Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Ακατάλυτοι οι δεσμοί Ελλάδας-Γαλλίας
  • [02] Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητάει από τον ΠτΔ ο Β. Λεβέντης
  • [03] Η Κομισιόν επιθυμεί να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η πρώτη αξιολόγηση
  • [04] Οι πολυεθνικές πρέπει να πληρώνουν φόρο εκεί όπου παράγονται τα κέρδη τους, λέει ο Π. Μοσκοβισί
  • [05] Βερολίνο: Οι προσπάθειες εναντίον των φορολογικών παραδείσων θα ενισχυθούν μετά τις αποκαλύψεις
  • [06] Άκαρπες, για δεύτερη ημέρα, οι προσπάθειες μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε δομές φιλοξενίας
  • [07] Ισπανία: Το Λαϊκό Κόμμα θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ciudadanos, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [08] «Η διάσταση που πήρε το θέμα με τα Wikileaks σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας» λέει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [09] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ για να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική
  • [10] Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά επισκέφθηκε η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα
  • [11] Σε 52.451 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σήμερα σε όλη την επικράτεια
  • [12] Και το όνομα αυτού για την Τσέλσι... Αντόνιο Κόντε
  • [13] Αγνοείται το... διπλό, όπως τη χρονιά του υποβιβασμού

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Ακατάλυτοι οι δεσμοί Ελλάδας-Γαλλίας

    Στη στέρεη σχέση Ελλάδας και Γαλλίας, από το παρελθόν ως το παρόν αλλά και για το μέλλον, καθώς και στην καίριας σημασίας συμβολή της Γαλλίας, ιδίως μέσω του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, το καλοκαίρι του 2015, για να παραμείνει η Ελλάδα αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του, νωρίτερα σήμερα, στην εκδήλωση της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» με την ευκαιρία του εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας της.

    Ο κ. Παυλόπουλος απαρίθμησε, εντελώς ενδεικτικά, όπως σημείωσε, έξι από τους σταθμούς οι οποίοι τεκμηριώνουν τους δεσμούς εκείνους που οικοδομούν την στέρεη σχέση μεταξύ των δυο χωρών, αναφέροντας:

    «Στις 23 Μαρτίου 1821, δύο μέρες πριν την επίσημη κήρυξη της Επανάστασης και Εθνεγερσίας του 1821, η Μεσσηνιακή Σύγκλητος, μ' όλους σχεδόν τους τότε πρόκριτους παρόντες απευθύνθηκε στα πολιτισμένα έθνη της Ευρώπης και ζήτησε τη στήριξή τους για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό, έχοντας ως θεσμική βάση της έκκλησής της τη γαλλική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789. Ιδίως δε το τρίπτυχο "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη"».

    Ακολούθως προσέθεσε ότι «η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, από το 1846, συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκάλυψη της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Ελλάδας και, επέκεινα, στην ανάδειξη του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος ως βασικού πυλώνα του σύγχρονου Πολιτισμού, ιδίως δε του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».

    Υπενθύμισε, επίσης, ότι «οι Γάλλοι περιηγητές, μ' εμβληματική μορφή τον Σατωμπριάν, αποτίοντας, μεσ' από τα έξοχα έργα τους, φόρο τιμής στην διαχρονική Ελλάδα, έκαναν την Ευρώπη κοινωνό τής απαράμιλλης συμβολής του ελληνικού λαού και του ελληνικού έθνους στην όλη πορεία της Ανθρωπότητας, ιδίως δε στην πορεία διαμόρφωσης του σύγχρονου Πολιτισμού και της σύγχρονης Δημοκρατίας».

    Στη συνέχεια τόνισε ότι «οι κοινοί αγώνες Ελλάδας-Γαλλίας, τόσο κατά τον Πρώτο όσο και κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέδειξαν την προσήλωση των δύο εθνών και λαών στα ιδεώδη της Ειρήνης και του Ανθρωπισμού, τα οποία είναι τόσο τα θεμέλια της πορείας της Ανθρωπότητας προς το μέλλον που της αναλογεί όσο και τα εχέγγυα για την άμυνά της απέναντι στους εκπροσώπους τής νέας βαρβαρότητας, τους τζιχαντιστές τρομοκράτες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας», ενώ επισήμανε την ανάγκη να φερθούμε με ανθρωπιά στους πρόσφυγες.

    Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι στα τέλη της δεκαετίας του '70 ήταν η Γαλλία, η οποία υπήρξε ο πιο ένθερμος σύμμαχος στο όλο εγχείρημα προσχώρησης της Ελλάδας στις τότε Ευρωπαϊκές Κοινότητες, νυν Ευρωπαϊκή Ένωση και επισήμανε:

    Πρώτον ότι «η Γαλλία προσέφερε το πιο φιλόξενο δημοκρατικό καταφύγιο στους Έλληνες αντιστασιακούς, οι οποίοι αγωνίσθηκαν για την πτώση της Χούντας του 1967» και δεύτερον «το κρατικό αεροπλάνο του Γάλλου Προέδρου Βαλερύ Ζισκάρ ντ' Εστέν μετέφερε στην Αθήνα τον πρωτεργάτη της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και της προσχώρησής της στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

    Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία, προσέθεσε ότι «η Γαλλία ήταν εκείνη, ιδίως μέσω του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα, το καλοκαίρι του 2015, για να παραμείνει η Ελλάδα αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης». «Και προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε πάντοτε», σημείωσε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η πορεία μας έχει βέβαια σταθεροποιηθεί» και συμπληρώνοντας, ότι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε μέσα από την αξιολόγηση η Ελλάδα δίνει τη μάχη της ακριβώς για να αποδείξει ότι η Ευρώπη είναι εκεί, που πραγματικά είναι η θέση της, αλλά και ότι η Ευρώπη δεν θα ήταν ποτέ η ίδια χωρίς την Ελλάδα.

    Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «τους ακατάλυτους αυτούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας συμπυκνώνει, με μοναδικό τρόπο, μια φράση του Αντρέ Μαλρό, στον ανυπέρβλητο λόγο του κατά την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης, στις 28 Μαΐου 1959: "Μια κρυφή Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης"».

    [02] Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητάει από τον ΠτΔ ο Β. Λεβέντης

    Την άμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητάει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή τις εξελίξεις από τη διαρροή των συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ.

    Με την επιστολή του, στην οποία ο κ. Λεβέντης προτάσσει τον χαρακτηρισμό «επείγον», θεωρεί ότι με την «αξιοποίηση μιας υποκλοπής», η χώρα έρχεται σε σύγκρουση και με το ΔΝΤ και με την Ευρώπη, με κίνδυνο να γίνει τελικό θύμα η Ελλάδα, ακόμη και να οδηγηθεί εκτός ευρώ. Ενόψει αρνητικών εξελίξεων, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ώστε «να ληφθούν οι αποφάσεις που θα διασφαλίζουν το συμφέρον της χώρας και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό».

    [03] Η Κομισιόν επιθυμεί να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η πρώτη αξιολόγηση

    Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ολοκληρωθεί επιτυχώς και όσο το δυνατόν συντομότερα η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    «Δουλεύουμε αφοσιωμένα, με καλή πίστη και πυρετωδώς, για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατόν και για την επίτευξη όλων των στόχων» ανέφερε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στους όρους της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου. Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά η συμφωνία του Αυγούστου, βασισμένη σε μία δίκαιη αξιολόγηση. Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία, προκειμένου να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε σταθερά δημόσια οικονομικά και να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση.

    Ερωτηθείς εάν η Επιτροπή και το ΔΝΤ έχουν κοινή θέση όσον αφορά την αξιολόγηση, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα με στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα παρακολούθησης στην Ελλάδα, δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο. Αρκέστηκε να πει ότι «η Επιτροπή δεν σχολιάζει διαρροές».

