Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας τόνισε η Ο. Γεροβασίλη
  • [02] «Η σκέψη μας στον βελγικό λαό» λέει η Φ. Γεννηματά
  • [03] Εκδίδονται στην Κύπρο δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής
  • [04] Δεκτό το αίτημα για επανένωση της οικογένειας του μικρού Ράμι για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών
  • [05] Τρεις υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ των τραυματιών στις Βρυξέλλες
  • [06] Οι ΗΠΑ να ενισχύσουν τον αγώνα τους κατά των ισλαμιστών μαχητών δήλωσε ο Τραμπ
  • [07] «Ιερή γνωριμία» καλλιτεχνών δρόμου με το έργο του Γ. Μπουζιάνη
  • [08] «Να κλείσουμε τα αυτιά σε φωνές μίσους» λέει το Ποτάμι
  • [09] «Να μη κυριαρχήσει ο φόβος και η μισαλλοδοξία», λέει ο Θ. Θεοχαρόπουλος
  • [10] Έρευνες σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών, σύμφωνα με το RTBF
  • [11] Στην είσοδο του αεροδρομίου, υπήρχε εικόνα πολέμου
  • [12] Από τις 7 Απριλίου στην Ελλάδα το νέο iPhone SE 4 ιντσών της Apple
  • [13] Μήνυμα συμπαράστασης στους Βέλγους από τους Έλληνες διεθνείς

  • [01] Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας τόνισε η Ο. Γεροβασίλη

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το προσφυγικό και κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ενημερώθηκαν και οι δύο για το τυφλό χτύπημα στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα γίνει ότι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν κληθεί στο Μαξίμου οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας.

    Επίσης ο πρωθυπουργός, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε τη μετάθεση της προγραμματισμένης συζήτησης στη Βουλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

    [02] «Η σκέψη μας στον βελγικό λαό» λέει η Φ. Γεννηματά

    «Η σκέψη μας στον βελγικό λαό. Θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν. Η Ευρώπη, μία οικογένεια απέναντι στην τρομοκρατία και τον φανατισμό», αναφέρει σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Βρυξέλλες.

    [03] Εκδίδονται στην Κύπρο δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής

    Την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου,πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών που εξέτασε αιτήματα έκδοσης τους της κυπριακής Δικαιοσύνης.

    Τα δύο στελέχη της κυπριακής τράπεζας εκζητούνται, με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται στην Κύπρο για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Τα εντάλματα των κυπριακών αρχών αρχών εξετάστηκαν πριν λίγες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών στο οποίο παραστάθηκε και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ως συνήγορος των δύο συνεργατών του.

    Η υπόθεση για την οποία ζητείται η έκδοση των δύο αφορά έρευνα της κυπριακής Δικαιοσύνης σχετικά με κατηγορίες για "συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων ,απόκρυψη απομείωσης υπεραξίας της τράπεζας" κ.α. Η δικογραφία αφορά την μη ενημέρωση του κοινού ,κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Λαϊκής Τράπςζας το έτος 2011, για την απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης δεν θα εκτελεστούν άμεσα καθώς οι εμπλεκόμενοι θα ασκήσουν έφεση στον 'Αρειο Πάγο. Ωστόσο, μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τους έχει επιβληθεί.

    [04] Δεκτό το αίτημα για επανένωση της οικογένειας του μικρού Ράμι για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών

    Δεκτό έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο, οι γερμανικές Αρχές το αίτημα επανένωσης του μικρού Ράμι με την οικογένειά του. Ο 11χρονος από τη Συρία χρειάζεται, άμεσα, μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εν δυνάμει δότες.

    Το αίτημα ανάληψης ευθύνης προς τις γερμανικές Αρχές, προκειμένου να αποδεχτούν την επανένωση της οικογένειας του μικρού Ράμι, κατέθεσε χτες η Υπηρεσία Ασύλου, λίγες ώρες μετά την υποβολή αιτήματος ασύλου από την οικογένεια στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης.

    Το αίτημα αφορά τη μητέρα του 11χρονου με τα τρία ανήλικα παιδιά της (3,8 και 14 ετών), καθώς και τον 18χρονο ανιψιό της, ο οποίος τους συνοδεύει. Η οικογένεια του παιδιού από τη Συρία είναι πιθανοί συμβατοί δότες και επείγει η άμεση μεταφορά τους στη Γερμανία. Ο μικρός Ράμι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Στη Γερμανία βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του.

    Η μητέρα του 11χρονου, Μανάλ Μπαμπουλί, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της και τον ανιψιό της πέρασαν στις 22 Φεβρουαρίου με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα και έφτασαν αρχικά στην Ειδομένη. Λίγες ημέρες αργότερα απευθύνθηκαν στην ΜΚΟ «Άρσις» και τους μετέφερε για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη, μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης.

    Η μεταφορά της οικογένειας στη Γερμανία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

    [05] Τρεις υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ των τραυματιών στις Βρυξέλλες

    Τρεις υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μεταξύ των τραυματιών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ .

    Ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει στην ατζέντα του τα θέματα ασφαλείας, βρίσκεται μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και έχει συνομιλήσει με υπουργούς Εσωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, αλλά και της Ολλανδίας, η οποία έχει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος των κ.κ. Αβραμόπουλου και Γιούνκερ είναι ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Europol) για την εκτίμηση της κατάστασης και την αποτροπή νέων χτυπημάτων.

    [06] Οι ΗΠΑ να ενισχύσουν τον αγώνα τους κατά των ισλαμιστών μαχητών δήλωσε ο Τραμπ

    Οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες θα πρέπει να ενισχύσουν τον αγώνα τους κατά των ισλαμιστών μαχητών, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, αντιδρώντας στις επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο και έναν σταθμό του μετρό των Βρυξελλών.

    "Θα έκλεινα τα σύνορά μας", δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News.

    "Είμαστε χαλαροί και είμαστε ανόητοι", πρόσθεσε ο Τραμπ, ο οποίος προηγείται στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα.

    Ο επίσης υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Τζον Κέισικ δήλωσε αντιδρώντας στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να βελτιώσουν τη συμμαχία τους και να συνεργαστούν για να σταματήσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

    "Εμείς και οι σύμμαχοί μας πρέπει να αφιερωθούμε εκ νέου σε αυτές τις αξίες της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", σημειώνει ο Κέισικ σε μήνυμά του στο Twitter.

    "Πρέπει επίσης να υπερδιπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας μαζί με τους συμμάχους μας για να εντοπίσουμε, να ξεριζώσουμε και να καταστρέψουμε τους δράστες αυτών των κακόβουλων ενεργειών", υπογραμμίζει επίσης, χαρακτηρίζοντας τις σημερινές επιθέσεις "αρρωστημένες".

    [07] «Ιερή γνωριμία» καλλιτεχνών δρόμου με το έργο του Γ. Μπουζιάνη

    Δέκα από τους καλύτερους street και graffiti Έλληνες καλλιτέχνες εμπνέονται από τα έργα του Γιώργου Μπουζιάνη, και «συνομιλούν» μαζί του στο Μουσείο που φέρει το όνομά του, στην Δάφνη, από τις 7 Απριλίου.

    Πρόκειται για τους Alex Martinez, Billy Gee, Cacao Rocks, Exit, Kez, Lune82, Pupet, Yiakou, Zie και Μανώλη Αναστασάκο. Και παρότι η πλειονότητά τους δεν έχει δει ζωντανά ζωγραφική του Γιώργου Μπουζιάνη, αποδίδουν τα έργα του σπουδαίου εξπρεσιονιστή με τη δική τους τεχνική, το στυλ του δρόμου, βασιζόμενοι στις εικόνες του βιβλίου-μονογραφίας του Δ. Δεληγιάννη.

    Τι θα έλεγε ο ίδιος ο Μπουζιάνης για το εγχείρημα αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο ίδιος ο ζωγράφος, το 1927, σε μια επιστολή του προς τον Γερμανό γκαλερίστα Μπάρχφελντ, έγραφε για τη συγκίνησή του μπροστά στο έργο ενός νεαρού:

    «Ήταν για μένα μία χαρά και μια ιερή στιγμή, από τις σπάνιες, να μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην πορεία μας, εμείς οι διψασμένοι για ανείπωτες συνομιλίες με πράγματα που τόσο μας αφορούν, που όλο και περισσότερο κάτι μας σπρώχνει και θα μας σπρώχνει σε μια γωνιά της σιωπής.

    Πόση ομορφιά, όταν τέτοιες ωραίες στιγμές οδηγούν σε μια Ιερή γνωριμία που μπορεί πάντοτε να σημαίνει ένα σταθμό στο ταξίδι της ζωής».

    Αυτή την «Ιερή γνωριμία» διαφορετικών γενεών, στο Μουσείο Μπουζιάνη επιμελήθηκε ο Φοίβος Κυπραίος. Παράλληλα με την έκθεση, στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα προβάλλεται ένα μικρό βίντεο «Making-of», με τη διαδικασία δημιουργίας των έργων από τους δέκα καλλιτέχνες.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7/6.

    [08] «Να κλείσουμε τα αυτιά σε φωνές μίσους» λέει το Ποτάμι

    «Η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

    Μάλιστα το Ποτάμι τονίζει ότι «θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά σε φωνές μίσους που ευνοούν χυδαία ένστικτα σαν αυτά των μακελάρηδων. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη τους. Και δεν πρέπει να τους την χαρίσουμε. Διότι έχουμε επιλέξει τον Πολιτισμό από τη Βαρβαρότητα».

    Το Ποτάμι επισημαίνει ότι «σ' αυτό τον παράλογο πόλεμο εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τώρα με τους Βέλγους, με όλους εκείνους που είναι πιθανά θύματα ενός ημιπαράφρονα φανατικού επειδή γεννήθηκαν ή ζουν ή επισκέπτονται περιοχές και χώρες όπου "κατοικεί ο διάβολος"».

