Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ξυδάκης: Υπάρχει και μια Ευρώπη που προσπαθεί να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της
  • [02] Όλγα Γεροβασίλη: O κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τη λεηλασία του ελληνικού λαού
  • [03] Ο Πάνος Καμμένος για τον θάνατο του Γιάννη Αγγέλου
  • [04] ΟΑΕΔ: Το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οι εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών ανεργίας
  • [05] Ξεκίνησε η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [06] Τουρκία: Ελεγχόμενη έκρηξη σε σακίδιο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης
  • [07] Κορύφωση των διαδηλώσεων σε όλη τη Γαλλία σήμερα κατά του νομοσχέδιου της εργατικής μεταρρύθμισης
  • [08] Π. Παυλόπουλος: Ανάπτυξη με επίκεντρο τον Άνθρωπο
  • [09] Γιώργος Κατρούγκαλος: «Έχουν κλειδώσει τα ποσοστά αναπλήρωσης»
  • [10] Κύπρος: Δεξιός «κυβερνητικός» συνασπισμός στα κατεχόμενα
  • [11] «Ξέσπασε» η Ρεάλ, νέο ρεκόρ ο Ρονάλντο

  • [01] Ν. Ξυδάκης: Υπάρχει και μια Ευρώπη που προσπαθεί να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της

    Με την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής, ολοκλήρωσαν τη διήμερη επίσκεψή τους στη χώρα μας οι έξι υπουργοί και υφυπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ.

    Τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, που συνόδευε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, υποδέχθηκε στην ανοικτή δομή φιλοξενίας ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο οποίος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις.

    Κατά την ξενάγησή τους, ο κ. Παπαδόπουλος τούς επισήμανε ότι η δομή είναι ανοιχτή για τους πρόσφυγες και ότι είναι από τις πρώτες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς και της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ και οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Αρλέμ Ντεζίρ, της Ιταλίας Σάντρο Γκότσι, της Πορτογαλίας Μαργκαρίντα Μάρκες και της Μάλτας Ίαν Μποργκ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πρόσφυγες κάθε ηλικίας οι οποίοι φιλοξενούνται στη δομή. 'Ακουσαν τους λόγους για τους οποίους οι προσφυγές έφυγαν από την πατρίδα τους, πώς έφτασαν στην Ελλάδα και τις φωνές των ανθρώπων που ψάχνουν τις οικογένειές τους και ένα καταφύγιο. Επισκέφτηκαν τον παιδότοπο της δομής για να γνωρίσουν μερικά από τα παιδιά που διαμένουν εκεί, ενώ, στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στους χώρους διαμονής του κέντρου και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

    [02] Όλγα Γεροβασίλη: O κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τη λεηλασία του ελληνικού λαού

    Να δώσει εξηγήσεις για την παρέα της μίζας και της φοροδιαφυγής που λεηλάτησε τον ελληνικό λαό αντί να υπονομεύει και να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να υπονομεύει και να δυσφημεί τη χώρα από το εξωτερικό, καλό θα ήταν να δώσει εξηγήσεις για τη παρέα της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της μίζας που κυβερνούσε τόσα χρόνια τη χώρα, λεηλατώντας το λαό και βγάζοντας τα κέρδη της έξω», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ.

    [03] Ο Πάνος Καμμένος για τον θάνατο του Γιάννη Αγγέλου

    «Καλό ταξίδι Γιάννη Αγγέλου, έφυγες όρθιος, αξιοπρεπής, δικαιωμένος, σε πολέμησαν οι νταβατζήδες και παραφυάδες στη δικαιοσύνη. Συνεχίζουμε...». Με αυτή την ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποχαιρέτισε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τον Γιάννη Αγγέλου, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Ο Γιάννης Αγγέλου έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

    [04] ΟΑΕΔ: Το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οι εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών ανεργίας

    Με νέα ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του αρχείου των εβδομαδιαίων πληρωμών παροχών ανεργίας και οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας 11/4/2016.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας.

    [05] Ξεκίνησε η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκπρόσωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια.

    Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα που πέρασε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε εκδήλωση του QualityNet Foundation για την παρουσίαση του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας σημείωσε ότι η απελευθέρωση κεφαλαίων τα οποία είναι σήμερα δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών και η διοχέτευσή τους στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας αποτελεί κινητήριο δύναμη για την τόνωση των επενδύσεων, την επανεκκίνηση βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων και την αύξηση της παραγωγικότητας.

