Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει τη Δευτέρα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [02] Φως στον σκιώδη κόσμο των παράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων και των φορολογικών παραδείσων
  • [03] Ν.Φίλης: Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας
  • [04] Τζιάνι Πιτέλα: Το ΔΝΤ πρέπει να δώσει εξηγήσεις
  • [05] Μπόνο: «Μάθημα για τον κόσμο» η στάση της Τουρκίας απέναντι στους πρόσφυγες
  • [06] Ειδομένη: Τον προσφυγικό καταυλισμό επισκέφθηκε η Θ. Φωτίου
  • [07] Διαμαντίδης: «Δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα»
  • [08] Πέταξε δύο βαθμούς στη Μυτιλήνη η ΑΕΚ
  • [09] Σε ρυθμό προπόνησης ο Ολυμπιακός 4-0 τον Πανθρακικό
  • [10] Ο Λέτο χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (3-2) με τη Βέροια

  • [01] Αρχίζει τη Δευτέρα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των θεσμών και αύριο αναμένεται να αρχίσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης .

    Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν υπό τη σκιά της διαρροής των συνομιλιών αξιωματούχων του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένης της Ντέλιας Βελκουλέσκου.

    Οι διαρροές αυτές αλλά και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος συζητήθηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

    Επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

    Από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο, εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου.

    Σtους στόχους της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για το χρέος.

    «Η διαπραγμάτευση του χρέους είναι μέρος του πλαισίου συμφωνίας και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με λελογισμένο τρόπο προκειμένου μαζί με τη συμφωνία και την πρώτη αξιολόγηση να είμαστε σε βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.

    [02] Φως στον σκιώδη κόσμο των παράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων και των φορολογικών παραδείσων

    Εκατόν επτά μέσα ενημέρωσης και ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε 76 χώρες , σε συντονισμό με το International Consortium of Investigative Journalists (ISIJ) είχαν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφοριών, προερχομένων από μαζική διαρροή στοιχείων, που ρίχνει φως στον σκιώδη κόσμο των παράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων και των φορολογικών παραδείσων.

    Τα 11,5 εκατομμύρια αρχεία, που έρχονται από σήμερα στο φως, προέρχονται από τους φακέλους της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, ειδικευμένης στις υπηρεσίες offshore και αφορούν την περίοδο 1977-2015.

    Είναι τα Panama Papers, η μεγαλύτερη διαρροή πληροφοριών στην ιστορία της δημοσιογραφίας και αποκαλύπτουν ότι πέραν των χιλιάδων ανωνύμων, πλήθος αρχηγών κρατών, πολιτικών, εκατομμυριούχοι, αστέρες των αθλητισμού, διασημότητες, εγκληματικά δίκτυα και άτομα που αποτελούν αντικείμενο διεθνών κυρώσεων έχουν προσφύγει σε εταιρείες offshore για να κρύψουν τις περιουσίες τους.

    Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο... Αλλά και αθλητές όπως ο Λιονέλ Μέσι, διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, όπως ο Μισέλ Πλατινί.

    Πηγή: Le Monde, The Guardian, Haaretz

    [03] Ν.Φίλης: Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας

    Για «παλαιοκομματικό αντιπολιτευτισμό της εμμονικής εκλογολογίας» κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews.

    Ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως «η παλινδρόμηση στην παρωχημένη εκλογολογία (και μάλιστα λίγους μήνες μετά τις εκλογές) δυσχεραίνει την αναγκαία εθνική προσπάθεια, κάτι που γίνεται αντιληπτό από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας, την οποία έλαβε, παρουσιάζοντας στον ελληνικό λαό χωρίς εξωραϊσμούς την κατάσταση. Και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

    Για την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Φίλης τόνισε πως «η παρουσία του με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες εμμονές του επιδρά πια μόνο αρνητικά σε κυρίως στα εργασιακά και το ασφαλιστικό».

