Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας, μίλησε ο Πρ. Παυλόπουλος, στην Israel Hayom
  • [02] Μήνυση Κουμουτσάκου κατά Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση
  • [03] Στη Βουλή τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για την προσφυγική κρίση
  • [04] Ο. Γεροβασίλη: Η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων
  • [05] ΔΝΤ: Aπαραίτητη η διαγραφή του ελληνικού χρέους
  • [06] Έ. Κουντουρά:Ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση για αφίξεις τουριστών από Ρωσία, Γερμανία και Αγγλία
  • [07] Μηδενικές οι μεταναστευτικές ροές και σήμερα προς το λιμάνι του Πειραιά
  • [08] Την Τρίτη, 3 Μαΐου, μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς
  • [09] Ειδομένη: Κλειστή και πάλι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων
  • [10] Μ. Σουλτς: Το Κυπριακό είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα της ΕΕ
  • [11] Αποκάλυψη Sky News: Το ΙΚ έχει στοχοποιήσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία
  • [12] Η τουρκική οικονομία αναμένεται να έχει καλύτερες επιδόσεις φέτος λέει ο Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [13] Περί τα 100 άτομα αποκλείουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είπε ο Σ. Φάμελλος
  • [14] Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά: Να πάρουν τέλος οι ιδεοληψίες ορισμένων ως προς την ονομασία της πΓΔΜ
  • [15] Στους θεσμούς η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, μετά το Πάσχα
  • [16] Προσωπικά τα κίνητρα της αεροπειρατείας
  • [17] Προσωπικά τα κίνητρα του αεροπειρατή
  • [18] Ο κόσμος τον διώχνει, αλλά ο Βενγκέρ επιμένει πως δεν φεύγει

  • [01] Για τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας, μίλησε ο Πρ. Παυλόπουλος, στην Israel Hayom

    Ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Παυλόπουλου στο Ισραήλ, από σήμερα έως τις 31 Μαρτίου, η εφημερίδα Israel Hayom δημοσιεύει - ως ένα από τα θέματα του σημερινού της εξωφύλλου - συνέντευξη του κ. Παυλόπουλου.

    Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στις ολοένα διευρυνόμενες σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, στις επενδυτικές ευκαιρίες και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας και στην τριμερή ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας προωθώντας την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

    Μιλά, επίσης, για την προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διάσωση χιλιάδων ζωών, επισημαίνοντας ότι το 2015 διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή 150.000 άτομα.

    Σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σημειώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του Α΄ Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας, καθώς και ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη βαθιά εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών, στην ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες για την Ελλάδα και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν νέους τουριστικούς προορισμούς στην χώρα μας.

    Ο κ. Παυλόπουλος, αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, ενώ την Πέμπτη θα συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Β.Νετανιάχου.

    [02] Μήνυση Κουμουτσάκου κατά Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση

    Μήνυση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Σε δήλωσή του, αμέσως μετά, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο για τη συνειδητή σπίλωση της προσωπικότητάς του, που, όπως είπε, επιχείρησε η κ. Γεροβασίλη. «Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός με την πολιτική δολιότητα, τη συκοφαντία και το ψέμα» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος όταν λήξει η αποχή των δικηγόρων θα καταθέσει και αγωγή κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου.

    [03] Στη Βουλή τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για την προσφυγική κρίση

    Κατατίθεται μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ζητήματα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

    Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας, θα ενσωματώνει κοινοτική οδηγία για το καθεστώς διεθνούς προστασίας και την παροχή ασύλου και θα ρυθμίζει ζητήματα για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό. Το νομοσχέδιο δεν θα αναγνωρίζει την Τουρκία ή άλλη χώρα ως ασφαλή Τρίτη χώρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση υλοποιεί τον σχεδιασμό της για τις 30.000 θέσεις φιλοξενίας. Στην Ειδομένη ξεκίνησε η εθελοντική απομάκρυνση προσφύγων και στόχος είναι να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για να πειστούν για την απομάκρυνσή τους.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στην πορεία της αξιολόγησης, είπε ότι οι θεσμοί επιστρέφουν μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου από Δευτέρα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

    Αναφερόμενη στην επικείμενη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει η συζήτηση αυτή με στόχο να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά φοβούνται από την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει απόψε μια συζήτηση επί της ουσίας.