    Τέλος, ο Μ. Σχοινάς σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βρίσκεται στο Βερολίνο, προκειμένου να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέσηση για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

    [04] Οι πολυεθνικές πρέπει να πληρώνουν φόρο εκεί όπου παράγονται τα κέρδη τους, λέει ο Π. Μοσκοβισί

    Οι πολυεθνικές εταιρίες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους εκεί όπου αντλούν τα κέρδη τους και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μοντέλα επιθετικής βελτιστοποίησης των φόρων, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

    Ο Μοσκοβισί δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL ότι η ΕΕ πρέπει να θέσει τέλος στον τρόπο που οι εταιρίες πληρώνουν μικρό ή καθόλου φόρους στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται, χρησιμοποιώντας θυγατρικές σε άλλες χώρες που έχουν συσταθεί για φορολογικούς λόγους.

    «Είναι ζωτικής σημασίας οι πολυεθνικές εταιρίες να πληρώνουν τους φόρους τους εκεί όπου παράγουν κέρδη», δήλωσε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι το προσχέδιο της οδηγίας για τη φορολόγηση των πολυεθνικών βρίσκεται τώρα στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτιμά ότι η φοροαποφυγή από πολυεθνικές κοστίζει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περίπου 70 δισεκ. ευρώ ετησίως σε απώλεια εσόδων. Η ολλανδική προεδρία της ΕΕ έχει θέσει τα φορολογικά θέματα στην κορυφή της οικονομικής ατζέντας.

    Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν πει ότι αυτή η φοροαποφυγή με νόμιμο τρόπο εκμεταλλεύεται 'παραθυράκια' στην φορολογική νομοθεσία τα οποία τώρα πρέπει να κλείσουν.

    [05] Βερολίνο: Οι προσπάθειες εναντίον των φορολογικών παραδείσων θα ενισχυθούν μετά τις αποκαλύψεις

    Το Βερολίνο ελπίζει ότι οι αποκαλύψεις που περιέχονται στα αποκαλούμενα "Έγγραφα του Παναμά" (Panama Papers) θα δώσουν μια ώθηση στον αγώνα κατά του ξεπλύματος χρημάτων και της φορολογικής απάτης και ότι τα κράτη που ευνοούν τέτοιες πρακτικές, θα αναγνωρίσουν ότι αυτές "δεν έχουν μέλλον".

    "Ελπίζουμε ότι η σημερινή συζήτηση θα συμβάλει στο να αυξηθεί η πίεση", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    "Μπορούμε απολύτως να επωφεληθούμε απ' αυτή τη δυναμική και να εκφράσουμε την ελπίδα ότι θα τεθούν ισχυροί περιορισμοί (σε ορισμένες πρακτικές)", έστω κι αν αυτές δεν θα εξαφανιστούν "μ' ένα χτύπημα των δακτύλων", συνέχισε ο Γέγκερ.

    Οι εαρινές σύνοδοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον θα είναι μια πρώτη ευκαιρία για να τεθεί το θέμα επί τάπητος "και θα πάρουμε την πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε.

    Ο Σόιμπλε έχει εργασθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, μαζί με πολλούς ευρωπαίους ομολόγους του, για να υπάρξει μεγαλύτερος διεθνής συντονισμός στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρημάτων, για παράδειγμα μέσω της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ φορολογικών διοικήσεων.

    "Τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε ήδη προχωρήσει περισσότερο απ' ό,τι τις τρεις τελευταίες δεκαετίες", δήλωσε ο Γέγκερ, και το θέμα είναι "να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες, να κλείσουν οι χαραμάδες, αυτός είναι ο στόχος του υπουργού και τον επιδιώκει με επιμονή". "Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον Παναμά", δήλωσε επίσης.

    [06] Άκαρπες, για δεύτερη ημέρα, οι προσπάθειες μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε δομές φιλοξενίας

    Για δεύτερη ημέρα, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά αρνούνται να επιβιβασθούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Στελέχη του Λιμενικού, με τη συνδρομή των μεταφραστών, προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να επιβιβασθούν στα πούλμαν, ωστόσο, καλούνται να ξεπεράσουν εμπόδια, όπως η δυσπιστία και η ανασφάλεια.

