Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα Ελλάδα, νέο Σύνταγμα
  • [03] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη
  • [04] Ν. Παππάς: Η συμφωνία με τους εταίρους θα φέρει έκρηξη επενδύσεων
  • [05] «Στο επόμενο δεκαήμερο η κατάθεση νομοσχεδίου για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών»
  • [06] Κυβερνητικές πηγές: Έως τις 15 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης
  • [07] Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
  • [08] Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών από μέλη του ΠΑΜΕ
  • [09] Μηδενικές οι μεταναστευτικές ροές και σήμερα προς το λιμάνι του Πειραιά
  • [10] Αποκάλυψη Sky News: Το ΙΚ έχει στοχοποιήσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία
  • [11] Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος
  • [12] Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών «ξύπνησε» τη Ζάκυνθο

  • [01] Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμεραέως και την Πέμπτη 31η Μαρτίουθα πραγματοποιήσει οΠρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλοςκατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν.Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί αύριοΤετάρτη 30 Μαρτίου με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα « Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης».

    Την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη,Θεόφιλο Γ΄.

    Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα Ελλάδα, νέο Σύνταγμα

    Την ανάγκη για μια γενναία αναθεώρηση του συντάγματος επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως πλέον οι συνθήκες για κάτι τέτοιο έχουν ωριμάσει. Μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με τίτλο « είναι ανθεκτικό το Σύνταγμά μας και τί πρέπει να αλλάξει» με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του Ξενοφώντα Κοντιάδη και της Αλκμήνης Φωτιάδη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε χρειάζεται νέο Σύνταγμα», και πως αυτή η αναθεώρηση πρέπει να ξεκινήσει από αυτή τη Βουλή. «Πρέπει να είναι γενναία και να αντιμετωπίζει τις παθογένειες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως ήρθε η ώρα για μια νέα πολιτική γενιά να γράψει το δικό της Σύνταγμα.

    Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις βασικές αρχές που πρέπει να έχει το νέο Σύνταγμα τονίζοντας πως πρέπει να είναι πιο λιτό και να αναβαθμίζει τη Βουλή, έτσι ώστε να την απεμπλέκει από δικαστικές λειτουργίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ θα πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 16, δηλαδή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί η Βουλή να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη. Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη αναβάθμισης το ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με συμμετοχή του, για παράδειγμα, στην εκλογή των ανεξάρτητων και των δικαστικών αρχών.

    «Χρειαζόμαστε ένα σύνταγμα που θα διασφαλίζει την κυβερνητική θητεία. Είναι απαραίτητο στα πλαίσιο ενός κοινοβουλευτικού συστήματος να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα των κυβερνητικών κύκλων που μπορεί να γίνουν και 5ετείς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας την άποψη πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να διακόπτει τον βίο μιας κυβέρνησης ενώ δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με επίκληση προσχηματικού εθνικού θέματος. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η χώρα χρειάζεται ένα σύνταγμα που θα καταργεί το μονοπώλιο της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

    Όπως είπε το σύνταγμα θα πρέπει να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αναθεωρηθεί με απλούστερες διαδικασίες ενώ έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να ανοίξει άμεσα. «Είχα τονίσει στον πρωθυπουργό την ανάγκη ελάχιστης συναίνεσης για να ξεκινήσει η διαδικασία από την υφιστάμενη βουλή. Παρά το νοσηρό κλίμα πόλωσης και όξυνσης η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση ίσως είναι βάλσαμο στο νοσηρό κλίμα των ημερών» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη την κρίση των τελευταίων ετών δεν τη δημιούργησε το σύνταγμα. «Η πολιτική θα μας βγάλει από την κρίση με τη βοήθεια ενός νέου συντάγματος.Η σημερινή κρίση υπάρχει γιατί το πολιτικό προσωπικό δεν μπόρεσε να αναλάβει την ευθύνη του για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την διαπαιδαγώγησης της κοινωνίας. Το σύνταγμα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως ανάχωμα για πιέσεις προς το κράτος για προνόμια και εκδουλεύσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    [03] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

    Στις 19.00 πρόκειται να ξεκινήσει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, της οποίας την αναβολή είχε ζητήσειο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

    Υπενθυμίζεται πως την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    [04] Ν. Παππάς: Η συμφωνία με τους εταίρους θα φέρει έκρηξη επενδύσεων

    «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά.

    Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να δει πολλούς επενδυτές. «Νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν πολύ σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει» τόνισε ο κ. Παππάς.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλές είναι καλοδεχούμενες. «Εταιρείες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα συμβάλλουν στο να πάει καλύτερα η ελληνική οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν θετικά σημάδα που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα απ? ότι πολλοί περίμεναν.