    [04] Ο. Γεροβασίλη: Η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων

    Η χώρα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Πρόσθεσε ότι το ζήτημα εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας δημιουργεί πλέον μια νόμιμη οδό μετακίνησης προσφύγων προς την Ευρώπη. Η κυβέρνηση υλοποιεί αυτά για τα οποία είναι δεσμευμένη και παλεύει για την υλοποίηση της συμφωνίας από όλα τα μέρη, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Ερωτηθείσα για την παραμονή του κ. Μουζάλα στην κυβέρνηση, είπε ότι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του υπουργείου Εσωτερικών και Μετανάστευσης, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

    Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Μουζάλα η θέση της κυβέρνησης είναι εκφρασμένη. Το θέμα θα συζητηθεί αμέσως μετά την αποψινή συζήτηση, με τον πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο, και τότε θα ληφθούν αποφάσεις, συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

    [05] ΔΝΤ: Aπαραίτητη η διαγραφή του ελληνικού χρέους

    O επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Οπστφελντ επαναφέρει το θέμα της προσωρινής χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα, λόγω της προσφυγικής κρίσης: «Βραχυπρόθεσμα μπορεί ασφαλώς να υπάρξει κάποια ελαστικότητα στους στόχους του προϋπολογισμού» δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Λέει, επίσης, ότι σε τελευταία ανάλυση τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα, όπως, επίσης και η αμφισβιτούμενη από τους ευρωεταίρους διαγραφή χρέους παραμένει απαραίτητη.

    Ο 'Οπστφελντ συνιστά προσοχή στο θέμα της επιστροφής σε εθνικούς τρόπους σκέπτεσθαι: «Υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη μια τάση να απορρίπτεται η οικονομική ενσωμάτωση και να αναζητούνται εθνικές λύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως ακριβώς τώρα είναι αναγκαία όχι λιγότερη αλλά περισσότερη συνεργασία.

    Κυρίως η επανακατασκευή συνοριακών φρακτών στην Ευρώπη ανησυχεί τον Αμερικανό οικονομολόγο. Αυτή η πολιτική επιδρά «στην ιδέα της νομισματικής ένωσης εκ διαμέτρου αντίθετα» υποστηρίζει και επισημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει «να βρει έναν δρόμο, ώστε να μοιράσει τα βάρη της ανθρωπιστικής καταστροφής με την υποδοχή και της ενσωμάτωση των προσφύγων».

    Για το ξεπέρασμα της ευρωκρίσης θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες. Σε αυτές ανήκει η δημιουργία ενός συστήματος εγγυήσεως καταθέσεων, μια πρόταση την οποία απορρίπτει κυρίως η Γερμανία, καταλήγει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

    [06] Έ. Κουντουρά:Ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση για αφίξεις τουριστών από Ρωσία, Γερμανία και Αγγλία

    Πολύ αυξημένη είναι έως στιγμής η ζήτηση για αφίξεις το καλοκαίρι στην Ελλάδα τουριστών από τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Αγγλία, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υπογραμμίζοντας ότι και για το 2016 υπάρχει θετικό πρόσημο στον ελληνικό τουρισμό.

    «Από Ρωσία, Γερμανία και Αγγλία η ζήτηση των αφίξεων είναι πολύ αυξημένη και εκτιμάμαι ότι το 2016, αν όλα πάνε καλά, θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό» είπε η κ. Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για την ελληνική οικονομία την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, από τις 7 Απριλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου.

    Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε επίσης και το ότι η Ελλάδα κατάφερε να καθιερωθεί ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και από τη Ρωσία και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας ? Ρωσίας.

    Όπως είπε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, σε συνεννόηση με την αρμόδια υπουργό της Ρωσίας κ. Μανίλοβα, στις 20 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα φόρουμ με στόχο τη στήριξη του θρησκευτικού ? προσκυνηματικού τουρισμού.

    «Η ροή από τη Ρωσία αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη και η κ. Μανίλοβα τόνισε το ενδιαφέρον της να έρθουν όλες οι περιφέρειες της Ρωσίας εδώ, ώστε να γνωρίσουν τη χώρα και να μπορέσουν να την προτείνουν στους κατοίκους τους» τόνισε η κ. Κουντουρά.

    [07] Μηδενικές οι μεταναστευτικές ροές και σήμερα προς το λιμάνι του Πειραιά

    Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές ροές και σήμερα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς το λιμάνι του Πειραιά, καθώς δύο πλοία που κατέπλευσαν σήμερα το πρωί το «blue star 1»και το «Διαγόρας»δεν μετέφεραν κανέναν μετανάστη και πρόσφυγα.

    Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία χθεσινοβραδυνή καταμέτρηση του λιμενικού σώματος φιλοξενούνται συνολικά 5.600 πρόσφυγες έναντι 5467 που ήταν χθες.Σύμφωνα με εκτιμήσεις εθελοντικών οργανώσεων κάποιοι από τους μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει να επέστρεψαν από διάφορα κέντρα φιλοξενίας στο λιμάνι του Πειραιά.Στους προαύλιους χώρους των επιβατικών σταθμών του ΟΛΠ πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν σε δεκάδες σκηνές, καθώς οι εσωτερικοί χώροι είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

    [08] Την Τρίτη, 3 Μαΐου, μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς

    Για την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς, καθώς εφέτος συμπίπτει με το Πάσχα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

    [09] Ειδομένη: Κλειστή και πάλι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

    Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ρεύμα προς Ευζώνους και λίγο πριν τη στροφή για Ευζώνους, απέκλεισε και σήμερα ομάδα προσφύγων και μεταναστών. Στην περιοχή βρίσκονται περίπου τριάντα άτομα και ζητούν το άνοιγμα των συνόρων.

    [10] Μ. Σουλτς: Το Κυπριακό είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα της ΕΕ

    Την αμέριστη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -και του ιδίου προσωπικά- στην εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό, εξέφρασε ο πρόεδρός του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψηστη Λευκωσία και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

    «Το Κυπριακό είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο κ. Σουλτς μετά τη συνάντησή του με τον κ.Αναστασιάδη.Η λύση στο Κυπριακό, σημείωσε, καθώς και η επανένωση ενός σημαντικού κράτους-μέλους, «θα αποτελούσε σημάδι ελπίδας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα».

    Βρίσκομαι εδώ, πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς, για να πληροφορηθώ, να κατανοήσω και να βοηθήσω και τώρα αντιλαμβάνομαι πολύ καλύτερα την κατάσταση. Επίσης, υποστήριξε ότι ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται «απίστευτη πρόοδος» στις συνομιλίες για το Κυπριακό και διαβεβαίωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συμβάλει στην επίτευξη λύσης, στο μέτρο που του αναλογεί.

    Ο κ.Αναστασιάδης χαρακτήρισε υψίστης σημασίας τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις προσπάθειες για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Καλωσορίζοντας τον Μάρτιν Σουλτς στην Κύπρο, ανέφερε ότι τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για να προσθέσει ότι «συμφωνούν πως το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Επισήμανε ότι η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία για την έκθεση προόδου για την Τουρκία, που θα συζητηθεί τον ερχόμενο μήνα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Πρέπει, τόνισε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, να σταλεί σαφές μήνυμα προς την 'Αγκυρα ότι «ήρθε η ώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να ξεπαγώσουν κεφάλαια και να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία».

    [11] Αποκάλυψη Sky News: Το ΙΚ έχει στοχοποιήσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία

    Το βρετανικό κανάλι Sky News, αναφερόμενο σε πηγές μυστικών πληροφοριών, είπε χθες ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε "προωθήσει ένα σχέδιο" να σκοτώσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στη Τουρκία με επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία, και κέντρα νεότητας.

    Ο διευθυντής σύνταξης ξένων ειδήσεων Σαμ Κίλι είπε ότι η πληροφορία για "άμεσο" κίνδυνο ήρθε από έξι πράκτορες που συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.

    Δεν διευκρινίστηκε ποιανής χώρας οι μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει την πληροφορία στο βρετανικό ειδησειογραφικό δίκτυο. Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την είδηση και οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν εύκαιροι για δηλώσεις.

    "Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η τουρκική αστυνομία έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας πέρα από το ήδη υψηλό επίπεδο συναγερμού που υπάρχει, ενώ η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση", είπε το Sky στον ιστότοπό του, μεταφέροντας τις δηλώσεις μέλους των μυστικών υπηρεσιών.

    "Κεκαλυμμένα και άλλα μυστικά αντιτρομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται όλες τις ώρες της μέρας και νύχτας. Αυτή (η πληροφορία) είναι μεγαλύτερη από έναν πιθανό κίνδυνο. Είναι ενεργό σχέδιο", είπε η πηγή.

    Πάνω από 80 άτομα έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας φέτος στη Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τελευταία επίθεση, η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έφερε το θάνατο σε τρεις Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Ιρανό στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Μαρτίου. Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις που έφεραν το θάνατο σε 28 άτομα και τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο Βέλγιο την περασμένη εβδομάδα.

    Σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία χθες, το Ισραήλ συμβούλευσε τους πολίτες του που ταξιδεύουν στη Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα "το συντομότερο δυνατό", προβλέποντας και άλλες επιθέσεις.

    Σύμφωνα με τις αναφορές του Sky, ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο.

    [12] Η τουρκική οικονομία αναμένεται να έχει καλύτερες επιδόσεις φέτος λέει ο Αχμέτ Νταβούτογλου

    Η τουρκική οικονομία θα έχει φέτος καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με πέρυσι, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής φέτος είναι πολλά υποσχόμενα.

    Τα στοιχεία για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας το 2015 αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται ότι διαμορφώθηκε πέρυσι στο 3,9%. Ο Νταβούτογλου μιλούσε σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AK στη Βουλή.

    [13] Περί τα 100 άτομα αποκλείουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είπε ο Σ. Φάμελλος

    Μικρή ομάδα περίπου εκατό ατόμων πρωτοστατεί στους συνεχιζόμενους αποκλεισμούς τής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και ότι δεν πρόκειται να ανακόψουν την ομαλή μετακίνηση των προσφύγων προς τα κέντρα φιλοξενίας.

    Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», τα περίπου εκατό αυτά άτομα, αγνώστου εθνικότητας, διακόπτουν ανά δύο με τρεις ώρες τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας ? πΓΔΜ, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και κάποιων οργανώσεων προκειμένου ?όπως σημείωσε? να δημιουργηθεί γεγονός. «Είναι μια επιδεικτική διαδικασία που εξυπηρετεί ορισμένους σκοπούς και δεν ακολουθείται από το σύνολο των προσφύγων, σχεδόν από κανέναν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί, με ειρηνικά μέσα, η μετακίνηση των προσφύγων από την Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς είπε ότι έως τις 15 Απριλίου η ελληνική πλευρά θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με το ΔΝΤ θα πρέπει να λύσουν το εσωτερικό τους πρόβλημα, αλλά «όχι σε βάρος της Ελλάδας».

    [14] Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά: Να πάρουν τέλος οι ιδεοληψίες ορισμένων ως προς την ονομασία της πΓΔΜ

    «Δεν υπάρχει Μακεδονία εκτός Ελλάδας. Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς Μακεδονία. Οι ιδεοληψίες ορισμένων ας πάρουν τέλος» τονίζει η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, με αφορμή δηλώσεις σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ.

    «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Δεν παραχωρείται. Πρόκειται για ρητή εθνική θέση που θεμελιώθηκε ιστορικά, αλλά και διατυπώθηκε από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όσοι δεν αναγνωρίζουν τι σημαίνει Μακεδονία για όλον τον ελληνισμό, ας προσέχουν τουλάχιστον τις εκφράσεις τους» αναφέρει σε γραπτή δήλωση της.

    [15] Στους θεσμούς η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, μετά το Πάσχα

    Την εκτίμηση πως με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, διατυπώνει τοΚυβερνητικό Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το οποίο συνεδρίασε χθες υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη.

    Ήδη βαίνουν προς το στάδιο της ολοκλήρωσης, η σύσταση του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, η νομοθέτηση και η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και η ίδρυση του Αναπτυξιακού Ταμείου. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΥΣΟΙΠ ενέκρινε, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη, το πλαίσιο εκπόνησης της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της χώρας η οποία θα κατατεθεί στους θεσμούς αμέσως μετά το Πάσχα.

    Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο που υιοθετήθηκε αποτελείται από τρία βασικά σημεία:

    1.Το πρώτο αποτυπώνει το εγχώριο και διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον, καθώς και το δημοσιονομικό πλαίσιο στη βάση των οποίων εντάσσεται ο Αναπτυξιακός Σχεδιασμός.

    2. Το δεύτερο θέτει έξι βασικούς στόχους για την ανάπτυξη:

  • αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας,

  • εκσυγχρονισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης,

  • αύξηση της απασχόλησης,

  • διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής,

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προώθηση εξαγωγών και επενδύσεων,

  • αξιοποίηση πηγών και εργαλείων χρηματοδότησης.

    3. Το τρίτο περιλαμβάνει προτάσεις σχεδιασμού για επτά επιμέρους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας:

  • πρωτογενής τομέας,

  • μεταποίηση,

  • κατασκευές και διαχείριση ακίνητης περιουσίας,

  • ενέργεια, εξοικονόμηση και δίκτυα

  • τουρισμός,

  • ναυτιλία, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα,

  • πληροφορική και τηλεπικοινωνίες.

