Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση των Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [02] Panama Papers: Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού απειλείται από εταιρίες που χρησιμοποιούν αυθαίρετα το όνομά της
  • [03] Η λύση για την Ελλάδα θα βρεθεί σύντομα, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε
  • [04] Ένταση στην πλατεία Καραϊσκάκη από ομάδα ατόμων που προσπάθησε να εισβάλει στο λιμάνι του Πειραιά
  • [05] Δύο αυστηρά διαβήματα από το ΥΠΕΞ στην πΓΔΜ για τα περιστατικά βίας στην Ειδομένη
  • [06] Ο Β. Σόιμπλε προτείνει σχέδιο για την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων
  • [07] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα
  • [08] Επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού με 5-2 στο Αγρίνιο
  • [09] Νίκησε η Λέστερ και αγκάλιασε τον τίτλο
  • [10] «Έχουμε κακομάθει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάντζαρης για τον αποκλεισμό

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση των Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των Θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

    Στη συνάντηση δεν μετέχει τελικά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Τα ξημερώματα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος,δήλωσε:«Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο (σ.σ. σήμερα), το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας». Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρξε πρόοδος στο ασφαλιστικό, στα «κόκκινα» δάνεια και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

    [02] Panama Papers: Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού απειλείται από εταιρίες που χρησιμοποιούν αυθαίρετα το όνομά της

    Η αυθαίρετη χρήση του ονόματος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού από ορισμένες εταιρίες των οποίων το όνομα εμφανίζεται στα "Panama Papers" ενέχει "τεράστιους" κινδύνους για τη δράση της και το προσωπικό της, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στη ελβετική εφημερίδα Le Matin, ο πρόεδρός της ΔΕΕΣ Πίτερ Μάουρερ.

    Ο Μάουρερ έκανε τις δηλώσεις αυτές στην Le Matin, αφότου η εφημερίδα είχε γράψει εσφαλμένα ότι εικονικές εταιρίες που έχουν δημιουργηθεί από το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca επωφελούνται από τη ΔΕΕΣ.

    "Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Αν βρεθούμε, για παράδειγμα, ότι έχουμε σχέση με μια υπεράκτια εταιρία, η οποία ανήκει σε μια εμπόλεμη ομάδα, δεν τολμώ να φανταστώ πόσο θα μπορούσαμε να βρεθούμε αναμεμιγμένοι", είπε ο Μάουρερ. "Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τεθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάχρηση".

    "Ουδέποτε είχαμε σχέση με την Mossack Fonseca, ουδέποτε λάβαμε χρήματα από αυτή", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ. "Το όνομα της ΔΕΕΣ χρειάζεται ειδική προστασία γιατί εργαζόμαστε σε εμπόλεμες περιοχές και (όπου μαίνονται) συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων εμπολέμων. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας διασφαλίζεται εν μέρει λόγω του σεβασμού στο όνομά μας και σε αυτό που συμβολίζουμε".

    [03] Η λύση για την Ελλάδα θα βρεθεί σύντομα, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε

    O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ότι είναι «αρκετά αισιόδοξος» ότι θα βρεθεί μια λύση στο θέμα της Ελλάδας τις επόμενες λίγες εβδομάδες, ωστόσο πρόσθεσε ότι η λύση αυτή δεν θα περιλαμβάνει ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους.

    «Θα βρούμε μια λύση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους αλλά κυρίως με την Ελλάδα που θα πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία» τόνισε ο Γερμανός υπουργός σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι δεδομένου του ότι η περίοδος ωρίμανσης του ελληνικού χρέους ανέρχεται ήδη σε 35 χρόνια και οι πληρωμένες τόκων αναβλήθηκαν για ένα διάστημα 10 ετών, εκείνοι που μιλούν για ελάφρυνση χρέους απλά «δεν θέλουν να μιλήσουν για το τι η Ελλάδα πρέπει να κάνει» κι η Αθήνα χρειάζεται να εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί.

    «Βοηθάμε την Ελλάδα- αγοράζουμε χρόνο» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι οι πιστωτές πάντα τηρούν τις συμφωνίες τους.

    [04] Ένταση στην πλατεία Καραϊσκάκη από ομάδα ατόμων που προσπάθησε να εισβάλει στο λιμάνι του Πειραιά

    Ένταση επικράτησε το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση μελών της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης και η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ισλαμοποίηση» και «εισβολή» στη χώρα «χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων».

    Ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισβάλει στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε-8, αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ έγιναν και τρείς προσαγωγές. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στην περιοχή

    [05] Δύο αυστηρά διαβήματα από το ΥΠΕΞ στην πΓΔΜ για τα περιστατικά βίας στην Ειδομένη

    Σε δύο αυστηρά διαβήματα με αφορμή τα σημερινά απαράδεκτα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ειδομένη προέβη σήμερα από το πρωί το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην πΓΔΜ, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου.

    Ο κ. Λαλάκος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χρήση βίας κατ'ουδένα τρόπο συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Κάλεσε, τέλος, τις Αρχές της γειτονικής χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα.

    [06] Ο Β. Σόιμπλε προτείνει σχέδιο για την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων

    O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναμένεται να προτείνει ένα σχέδιο «10 σημείων» που θα στοχεύει στην καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων, ιδίως με την κατάρτιση μιας ενιαίας «μαύρης λίστας» των φορολογικών παραδείσων, μετέδωσαν σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    Βάσει του σχεδίου, που έφεραν στο φως της δημοσιότητας σήμερα οι εφημερίδες Handelsblatt και Die Welt, ο Σόιμπλε προτρέπει κάθε χώρα να εισαγάγει ένα μητρώο που θα βοηθάει στην αποκάλυψη εκείνων που κρύβονται πίσω από κάθε εταιρεία- βιτρίνα, χωρίς ωστόσο να στοχεύει στην απαγόρευσή τους.

    Αυτού του είδους το μέτρο έχει ήδη αποφασιστεί στους κόλπους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπενθυμίζει η Handelsblatt, ωστόσο ο Σόιμπλε θα επιθυμούσε «αυτά τα εθνικά μητρώα να εντάσσονται σε δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο με συστηματικό τρόπο» σύμφωνα με το κείμενο αυτού του σχεδίου που φέρει τον τίτλο: «καταπολεμώντας αποφασιστικά την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

    Επιπλέον προτείνει να καταρτιστεί μια διεθνής, ενιαία «μαύρη λίστα» όπου θα καταγράφονται οι χώρες οι οποίες δεν τηρούν τους κανονισμούς σε φορολογικά ζητήματα.

    [07] Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα

    Απόψεξεκινούν οι νέες συναντήσεις των επικεφαλής των θεσμών με τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

    Ουπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος,δήλωσεστις 02.40 τα ξημερώματα, μετά από την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων:«Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο (σ.σ. σήμερα), το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας». Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρξε πρόοδος στο ασφαλιστικό, στα «κόκκινα» δάνεια και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

    Νωρίτερα, υψηλόβαθμος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου είχε αναφέρει ότι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης για την αναζήτηση εσόδων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2018, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, ήταν και η νέα φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα και τα άλλα καπνικά προϊόντα.

    Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις του Σαββάτου διήρκησαν περισσότερο από 10 ώρες, καθώς άρχισαν στις 4 το απόγευμα με αντικείμενο το ασφαλιστικό, συνεχίστηκαν για τα «κόκκινα» δάνεια (παρόντος σε μεγάλο μέρος της συνάντησης και του διοικητή τής Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα) και ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, στη παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων εξετάζονται «λέξη προς λέξη» τα κείμενα των αποφάσεων για τη συμφωνία.

    Νωρίτερα, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως παραμένει μεγάλη η απόσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης θεσμών για το θέμα της πώλησης των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση για το θέμα με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί ένα είδους προστασίας από την πώληση κόκκινων δανείων σε funds.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν επιβεβαίωσαν τα στελέχη της κυβέρνησης εξερχόμενα από τη συνάντηση, η πρόταση πάνω στην οποία γίνεται συζήτηση αφορά στην προστασία από την πώληση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους έως 100.000 ευρώ, δάνεια ύψους έως 75.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και προστασία για οφειλές έως 5.000 ευρώ για τα καταναλωτικά δάνεια, ενώ η διαπραγμάτευση γίνεται με ορίζοντα εξαίρεσης από την πώληση το 1 έτος για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και όσων δανείων επιχειρηματικών ή καταναλωτικών έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία.

    Από την άλλη πλευρά οι δανειστές φέρονται να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους σε ότι αφορά την πώληση σε funds εξυπηρετούμενων και μη δανείων, ενώ συμφωνούν να υπάρξει προστασία από την πώληση για στεγαστικά δάνεια με βάση τα όρια του νόμου Κατσέλη, δηλαδή δανειοληπτών που είναι οικονομικά αδύναμοι, αλλά η μεταβατική περίοδος προστασίας από την πώληση να μην είναι η τριετής.