    "Η βιώσιμη ρύθμιση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων επιτρέπει την επανένταξή δανειοληπτών στην οικονομία και σε μια κανονική τραπεζική συμπεριφορά", ανέφερε η ίδια.

    Ακόμη υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είχε αναφέρει, ότι η πλευρά των δανειστών αντιλαμβάνεται το επιχείρημα της Αθήνας ότι "οι κινήσεις πρέπει να γίνουν προσεκτικά και σταδιακά ώστε να είναι αποτελεσματικές και να μην διαρραγεί η κοινωνική συνοχή" μόνο όμως σε ο,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. "'Αρα, η διαπραγμάτευση έχει ακόμα δρόμο", συμπλήρωσε ο ίδιος.

    [06] Τουρκία: Ελεγχόμενη έκρηξη σε σακίδιο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

    Eλεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία σε ένα σακίδιο που εντοπίστηκε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ώρες αφού η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες σχετικά με «αξιόπιστες απειλές» σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

    Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία, ενώ ένα μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας άνοιγε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με σακίδιο ή τσάντα. Οι πυροτεχνουργοί κατόπιν πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη ανατινάζοντάς το, με αποτέλεσμα να ακουστεί ένας ισχυρός κρότος στην πλατεία.

    Λίγο μετά ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ένα σακίδιο, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

    Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς υπηκόους τους σχετικά με «αξιόπιστες απειλές» σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

    [07] Κορύφωση των διαδηλώσεων σε όλη τη Γαλλία σήμερα κατά του νομοσχέδιου της εργατικής μεταρρύθμισης

    Με σύγκρουση ομάδας νεαρών κουκουλοφόρων με τις αστυνομικές δυνάμεις έκλεισε στο Παρίσι, στις έξι το απόγευμα, στην πλατεία Νασιόν (Έθνους), η μεγάλη σημερινή διαδήλωση, κατά της εργατικής μεταρρύθμισης.

    Η πορεία ξεκίνησε στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), με ηρεμία και χωρίς επεισόδια, από την πλατεία Ρεπουμπλίκ (Δημοκρατίας) κατευθυνόμενη ανατολικά προς την Νατιόν. Εκεί από νωρίς είχαν τοποθετηθεί οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων. Πράγματι με το που έφθασαν στην πλατεία οι επικεφαλής της πορείας, ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις ειδικές δυνάμεις εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας σύγχυση και ιδιαίτερη ένταση.

    Η σημερινή ήταν ημέρα κορύφωσης της διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού κώδικα που προτείνει η κυβέρνηση. Παράλληλα με το Παρίσι, οργανώθηκαν άλλες 200 διαδηλώσεις από το πρωί σε πολλές γαλλικές πόλεις.

    Είναι η πρώτη φορά σήμερα, που η διαμαρτυρία κατά της εργατικής μεταρρύθμισης οργανώνεται Σάββατο, μη εργάσιμη μέρα και μάλιστα σε περίοδο σχολικών διακοπών για τη Γαλλία. Παρ' όλα αυτά θεωρείται ακόμα ένα τεστ για τη δυναμική των κινητοποιήσεων. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για πολλές χιλιάδες κόσμου, με τη συμμετοχή των εργατικών συνδικάτων δίπλα στις αυθόρμητες οργανώσεις των νεολαίων.

    Όποια και εάν είναι πάντως, τα τελικά νούμερα των συμμετεχόντων, έχει ήδη ορισθεί η 28η Απριλίου ως το επόμενο ραντεβού διαδηλώσεων κατά του νομοσχέδιου.

    [08] Π. Παυλόπουλος: Ανάπτυξη με επίκεντρο τον Άνθρωπο

    «Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα γίνονται ολοένα και πιο στενές, και η μεγάλη αφετηρία θυμίζω υπήρξε το 2005 και ιδίως η αρχική σύμβαση η οποία υπογράφηκε το 2008» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της China Cosco Shipping Corporation Limited, Hu Lirong, «σε μια στιγμή, όπου ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα» και η οποία «έχει όχι μόνο τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον αλλά και εξαιρετικό ενδιαφέρον το οποίο αφορά γενικότερα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα». Επισήμανε δε ότι «την οικονομική ανάπτυξη την εννοούμε ως αειφόρο ανάπτυξη, και ανάπτυξη που αφορά τον Άνθρωπο, και έχει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο».