    [16] Προσωπικά τα κίνητρα της αεροπειρατείας

    Προσωπικά φαίνεται ότι είναι τα κίνητρα της αεροπειρατείας, που έγινε το πρωί σε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών.

    Η γυναίκα του αεροπειρατή, με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά, είναι Κύπρια και ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου, πήγε στο αεροδρόμιο για να τον πείσει να παραδοθεί.

    «Κάναμε το άπαν για να είναι όλοι ασφαλείς» δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Σε ερώτηση για τον λόγο της αεροπειρατείας είπε ότι το περιστατικό δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία.

    Εν τω μεταξύ, οδρ. Ιμπραχίμ Σαμάχα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλέξανδρειας, δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του BBC ότι δεν είναι ο δράστης της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της EgyptAir.

    Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερς είχε μεταδώσει επικαλούμενο στοιχεία από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, ότι ο αεροπειρατής ονομάζεται Ιμπραχίμ Σαμάχα και ότι είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας και μάλιστα επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος, στην Κύπρο

    [17] Προσωπικά τα κίνητρα του αεροπειρατή

    Ο αεροπειρατής του αεροσκάφους της EgyptAir ζήτησε άσυλο στην Κύπρο, μετέδωσε το κυπριακό ραδιόφωνο.

    Ονομάζεται Ιμπραχίμ Σαμάχα καιείναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

    Ζήτησε να δει την κύπρια πρώην σύζυγό του, σύμφωνα με κύπριο αξιωματούχο.

    Ο αεροπειρατήςκαθόταν στη θέση K38 του αεροσκάφους.

    Έως τώρα, όλοι οι επιβάτες αφέθησαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη των πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air, μεταξύ των οποίων και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ επιβατών.

    Όπως εγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται κάποιοι Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

    Υπουργική επιτροπή χειρίζεται το θέμα της αεροπειρατείας

    Ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών για την πτήση MSR 181 της EgyptAir, στην οποία εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, αναφέρει ότι «οι αρμόδιοι σχεδιασμοί διαχείρισης κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εφαρμόστηκαν από την αρχή του συμβάντος».

    Όπως σημειώνεται, υπουργική επιτροπή χειρίζεται την κατάσταση στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων, το οποίο βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ του Κέντρου και των αιγυπτιακών Αρχών.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν όταν λήξει το συμβάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος, στην Κύπρο

    [18] Ο κόσμος τον διώχνει, αλλά ο Βενγκέρ επιμένει πως δεν φεύγει

    Μεγαλώνει η γκρίνια στους φιλάθλους της Άρσεναλ για τον Αρσέν Βενγκέρ, αλλά ο ίδιος είναι σίγουρος πως και τη νέα σεζόν θα είναι στον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου. Οι φίλαθλοι της διάσημης αγγλικής ομάδας δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για τα χρόνια που δεν έχουν χαρεί την κατάκτηση κάποιου τίτλου και έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τον Γάλλο τεχνικό.

    Ο ίδιος, όμως, δήλωσε ότι θα βρίσκεται στη θέση του και την επόμενη σεζόν, με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2017. Ο Βενγκέρ αμφισβητείται πιο έντονα από ποτέ στα 20 χρόνια της παρουσίας του στο Βόρειο Λονδίνο λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων της Άρσεναλ, αλλά δεν ανησυχεί:

    «Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό ότι θα παραμείνω γιατί είμαι δεσμευμένος. Όταν κάνω κάτι, το πράττω στο 100%. Πάντα προσπαθώ να δίνω το καλύτερο όσο βρίσκομαι στον σύλλογο. Πιστεύω πως στη ζωή πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που σου έχουν ανατεθεί και ο δικός μου ρόλος είναι να κάνω το καλύτερο για τον σύλλογο. Είμαι συγκεντρωμένος μόνο σε αυτό» .

    Οι οπαδοί του συλλόγου είναι απογοητευμένοι, καθώς η Άρσεναλ στα τελευταία εννιά παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει μόνο δύο νίκες, και έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και του Κυπέλλου Αγγλίας.

    Χαρακτηριστικό είναι τα πανό, που εμφανίζονται, πλέον, σε όλους τους αγώνες των «κανονιέρηδων» και τα οποία γράφουν: «Αρσέν, σ' ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις και τις στιγμές, που μας χάρισες, αλλά είναι ώρα να πούμε αντίο», ενώ σ' ένα άλλο οι φίλαθλοι έγραψαν: «Η Αρσεναλ FC, δεν είναι Βενγκέρ FC. Αρσέν φύγε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2016 - 10:32:43 UTC