    Πρόσφυγες, με τους οποίους συνομίλησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι επιθυμούν να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, αρκεί να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης, ενώ αρκετοί εξέφρασαν τον φόβο ότι εάν τους μεταφέρουν σε δομή που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία μακριά από πόλη «θα τους ξεχάσουν όλοι».

    Τις προηγούμενες ημέρες, πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας σε άλλες περιοχές της χώρας είπαν σε ομοεθνείς τους που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, στέλνοντάς τους παράλληλα και φωτογραφίες, ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές, γι' αυτό να παραμείνουν εκεί.

    [07] Ισπανία: Το Λαϊκό Κόμμα θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ciudadanos, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας και το νεόκοπο κόμμα Ciudadanos θα μπορούσαν να κερδίσουν μια μικρή πλειοψηφία στο κοινοβουλίου αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

    Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Sigma Dos για τη συντηρητική εφημερίδα El Mundo, είναι η πρώτη που δείχνει προβάδισμα μιας πιθανής συμμαχίας ανάμεσα στο PP -που έχει σχηματίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση μετά το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου -και στο φιλικό προς την αγορά κόμμα Ciudadanos (Πολίτες).

    Δημοσκόπηση της Metroscopia που δημοσιεύθηκε χθες στην κεντροαριστερή εφημερίδα El Pais έδειξε επίσης πως το PP και οι Ciudadanos κερδίζουν έδαφος, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης κυβερνητικής πλειοψηφίας από δύο κόμματα, εκτός από την περίπτωση ενός μεγάλου συνασπισμού ανάμεσα στο PP και στους Σοσιαλιστές, μια επιλογή που απορρίπτεται ευρέως.

    Τα κύρια κόμματα της Ισπανίας στα δεξιά και στα αριστερά του πολιτικού φάσματος προσπαθούν να συγκροτήσουν μια ομάδα αρκετά μεγάλη προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά οι μεγάλες ιδεολογικές διαφορές και μήνες αποτυχημένων συνομιλιών δείχνουν πως μια συμφωνία μεταξύ τους είναι όλο και λιγότερο πιθανή.

    Αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 2 Μαΐου, θα διεξαχθούν νέες εκλογές, πιθανόν στα τέλη Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της El Mundo, αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το PP θα καταλάμβανε 128 έδρες και οι Ciudadanos, που έχουν δείξει προθυμία να σχηματίσουν συνασπισμό με το κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, 52 έδρες.

    [08] «Η διάσταση που πήρε το θέμα με τα Wikileaks σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας» λέει ο Ευ. Βενιζέλος

    «Έχουμε μπει ξανά σε ένα κλίμα 2010, εν έτει 2016, μεγάλο κατόρθωμα δηλαδή της κυβέρνησης της αντιμνημονιακής, της προοδευτικής, της ετερόκλητης, της ακροδεξιοαριστερής», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη Βήμα FΜ, προσθέτοντας ότι «η διάσταση που πήρε το θέμα σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας, σίγουρα δεν ωφελεί τους Έλληνες πολίτες, την οικονομία, το κλίμα, το οποίο υπάρχει, το οποίο είναι ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας».

    Υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας μάς πήγε στα πρόθυρα του πιστωτικού γεγονότος, γιατί η μέθοδος είναι να τρώμε το χρόνο, να κολλάμε τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και μετά να υποχωρούμε κατά κράτος λέγοντας στους πολίτες, κοιτάξτε, αγωνιστήκαμε, αλλά τι να κάνουμε, οι διεθνείς συσχετισμοί είναι αρνητικοί, εμείς όμως το παλέψαμε. Το πάλεψε το παλικάρι αλλά έχασε, βλάπτοντας βαθιά τη χώρα, ενώ οι άλλοι, εμείς οι κακοί, οι γερμανόδουλοι, δεν το παλεύαμε, το παλεύουν αυτοί».

