Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Τόσκας: Να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι στον χώρο των ΜΚΟ
  • [02] Ντ. Μπακογιάννη: Μόνο η ΝΔ μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό
  • [03] «Η μεσαία τάξη διώκεται επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να μειώσει την κρατική σπατάλη»
  • [04] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα
  • [05] Panama Papers: Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού απειλείται από εταιρίες που χρησιμοποιούν αυθαίρετα το όνομά της
  • [06] Στο Χαϊδάρι έφτασε μεγάλη πορεία Πάτρα-Αθήνα για την ανεργία
  • [07] Ειδομένη: Συνεχίζονται οι ρίψεις δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ
  • [08] Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοινώνει την παραίτησή του
  • [09] Τουλάχιστον 102 νεκροί και 280 τραυματίες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Ινδία
  • [10] Πολ Μέισον: Η Γερμανία είναι ο κύριος ένοχος για την κρίση στο σύνολό της
  • [11] «Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό τα εσωκυβερνητικά παιχνίδια "διαφοροποιήσεων" των συνενόχων για εθνικά εγκλήματα»
  • [12] Θ. Δρίτσας: Δεν κινούμαι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό
  • [13] Γ. Κυρίτσης: Επικίνδυνη και καταδικαστέα η χρήση βίας εναντίον προσφύγων
  • [14] Νίκησε η Λέστερ και αγκάλιασε τον τίτλο
  • [15] «Έχουμε κακομάθει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάντζαρης για τον αποκλεισμό

  • [01] Ν. Τόσκας: Να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι στον χώρο των ΜΚΟ

    Την ανάγκη να μειωθεί ο ρόλος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους χώρους που έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες, υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «RealNews», επισημαίνοντας ότι ένα μέρος ΜΚΟ πραγματικά λειτουργεί με ανθρωπιστική αντίληψη.

    Όπως υποστηρίζει, «κάποιοι θεώρησαν ότι ο "ανθρωπισμός" τούς βολεύει για να βγάλουν χρήματα». Επίσης, αναφέρει ότι κάποιες από τις οργανώσεις χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες ή από διεθνείς οργανισμούς και καταγγέλλει ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις προσφύγων που δεν ήθελαν να δηλώσουν άσυλο, αλλά πιέστηκαν από μέλη ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να το κάνουν.

    «Θα πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι», προσθέτει, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος ΜΚΟ που πραγματικά λειτουργεί με ανθρωπιστική αντίληψη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα αποτελέσματα και επιρρίπτει ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι «δεν βοηθάει στο μέτρο που θα έπρεπε και στο βαθμό που έχει υποσχεθεί». Ωστόσο, φαίνεται καθυσηχαστικός για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Ο τωρινός αριθμός των 50 περίπου χιλιάδων δεν είναι υπερβολικός, μπορούμε να τον αντέξουμε», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χρειάζεται παράλληλα στροφή της πολιτικής, από διαχείριση των ροών, σε διαχείριση ημιμόνιμης παραμονής.

    [02] Ντ. Μπακογιάννη: Μόνο η ΝΔ μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και μόνον η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά, κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη, όσο πιο γρήγορα φύγει και μιλήσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα ξανασταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της», τόνισε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο "Πόρτο Παλάς" στη Θεσσαλονίκη.

    Η κ. Μπακογιάννη έκανε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς σε όλους τους τομείς και κυρίως την οικονομία, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα.

    Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, επειδή διαφωνεί με το περιεχόμενο της αξιολόγησης και σημείωσε: «Δεν θα χρειαζόταν το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ εάν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 1,5 δισ. άμεσων φόρων δεν πρόκειται να εισπραχθεί, διότι οι Ελληνες δεν έχουν να πληρώσουν, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, στη λεπτομέρεια του, ότι υπήρχε τρόπος μειώνοντας δαπάνες να μειώσουμε φόρους».

    Ως προς το προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδειξε «απόλυτη ανικανότητα» και είπε χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκε 8 μήνες η κυβέρνηση για να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και ότι πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα. Ξέρουμε τι θα πει πρόσφυγας. Δεν υπάρχει προνόμιο ευαισθησίας σε κανένα κόμμα».

    Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παρατήρησε ότι δεν υπάρχει καν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημείωσε: «Αδυνατίζει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, όταν στελέχη ενός κόμματος λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει αν θα λέγονται και Μακεδονία. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαστε ΑΝΕΛ. Για μας η θέση είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη, και είναι η θέση την οποία κερδίσαμε στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Καραμανλή. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».

    [03] «Η μεσαία τάξη διώκεται επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να μειώσει την κρατική σπατάλη»

    Για το «ξέσπασμα του πρωθυπουργού εναντίον του ΔΝΤ», το οποίο χαρακτηρίζει ακατανόητο, για το φορολογικό, αλλά και για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μιλά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το κλίμα που συνάντησε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες ύστερα από την αμφισβήτηση της κυβέρνησης στο ρόλο του ΔΝΤ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακόμη και άνθρωποι που υποστηρίζουν τον κ. Τσίπρα, αδυνατούν να κατανοήσουν το τελευταίο του ξέσπασμά εναντίον του ΔΝΤ», καθώς «όλοι ξέρουν ... ότι το ΔΝΤ ζητάει μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή λιγότερα μέτρα, και ότι η κ. Λαγκάρντ επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους». «Δεν καταλαβαίνουν, λοιπόν, όπως δεν καταλαβαίνω κι εγώ, γιατί ο κ. Τσίπρας αντέδρασε λες και είχε απέναντί του τον Σόιμπλε, που δεν θέλει ούτε μικρότερο πλεόνασμα ούτε κούρεμα του χρέους» τόνισε.

    Σχολιάζοντας τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η εναλλακτική λύση είναι η μείωση της κρατικής σπατάλης και η πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέροντας παράλληλα ότι: «Η κυβέρνηση δεν προχωράει καν στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις φορολογικές υπηρεσίες. Της υποδείξαμε 826 φορείς του Δημοσίου που πρέπει να συγχωνευθούν η να κλείσουν εξοικονομώντας αυτομάτως 353,8 εκ ευρώ. Αδιαφόρησε και τώρα εξαγγέλλει νέους φόρους. Η μεσαία τάξη διώκεται. Οι επιχειρήσεις φεύγουν στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία, στην Κύπρο».

    [04] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα

    Από τις 20:00ξεκινούν οι σημερινές συναντήσεις των επικεφαλής των θεσμών με τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

    Ο υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος στις 02.40 τα ξημερώματα, μετά από την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων,δήλωσε«Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο (σ.σ. σήμερα), το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας». Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρξε πρόοδος στο ασφαλιστικό, στα «κόκκινα» δάνεια και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

    Νωρίτερα, υψηλόβαθμος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου είχε αναφέρει ότι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης για την αναζήτηση εσόδων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2018, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, ήταν και η νέα φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα και τα άλλα καπνικά προϊόντα.

    Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις του Σαββάτου διήρκησαν περισσότερο από 10 ώρες, καθώς άρχισαν στις 4 το απόγευμα με αντικείμενο το ασφαλιστικό, συνεχίστηκαν για τα «κόκκινα» δάνεια (παρόντος σε μεγάλο μέρος της συνάντησης και του διοικητή τής Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα) και ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, στη παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων εξετάζονται «λέξη προς λέξη» τα κείμενα των αποφάσεων για τη συμφωνία.

    Νωρίτερα, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως παραμένει μεγάλη η απόσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης θεσμών για το θέμα της πώλησης των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση για το θέμα με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί ένα είδους προστασίας από την πώληση κόκκινων δανείων σε funds.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν επιβεβαίωσαν τα στελέχη της κυβέρνησης εξερχόμενα από τη συνάντηση, η πρόταση πάνω στην οποία γίνεται συζήτηση αφορά στην προστασία από την πώληση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους έως 100.000 ευρώ, δάνεια ύψους έως 75.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και προστασία για οφειλές έως 5.000 ευρώ για τα καταναλωτικά δάνεια, ενώ η διαπραγμάτευση γίνεται με ορίζοντα εξαίρεσης από την πώληση το 1 έτος για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και όσων δανείων επιχειρηματικών ή καταναλωτικών έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία.