    O κ. Παππάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν, φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και να προχωρήσουμε σε ένα αύριο που θα επουλώσει τις πληγές της πολύπλευρης κρίσης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ Τζιανπιέτρο Πατσανέζε (Gianpiero Pazzanese) αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική αγορά και στη δυναμική της, όσο και στη δυνατότητα της Ελλάδας να λειτουργήσει ως ευρύτερο περιφερειακό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

    «Με την έναρξη της λειτουργίας του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, η British American Tobacco δείχνει έμπρακτα τη διαρκή υπόσχεσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, η δέσμευση αυτή πάει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας τον Πειραιά φορέα της αξίας αυτής και για άλλες αγορές, κάτι που θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο κ. Πατσανέζε.

    [05] «Στο επόμενο δεκαήμερο η κατάθεση νομοσχεδίου για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών»

    Τις επόμενες δέκα μέρες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή για την επέκταση και τα κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικώς με τις υπέρογκες χρεώσεις των διατραπεζικών συναλλαγών, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως και στο συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει καλύτερη ισορροπία όταν θα αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών με τις τράπεζες γι αυτό και εξήγησε εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζονται τα κίνητρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

    «Για μας αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το πλαστικό χρήμα είναι ο βασικός τρόπος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή ενός τμήματος της φοροδιαφυγής. Αλλά νομίζω ότι θα έχει και αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στην άμβλυνση αυτού του θέματος που θίγεται» είπε ο κ. Τσακαλώτος προς τον ερωτώντα βουλευτή.

    Διαξιφισμοί Τσακαλώτου-Κακλαμάνη για τον σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ Κιμ Γκλεν

    Ως σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών προσελήφθη το γραφείο του ο κ. Κιμ Γκλεν, με σύμβαση η οποία υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι, ενημέρωσε την Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

    Ο κ. Τσακαλώτος αφού τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στους δημόσιους υπάλληλους, εξήγησε πως ταυτοχρόνως έχει ανάγκη εξειδικευμένων συμβούλων και επισήμανε ότι «η διαφορά με την προηγούμενη κυβέρνηση» είναι ότι από το καλοκαίρι σχετική ΠΝΠ έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το ΚΥΣΟΙΠ μπορεί να αναθέσει έργα για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης με κάλυψη από τον προϋπολογισμό η οποία και εξειδικεύτηκε με ξεκάθαρη ρύθμιση και με διαφάνεια προσφάτως. «Παρότι προσπαθούμε να κάνουμε οικονομίες και να μην αναθέτουμε έργα χωρίς λόγο, είναι αλήθεια ότι έχω αισθανθεί στη διαπραγμάτευση απέναντί μου ότι έχουμε ανθρώπους με περισσότερους συμβούλους και περισσότερα όπλα», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

    Όπως ενημέρωσε δε, το γραφείο του κ. Κιμ Γκλεν έχει τεράστια εμπειρία σε πάρα πολλά ζητήματα και αξιοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών και άλλα υπουργείο σε ζητήματα κεφαλαιαγορών, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κόκκινα δάνεια, διαπραγμάτευση για χρέος και διαπραγμάτευση για τα άλλα θέματα.

    Η απάντησή του, ωστόσο δεν ικανοποίησε τον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος εξεμάνη λέγοντας πως θα αποχωρούσε από την αίθουσα αν δεν σεβόταν την Βουλή δεδομένου ότι «δεν εγκάλεσε τον υπουργό για αδιαφανή σύμπραξη για να δώσει τέτοια αόριστη απάντηση, του ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και δεν παραχώρησε στη Βουλή όπως οφείλει».

    [06] Κυβερνητικές πηγές: Έως τις 15 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    «Θα έχουμε κλείσει τη διαπραγμάτευση έως τις 15 Απριλίου γιατί μετά έχουμε τη Σύνοδο του ΔΝΤ» δήλωσε τη Δευτέραυψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

    Όπως είπε το ίδιο στέλεχος, οι δανειστές έχουν δεχθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα 3% του ΑΕΠ, όπως προτείνει η Κομισιόν και όχι 4,5% που ήταν η θέση του ΔΝΤ. Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει δυσκολία στα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να φτάσουν το 1,8 δισ. για το 2018.Τέλος δήλωσε: «Αν κλείσει το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό ουσιαστικά θα έχει κλείσει η αξιολόγηση».

    [07] Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

    Τετράωρη στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί έως τις 13:00 και πορεία στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν σήμεραοι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή δεδουλευμένων.

