Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβ. Νοβότνι: Το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας
  • [02] Εξαγορά της Virgin America από την Alaska Air
  • [03] Καμία άφιξη μετανάστη ή πρόσφυγα στα νησιά του Β. Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο
  • [04] Χωρισμένη στα δύο η αποβάθρα του λιμανιού στη Χίο, για πλοία και πρόσφυγες
  • [05] Με έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη ανοίγει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της «Εξόδου» του Μεσολογγίου

  • [01] Εβ. Νοβότνι: Το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας

    Αρνητικός στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα εμφανίζεται ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, λέγοντας ότι το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να το χειριστούν μόνοι τους οι Ευρωπαίοι.

    Η δήλωση του Αυστριακού Κεντρικού τραπεζίτη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την θέση που εξέφρασε ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν ο οποίος είπε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα απαραίτητο κομμάτι των προγραμμάτων διάσωσης.

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Presse ο κ. Νοβότνι κλήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση για τις συνομιλίες του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου που διέρρευσαν τα Wikileaks. Ο πρόεδρος της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο αμφισβητώντας μάλιστα και την γνησιότητα της συνομιλίας.

    Ωστόσο έσπευσε να αναφερθεί στις εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα δηλώνοντας ότι «το ΔΝΤ δεν είναι πλέον απαραίτητο για την σταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας.» Ο κ. Νοβότνι είπε ακόμη ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορούν να το λύσουν μόνοι τους οι Ευρωπαίοι και αναφερόμενος στο χρέος είπε ότι το κούρεμα δεν θα προσφέρει περισσότερα στην χώρα. «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο» είπε ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης και σχολίασε ότι οι τελευταίες εξελίξεις αντίκεινται σε μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα.

    [02] Εξαγορά της Virgin America από την Alaska Air

    Το σχέδιο της αεροπορικής εταιρίας Alaska Air Group Inc για την εξαγορά της Virgin America Inc καθιστά την εταιρία πιο ελκυστική στις αεροπορικές εταιρίες της Ασίας που αναζητούν αύξηση των εσόδων τους, μέσω της αναδιανομής των επιβατών τους, για πτήσεις προς εσωτερικούς προορισμούς των ΗΠΑ, σύμφωνα με την άποψη αναλυτών στο χώρο των αεροπορικών εταιριών.

    Οι ξένες αεροπορικές εταιρίες μπορούν από την πλευρά τους να προωθήσουν εμπορικά της εσωτερικές πτήσεις της Alaska Air προς προορισμούς στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας προμήθεια για τις πωλήσεις αυτές. Πρόκειται για κοινή εμπορική πρακτική μεταξύ των αεροπορικών εταιριών, η οποία είναι ευρέως εμπορικά γνωστή ως ?code sharing.? Έτσι, επιβάτες από την Ασία μπορούν να κερδίζουν επιπρόσθετα μίλια ταξιδιού, μέσω ειδικού προγράμματος μιας ξένης αεροπορικής εταιρίας, επιλέγοντας τις πτήσεις της Alaska Air εντός των ΗΠΑ.

    Σε ανακοίνωσή της, η Alaska Air τονίζει ότι το τίμημα εξαγοράς της Virgin America, που καταγράφηκε στα 2,6 δισ δολάρια, της εξασφαλίζει το 22% των επιβατικών θέσεων για τις πτήσεις προς τη Βόρεια Αμερική, από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

    [03] Καμία άφιξη μετανάστη ή πρόσφυγα στα νησιά του Β. Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο

    Για πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες σε όλα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί, δεν καταγράφηκε καμία άφιξη μετανάστη ή πρόσφυγα.

    Επίσημα, η Αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου δίνει την ύπαρξη με το παλιό καθεστώς -δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου- 463 προσφύγων στη Λέσβο, 208 στη Σάμο και κανενός πλέον στη Χίο. Στο σύνολό τους είναι ελεύθεροι και διαμένουν σε δομές εκτός χοτ σποτ.

    Υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα χοτ σποτς των τριών νησιών, παραμένουν: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3097, στη Χίο 1766 και στη Σάμο 490.

    Σημειώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός των όσων δίνονται ως διαμένοντες στο χοτ σποτ της Χίου, από την περασμένη Παρασκευή, έχοντας εγκαταλείψει τη δομή,

    [04] Χωρισμένη στα δύο η αποβάθρα του λιμανιού στη Χίο, για πλοία και πρόσφυγες

    Στις 06:45 σήμερα Τετάρτη έδεσε στο λιμάνι της Χίου το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου, με τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλάβει την προβλήτα να μην αντιδρούν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε αργά χθες το βράδυ να μην εμποδίσουν την πραγματοποίηση δρομολογίων πλοίων επιτρέποντας τήν κατά το ήμισυ λειτουργία του λιμανιού.

    Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία, τοποθετήθηκαν σύρματα που διαχώρισαν τη χερσαία ζώνη στα δύο. Στο ανατολικό τμήμα θα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό θα παραμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το χοτ σποτ του νησιού την περασμένη Πέμπτη και πραγματοποιώντας πορεία οκτώ χιλιομέτρων κατευθύνθηκαν στην πόλη, όπου και παραμένουν, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ώστε στη συνέχεια να πάνε, όπως λένε, στη Γερμανία.

    Από τον αρχικό αριθμό των όσων διέφυγαν, 591 άτομα βρίσκονται κινούμενοι μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι, γεγονός που ανατροφοδοτεί μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι 250 ανθρώπων.

    Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι της Χίου παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.Σημειώνεται ότι έως και χθες το βράδυ το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.

    [05] Με έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη ανοίγει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της «Εξόδου» του Μεσολογγίου

    Με την εικαστική ματιά του Γιάννη Ψυχοπαίδη στον Μπάιρον και τους αγωνιστές του 21 , ανοίγει η αυλαία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων της «Εξόδου», στις 9 Απριλίου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Η έκθεση του ομότιμου καθηγητής της ΑΣΚΤ, με τίτλο «Ο Μπάιρον και οι αγωνιστές του ΄21» πραγματοποιείται στούς χώρους του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος», στο σπίτι δηλαδή όπου γεννήθηκε και έζησε ο αρχηγός της Φρουράς της Εξόδου, Αθανάσιος Ραζής - Κότσικας.

    Περιλαμβάνει μία σειρά από 27 ξυλογραφίες -πορτρέτα αγωνιστών του '21, μεγάλες ξυλογραφίες-πορτρέτα του λόρδου Βύρωνα και πολλά σχέδια, ζωγραφικά έργα, κατασκευές και κολλάζ. Ανάμεσά τους «βυρωνικές παραλλαγές», εικαστικές αναφορές πάνω στην εφημερίδα «Ελληνικά Χρονικά» του Μάγερ, πορτρέτα του Σολωμού και αγωνιστών του ΄21, καθώς και εικόνες από το ευρύτερο πλαίσιο της ιστορικής εποχής και του μεσολογγίτικου τοπίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2016 - 6:32:27 UTC