Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη στο Ria Novosti: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της
  • [02] Π. Λαφαζάνης για τις εξελίξεις στη ΕΒΖ: Τσίπρας και Σταθάκης, όμηροι της Τράπεζας Πειραιώς
  • [03] Ξεκίνησε η πορεία Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίας
  • [04] Βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Ο. Γεροβασίλη στο Ria Novosti: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της

    Στις σχέσεις βαθιάς φιλίας και συνεργασίας καθώς και στους άριστους πνευματικούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti επισημαίνοντας την σύσφιγξη και αναβάθμιση αυτών των σχέσεων το 2015 και προσθέτοντας ότι το 2016 ως αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να εμβαθυνθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δυο χωρών σε όλους τους τομείς.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διμερή οικονομική συνεργασία, θεωρώντας ότι η περαιτέρω βελτίωση των εμπορικών σχέσεων έχει πολλές προοπτικές και θα λειτουργήσει προς το αμοιβαίο συμφέρον.

    Επισήμανε ότι είναι σχέσεις "οι οποίες έχουν πληγεί εξαιτίας του εμπάργκο της ΕΕ και των ρωσικών αντιμέτρων", τονίζοντας στην συνέχεια ότι "εμείς παλεύουμε σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρων και των δυο λαών."

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος διατύπωσε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την επισκέψεις Ρώσων τουριστών και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο αριθμός τους θα υπερδιπλασιαστεί εν σχέσει με εκείνον του 2015.

    Ανέφερε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν οι ελληνικές Προξενικές Αρχές στον τομέα έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες, προσθέτοντας ότι "επιπλέον, σε συνεννόηση με εμπορικούς φορείς της Ελλάδας εξετάζεται το ενδεχόμενο εκπτώσεων στην αγορά εμπορικών προϊόντων για Ρώσους τουρίστες."

    Σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας την έχει καθορίσει ως χώρα εισόδου μεγάλων προσφυγικών ροών προς την ΕΕ.

    "Αυτό έχει φέρει τη χώρα μας σε δύσκολη θέση με την έννοια ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη κρίση η οποία είναι οικονομική και ταυτοχρόνως μια προσφυγική κρίση" είπε η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στην προσπάθεια αντιμετώπισης και διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων με όρους αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι "ο ελληνικός λαός παραμένει πιστός στις αξίες του ελληνικού πνεύματος αλλά και του ευρωπαϊκού διαφωτισμού."

    [02] Π. Λαφαζάνης για τις εξελίξεις στη ΕΒΖ: Τσίπρας και Σταθάκης, όμηροι της Τράπεζας Πειραιώς

    «Είναι τραγωδία για τη χώρα ότι έχει έναν πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα και έναν υπουργό Οικονομίας τον Γ. Σταθάκη, οι οποίοι έχουν καταντήσει όμηροι της Τράπεζας Πειραιώς. Είναι πρωτοφανές η Τράπεζα Πειραιώς να διατάζει και η κυβέρνηση να εκτελεί το σχέδιο της για την απομείωση, τεμαχισμό, διάλυση και τελικά κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ)», αναφέρει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και επισημαίνει ότι «το ενδεχόμενο ξεπούλημα των δύο κερδοφόρων και με άριστες προοπτικές εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, συνιστά μείζον οικονομικό και παραγωγικό έγκλημα, για το οποίο, εφ' όσον προχωρήσει, θα αναζητηθούν και θα υπάρξουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες».

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ συνεχίζει σημειώνοντας πως «ανύπαρκτα χρέη της ΕΒΖ προς την Τράπεζα Πειραιώς, (που προήλθαν με μια απαράδεκτη μεταβίβαση τους από την ΑΤΕ, η οποία χαρίστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η θυγατρική της ΕΒΖ πέρασε στην εκκαθάριση και στην "κακή" ΑΤΕ), πνίγουν μια μεγάλη εταιρεία και τελικά την ελληνική τευτλοπαραγωγή» και τονίζει:

    «Η ΕΒΖ μπορεί όχι μόνο να επιβιώσει και υπάρχουν σχέδια γι' αυτό αλλά και να αναπτυχθεί ως ενιαία επιχείρηση με τις θυγατρικές της, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση από μια κυβέρνηση που θέλει να υπηρετήσει το εθνικό και λαϊκό συμφέρον».

    [03] Ξεκίνησε η πορεία Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίας

    Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9:30η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας.

    Επικεφαλής της πορείας, που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου, είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και συμμετέχουν αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, καθώς και πολλοί πολίτες.

    Όπως δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης, «απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη».

    «Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία», προσέθεσε.

    Όσον αφορά στην πορεία, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «θα είναι ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι, όπου θα συναντηθούν οι Δήμοι της Αιγιάλειας, του Ξυλοκάστρου, του Κιάτου, του Βέλου-Βόχα, της Κορίνθου, του Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου, του Χαϊδαρίου, για να φτάσουμε στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απριλίου».

    Κατά τη διάρκεια της πορείας, ανέφερε, «θα γίνουν σε όλες τις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσουμε, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις». Ειδικότερα, στάσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο , στους Αγίους Θεοδώρους, στα Μέγαρα, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.

    Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

    Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.

    Την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

    [04] Βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

    Βόμβες μολότοφ εκτόξευσαν κουκουλοφόροι τα ξημερώματα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Από την επίθεση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

    Από την αστυνομία εκτιμάται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν ως «ορμητήριο» το Πανεπιστήμιο, όπου φαίνεται ότι συμμετείχαν σε πάρτι. Ενεργώντας καταδρομικά, περίπου είκοσι άτομα εμφανίστηκαν γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται το προξενείο, εκσφενδονίζοντας αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών-φρουρών, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

    Η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 April 2016 - 8:32:24 UTC