    Ειδικότερα, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών, σημειώνει ότι οφείλονται αμοιβές για νυχτερινά-αργίες για τις εξής περιόδους: δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2014, Δεκέμβριος 2015, Ιανουάριος 2016, Φεβρουάριος 2016, καθώς και εκτός έδρας για όλο το έτος 2015.«Επειδή έως τώρα κάθε προσπάθεια του Σωματείου για συνάντηση με τη διοίκηση, ώστε να επιλυθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες έχει αποβεί άκαρπη, καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων.

    [08] Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών από μέλη του ΠΑΜΕ

    Σε συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, έχουν προχωρήσει, από νωρίς το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονται «για τα νέα αντεργατικά μέτρα για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τους πλειστηριασμούς».

    Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια σήμερα στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη στην Αθήνα, «απαιτώντας μαζικά και καθολικά να μην έρθει το νομοσχέδιο στην Βουλή».

    [09] Μηδενικές οι μεταναστευτικές ροές και σήμερα προς το λιμάνι του Πειραιά

    Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές ροές και σήμερα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς το λιμάνι του Πειραιά, καθώς δύο πλοία που κατέπλευσαν σήμερα το πρωί το «blue star 1»και το «Διαγόρας»δεν μετέφεραν κανέναν μετανάστη και πρόσφυγα.

    Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία χθεσινοβραδυνή καταμέτρηση του λιμενικού σώματος φιλοξενούνται συνολικά 5.600 πρόσφυγες έναντι 5467 που ήταν χθες.Σύμφωνα με εκτιμήσεις εθελοντικών οργανώσεων κάποιοι από τους μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει να επέστρεψαν από διάφορα κέντρα φιλοξενίας στο λιμάνι του Πειραιά.Στους προαύλιους χώρους των επιβατικών σταθμών του ΟΛΠ πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν σε δεκάδες σκηνές, καθώς οι εσωτερικοί χώροι είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

    [10] Αποκάλυψη Sky News: Το ΙΚ έχει στοχοποιήσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία

    Το βρετανικό κανάλι Sky News, αναφερόμενο σε πηγές μυστικών πληροφοριών, είπε χθες ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε "προωθήσει ένα σχέδιο" να σκοτώσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στη Τουρκία με επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία, και κέντρα νεότητας.

    Ο διευθυντής σύνταξης ξένων ειδήσεων Σαμ Κίλι είπε ότι η πληροφορία για "άμεσο" κίνδυνο ήρθε από έξι πράκτορες που συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.

    Δεν διευκρινίστηκε ποιανής χώρας οι μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει την πληροφορία στο βρετανικό ειδησειογραφικό δίκτυο. Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την είδηση και οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν εύκαιροι για δηλώσεις.

    "Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η τουρκική αστυνομία έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας πέρα από το ήδη υψηλό επίπεδο συναγερμού που υπάρχει, ενώ η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση", είπε το Sky στον ιστότοπό του, μεταφέροντας τις δηλώσεις μέλους των μυστικών υπηρεσιών.

    "Κεκαλυμμένα και άλλα μυστικά αντιτρομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται όλες τις ώρες της μέρας και νύχτας. Αυτή (η πληροφορία) είναι μεγαλύτερη από έναν πιθανό κίνδυνο. Είναι ενεργό σχέδιο", είπε η πηγή.

    Πάνω από 80 άτομα έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας φέτος στη Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τελευταία επίθεση, η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έφερε το θάνατο σε τρεις Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Ιρανό στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Μαρτίου. Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις που έφεραν το θάνατο σε 28 άτομα και τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο Βέλγιο την περασμένη εβδομάδα.

    Σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία χθες, το Ισραήλ συμβούλευσε τους πολίτες του που ταξιδεύουν στη Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα "το συντομότερο δυνατό", προβλέποντας και άλλες επιθέσεις.

    Σύμφωνα με τις αναφορές του Sky, ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο.

    [11] Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος

    Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου Airbus των αιγυπτιακών αερογραμμών εκδηλώθηκε, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου και του δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Το αεροσκάφος, στο οποίο επιβαίνουν 80 άτομα, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί. Ο πιλότος ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επικαλούμενο αεροπειρατεία η οποία έγινε γύρω στις 08:50. Εχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν υπέβαλαν κανένα αίτημα.

    [12] Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών «ξύπνησε» τη Ζάκυνθο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο, 330 χλμ δυτικά της ΑΘήνας ή 86 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση, ενώ ακολούθησαν αρκετοί σεισμοί μικρότερης έντασης.Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή του Ιονίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας Ευθ. Λέκκας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

    Πληροφορίες, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2016 - 6:32:32 UTC