Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στις πολιτικές δυνάμεις «που κατέστρεψαν τη χώρα» εξαπέλυσε η Ο. Γεροβασίλη
  • [02] ΠτΔ: «Ενωμένοι πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους»
  • [03] «Το καθεστώς ασυλίας που παρείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους υπόπτους για φοροδιαφυγή είχε και ιδιοτελή κίνητρα»
  • [04] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα
  • [05] Στο Σύνταγμα η πορεία Πάτρας - Αθήνας κατά της ανεργίας
  • [06] Ν. Βούτσης: Μετά την αξιολόγηση, αναδιαμόρφωση της συμφωνίας για νομοθετική ελευθερία
  • [07] Άρχισε να εκτονώνεται η κατάσταση στην Ειδομένη
  • [08] ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "εγγυάται" την ανεξαρτησία της έρευνας για τα e-mails της Κλίντον
  • [09] «Το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ δεν βγαίνουν ποτέ»
  • [10] «Η εθνική συνεννόηση είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση»
  • [11] Ειδομένη: Επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας των επεισοδίων
  • [12] Ειδομένη: Τριακόσια περιστατικά αντιμετώπισαν έως τώρα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

  • [01] Επίθεση στις πολιτικές δυνάμεις «που κατέστρεψαν τη χώρα» εξαπέλυσε η Ο. Γεροβασίλη

    Επίθεση στις πολιτικές δυνάμεις «που κατέστρεψαν τη χώρα» εξαπέλυσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

    Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι «με υποδειγματική ενορχήστρωση, οι πολιτικές δυνάμεις που κατέστρεψαν την χώρα, που επέβαλλαν στην οικονομία μέτρα 65 δις, που μείωσαν κατά 25% το ΑΕΠ και που εξαφάνισαν τις λίστες μαύρου χρήματος για να προστατεύσουν κορυφαία στελέχη τους, ξιφουλκούν σήμερα κατά της κυβέρνησης για το θέμα του λιμανιού του Πειραιά».

    Η κυβέρνηση αγωνίζεται να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, πάνω στο σαθρό έδαφος που αυτοί παρέδωσαν, προσθέτει η εκπρόσωπος και σημειώνει ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύτηκε ώστε το αποτέλεσμα της συμφωνίας να είναι το θετικότερο, τόσο ως προς το τίμημα, όσο και ως προς τους όρους. Εξαίρεσε από την παραχώρηση την έκταση των Λιπασμάτων, διασφαλίζοντας την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της περιοχής».

    «Ας μας πουν τι έχουν κάνει αυτοί που, υπογράφοντας λευκά χαρτιά, παρέδωσαν την χώρα, δέσμια, στις προθέσεις των δανειστών. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών», υπογραμμίζει στη δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.

    Διαβάστε επίσης:

    Θ. Δρίτσας: Δεν κινούμαι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό

    [02] ΠτΔ: «Ενωμένοι πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους»

    «Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας -φυσικά με πλήρη σεβασμό των πολιτικών ιδιαιτεροτήτων καθεμιάς- και αναγνωρίζοντας ότι αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα απ' αυτά που μας χωρίζουν, πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους, ιδίως δε τους στόχους της υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων και της θωράκισης της κοινωνικής συνοχής, υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αειφόρου ανάπτυξης».Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά το τέλος της παρέλασης στην Άμφισσα, όπου σήμερα εορτάζεται η 195η επέτειος από την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων.

    Αναφερόμενος στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «παραμένοντας αταλάντευτα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και στον σκληρό πυρήνα της, την ευρωζώνη, να διαμηνύσουμε στους εταίρους μας και τούτο: Αν η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι αυθεντική, κατά τις ιδρυτικές της αρχές, δίχως την Ελλάδα». Το μήνυμα αυτό, όπως πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσης, αφού επί του πεδίου τούτου η Ευρώπη, αν θέλει να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως στο επίκεντρό της δεν βρίσκεται το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος».

    Μάλιστα, όσον αφορά τους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, σ' ένα πλαίσιο ειλικρινούς και δημιουργικής αλληλεγγύης, πρέπει να σκύψουμε πάνω στους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές, που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν σε λαούς της Ευρώπης».

