Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον γγ του ΝΑΤΟ για το θέμα των προσφυγικών ροών
  • [02] Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, ζητά η ΝΔ
  • [03] Ν. Παππάς: Σε 15 ημέρες η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [04] Για τη σταθερότητα της κινεζικής οικονομίας, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ
  • [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης
  • [06] Από σήμερα οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50 ετών
  • [07] Ενεργοποιείται για ένατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης
  • [08] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές. Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο
  • [09] Αμερικανός υπουργός Άμυνας: Η Ευρώπη χρειάζεται να εντείνει τη μάχη ενάντια στο ΙΚ
  • [10] Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
  • [11] Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Κεν Χάουαρντ
  • [12] Πέντε νέες παραγωγές έρχονται την άνοιξη στο Θέατρο Τέχνης
  • [13] Αλ. Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα
  • [14] Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα
  • [15] Φινλανδία και Ρωσία κλείνουν την Αρκτική Οδό για μετανάστες και πρόσφυγες

  • [01] Επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον γγ του ΝΑΤΟ για το θέμα των προσφυγικών ροών

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ είχε την Τετάρτηο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετέφερε στο γγτου ΝΑΤΟ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία.Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

    [02] Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, ζητά η ΝΔ

    Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, ζητά η Νέα Δημοκρατία, με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

    Όπως ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε αυτή την κίνηση εκτιμώντας, ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και οι εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό διαμορφώνουν κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα και τους πολίτες.

    Η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:

    "Οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν σοβαρότατες συνέπειες για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και για το κάθε ένα ξεχωριστά.

    Όμως εξίσου βέβαιο, είναι ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας.

    Η ασφάλεια των πολιτών, αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Δημοκρατικό Κράτος.

    Ταυτόχρονα, ειδικά για την Ελλάδα, γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφαλείας, στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, κατάστασης που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Αντιθέτως μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και το κλίμα που διαμορφώνεται σε πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε, βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί , ότι τόσο η πρόσφατη συμφωνία Ε. Ε. και Τουρκίας, όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση προσφύγων, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους.

    Αυτό θα σημαίνει επιπλέον βάρος και πρόσφατα σοβαρά προβλήματα σε μία ήδη εξαιρετικά δύσκολη, σχεδόν εκτός ελέγχου, κατάσταση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό.

    Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφαλείας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους, γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα.

    Γι' αυτούς τους λόγους ζητώ την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την ασφάλεια των πολιτών».

    [03] Ν. Παππάς: Σε 15 ημέρες η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σε δεκαπέντε ημέρες η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες θα αναρτηθεί στο opengov σε δημόσια διαβούλευση, δήλωσεο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στου Ζωγράφου.

    Η ομιλία του υπουργού Επικρατείας καθυστέρησε για αρκετή ώρα, καθώς έξω από την αίθουσα όπου θα διεξάγονταν η ομιλία του, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το ασφαλιστικό και τις πολιτικές λιτότητας που η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί, ενώ σημειώθηκε και στιγμιαία ένταση με ορισμένα άτομα να θέλουν να εισβάλλουν στον χώρο και να απωθούνται από την αστυνομία, η οποία έκανε και μικρή χρήση δακρυγόνων.

    Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κωλυσιέργησε στο θέμα σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο να μην κατατεθεί ο σχετικός νόμος, αλλά τώρα, μετά από 25 χρόνια θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το σκηνικό αλλάζει. «Εμείς θέλουμε σχήματα οικονομικά βιώσιμα, γιατί εάν δεν είναι οικονομικά βιώσιμα, έχουν οικονομικές τρύπες και αυξημένες δανειοδοτήσεις, ασκώντας πιέσεις στο πολιτικό σύστημα να παρέμβει στις τράπεζες», πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, και με αφορμή την κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA επισήμανε ότι «εκεί βρίσκεται η ρίζα και η απαρχή της αλληλεξάρτησης μεταξύ πολιτικού συστήματος, τραπεζικού συστήματος και τηλεοπτικών μέσων».

    Ο Νίκος Παππάς στην αρχή της ομιλίας του χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η ΝΔ ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ασφάλεια των πολιτών, θέτοντας ως ζήτημα το προσφυγικό. «Πρόκειται για ένα ολίσθημα», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους με αφορμή και τα αιματηρά γεγονότα στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, θέλοντας να στρέψει τα φώτα από την επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή.

    Ο υπουργός έκανε λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα, εκδοτικά και μη, τα οποία καθυστερούν με διάφορες αφορμές την έλευση της συζήτησης για τη διαφάνεια στο κοινοβούλιο, αλλά ο λαός, «την ερχόμενη Τρίτη θα ακούσει και θα καταλάβει πολλές αλήθειες».

    Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση, έχοντας καταφέρει πράγματα στην οικονομία - μείωση ελλείμματος, αύξηση φορολογικών εσόδων, κλπ. - έχει δώσει στους εταίρους της να καταλάβουν ότι τώρα στη χώρα ασκείται σωστή διοίκηση.

    [04] Για τη σταθερότητα της κινεζικής οικονομίας, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ

    Η Κίνα έχει στη διάθεσή της, αρκετά εργαλεία πολιτικής τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερή πορεία της οικονομία της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στη διάρκεια των εργασιών οικονομικού φόρουμ, στο Μποάο της νήσου Χαϊνάν.

    Σύμφωνα με τον Κινέζο πρωθυπουργό, η διατήρηση των υψηλών ποσοστών ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, δεν είναι δυνατό να διατηρηθεί. Έτσι, η κινεζική κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της προς την κατεύθυνση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας που μπορεί να έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανάπτυξης, στην κινεζική οικονομία.Παράλληλα, τόνισε ότι ο λόγος του χρέους ως προς το κινεζικό ΑΕΠ, δεν είναι υψηλός προσδιορίζοντας τον, στο 17%

    [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσειςτίθενται σε ισχύ σήμεραλόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Αμαλίας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη,σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

    Ειδικότερα, από τις 9:30, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση, ενώ θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες:

    - Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    - Λ.Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σέκερη και Λ.Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

    - Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

    - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

    -Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλατείας Συντάγματος.

    -Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    -Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

    Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Διαβάστε επίσης:Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

    [06] Από σήμερα οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50 ετών

    Ξεκινά στις 10:00, η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ, για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.Επιχορήγηση από το πρόγραμμα δικαιούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και γενικά, εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, για διάστημα άνω του ενός έτους, καθώς και επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το 12μηνο πριν το μήνα υποβολής της αίτησής τους, δεν έχουν κάνει μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τους.

    Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και οι αποζημιώσεις του δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας. Αυτές οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κατά το μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.

    Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι εννέα μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον εννέα μήνες, εφόσον ο εργοδότης υποβάλλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης.

    [07] Ενεργοποιείται για ένατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης

    Σήμερα Πέμπτηενεργοποιείταιγια ένατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Το ποσό των 17.341.160,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.967 δικαιούχους της κάρτας σίτισης. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και πιστώσεις για τους 2.657 δικαιούχους που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτή την πληρωμή λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί σε επιδότηση τριών μηνών (7η, 8η & 9η δόση).

    [08] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές. Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο

    Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και της σταδιακής εξασθένησης των ανέμων.

    Κλειστό λόγω ισχυρών ανέμων, που φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ, παραμένει το Ρίο-Αντίρριο, ενώ στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας δεν εκτελείται το δρομολόγιο των υδροπτέρυγων.

    Οι επιβάτες που πρόκειτα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η ακυρώσεις δρομολογίων.

    [09] Αμερικανός υπουργός Άμυνας: Η Ευρώπη χρειάζεται να εντείνει τη μάχη ενάντια στο ΙΚ

    Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ας Κάρτερ είπε χθες ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες θα καταδείξουν στην Ευρώπη ότι χρειάζεται να ενωθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εντείνει την πάλη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

    "Το γεγονός στις Βρυξέλλες θα σηματοδοτήσει παραπάνω στους Ευρωπαίους ότι, όπως έχουμε επιταχύνει την επιχείρησή μας να νικήσουμε το ISIL (σσ: το Ισλαμικό Κράτος) στη Συρία και το Ιράκ και αλλού, (και) αυτοί χρειάζεται να επιταχύνουν τις προσπάθειές των και να ενωθούν μαζί μας", είπε ο Κάρτερ, σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό κανάλι ειδήσεων CNN.

    [10] Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες

    Στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, πραγματοποιείται σήμερα στις17.00 ώρα Ελλάδαςέκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής προεδρίας,ησυνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του Βελγίου και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως είθισται.

    Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου την Τρίτη, η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τους ταξιδιώτες έως και την Παρασκευή. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε εάν οι εμπορικές πτήσεις θα επαναληφθούν το Σάββατο» δήλωσε από την πλευρά της η Άνκε Φράνσεν, εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Εξάλλου, καμίαπτήση της AEGEAN προς και από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, λόγω της μη λειτουργίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Για διευκόλυνση των επιβατών της θα πραγματοποιήσει έκτακτες πτήσεις προς/από Λιλ στη Γαλλία, (η Λιλ απέχει από τις Βρυξέλλες 118 χιλ.)

