Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Δραγασάκης: Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία, είναι αγώνας ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες
  • [02] Μεροληπτούν τα γερμανικά ΜΜΕ για την Ελλάδα, λέει έρευνα του γερμανικού ιδρύματος Χανς-Μπέκλερ
  • [03] Κ.Μητσοτάκης: «Απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους»
  • [04] Η Ελλάδα είναι ασφαλής, δηλώνει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας
  • [05] Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ανακούφιση της κατάστασης στην Ειδομένη
  • [06] Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην ΑΘήνα
  • [07] "Είμαι Βρυξελλιώτης", δηλώνει ο Τζον Κέρι
  • [08] Οι διωκτικές αρχές αναγνώρισαν νέο ύποπτο, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την De Morgen
  • [09] «Η Ε.Ε οφείλει να σεβασθεί τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της στο προσφυγικό»
  • [10] «Να ορθώσουμε αρραγές μέτωπο συνευθύνης» τονίζει ο ΠτΔΠαυλόπουλος
  • [11] Δυο Αμερικανοί υπήκοοι, μεταξύ των νεκρών, από το χτύπημα στις Βρυξέλλες

  • [01] Γ.Δραγασάκης: Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία, είναι αγώνας ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες

    «Ο αγώνας για την ελευθερία διαχρονικά είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε στο μήνυμά του: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για ειρήνη με όσους αγωνίζονται στη Συρία, στη Μ. Ανατολή και παντού για να μην δημιουργούνται νέες προσφυγικές ροές και νέοι πρόσφυγες. Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας για την αλληλεγγύη για την ελευθερία από την φτώχεια, την ανέχεια, ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες είναι διαρκής αγώνας για τη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο».

    [02] Μεροληπτούν τα γερμανικά ΜΜΕ για την Ελλάδα, λέει έρευνα του γερμανικού ιδρύματος Χανς-Μπέκλερ

    Η ενημέρωση των γερμανικών ΜΜΕ, για την ελληνική οικονομική κρίση, συχνά δεν ήταν αντικειμενική και υπήρξε επιφανειακή, ενώ τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν κυρίως με αρνητικό τρόπο, σύμφωνα με έρευνα του -προσκείμενου στα γερμανικά συνδικάτα- ιδρύματος Χανς-Μπέκλερ.

    Όπως γράφει η σημερινή εφημερίδα του Βερολίνου «Tagespiegel», επιστήμονες του πανεπιστημίου του Βίρτσμπουργκ εξέτασαν συνολικά 1.142 δημοσιεύματα διαφόρων γερμανικών εφημερίδων («Die Welt», «Bild», «Frankfurter Allgemeine Zeitung», «S?ddeutsche Zeitung» και της «Tageszeitung», και της ηλεκτρονικής σελίδας «Spiegel Online») του πρώτου εξαμήνου του 2015 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θέμα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων δεν αναλύθηκε ικανοποιητικά.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αρθρογράφοι ασχολήθηκαν πρωτίστως γενικά με το πρόγραμμα βοήθειας καθώς επίσης και με το παρεπόμενο θέμα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε πολλά άρθρα τα προς ανάλυσιν θέματα, δεν κατονομάζονταν σαφώς, ενώ αντιθέτως γινόταν λόγος πολύ συχνά για ενδεχόμενο Grexit ως πιθανή συνέπειά τους. Μια σε βάθος ανάλυση περιείχαν μόνο λίγα άρθρα, κατά τους συντάκτες της έρευνας.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε ποσοστό 26% τα άρθρα περιείχαν γνώμες και οι αξιολογήσεις των ίδιων των συντακτών και στο 45% των περιπτώσεων οι δημοσιογράφοι τοποθετούνταν αρνητικά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Μόνο 16% εκφράστηκε θετικά και 39% ουδέτερα.