    Για τους πρόσφυγες και ειδικότερα τα παιδιά των προσφύγων ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, η επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και καταγραφής, η ισχυροποίηση των δομών φιλοξενίας ώστε να προστατευτούν τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο από ασθένειες, τραύμα, βία, εκμετάλλευση και παράνομη διακίνηση».

    [04] Τζιάνι Πιτέλα: Το ΔΝΤ πρέπει να δώσει εξηγήσεις

    Οι διαρροές σχετικά με το ΔΝΤ, εάν επιβεβαιωθούν, θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Ταμείου και δείχνουν ότι επιδιώκει πολιτικούς σκοπούς και γι αυτό θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    «Αν επιβεβαιωθεί η πρόσφατη είδηση σχετικά με τη διαρροή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτό θα θέσει και πάλι υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία και το κύρος του ΔΝΤ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι ενεργεί ως πολιτικό όργανο, με επιδίωξη πολιτικών στόχων. Εμείς περιμένουμε μια επίσημη διάψευση από το ΔΝΤ», ανέφερε ο κ. Πιτέλα .

    «Αναμένουμε επίσης ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όλοι οι θεσμοί θα συμφωνήσουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές έχουν ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία σχετικά με την αξιολόγηση και καλούμε το ΔΝΤ να μην βάζει αδικαιολόγητα εμπόδια σε αυτήν. Μια συμφωνία για εκλογίκευση των δημοσιονομικών στόχων, θα πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι απαραίτητο για να επανέλθουν οι συζητήσεις για μια ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Καλούμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους να εξετάσουν σοβαρά αυτή την ευκαιρία, ώστε να μην πέσει το βάρος μιας νέας επικίνδυνης συζήτησης για το μέλλον της Ελλάδας στους ώμους της Ευρώπης. Η ΕΕ δεν μπορεί να το αντέξει αυτό. Η Ένωση βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο και κάθε αναβολή συμφωνίας εκ μέρους του ΔΝΤ, κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την Ένωση και να έχει αρνητικό αντίκτυπο για το βρετανικό δημοψήφισμα. Το ΔΝΤ παίζει με τη φωτιά και το παροτρύνουμε να σταματήσει με αυτή την ανεύθυνη διπλωματία των άκρων» καταλήγει η δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

    [05] Μπόνο: «Μάθημα για τον κόσμο» η στάση της Τουρκίας απέναντι στους πρόσφυγες

    Ο Μπόνο θεωρεί ότι η υποδοχή των σύρων προσφύγων από την Τουρκία αποτελεί «μάθημα για τον κόσμο», σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου έπειτα από τη συνομιλία των δύο ανδρών.

    «Είμαι εντυπωσιασμένος από την γενναιοδωρία του τουρκικού λαού. Είναι καταπληκτικό. Πρόκειται για μάθημα ευγένειας», δήλωσε ο frontman των U2 κατά τη συνάντησή του με τον Νταβούτογλου στο Μέγαρο Τσάνκαγια στην Αγκυρα.

    «Επειτα από έναν πόλεμο χρόνων, οι άνθρωποι γίνονται δεκτοί σε κάθε χωριό και πόλη», λέει στο βίντεο ο Μπόνο εξαίροντας τη στάση της Τουρκίας ως «ένα μάθημα για τον κόσμο».

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία στέλνει δια της βίας πίσω στη Συρία δεκάδες πρόσφυγες κάθε μέρα.

    «Είμαι βέβαιος ότι αυτό (η υποδοχή των προσφύγων) αποτελεί ένα φορτίο, είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι έχουν επιβαρυνθεί, αλλά δεν εγκαταλείπουν», δήλωσε για τους Τούρκους που υποδέχονται τους πρόσφυγες.

    «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει σε ποιο σημείο είναι βαρύ και δύσκολο για τον τουρκικό λαό», πρόσθεσε.