    [11] Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Κεν Χάουαρντ

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Κεν Χάουαρντ πέθανε σε ηλικία 71 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των περιοδικών στις ΗΠΑ που επικαλούνται την ένωση των ηθοποιών στην οποία, ο Χάουαρντ ήταν μέλος.

    Ο Χάουαρντ είχε κερδίσει βραβεία Emmy και Tony, στη διάρκεια της καριέρας του.

    [12] Πέντε νέες παραγωγές έρχονται την άνοιξη στο Θέατρο Τέχνης

    Μπορεί η θεατρική σεζόν να ολοκληρώνεται στις περισσότερες σκηνές την Κυριακή των Βαΐων, ωστόσο το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν θα συνεχίσει να παρουσιάζει σύγχρονα κείμενα και νέες φόρμες στο σανίδι. Φέτος, εγκαινιάζει το θεσμό της «ανοιξιάτικης περιόδου», ανακοινώνοντας πέντε καινούριες παραγωγές που θα ανέβουν στις σκηνές της Φρυνίχου και του Υπογείου κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

    Ο Παντελής Δεντάκης, η Όλια Λαζαρίδου, η Μαριάννα Κάλμπαρη και οι ομάδες Vasistas και «Κι όμως Κινείται» συμμετέχουν με σκηνοθεσίες τους στην ανοιξιάτικη σεζόν του Θεάτρου Τέχνης, που θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου (Φρυνίχου) με το «Αγαπημένε μου Χέρμπερτ» (1982) του συγγραφέα, εικαστικού και κινηματογραφιστή Χέρμπερτ Άχτερνμπους.

    Ακολουθούν το «Άσμα Ασμάτων - μια νύχτα κάτω από τα άστρα» σε μετάφραση Γιώργου Σεφέρη και σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου (Απρίλιος, Υπόγειο), το «La nada ΝΟΥΑΡ», η νέα παραγωγή της ομάδας ακροβατών και χορευτών «Κι όμΩς Κινείται» (Μάιος, Φρυνίχου) και τα «Ημερολόγια Αγκαλιάς» μια παράσταση για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές που στέκονται δίπλα τους, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Μάιος, Φρυνίχου). Τον Ιούνιο η ομάδα Vasistas έρχεται στο Θέατρο Τέχνης με το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου «απολογίες 4 & 5», ένα βιογραφικό σκηνικό ποίημα σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη (Φρυνίχου).

    Σημειώνεται ότι στη σκηνή της Φρυνίχου, οι παραστάσεις της Bijoux de Kant «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» και του Βασίλη Παπαβασιλείου «Σιχτίρ ευρώ Μπουντρούμ δραχμή θα πεις κι ένα τραγούδι», ολοκληρώνονται την Τετάρτη 18 Μαΐου και το Σάββατο 23 Απριλίου, αντίστοιχα. Στη σκηνή του Υπογείου, η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη ολοκληρώνει τις παραστάσεις της την Μεγάλη Τρίτη (26 Απριλίου), ενώ η παράσταση «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, θα συνεχίζεται στο Υπόγειο έως την Κυριακή 29 Μαΐου.

    [13] Αλ. Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα

    Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας το βράδυ της Τετάρτης την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, «ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο» , όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

    Ενημερώνοντας την ΠΓ για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο, πρόσθεσε, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

    [14] Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

    Χωρίς μετρό είναι σήμεραΠέμπτη η πρωτεύουσα λόγω24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

    Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών διαμαρτύρεται για την διαρκή υπονόμευση δομών και υποδομών, καθώς και για την στοχοποίηση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία συγκοινωνιών.

    [15] Φινλανδία και Ρωσία κλείνουν την Αρκτική Οδό για μετανάστες και πρόσφυγες

    Η Φινλανδία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέγραψε μια διμερή συμφωνία με τη Ρωσία που απαγορεύει τη διέλευση μεταναστών από τα σύνορα των δύο κρατών, μέσω της οποίας τα δύο μέρη επιδιώκουν να κλείσει η Αρκτική Οδός με κατεύθυνση το Χώρο Σένγκεν. Εφεξής, «μόνον οι υπήκοοι της Φινλανδίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας (...) θα μπορούν να περνούν τα σύνορα μέσω των διελεύσεων Σάλα και Ράγια-Γιοοσέπι της βόρειας Φινλανδίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της φινλανδικής κυβέρνησης.

    «Ο σκοπός αυτών των περιορισμών είναι να αντιμετωπιστεί η οργανωμένη παράνομη μετανάστευση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η συμφωνία, ισχύος έξι μηνών, η οποία ανακοινώθηκε την επομένη μιας συνάντησης ανάμεσα στους προέδρους Σάουλι Νιινίστε και Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις επιλυθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την τυπική επικύρωσή της στα δύο κράτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 March 2016 - 6:32:32 UTC