Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Φλαμπουράρης: Θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος
  • [02] Ε.Τσακαλώτος: «Το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του»
  • [03] Μειωμένος κατά 50% ο τζίρος στα σχολικά κυλικεία
  • [04] Άλλα δύο λεωφορεία αναχώρησαν σήμερα από την Ειδομένη
  • [05] Ενοχλημένος ο Ερντογάν από την παρουσία ξένων διπλωματών στη δίκη της Cumhuriyet
  • [06] Αναγνωρίστηκε ο άνθρωπος με το καπέλο, μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ
  • [07] Αθ. Πραγαλός : Ο αποκλεισμός αποτελεί μοχλό πίεσης

  • [01] Α.Φλαμπουράρης: Θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

    «Η συζήτηση για τη διαπλοκή την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή θα είναι η αρχή για την αντιμετώπιση της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου» τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εποχή» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.Επισημαίνει ότι οι υπουργοί θα καταθέσουν σειρά μέτρων, αλλά και πρόνοιες για επιστροφή χρημάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή η οποία ανέρχεται στα 7 δισ. ετησίως.

    Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με την επιστροφή παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων, ο υπουργός επισημαίνει ότι στόχος «δεν είναι να ακουστούν βαρύγδουπα ονόματα αλλά να μπει φραγμός σε αυτό τον κατήφορο». Σημειώνει ότι όλα αυτά μπήκαν στον δρόμο τους και χαρακτηρίζει την προσπάθεια σύνδεσης της διαπλοκής με κυβερνητικά στελέχη ως «απέλπιδες προσπάθειες όσων δημιούργησαν το χρέος των 300 δισ. και κοσμούν τις λίστες».

    Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση εκφράζει την πίστη ότι θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία «ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος» και ακολούθως η επανεκκίνηση της οικονομίας. Χαρακτηρίζει «αδιέξοδη» ή «τακτική απεγκλωβισμού του» τη στάση του ΔΝΤ όταν από τη μια ζητά από τα κράτη- μέλη «κούρεμα» του χρέους και από την άλλη νέα υφεσιακά μέτρα.

    [02] Ε.Τσακαλώτος: «Το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του»

    Να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας συστήνει στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζοντας ότι στο Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

    Άλλωστε, την ενημέρωση αυτήν, ότι δηλαδή θα συζητηθεί τον Απρίλη το χρέος, σημειώνει ο υπουργός, έκανε προς τους υπουργούς Οικονομικών ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εκτιμά ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα διότι έχει αλλάξει το κλίμα «σε σχέση με το καλοκαίρι και πιο πολλοί παίκτες ψάχνουν να βρεθούν λύσεις παρά να βάλουν εμπόδια».

    Ωστόσο αντικρούει την άποψη ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το αίσιο τέλος της αξιολόγησης, «όταν την ίδια στιγμή εξελίσσονται συγκρούσεις, που αφορούν την μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων». Αποδέχεται ως μέρος του προβλήματος τη μάχη ενάντια στη λιτότητα και τις ανισότητες προσθέτοντας ότι «η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ειρήνη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη».

    Ο κ. Τσακαλώτος, αναγνωρίζει την έλλειψη ταυτόσημης άποψης στο ΔΝΤ «όπως και σε άλλους θεσμούς», όπως σημειώνει και απορρίπτει την πιθανότητα ρήξης με το ΔΝΤ. Αναφορικά με την ανατροπή των κεκτημένων που επιχειρείται, ο υπουργός συνιστά στο ΔΝΤ να «βάλει νερό στο κρασί του», επισημαίνοντας ότι «οι εργασιακές σχέσεις είναι μια από αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων».

    Αναφέρεται στη σθεναρή στάση της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις και στην αναγκαιότητα επίσπευσης του κλεισίματος της αξιολόγησης και δηλώνει: «Η πρόταση μας που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι άκρως προοδευτική. Δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα θα έχουν ελαφρύνσεις».

    [03] Μειωμένος κατά 50% ο τζίρος στα σχολικά κυλικεία

    Μειωμένος κατά 50% είναι τα χρόνια της κρίσης ο τζίρος των κυλικείων στα σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέσθηκε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Κυλικείων Φραντζέσκα Tατούλη, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο του πανελληνίου συνεδρίου εκμισθωτών κυλικείων που πραγματοποιείται στα Χανιά.

    Όπως επισήμανε, «το 50% αφορά τον πανελλήνιο μέσο όρο, καθώς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο». Σύμφωνα με την ίδια, από το 2012 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, άρχισαν ξανά να κάνουν την εμφάνισή τους και στα κυλικεία τα μπλοκάκια με τα βερεσέ, καθώς πολλοί γονείς αδυνατούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους χρήματα, για αγορές ειδών από κυλικεία σχολείων.