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει στη συνομιλία αυτή τίποτα που δεν είναι γνωστό, τίποτα που δεν το ξέρει η κυβέρνηση και τίποτα που δεν θα έπρεπε να το έχει καταλάβει προ πολλού.

    [09] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ για να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική

    «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αξιοποιεί τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ και τον γνωστό και δοκιμασμένο εκβιασμό ότι ?υπάρχουν και χειρότερα?, για να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, να εξωραΐσει το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την ΕΕ και να επιταχύνει την αξιολόγηση, δηλαδή το νέο πακέτο σκληρών μέτρων» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την υπόθεση ΔΝΤ-Wikileaks και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

    «Ο λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν και με πολλές κυβερνήσεις αυτόν τον εκβιασμό, γι? αυτό και χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη σ' όσους τον καλούν να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, οργανώνοντας το δικό του αγώνα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [10] Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά επισκέφθηκε η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα

    Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά επισκέφθηκε η γυναίκα σύμβολο στον αγώνα εναντίον του ISIS, Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα. Συνομίλησε με πρόσφυγες για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση σχετικά με το Προσφυγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Γιαννιτσά.

    Υπενθυμίζεται ότι η μόλις 21 ετών Γεζίντι είχε πέσει τον Αύγουστο του 2014 θύμα απαγωγής από τον ISIS και κατά τη διάρκεια της τρίμηνης αιχμαλωσίας της υπέστη επανειλημμένα σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τους τζιχαντιστές έως ότου κατάφερε να δραπετεύσει και να φτάσει στη Γερμανία.

    [11] Σε 52.451 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σήμερα σε όλη την επικράτεια

    Σε 52.451 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σήμερα σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Στα νησιά παραμένουν 6.232 άτομα, εκ των οποίων οι 339 είναι νέες αφίξεις.

    Στην Αττική φιλοξενούνται 14.471 πρόσφυγες. Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 4.725. Στην κεντρική Ελλάδα ο αριθμός ανέρχεται σε 2.542 και στη νότια Ελλάδα (δήμος Ανδραβίδας) σε 326. Η πλειονότητα των προσφύγων βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα (28.880), από τους οποίους οι 11.290 παραμένουν στο camp της Ειδομένης και οι 1.264 στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου.

    [12] Και το όνομα αυτού για την Τσέλσι... Αντόνιο Κόντε

    Η πολύμηνη αναζήτηση του προπονητή που θα επιχειρήσει να επαναφέρει από τη νέα χρονιά την Τσέλσι στην κορυφή του αγγλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ολοκληρώθηκε και τυπικά.

    Οι «μπλε» ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία τους με τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από το καλοκαίρι, μετά τη λήξη των υποχρεώσεών του με την εθνική Ιταλίας στο EURO 2016, και θα διαδεχθεί στον πάγκο των Λονδρέζων τον Ολλανδό Γκούους Χίντινκ.

    [13] Αγνοείται το... διπλό, όπως τη χρονιά του υποβιβασμού

    Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα εναλλάσσονται τα συναισθήματα στον αθλητισμό και δη σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ακριβώς μετά την 4η Φεβρουαρίου, όταν η ΑΕΚ πέτυχε την ένατη διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, δημιουργώντας την καλύτερη επίδοσή της τα τελευταία δέκα χρόνια, άρχισε να «τρέχει» ένα αρνητικό σερί με τους «κιτρινόμαυρους» να μην μπορούν να...σταυρώσουν νίκη εκτός έδρας!

    Το τελευταίο «διπλό» στο πρωτάθλημα σημειώθηκε στα Ιωάννινα με 2-0 επί του ΠΑΣ στις 17 Ιανουαρίου. Ακολούθησαν εντός έδρας νίκες, αλλά και μία εκτός επί του Ηρακλή στο Κύπελλο, στις 4 Φεβρουαρίου. Από τότε η ΑΕΚ έδωσε πέντε εκτός έδρας αναμετρήσεις στη Super League στις οποίες είχε δύο ήττες, τρεις ισοπαλίες και -το κυριότερο- πέτυχε μόνο ένα γκολ!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 April 2016 - 12:32:38 UTC