    Στη εφημερίδα «Bild» δεν βρέθηκε ούτε ένα άρθρο το οποίο να περιέχει κάποια θετική τοποθέτηση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Στην εφημερίδα «Die Welt» τα αρνητικά άρθρα ανέρχονταν σε 60%, στη «S?ddeutsche Zeitung» σε 49%, στο «Spiegel Online» 35%, και στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σε 33%. Η αριστερή-εναλλακτική «Tageszeitung» ήταν η μοναδική εφημερίδα της έρευνας στην οποία τα αρνητικά και θετικά άρθρα για την ελληνική κυβέρνηση ανέρχονταν στο ίδιο ποσοστό (23,9%). Στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» υπερίσχυαν τα ουδέτερα άρθρα.Ποιοτικά δημοσιογραφικά κριτήρια όπως η ισορροπημένη προσέγγιση και η ουδετερότητα δεν ελήφθησαν ιδιαίτερα υπόψη, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

    [03] Κ.Μητσοτάκης: «Απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους»

    Στη σημασία της ομοψυχίας του έθνους απέναντι στις δυσκολίες που διανύει, εστίασε το μήνυμα του για τη σημερινή εθνική επέτειο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    ? «Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή.

    Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

    Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις.

    Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος», τόνισε ο πρόεδρος τη ΝΔ.

    [04] Η Ελλάδα είναι ασφαλής, δηλώνει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας

    Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ενεργοποιημένοι πυρήνες του ISIS, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», επισημαίνοντας: «Μπορεί να πέρασαν τέτοια άτομα από τη χώρα μας, αλλά οι μουσουλμανικές κοινότητες στην ελληνική επικράτειααποτελούνται από φιλήσυχους ανθρώπους, που καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες».

    Ο κ. Τόσκας τονίζει ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής διότι δεν έχει ιστορία αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Άλλοι προκαλούν τους πολέμους και εμείς δεχόμαστε τις συνέπειες. Ωστόσο, σημειώνει, παίρνουμε μέτρα πρόληψης, συνεργαζόμενοι με τις χώρες στις οποίες έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις.

    Ως προς τις προσφυγικές ροές ο κ. Τόσκας, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο, τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερο ενεργή δράση ως προς την επιτήρηση. Εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα γίνει έτσι, διαφορετικά θα «είναι η πρώτη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση που δεν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εντολή που της δόθηκε».

    Κλείνοντας ο αναπληρωτής υπουργός εκθειάζει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την τεράστια προσφορά και γνώση στο ζήτημα αυτό. Χαρακτηρίζει τη βοήθεια του πολύτιμη και εξαιρετική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί το υπουργείο του με τους κατάλληλους μηχανισμούς ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθειά του σε ατομικό και κυβερνητικό επίπεδο.

    [05] Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ανακούφιση της κατάστασης στην Ειδομένη

    Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ανακούφιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη και για τον λόγο αυτό γίνεται άμεσα η προσπάθεια ενημέρωσης των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και η διάθεση μεταφορικών μέσων για μετακίνηση σε θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αυτην την στιγμή σε δομές φιλοξενίας. Η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας σε συνδυασμό με τις νέες θέσεις φιλοξενίας που δημιουργούνται." Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για την Διαχείριση των Προσφυγικών Ροών, Γ Κυρίτσης,μετα την σημερινη συνεδριαση του Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό.

    "Η λογική είναι όλες οι μη τυπικές δομές, όπως η Ειδομένη και ο Πειραιάς να πάψουν να υφίστανται.Αυτήν την στιγμή γίνεται προσπάθεια και προς τις δύο κατευθύνσεις, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι το ζήτημα της Ειδομένης πρέπει να πάρει μια σχετική προτεραιότητα. Αμέσως μετά, δηλαδή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η προσπάθεια και στον Πειραιά" , προσέθεσε ο κ Κυρίτσης

    Την προσεχή Τετάρτη η Κυβέρνηση καταθέτει στην Βουλη το νομοσχέδιο που θα διευθετεί τα ζητήματα υλοποίησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

    Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για την Διαχείριση των Προσφυγικών Ροών, Γιώργος Κυρίτσης, είπε ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απορρέουν από την Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στο σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

    Σε ότι αφορά την Συμφωνία, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε ήδη από το περασμένο Σάββατο και έχει σε μεγάλο βαθμό καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συμφωνία και αφορούν την εφαρμογή της.

    Αποφασίστηκε ότι την Τετάρτη κατατίθεται στην Βουλή σχέδιο νόμου για την διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της Συμφωνίας και απαιτούν νομικές διευθετήσεις.