    [04] Άλλα δύο λεωφορεία αναχώρησαν σήμερα από την Ειδομένη

    Συνολικά οκτώ λεωφορεία, αναχώρησαν χθες από την Ειδομένη, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δύο την Πιερία. Σήμερα μέχρι στιγμής έχον αναχωρήσει άλλα δύο. Η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αναμένεται να συνεχιστεί, αφού αρκετοί είναι αυτοί που δηλώνουν, πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες.Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

    Από το πρωί, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωναν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς μπορούν να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης κι έως το βράδυ περισσότερα από 600 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχαν καταγραφεί στις σχετικές λίστες.

    Διαβάστε επίσης:Καραβάνι αλληλεγγύης από την Ιταλία, κατευθύνεται στην Ειδομένη

    [05] Ενοχλημένος ο Ερντογάν από την παρουσία ξένων διπλωματών στη δίκη της Cumhuriyet

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενοχλήθηκε από την παρουσία χθες ξένων διπλωματών, στη δίκη δύο δημοσιογράφων που κατηγορούνται για κατασκοπία και πραξικόπημα."Ποιοι είστε; Τι κάνετε εκεί;", ρώτησε φανερά ενοχλημένος ο Ερντογάν, σε τηλεοπτική ομιλία στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορώντας τους εν λόγω διπλωμάτες για απόπειρα "επίδειξης δύναμης". "Εδώ δεν είναι χώρα σας, εδώ είναι Τουρκία", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως έχουν την δυνατότητα να ενεργήσουν στο πλαίσιο των προξενείων τους. "Αλλού χρειάζεται άδεια", συμπλήρωσε.

    Περίπου 200 άτομα - συνάδελφοι, βουλευτές της αντιπολίτευσης και απλοί πολίτες - συνόδευσαν χθες τον Τζαν Ντουντάρ, διευθυντή της εφημερίδας Cumhuriyet, και τον Ερντέμ Γκιουλ, επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα, στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη. Αρκετοί ευρωπαίοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων η γενική πρόξενος της Γαλλίας και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα, παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση.

    Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης χθες, το δικαστήριο αποφάσισε, μετά από αίτημα του εισαγγελέα, να συνεχιστεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών για λόγους "εθνικής ασφάλειας" προκαλώντας την οργή του κοινού. Η άρνηση πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα ανάγκασε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αναβάλει τη δίκη για την 1η Απριλίου.

    [06] Αναγνωρίστηκε ο άνθρωπος με το καπέλο, μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ

    Ο Φεϊσάλ Σεφού, ένας δημοσιογράφος στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, που έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στη χώρα, φέρεται να είναι σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ ο άνθρωπος με το καπέλο, που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

    Η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις βέλγικες Αρχές, οι οποίες ωστόσο διέψευσαν δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας, που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του, στο εργοστασίο. Η κάρτα δεν εκλάπη ανέφεραν οι Αρχές.

    "Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών", με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου "του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών", εκτιμά ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ζιλ ντε Κερσόβ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique. Την ίδια ώρα, η ασφάλεια των βελγικών πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί αντικείμενο κριτικής.

    Εν τω μεταξύ το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ξανανοίξει για επιβατικές πτήσεις πριν από την Τρίτη, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεών του.

    Διαβάστε επίσης:Δολοφονήθηκε φρουρός, σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου

    Διαβάστε επίσης:Σεαμερικανικό κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία, πριν από το χτύπημα στο Παρίσι,ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών

    [07] Αθ. Πραγαλός : Ο αποκλεισμός αποτελεί μοχλό πίεσης

    Τους λόγους αποκλεισμού του ελληνικού ταεκβοντό από τις διεθνείς δραστηριότητες, εξήγησε με αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), Αθανάσιος Πραγαλός.

    Τριγμούς στις τάξεις του ελληνικού ταεκβοντό έχει προκαλέσει η στάση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να απορρίψει το αίτημα για ισοτιμία του διπλώματος προπονητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) με το δίπλωμα προπονητή της ΓΓΑ αφού «δεν πληροί τέσσερα βασικά κριτήρια που θέτει η επιτροπή ισοτιμιών». Η απόρριψη του αιτήματος ισοτιμίας, οδήγησε ETU στον αποκλεισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) από τις διεθνείς δραστηριότητες, κάτι που σημαίνει ότι κανείς Έλληνας αθλητής δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση.

    Ο πρόεδρος της ETU, Αθανάσιος Πραγαλός, μίλησε αποκλειστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την «τιμωρία» της ΕΛΟΤ. Ο κ. Πραγαλός χαρακτήρισε τον αποκλεισμό της ομοσπονδίας ως τον «μοναδικό μοχλό πίεσης για να ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης λύσης», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η απόφαση αυτή δεν στοχοποιεί το άθλημα στην χώρα μας αλλά κινείται με γνώμονα τους καταστατικούς κανόνες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό.

    Ολόκληρη η συνέντευξη στην συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 March 2016 - 14:32:31 UTC