελέσματα.

    [09] Στην Κούβα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ: Συνάντηση Ομπάμα - Ραούλ Κάστρο, σήμερα

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην Κούβα χθες στην απαρχή μιας ιστορικής επίσκεψης που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού μετά από δεκαετίες αντιπαλότητας μεταξύ των δύο πρώην ψυχροπολεμικών εχθρών.Η τριήμερη επίσκεψη, η πρώτη από Αμερικανό Πρόεδρο στην Κούβα σε 88 χρόνια, είναι το επιστέγασμα ενός διπλωματικού ανοίγματος που ανακοινώθηκε από τον Ομπάμα και τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο τον Δεκέμβριο του 2014, θέτοντας τέλος σε μια αποξένωση που ξεκίνησε όταν η κουβανική επανάσταση έδιωξε μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση το 1959.

    Ο Ομπάμα έφτασε το Διεθνές Αεροδρόμιο Χοζέ Μαρτί της Αβάνας στο προεδρικό αεροπλάνο, το Air Force One, με την σφραγίδα του Αμερικανού Προέδρου να διακοσμεί το κυρίως μέρος του σκάφους, μια εικόνα που θα φάνταζε απίστευτη ακόμα και μέχρι πρόσφατα στο νησί, που βρίσκεται μόνο 145 χιλιόμετρα από τις ακτές της Φλόριντα.Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ, ενώ η επίσημη τελετή υποδοχής του θα γίνει σήμερα όταν ο Ομπάμα συναντήσει τον Κουβανό Πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο.

    [10] «Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ελληνικών αρχών και θεσμών»

    «Σημαντική πρόοδο» στις μέχρι τώρα συνομιλίες μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε γραπτή του δήλωση. Όπως αναφέρει, η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διακόπτεται για το Καθολικό Πάσχα και θα συνεχιστεί στις 2 Απριλίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί «το συντομότερο δυνατό».

    Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ:

    «Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών ήταν εποικοδομητικές από το ξεκίνημα της αποστολής. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στα εκκρεμή ζητήματα όπως η φορολόγηση του εισοδήματος και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με στόχο να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

    Διαβάστε επίσης:

    Σημαντική πρόοδος σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό, δηλώνουν εκπρόσωποι των θεσμών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 March 2016 - 6:32:28 UTC