    Το «χρυσό κλειδί» της πόλης επέδωσε στον ΠτΔ ο δήμαρχος Δελφών

    Σε εκδήλωση που έγινε στη συνέχειαστο πνευματικό κέντρο της Άμφισσας, με αφορμή τον εορτασμό της 195ης επετείου από την απελευθέρωση του κάστρο των Σαλώνων, ο δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το «χρυσό κλειδί» της πόλης.Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον δήμαρχο «για την μεγάλη τιμή που μου περιποιείτε, η οποία αποτελεί για μένα αείρροη πηγή έμπνευσης κατά την άσκηση των καθηκόντων μου».Όσον αφορά στην σημερινή επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι στο κάστρο των Σαλώνων γράφτηκε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της Εθνεγερσίας του 1821, προσθέτοντας ότι η όλη περιοχή είχε μέγιστη συνεισφορά αγωνιστών του 1821.

    [03] «Το καθεστώς ασυλίας που παρείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους υπόπτους για φοροδιαφυγή είχε και ιδιοτελή κίνητρα»

    Με ιδιοτελή κίνητρα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η ΝΔ παρείχαν ασυλία σε ύποπτους για φοροδιαφυγή της λίστας Λαγκάρντ, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τονίζει ότι «τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία προσώπων από το στενό οικογενειακό κύκλο του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας», σύμφωνα με την οποία, εκτός των άλλων, στη λίστα Λαγκάρντ εμφανίζονται και τα ονόματα δύο πρώτων εξαδέλφων του κ. Σαμαρά.

    «Είναι πλέον ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έκανε τα πάντα προκειμένου η λίστα που περιέχει χιλιάδες ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή να παραμείνει στο σκοτάδι», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η πρακτική αυτή εκθέτει πλήρως όχι μόνο τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία».

    «Το ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας που παρείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους υπόπτους για φοροδιαφυγή είχε και στενά ιδιοτελή κίνητρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα

    Από τις 20:00ξεκινούν οι σημερινές συναντήσεις των επικεφαλής των θεσμών με τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

    Ουπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος,δήλωσεστις 02.40 τα ξημερώματα, μετά από την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων:«Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο (σ.σ. σήμερα), το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας». Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρξε πρόοδος στο ασφαλιστικό, στα «κόκκινα» δάνεια και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

    Νωρίτερα, υψηλόβαθμος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου είχε αναφέρει ότι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης για την αναζήτηση εσόδων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2018, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, ήταν και η νέα φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα και τα άλλα καπνικά προϊόντα.

    Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις του Σαββάτου διήρκησαν περισσότερο από 10 ώρες, καθώς άρχισαν στις 4 το απόγευμα με αντικείμενο το ασφαλιστικό, συνεχίστηκαν για τα «κόκκινα» δάνεια (παρόντος σε μεγάλο μέρος της συνάντησης και του διοικητή τής Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα) και ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, στη παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων εξετάζονται «λέξη προς λέξη» τα κείμενα των αποφάσεων για τη συμφωνία.

    Νωρίτερα, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως παραμένει μεγάλη η απόσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης θεσμών για το θέμα της πώλησης των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση για το θέμα με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί ένα είδους προστασίας από την πώληση κόκκινων δανείων σε funds.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν επιβεβαίωσαν τα στελέχη της κυβέρνησης εξερχόμενα από τη συνάντηση, η πρόταση πάνω στην οποία γίνεται συζήτηση αφορά στην προστασία από την πώληση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους έως 100.000 ευρώ, δάνεια ύψους έως 75.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και προστασία για οφειλές έως 5.000 ευρώ για τα καταναλωτικά δάνεια, ενώ η διαπραγμάτευση γίνεται με ορίζοντα εξαίρεσης από την πώληση το 1 έτος για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και όσων δανείων επιχειρηματικών ή καταναλωτικών έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία.

    Από την άλλη πλευρά οι δανειστές φέρονται να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους σε ότι αφορά την πώληση σε funds εξυπηρετούμενων και μη δανείων, ενώ συμφωνούν να υπάρξει προστασία από την πώληση για στεγαστικά δάνεια με βάση τα όρια του νόμου Κατσέλη, δηλαδή δανειοληπτών που είναι οικονομικά αδύναμοι, αλλά η μεταβατική περίοδος προστασίας από την πώληση να μην είναι η τριετής.