    Από την άλλη πλευρά οι δανειστές φέρονται να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους σε ότι αφορά την πώληση σε funds εξυπηρετούμενων και μη δανείων, ενώ συμφωνούν να υπάρξει προστασία από την πώληση για στεγαστικά δάνεια με βάση τα όρια του νόμου Κατσέλη, δηλαδή δανειοληπτών που είναι οικονομικά αδύναμοι, αλλά η μεταβατική περίοδος προστασίας από την πώληση να μην είναι η τριετής.

    [05] Panama Papers: Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού απειλείται από εταιρίες που χρησιμοποιούν αυθαίρετα το όνομά της

    Η αυθαίρετη χρήση του ονόματος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού από ορισμένες εταιρίες των οποίων το όνομα εμφανίζεται στα "Panama Papers" ενέχει "τεράστιους" κινδύνους για τη δράση της και το προσωπικό της, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στη ελβετική εφημερίδα Le Matin, ο πρόεδρός της ΔΕΕΣ Πίτερ Μάουρερ.

    Ο Μάουρερ έκανε τις δηλώσεις αυτές στην Le Matin, αφότου η εφημερίδα είχε γράψει εσφαλμένα ότι εικονικές εταιρίες που έχουν δημιουργηθεί από το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca επωφελούνται από τη ΔΕΕΣ.

    "Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Αν βρεθούμε, για παράδειγμα, ότι έχουμε σχέση με μια υπεράκτια εταιρία, η οποία ανήκει σε μια εμπόλεμη ομάδα, δεν τολμώ να φανταστώ πόσο θα μπορούσαμε να βρεθούμε αναμεμιγμένοι", είπε ο Μάουρερ. "Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τεθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάχρηση".

    "Ουδέποτε είχαμε σχέση με την Mossack Fonseca, ουδέποτε λάβαμε χρήματα από αυτή", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ. "Το όνομα της ΔΕΕΣ χρειάζεται ειδική προστασία γιατί εργαζόμαστε σε εμπόλεμες περιοχές και (όπου μαίνονται) συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων εμπολέμων. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας διασφαλίζεται εν μέρει λόγω του σεβασμού στο όνομά μας και σε αυτό που συμβολίζουμε".

    [06] Στο Χαϊδάρι έφτασε μεγάλη πορεία Πάτρα-Αθήνα για την ανεργία

    Στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, έφτασαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι οι οδοιπόροι που συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία για την ανεργία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πατραίων και ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή από την Πάτρα, ενώ ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα.

    Έξω από το Δημαρχείο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, βρίσκονται περίπου 2.000 άτομα και πραγματοποιείται εκδήλωση προς τιμή των διαδηλωτών, οι οποίοι θα καταλήξουν στην Πλατεία Συντάγματος, στις 18.00 το απόγευμα, όπου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΔΕ και Ενώσεις Συνταξιούχων.

    Νωρίτερα, η πορεία πέρασε και από το Δημαρχείο Ασπροπύργου, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση.

    Διαβάστε επίσης:Δ.Κουτσούμπας: Δεν γίνεται τίποτα όσο μένεις θεατής, μπορούν να ανατραπούν τα πάντα όταν ξεσηκωθείς

    [07] Ειδομένη: Συνεχίζονται οι ρίψεις δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ

    Συνεχίζονται οι ρίψεις δακρυγόνων στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στην Ειδομένη, σε μια προσπάθεια να διαλυθεί η συγκέντρωση περίπου 200 προσφύγων, που παραμένουν μπροστά από τον φράκτη, στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, όπου ξεκίνησαν στις 11.30 το πρωί επεισόδια.

    Οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ ρίχνουν νερό με υδροβόλο όχημα και εκσφενδονίζουν δακρυγόνα αρκετά μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος, με κίνδυνο να πάρει φωτιά κάποια από τις σκηνές που είναι δίπλα στον φράχτη, ενώ συνεχίζεται και η ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών στη διάρκεια των συμπλοκών. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ενίσχυσαν την παρουσία τους και συνολικά 25 άτομα -προσωπικό και γιατροί - σε τρεις ομάδες, βοηθούν όσους προσέρχονται στα ιατρεία.

    [08] Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοινώνει την παραίτησή του

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για την καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, έκανε γνωστή σήμερα την απόφασή του να παραιτηθεί, σε ανακοίνωσή του που μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση.

    "Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Την Τρίτη 12 Απριλίου θα υποβάλω την παραίτησή μου στο κοινοβούλιο. Η απόφασή μου βασίζεται σε αρκετούς λόγους, όπως μεταξύ άλλων η πολιτική κρίση στην κυβέρνηση που έχει ξεσπάσει τεχνητά", αναφέρει, σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση και το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine.

    [09] Τουλάχιστον 102 νεκροί και 280 τραυματίες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Ινδία

    H πυρκαγιά που προκλήθηκε από σειρά εκρήξεων πυροτεχνημάτων προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό,τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μέσα σε ινδουιστικό ναό στη νοτιοδυτική Ινδία, όπου χιλιάδες οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν θέαμα με πυροτεχνήματα.

    Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι φέρουν σοβαρά εγκαύματα, στην καταστροφή αυτή στον ναό Πουτινγκάλ Ντεβί στην παράκτια πόλη Παραβούρ του κρατιδίου Κεράλα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το ινδουιστικό νέος έτος.

    "Επιβεβαιώθηκε ότι 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίες έχουν εισαχθεί σε διάφορα νοσοκομεία. Προτεραιότητά μας είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής περίθαλψης στους τραυματίες", δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Ομεν Τσάντι. Ιατρικές ομάδες έχουν φθάσει από το Νέο Δελχί, ενώ ο στρατός και το ναυτικό ανέπτυξαν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους βαριά τραυματίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Τζ.Π. Νάντα.

    Όλα άρχισαν όταν μια από τις κροτίδες έπεσε σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν τα πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να σημειωθεί σειρά εκρήξεων και να ξεσπάσει πυρκαγιά, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση."Η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV ο υπουργός Εσωτερικών της Κεράλα, Ραμές Τσενιτάλα.

    [10] Πολ Μέισον: Η Γερμανία είναι ο κύριος ένοχος για την κρίση στο σύνολό της

    Τη Γερμανία «δείχνει» ως κύριο ένοχο για την κρίση στο σύνολό της, ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "RealNews" και κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι είναι παγιδευμένη «σε μια αντίληψη της πραγματικότητας που εδράζεται στους κανόνες, την ώρα που αυτοί δεν λειτουργούν». Παράλληλα, κάνει λόγο για «ψύχωση» από μεριάς ΔΝΤ κατά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και του Κόρμπιν στη Βρετανία.

    Επιχειρώντας μια πρόβλεψη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, ο Βρετανός δημοσιογράφος πιθανολογεί ότι η ΕΕ θα εγκρίνει την πρώτη αξιολόγηση, ο ESM θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ και «οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα αποδεχτούν πως για να αποφύγουν την κατάρρευση της Ελλάδας οφείλουν να ξεχάσουν τη συμμετοχή του Ταμείου».

    Εξάλλου, εκτιμά ότι αυτό που πήγε στραβά με την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι «δεν πίστεψαν πως μια αναμέτρηση με την ένταση του Ιουλίου ήταν πιθανή» και παράλληλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παλέψει για να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δεν έπαψε να πιστεύει στη λύση του Grexit.

    Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, επισημαίνει ότι δεν είναι ευθέως υπέρ του Brexit, ωστόσο θεωρεί χρήσιμο να λειτουργήσει το δημοψήφισμα σαν μοχλός μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ: Να μην υπάρξει ένταξη της Τουρκίας, να θεσμοθετηθεί ένα πανευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης με υποχρεωτική ανακατανομή και να σωθεί η βιομηχανία χάλυβα.