    Προχωρά η σύσταση οργάνου με εποπτικό ρόλο το οποίο θα συντονίζει τα ήδη υπάρχοντα και τις επιμέρους δομές.

    Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό αναλαμβάνει ο ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

    Επίσης η κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, σε Γενική Γραμματεία.

    Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο συζητήθηκε το σχέδιο για προσλήψεις πολιτικού προσωπικού που θα στελεχώσει την υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

    Σε ότι αφορά την Συμφωνία είναι ήδη έτοιμα τα σχέδια για την διαδικασία επανεισδοχής.

    Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία εντός 20 ημερών 30.000 θέσεων φιλοξενίας πρόσθετων σε αυτές που ήδη υπάρχουν.

    Επιπλέον

    Ο Εκπρόσωπος του Συντονιστικού για την Διαχείριση των Προσφυγικών Ροών, Γιώργος Κυρίτσης, ερωτηθείς "πως η κυβέρνηση θα καλύψει την φιλοξενία 14.000 ανθρώπων που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ειδομένη, με δεδομένο το γεγονός ότι τα κέντρα φιλοξενίας στην Β. Ελλάδα είναι ασφυκτικά γεμάτα", είπε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν άμεσα πάνω από 2000 θέσεις σε υπάρχουσες δομές και από την Δευτέρα η δυνατότητα αυτή θα αυξηθεί καθώς θα εντατικοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

    Στο ερώτημα "αν θα υπάρξει δημιουργία Γενικής Γραμματείας για την Υπηρεσία Ασύλου" είπε ότι υπάρχουν σκέψεις αλλά ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ενώ σε ερώτηση για τα στελέχη με τα οποία θα πρέπει να ενισχυθεί η χώρα μας από την Ευρώπη, είπε ότι η πρόβλεψη με βάση τα συμφωνηθέντα είναι να βρίσκονται στην χώρα μας ως τις 28 Μαρτίου, οι συνεννοήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά προς το παρόν δεν έχουν έλθει στην Ελλάδα να εγκατασταθούν.

    Απαντώντας σε δημοσιογραφικό σχόλιο ότι "και τα hot spot είναι κλειστά κέντρα", είπε ότι δεν υφίστανται κέντρα κράτησης ενώ σε ότι αφορά τα νησιά είπε "τα θεωρούμε κλειστές δομές, υπό την έννοια ότι οι πρόσφυγες πρέπει να είναι υπό κάποιους περιορισμούς και να είναι στην διάθεση των ελληνικών Αρχών, η αντίληψη δεν είναι να φυλακίσουμε τους ανθρώπους ".

    Είπε ότι υπάρχει προγραμματισμός για την δημιουργία 30.000 θέσεων για το επόμενο εξάμηνο και ότι σε γενικές γραμμές είναι οριοθετημένα τα σημεία στα οποία θα υπάρξουν οι δομές φιλοξενίας. Πρόσθεσε, όμως, ότι "οι σχετικές ανακοινώσεις δεν μπορεί να γίνουν από τον ίδιο διότι υπάρχουν συνεννοήσεις με τις τοπικές αρχές".

    Στο ερώτημα "αν η Ελλάδα θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την ανακήρυξη της Τουρκίας ως 'ασφαλούς τρίτης χώρας'" ο κ. Κυρίτσης παρέπεμψε στα όσα είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ότι δηλαδή "η ελληνική πλευρά δεν κρίνει αναγκαίο να νομοθετηθεί κάτι τέτοιο".

    [06] Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην ΑΘήνα

    Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

    Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

    Για πρώτη φορά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα με τα κέντρα ελέγχου τους επί οχημάτων ΜΑΝ που συνόδευαν τη μηχανοκίνητη φάλαγγα των Διαβιβάσεων. Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [07] "Είμαι Βρυξελλιώτης", δηλώνει ο Τζον Κέρι

    "Είμαι Βρυξελλιώτης", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη γαλλική και στη φλαμανδική γλώσσα κατά την επίσκεψή του σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα.