    [05] Στο Σύνταγμα η πορεία Πάτρας - Αθήνας κατά της ανεργίας

    Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη, συναντάται αυτή την ώρα με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

    Στη συνάντηση παραβρίσκονται ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης. Σημειώνεται ότι από πριν λίγο έφτασε στο Σύνταγμα η πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε από την Πάτρα στις 3 Απριλίου με τους οδοιπόρους διαδηλωτές να διανύουν 224 χιλιόμετρα.

    [06] Ν. Βούτσης: Μετά την αξιολόγηση, αναδιαμόρφωση της συμφωνίας για νομοθετική ελευθερία

    «Ταυτόχρονα με τη συζήτηση για το χρέος θα πρέπει να υπάρξει αναδιαμόρφωση της συμφωνίας σε σχέση με την ελευθερία και το εύρος νομοθέτησης από την ελληνική πλευρά», επισημαίνει σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Αυγή", ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στο τι θα ακολουθήσει την αξιολόγηση.

    Πάντως, σχετικά με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι αυτή οφείλεται «σε μεγάλο βαθμό, στη δυσαρμονία και τη διαφορετική λογική που υπάρχει ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Επίσης, κάνει λόγο για «ιδεολογική εμμονή και συμφέροντα», τονίζοντας: «Οτιδήποτε έχει σχέση με μέτρα που αγγίζουν έστω και λίγο τους μεγάλους το κόβουν, όπως το 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές, τον ΦΠΑ 0%-13% στην ιδιωτική Παιδεία, όπου απαίτησαν ή 0% ή 23%, την αύξηση της φορολογίας για τους πολύ πλούσιους στο 55%, όπου απαίτησαν να μείνει στο 45%».

    Παράλληλα, τονίζει ότι η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση υλοποίησης του οδικού χάρτη με προοπτική εξάντλησης της τετραετίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα ήθελε να μπει τώρα σε εκλογική διαδικασία».

    Ακόμη, προαναγγέλλει ελέγχους σε συγκεκριμένα πόθεν έσχες παραγόντων και επαναπροσέγγιση του ζητήματος του ΕΣΡ, όταν κλείσουν πρώτα τα ζητήματα των άλλων ανεξάρτητων αρχών.

    Τέλος, ο κ. Βούτσης εκφράζει την άποψη ότι «θα ήταν ταφόπλακα για τον ΣΥΡΙΖΑ» η πόλωση μεταξύ Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς και εκτιμά ότι υπάρχει αδυναμία, "στα όρια της δυσανεξίας", του κομματικού σώματος να επικοινωνήσει με τον λαϊκό κόσμο που στο παρελθόν ήταν προσανατολισμένος προς τη λαϊκή δεξιά ή το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ.

    [07] Άρχισε να εκτονώνεται η κατάσταση στην Ειδομένη

    Προς εκτόνωση βαίνει η κατάσταση στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αρχών της γειτονικής χώρας.

    Η βροχή που άρχισε να πέφτει φαίνεται πως λειτούργησε «πυροσβεστικά», με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το σημείο του φράχτη, απ' όπου ξεκίνησαν το πρωί τα επεισόδια.

    Ωστόσο, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από την εκτεταμένη, συνεχή χρήση δακρυγόνων από τις αρχές της ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νεαρός πρόσφυγας από το βόρειο Ιράκ, «να μην μπορούμε να μείνουμε ούτε μέσα στη σκηνή».

    Πολλοί πρόσφυγες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για τη νύχτα, ανάβοντας φωτιές, ενώ σιγά σιγά έχει αρχίσει να σχηματίζεται ουρά στη διανομή φαγητού.

    [08] ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "εγγυάται" την ανεξαρτησία της έρευνας για τα e-mails της Κλίντον

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η έρευνα του FBI - σε σχέση με την αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον μέσω ιδιωτικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο ήταν υπουργός Εξωτερικών -διεξήχθη χωρίς την παραμικρή παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας.