    [08] Επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού με 5-2 στο Αγρίνιο

    Με τη 13η νίκη του σε 15 αγώνες έκλεισε τους εκτός έδρας αγώνες του για τη σεζόν 2015-16 ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές την 29η αγωνιστική της Super League, πέρασαν από το Αγρίνιο με 5-2 επί του Παναιτωλικού, διά περιπάτου όπως φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα και με πέντε διαφορετικούς σκόρερ... Τους Φορτούνη (7΄), Ντα Κόστα (30΄) και Σεμπά (57΄), Πουλίδο (69΄), Πάρντο (86΄). Δύο γκολ πέτυχαν στο φινάλε οι γηπεδούχοι με τους Ουάρντα (88΄), Κάπελ (90΄).

    Με τον Τόμας Πέκχαρτ να πατάει το χορτάρι του ΟΑΚΑ ως αλλαγή στο 67΄ και να σκοράρει δύο φορές (72΄, 80΄) η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο για. Ένα «τρίποντο» πολύτιμο για τον «Δικέφαλο» που προερχόταν από δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 67΄ λόγω αποβολής του Κορδέρο.

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε ο ΠΑΟΚ να αξιοποιήσει την υπεροχή του και να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού, τον οποίο με γκολ των Λέοβατς στο 80΄ και Μακ στο 89΄ νίκησε 2-0, στο γήπεδο της Τούμπας.

    Στο 0-0 έμειναν ο Αστέρας με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, με τους γηπεδούχους να χάνουν τη μεγάλη ευκαιρία ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα.

    [09] Νίκησε η Λέστερ και αγκάλιασε τον τίτλο

    Ένα καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε η Λέστερ, καθώς νίκησε με 2-0 μέσα στην έδρα της Σάντερλαντ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ. Με τη νίκη αυτή οι «αλεπούδες» έχουν κατακτήσει πλέον το...μισό πρωτάθλημα και απομένουν δύο ακόμη νίκες στους επόμενους εντός έδρας αγώνες τους με τη Γουέστ Χαμ και με τη Σουόνσι, για να κάνουν τ' όνειρο, πραγματικότητα.

    Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσε (ποιος άλλος;...) ο Τζέιμι Βάρντι πρώτα στο 66ο λεπτά και μετά στις καθυστερήσεις του αγώνα και έριξε, ουσιαστικά, τη Σάντερλαντ στη β' κατηγορία.

    «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα, ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι.

    Από τη δική της μεριά η Τότεναμ μέσα σε έξι λεπτά έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην τραγική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη νίκησε 3-0 και παρέμεινε στο κυνήγι της Λέστερ. Σκόρερ οι Ντέλε Άλι (70'), Αλντερβάιρελντ (74') και Λαμελα (76΄).

    Εύκολο απόγευμα πέρασε η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ νικώντας με 4-1 τη Στόουκ Σίτι.

    [10] «Έχουμε κακομάθει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάντζαρης για τον αποκλεισμό

    Ο φιναλίστ της Euroleague στη Μαδρίτη πέρυσι και «back to back» πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 και 2013 δεν βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το σοκ είναι μεγάλο, τόσο για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, όσο και για τον κόσμο των Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την προημιτελική σειρά με τη Λαμποράλ Κούτσα, μια ομάδα που ο Ολυμπιακός νίκησε τις τρεις από τις τέσσερις φορές που την αντιμετώπισε την τρέχουσα σεζόν.

    Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει κάθε λόγο να είναι απογοητευμένος. Η αγωνιστική ανάκαμψή του δεν συνδυάστηκε με «happy end». Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διεθνής γκαρντ μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, αλλά την ίδια ώρα υπενθυμίζει: «Δεν πρέπει να μας λυπάται κανείς. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Στον Ολυμπιακό έχουμε κακομάθει τον τελευταίο καιρό να βρισκόμαστε στο βάθρο, σε τελικούς και φάιναλ φορ. Σε επτά χρόνια, 5 φάιναλ φορ, 4 τελικοί και 2 τίτλοι! Απλά φέτος δεν μπορέσαμε. Σίγουρα είμαστε στενοχωρημένοι. Έχουν γίνει πολλά λάθη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 April 2016 - 18:32:25 UTC