    "Je suis Bruxellois"... "Ik ben Brussel", ανέφερε ο κ. Κέρι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Κέρι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και προσέφερε την βοήθεια των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

    Διαβάστε επίσης:Δυο Αμερικανοί υπήκοοι, μεταξύ των νεκρών, από το χτύπημα στις Βρυξέλλες

    [08] Οι διωκτικές αρχές αναγνώρισαν νέο ύποπτο, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την De Morgen

    Οι διωκτικές αρχές αναγνώρισαν έναν νέο ύποπτο που πιστεύουν ότι διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, γράφει σήμερα η βελγική εφημερίδα De Morgen, κατονομάζοντας τον άνδρα αυτόν ως τον 28χρονο Σύρο Ναΐμ αλ Χάμεντ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτός βρίσκεται στην λίστα που κυκλοφόρησε στις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων ευρωπαϊκών χωρών μετά τις επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες μαζί με τους Μοχάμεντ Αμπρίνι, Ναζίμ Λαχράουι και Χάλιντ ελ Μπακράουι. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Ναΐμ αλ Χάμεντ είναι επίσης ύποπτος για ανάμειξη στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

    [09] «Η Ε.Ε οφείλει να σεβασθεί τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της στο προσφυγικό»

    Η Ε.Ε οποία «οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, δήλωσε ο ΠτΔ, μεταξύ άλλων στο μήνυμα του για την επέτειο της εθνεγερσίας.

    Αρραγές μέτωπο συνευθύνης να ορθώσουμε όλοι οι Έλληνες προκειμένου ν? αντισταθούμε επιτυχώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές, στις οποίες έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, με την ολοκλήρωση της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο ΠτΔ, πέραν των δραματικών επιπτώσεων του οξύτατου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος, υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης προσφυγικής ροής, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τα δικά της σύνορα φυλασσόμενα κυριάρχως απ? αυτήν.

    Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

    [10] «Να ορθώσουμε αρραγές μέτωπο συνευθύνης» τονίζει ο ΠτΔΠαυλόπουλος

    Αρραγές μέτωπο συνευθύνης να ορθώσουμε όλοι οι Έλληνες προκειμένου ν? αντισταθούμε επιτυχώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές, στις οποίες έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με την ολοκλήρωση της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μήνυμά του για την επέτειο της εθνεγερσίας.

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο ΠτΔ, πέραν των δραματικών επιπτώσεων του οξύτατου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος, υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης προσφυγικής ροής, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τα δικά της σύνορα φυλασσόμενα κυριάρχως απ? αυτήν. Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

    Την ίδια όμως συμπεριφορά, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος απαιτούμε από τους εταίρους μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το προσφυγικό ζήτημα σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά.

    [11] Δυο Αμερικανοί υπήκοοι, μεταξύ των νεκρών, από το χτύπημα στις Βρυξέλλες

    Δυο Αμερικανοί υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών των επιθέσεων της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, κατά την συνάντηση σήμερα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, με Βέλγους αξιωματούχους στους οποίους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε σε ποιο σημείο οι Αμερικάνοι έχασαν την ζωή τους, αλλά ανέφερε μόνο πως επιβεβαιώθηκε ο θάνατός τους.

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, για να προσφέρει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, προς το Βέλγιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που τον συνοδεύει.

    Ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί κυρίως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον Βέλγο βασιλιά.

    Ο Κέρι θα εκφράσει κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς το Βέλγιο και θα επαναλάβει την πρόθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην έρευνα και στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετέδωσε επίσης το Ρόιτερς.

    Στις Βρυξέλλες βρίσκονται πολλοί Αμερικανοί που εργάζονται στις αμερικανικές αποστολές στην πόλη, στην οποία βρίσκονται οι έδρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

    Περίπου δώδεκα Αμερικανοί βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες των επιθέσεων της Τρίτης στις Βρυξέλλες. Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες "υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη" που υπάρχει να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για αυτές, και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, υπογράμμισε χθες από τη Μόσχα, όπου βρισκόταν προηγουμένως, ο Κέρι.

    Διαβάστε επίσης:Έξι άτομα συνελήφθησαν σε προάστια των Βρυξελλών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 March 2016 - 12:32:29 UTC