    Ο Νταβούτογλου, που συνοδευόταν από την σύζυγό του Σάρε, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ποτέ δεν υπήρξε «η παραμικρή αντιαραβική, αντισυριακή ή αντιπροσφυγική διαμαρτυρία» από τότε που η Τουρκία άρχισε να υποδέχεται τους πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου της Συρίας.

    [06] Ειδομένη: Τον προσφυγικό καταυλισμό επισκέφθηκε η Θ. Φωτίου

    Τον προσφυγικό κατακλυσμό της Ειδομένης επισκέφθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

    Η υπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, ενώ κατά την περιήγησή της στον καταυλισμό εξέφρασε την οργή της για τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό άγνωστοι -και διακινούνται μέσα στον καταυλισμό- για δήθεν άνοιγμα των συνόρων, δημιουργώντας σύγχυση στους πρόσφυγες και μετανάστες.

    «Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία φοβερή παραπληροφόρηση στους ανθρώπους είναι η πηγή του κακού. Το ότι τους δίνουν συνεχώς ελπίδες, ότι μπαίνουν μέσα άνθρωποι, οι οποίοι δεν φοράνε γιλέκο δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Υπάρχει πρόβλημα» είπε η κα. Φωτίου.

    [07] Διαμαντίδης: «Δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα»

    Δύο ημέρες μετά την ύψιστη τιμή που έλαβε από την Euroleague ως θρύλος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης γύρισε το χρόνο δώδεκα χρόνια πίσω, τότε που άρχιζε το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δήλωσε «απόλυτα ευχαριστημένος» από την πορεία του στα ευρωπαϊκά παρκέ, ενώ πάντα μετριοπαθής παραδέχθηκε ότι «δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα». Παράλληλα, ο «3D» δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, ενώ αναφερόμενος στην αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση στο τέλος της σεζόν και τους λόγους της απόφασης του υπογράμμισε ότι... «θέλω να σταματήσω και να είμαι καλά. Να μην βαριέμαι ή να μην μπορώ να κάνω αυτά που θέλω».

    [08] Πέταξε δύο βαθμούς στη Μυτιλήνη η ΑΕΚ

    Ανούσια η ΑΕΚ πέταξε δύο βαθμούς στη Μυτιλήνη, με αντίπαλο την Καλλονή. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και με βάση την εικόνα της αναμέτρησης το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Ο Μπουονανότε είχε δοκάρι στο 84' στην σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα.

    [09] Σε ρυθμό προπόνησης ο Ολυμπιακός 4-0 τον Πανθρακικό

    Ένα ημίχρονο, το πρώτο, ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Πανθρακικό, στο άδειο λόγω της τιμωρίας των «ερυθρόλευκων» γήπεδό τους. Ο πρωταθλητής νίκησε τους υποβιβασμένους Θράκες με 4-0 χάρις στα γκολ των Πουλίδο (26΄), Πάρντο (40΄) και Ερνάνι (43΄, 90΄+) στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής και πήρε το 25ο φετινό τρίποντο στο πρωτάθλημα.

    [10] Ο Λέτο χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (3-2) με τη Βέροια

    Με ηγέτη τον Σεμπάστιαν Λέτο (2 γκολ) ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τη Βέροια στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Μαραγκού στο 15΄, αλλά οι Ημαθιώτες «απάντησαν» με δύο γκολ από τους Ναζλίδη (25΄) και Μεληκιώτη (58΄). Ο Λέτο ισοφάρισε στο 66΄ και στις καθυστερήσεις «έγραψε» το τελικό 3-2.

    Σε συνδυασμό με τη «γκέλα» της ΑΕΚ στη Μυτιλήνη με την Καλλονή (0-0) οι «πράσινοι» πλησίασαν στο -3 από την Ένωση (54 έναντι 51) και στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές θα επιδιώξουν να καλύψουν τη διαφορά έτσι ώστε να μη μπουν με βαθμολογικό μειονέκτημα στα play offs έναντι των «κιτρινόμαυρων» (προς το παρόν η ΑΕΚ έχει 2 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός 1).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 April 2016 - 20:32:23 UTC