    Για το Ποτάμι «ο φόβος των κληρονόμων του Διαφωτισμού πρέπει να μετατραπεί σε Ορθό Λόγο που θα αποδώσει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά ευθύνες», ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε ό,τι χρειαστούν.

    [09] «Να μη κυριαρχήσει ο φόβος και η μισαλλοδοξία», λέει ο Θ. Θεοχαρόπουλος

    «Στη δημοκρατική Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η μισαλλοδοξία. Ομόφωνα και απερίφραστα καταδικάζουμε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη Βουλή.

    Εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες καθώς, όπως είπε, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά από σήμερα σε όλη Ευρώπη.

    [10] Έρευνες σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών, σύμφωνα με το RTBF

    Έρευνες γίνονται αυτήν την ώρα σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, η μία στο αεροδρόμιο και η άλλη σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προκαλώντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής τον θάνατο 26 ανθρώπων, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter το δημόσιο δίκτυο RTBF.

    Παράλληλα η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται αυτήν την ώρα για τις δύο επιθέσεις.

    Το δίκτυο πρόσθεσε ότι το παλάτι στο κέντρο των Βρυξελλών εκκενώθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη έχουν συγκλονιστεί.

    Ωστόσο το δίκτυο δεν διευκρίνισε αν το βασιλικό ζεύγος βρισκόταν σήμερα στο παλάτι στις Βρυξέλλες, καθώς σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τα ανάκτορα για κάποιο σχόλιο.

    [11] Στην είσοδο του αεροδρομίου, υπήρχε εικόνα πολέμου

    Εκατοντάδες επιβάτες φθάνουν κατά κύματα στο άνοιγμα μπροστά από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου δύο βόμβες εξερράγησαν το πρωί. Περιμένουν με τις αποσκευές τους στα χέρια και τυλιγμένοι με κουβέρτες, υπό το βλέμμα βαριά οπλισμένων αστυνομικών. Λεωφορεία φθάνουν για να τους μεταφέρουν στον σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών.

    «Υπήρχαν πολλοί πεσμένοι στο έδαφος, τούφες από μαλλιά, αίμα»

    «Επρόκειτο να αναχωρήσουμε στις 06.00 για την Ταϊλάνδη, μόλις είχαμε δώσει τις αποσκευές...όταν ακούσαμε δύο εκρήξεις. Πέσαμε στο δάπεδο και συρθήκαμε προς την έξοδο. Στην είσοδο του αεροδρομίου, υπήρχε εικόνα πολέμου. Πολλοί άνθρωποι πεσμένοι, τούφες μαλλιών, αίμα. Οι στρατιώτες έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις και μας φώναζαν να φύγουμε», λέει ο Βάλτερ, κάτοικος του Βελγίου.

    Η Μισέλ, μία άλλη επιβάτης, λέει ότι το αεροπλάνο της μόλις είχε προσγειωθεί...«Ο πιλότος μας είπε ότι είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο αεροδρόμιο και ότι έπρεπε να περιμένουμε στο αεροπλάνο. Έπειτα από 1.30 ώρα μας κατέβασαν στην πίστα και μας συγκέντρωσαν σε υπόστεγο. Από εκεί μας μετέφεραν χωρίς να περάσουμε από το τέρμιναλ».

    Πηγή: 20 minutes

    [12] Από τις 7 Απριλίου στην Ελλάδα το νέο iPhone SE 4 ιντσών της Apple

    Το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone SE με οθόνη τεσσάρων ιντσών και ο νέος υπολογιστής-ταμπλέτα iPad Pro με οθόνη 9,7 ιντσών, που παρουσίασε η Apple χθες σε εκδήλωση στις ΗΠΑ, αναμένονται στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία iSquare, ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο.

    Το iPhone SE, που θα διατίθεται στη χώρα μας από τις 7 Απριλίου, έχει τον ίδιο επεξεργαστή Α9 64-bit των iPhone 6s και iPhone 6s Plus, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, ταχύτερες ασύρματες συνδέσεις και κάμερα iSight 12-megapixel που προσφέρει εγγραφή βίντεο με ανάλυση 4Κ. Είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα.

    Το νέο iPad Pro διαθέτει ανανεωμένη οθόνη Retina και επεξεργαστή 64-bit A9X, ηχοσύστημα τεσσάρων ηχείων, καθώς επίσης την κάμερα iSight 12-megapixel.

    [13] Μήνυμα συμπαράστασης στους Βέλγους από τους Έλληνες διεθνείς

    Με ένα tweet προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Βελγίου και της Εθνικής ομάδας της χώρας, που χτυπήθηκε από τρομοκρατικές επιθέσεις, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους οι Έλληνες διεθνείς.

    «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα αθώα θύματα και τις οικογένειές τους», ανέφερε η ανάρτηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που μετέχει στον ίδιο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 με το Βέλγιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 March 2016 - 14:32:41 UTC