    "Εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική παρέμβαση σε καμιά από τις έρευνες που διεξήχθησαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης ή το FBI. Τελεία και παύλα", δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. "Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Δεν μιλώ ούτε στην υπουργό Δικαιοσύνης ούτε στον διευθυντή του FBI για έρευνες που είναι σε εξέλιξη. Πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω; Είναι εγγυημένο!", δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος ο οποίος αναχωρεί από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

    Ο Ομπάμα επανέλαβε εξάλλου την πεποίθησή του ότι η Χίλαρι Κλίντον ουδέποτε έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Αμερικής αναφερόμενος πάντα στο θέμα των e-mails της όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Ομπάμα είπε ότι η Κλίντον παραδέχθηκε ότι επέδειξε "αμέλεια" στο θέμα αυτό χρησιμοποιώντας ιδιωτικό υπολογιστή για υποθέσεις της κυβέρνησης.

    [09] «Το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ δεν βγαίνουν ποτέ»

    Η συμφωνία με τους δανειστές και η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα γίνει πριν -ή ελάχιστα μετά- το ορθόδοξο Πάσχα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Bloomberg, στο πλαίσιο σημερινού δημοσιεύματος του διεθνούς πρακτορείου με τίτλο «Η Ελλάδα "δείχνει" το ΔΝΤ για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες».

    Αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι το Ταμείο κωλυσιεργεί, την ώρα που «με την Κομισιόν έχουμε σχεδόν ταυτόσημες θέσεις και αυτό που πρέπει να γίνει τις επόμενες ώρες είναι να μετατρέψουμε το "σχεδόν ταυτόσημες" σε "ταυτόσημες"», προσθέτοντας ότι οι εναπομείνασες διαφωνίες εστιάζονται στα «κόκκινα δάνεια», ενώ οι θέσεις είναι πολύ πιο κοντά στο ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

    Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του ΔΝΤ περί ελάφρυνσης του χρέους, η οποία συμπίπτει με το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι το Ταμείο συνοδεύει την τοποθέτησή του για το χρέος με επιπλέον σκληρά μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη Συμφωνία του Ιουλίου και τα οποία θα λειτουργούσαν καταστρεπτικά για την ελληνική οικονομία, ενώ σημείωσε ότι το χρέος που το ΔΝΤ ζητά να ελαφρυνθεί δεν του ανήκει καν.

    [10] «Η εθνική συνεννόηση είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση»

    «Στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες ζήτησα την παραίτηση της Κυβέρνησης. Δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με την κυβερνητική πολιτική και διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου και υπογράμμισε: «Πιστεύω πως η συνεννόηση είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στις σημερινές συνθήκες. Λύση που μπορεί να δώσει η σημερινή Βουλή».

    Σχετικά με την σύμπραξη των δυνάμενων στο χώρο της Κεντροαριστεράς η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».

    Εξήγησε ακόμη ποιός είναι ο απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας: «Μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική απέναντι στην συντηρητική Ν.Δ και τον λαϊκιστικό ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να ενώσουμε το κατακερματισμένο και διάσπαρτο, δημοκρατικό, μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό ρεύμα στη χώρα. Τη μεγάλη προοδευτική παράταξη», κατέληξε.

    [11] Ειδομένη: Επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας των επεισοδίων

    Συνολικά επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς από τα σημερινά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αρχών της ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη.

    Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Αιμίλιο Σάτσογλου, οι τρεις από τους επτά έχουν ήδη επιστρέψει στον καταυλισμό, ενώ εκτιμάται από τους γιατρούς και η κατάσταση των υπολοίπων, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.

    Υπενθυμίζεται, ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τριακόσια περιστατικά, έως αυτή την ώρα, στην Ειδομένη, εξαιτίας των επεισοδίων, που ξέσπασαν γύρω στις 11:30 το πρωί. Απ' αυτά, τα 200 ήταν αναπνευστικά, 34 άτομα έχουν ανοιχτές πληγές και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

    [12] Ειδομένη: Τριακόσια περιστατικά αντιμετώπισαν έως τώρα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

    Τριακόσια περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 είχαν αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν, έως αυτή την ώρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην Ειδομένη, εξαιτίας των επεισοδίων μεταξύ προσφύγων και των αρχών της ΠΓΔΜ.

    Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Τζέμο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

    Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

    Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ οιαστυνομικέςαρχέςτης γειτονικής χώρας προχώρησαν σερίψη δακρυγόνων.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Κυρίτσης: Επικίνδυνη και καταδικαστέα η χρήση βίας εναντίον των προσφύγων

    Ειδομένη: Επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας των επεισοδίων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 April 2016 - 16:32:23 UTC