    «Εύχομαι και ελπίζω αυτή να είναι η αφετηρία και άλλων πολλών επενδύσεων στην Ελλάδα, δοθέντος ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την παγκόσμια οικονομία, τέτοιου είδους συνεργασίες βοηθούν τις χώρες να υπερβούν τις μεγάλες δυσχέρειες που δημιουργεί η κρίση η οποία έχει ενσκήψει», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Cosco είπε μεταξύ άλλων: «εμείς θα ξεκινήσουμε τις επενδύσεις μας για την αναβάθμιση υποδομών του λιμανιού του Πειραιά. Αναβάθμιση, που αφορά όχι μόνο τον προβλήτα των κοντέινερ, αλλά και τα κρουαζιερόπλοια και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο κομβικό λιμάνι της Ευρώπης. Πιστεύω ότι θα προωθήσουμε όχι μόνο το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, ταυτόχρονα μέσω της Ελλάδας θα προωθήσουμε το εμπόριο της Κίνας μαζί με άλλες χώρες στην περιοχή αυτή».

    Ο πρόεδρος της Cosco διαβεβαίωσε, επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε, να τηρήσουμε τους ελληνικούς νόμους και να κάνουμε τις επενδύσεις μας σωστά. Θα δώσουμε μεγάλη σημασία στις εργασιακές σχέσεις της εταιρείας και βέβαια θα κάνουμε ότι μπορούμε να τους δώσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ταυτόχρονα θα κάνουμε την εταιρεία μας, τον μελλοντικό ΟΛΠ, μια φιλοπεριβαλλοντική εταιρεία, η οποία θα εντατικοποιήσει τις επαφές με τα συνδικάτα, θα ζητήσει την κατανόηση και την υποστήριξη τους.»

    [09] Γιώργος Κατρούγκαλος: «Έχουν κλειδώσει τα ποσοστά αναπλήρωσης»

    Οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της συμφωνίας σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

    «Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν «κλειδώσει», ενώ σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί αύριο.

    [10] Κύπρος: Δεξιός «κυβερνητικός» συνασπισμός στα κατεχόμενα

    Σχεδόν ένα χρόνο από την ανάδειξή του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας ο φιλοαριστερός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, θα δώσει εντολή για σχηματισμό «κυβέρνησης» συνασπισμού στα κατεχόμενα, στα κόμματα της δεξιάς, Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ), τα οποία πέρσι είχαν αντιταχθεί στην εκλογή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκοκυπριακού Τύπου ο Ακιντζί έδωσε εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον αρχηγό του ΚΕΕ, Χιουσείν Όζγκιουργκιουν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την σύνθεσή της την Δευτέρα.

    Μεταξύ των δύο κομμάτων της δεξιάς γίνεται σκληρό παζάρι για τα «υπουργεία», τα οποία διαχειρίζονται σημαντικά κονδύλια.

    Στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος επικρατεί κλίμα ικανοποίησης και, όπως όλα δείχνουν, εξασφαλίζει τα χαρτοφυλάκια του «Υπουργείου Οικονομικών», «Υπουργείου Εθνικής Παιδείας» και «Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων». Στην «βουλή» εκπροσωπείται με 5 έδρες.

    Στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είναι κοντά στο να «κλειδώσει» το «Υπουργείο Εξωτερικών».

    [11] «Ξέσπασε» η Ρεάλ, νέο ρεκόρ ο Ρονάλντο

    Μετά το «παπατράκ» του Βόλφσμπουργκ, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να ανακάμψει ψυχολογικά στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Τα κατάφερε με το εύκολο 4-0 επί της Εϊμπάρ στο «Μπερναμπέου», σε ματς για την 32η αγωνιστική της Primera Division.

    Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για τη «βασίλισσα», ανάμεσά τους και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έφτασε τα 30 γκολ στη φετινή -μέτρια- χρονιά του! Ο Πορτογάλος πρόσθεσε ακόμα ένα ατομικό ρεκόρ στο «παλμαρέ» του, καθώς είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που πετυχαίνει 30 ή περισσότερα γκολ σε έξι διαδοχικές σεζόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 April 2016 - 18:32:33 UTC