    [11] «Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό τα εσωκυβερνητικά παιχνίδια "διαφοροποιήσεων" των συνενόχων για εθνικά εγκλήματα»

    Για «μέγα εθνικό έγκλημα του ξεπουλήματος του Λιμανιού του Πειραιά», και παράδοση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Τράπεζα Πειραιώς «για καταλήστευση και για "λουκέτο", κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι «τα εσωκυβερνητικά και εσωκομματικά παιχνίδια, δήθεν "διαφοροποιήσεων" από αυτές τις εγκληματικές πολιτικές, δεν αφορούν κανέναν, ενώ υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τον εμπαίζουν».

    «Αντίθετα, αυτά τα εσωκυβερνητικά και εσωκομματικά παιχνίδια "διαφοροποιήσεων", το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι τα μεγάλα αδιέξοδα και την αποσύνθεση μιας οπερετικής κυβέρνησης, που καταστρέφει τον τόπο», προσθέτει.

    Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της ΛΑΕ σημειώνει ότι «ο Αλ. Τσίπρας και οι συναρρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να γνωρίζουν ότι είναι συνυπεύθυνοι για μεγάλα εθνικά εγκλήματα και για την διάλυση του παραγωγικό δυναμικού που έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα» και τονίζει:

    «Έχουν όλοι μαζί πολιτικές και ποινικές ευθύνες, τις οποίες δεν πρόκειται να αποφύγουν. Πολύ γρήγορα θα πληρώσουν».

    [12] Θ. Δρίτσας: Δεν κινούμαι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό

    «Στην τηλεοπτική συμμετοχή μου στο MEGA σήμερα το πρωί απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις προσπάθησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ειλικρίνεια να εξηγήσω την πορεία των χειρισμών της κυβέρνησης αναφορικά με την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας προσθέτοντας ότι ερμηνείες σε διάφορα δημοσιεύματα που θέλουν να τον εμφανίσουν ότι κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό είναι «κατασκευές εμφανούς σκοπιμότητας και εφήμερης αντοχής».

    Ο υπουργός υπογραμμίζει επίσης ότι κάθε συμμετοχή του σε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή τον υποχρεώνει πρωτίστως να ενημερώνει υπεύθυνα όσους τις παρακολουθούν και αυτό έκανε. Συμπληρώνει επίσης ότι η αναγγελθείσα για την Τρίτη συνέντευξη τύπου καθόλου δεν συνδέεται με τα παραπάνω, αφού είχε προαποφασισθεί από την Παρασκευή.

    Πάρης Τσιριγώτης

    [13] Γ. Κυρίτσης: Επικίνδυνη και καταδικαστέα η χρήση βίας εναντίον προσφύγων

    «Η χρήση χημικών, σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου λάμψης, άνευ διακρίσεων, εναντίον ευάλωτων πληθυσμών, και μάλιστα χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, είναι πρακτική επικίνδυνη και καταδικαστέα» τονίζει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Καλούμε τις αρχές της ΠΓΔΜ να αντιληφθούν τους δυνητικούς κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Καλούμε επίσης τους πρόσφυγες να μην πιστεύουν τις φήμες και τις ψευδείς πληροφορίες που διακινούν με εγκληματική ανευθυνότητα άγνωστοι, και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές που εγγυώνται την ασφαλή μετακίνησή τους στους οργανωμένους χώρους προσωρινής φιλοξενίας», σημειώνει ο κ. Κυρίτσης.

    Τραυματισμούς προσφύγων αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

    Τραυματισμούς προσφύγων στην Ειδομένη από σφαίρες καουτσούκ αναφέρουν μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που τις τελευταίες ώρες, κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, έχουν περιθάλψει δεκάδες γυναίκες, άνδρες και παιδιά. «Τα περισσότερα από τα περιστατικά σχετίζονται με αναπνευστικά προβλήματα, που προκαλεί η χρήση χημικών, αλλά έχουμε και κάποιους τραυματισμούς, που μας δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες από καουτσούκ», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος των ΓΧΣ, διευκρινίζοντας ότι σοβαρός τραυματισμός δεν έχει καταγραφεί, αν και σε 2 ή 3 περιπτώσεις χρειάστηκε διακομιδή τραυματιών με το ΕΚΑΒ.

    Συνεχίζεται η ένταση

    Σύμφωνα με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές τα επεισόδια ανάμεσα στους πρόσφυγες και τις αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ συνεχίζονται, με κάποια διαστήματα ηρεμίας ανάμεσα. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για εκτόνωση, η κατάσταση είναι σε εξέλιξη», ανέφεραν εκπρόσωποι της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι κοντά στον φράκτη βρίσκονται άλλοτε δεκάδες, άλλοτε εκατοντάδες άτομα και όποτε ρίχνουν πέτρες και αντικείμενα προς την πλευρά των Σκοπίων τους «απαντούν» με τη χρήση χημικών.

    Προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη

    Νωρίτερα, οι πρόσφυγες είχαν προσπαθήσει να ρίξουν τον φράκτη και να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Όταν σε κάποια σημείο το κατάφεραν οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ τους απώθησαν, πίσω προς την ελληνική πλευρά. Σχετικά με το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να πέρασαν, στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, σε ελληνικό έδαφος, από την ελληνική αστυνομία διευκρινίζεται ότι ο φράκτης δεν βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή των συνόρων, αλλά δύο μέτρα πιο πίσω, στο έδαφος της ΠΓΔΜ, άρα είχαν περιθώριο να κινηθούν.

    Τα φυλλάδια που τους ξεσήκωσαν

    Σημειώνεται ότι χθες μοιράστηκε στους πρόσφυγες φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, καλώντας τους να επιχειρήσουν μαζικά να περάσουν τα σύνορα. Από τις 10 το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

    [14] Νίκησε η Λέστερ και αγκάλιασε τον τίτλο

    Ένα καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε η Λέστερ, καθώς νίκησε με 2-0 μέσα στην έδρα της Σάντερλαντ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ. Με τη νίκη αυτή οι «αλεπούδες» έχουν κατακτήσει πλέον το...μισό πρωτάθλημα και απομένουν δύο ακόμη νίκες στους επόμενους εντός έδρας αγώνες τους με τη Γουέστ Χαμ και με τη Σουόνσι, για να κάνουν τ' όνειρο, πραγματικότητα.

    Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσε (ποιος άλλος;...) ο Τζέιμι Βάρντι πρώτα στο 66ο λεπτά και μετά στις καθυστερήσεις του αγώνα και έριξε, ουσιαστικά, τη Σάντερλαντ στη β' κατηγορία.

    [15] «Έχουμε κακομάθει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάντζαρης για τον αποκλεισμό

    Ο φιναλίστ της Euroleague στη Μαδρίτη πέρυσι και «back to back» πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 και 2013 δεν βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το σοκ είναι μεγάλο, τόσο για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, όσο και για τον κόσμο των Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την προημιτελική σειρά με τη Λαμποράλ Κούτσα, μια ομάδα που ο Ολυμπιακός νίκησε τις τρεις από τις τέσσερις φορές που την αντιμετώπισε την τρέχουσα σεζόν.

    Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει κάθε λόγο να είναι απογοητευμένος. Η αγωνιστική ανάκαμψή του δεν συνδυάστηκε με «happy end». Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διεθνής γκαρντ μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, αλλά την ίδια ώρα υπενθυμίζει: «Δεν πρέπει να μας λυπάται κανείς. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Στον Ολυμπιακό έχουμε κακομάθει τον τελευταίο καιρό να βρισκόμαστε στο βάθρο, σε τελικούς και φάιναλ φορ. Σε επτά χρόνια, 5 φάιναλ φορ, 4 τελικοί και 2 τίτλοι! Απλά φέτος δεν μπορέσαμε. Σίγουρα είμαστε στενοχωρημένοι. Έχουν γίνει πολλά λάθη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 April 2016 - 14:32:32 UTC