Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος:«Η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια»
  • [02] Επισκέψεις εργασίας του πρωθυπουργού σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες
  • [03] Ευκ. Τσακαλώτος: Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές σε αφορολόγητο και συντάξεις
  • [04] Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για άδεια τηλεοπτικού καναλιού
  • [05] Λάρισα: Στα Ιωάννινα κατευθύνονται 382 Σύροι πρόσφυγες
  • [06] Βρετανία: Το 43% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ
  • [07] Ο Τραμπ και η Κλίντον κέρδισαν οριακά τις προκριματικές εκλογές στο Μιζούρι
  • [08] «Με τα μάτια ανοιχτά» - Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων
  • [09] Τζόρτζεβιτς: «Δεν πρέπει να εστιάσουμε στον Μπουρούση και να ξεχάσουμε τους υπόλοιπους»
  • [10] Κοντονής: «Αν υλοποιηθούν οι συμφωνίες τότε θα είναι χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο»
  • [11] Πανόπουλος: «Συμφωνία για επαγγελματική διαιτησία»

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος:«Η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια»

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β? Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Ε. Τσακαλώτου, Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Σταθάκη, κάνει λόγο για «έργο που είναι παιγμένο ξανά και ξανά», υπενθυμίζοντας πως «πέρυσι ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης» ενώ φέτος, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας, τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο, δηλαδή τον υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το Δ.Ν.Τ. να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα.»

    Στη δήλωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. «Από την ?επικείμενη συμφωνία? στη ?σύγκρουση?. Και από τη ?σύγκρουση? στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια» λέει χαρακτηριστικά.

    [02] Επισκέψεις εργασίας του πρωθυπουργού σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες

    Στο Παρίσι, στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει επισκέψεις εργασίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο και την Πέμπτη.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, αύριο, Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

    Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος 'Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ είχε τοποθετηθεί για την Πέμπτη αλλά επισπεύδεται μετά από αίτημα της γαλλικής πλευράς για αύριο, Τετάρτη, διότι ο κ. Ολάντ θα απουσιάσει μετά το βράδυ της Τετάρτης από το Παρίσι.

    [03] Ευκ. Τσακαλώτος: Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές σε αφορολόγητο και συντάξεις

    «Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.

    Έχουμε κόκκινες γραμμές στο αφορολόγητο και στις συντάξεις είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως αναμένει η συμφωνία με τους θεσμούς να οριστικοποιηθεί σε έκτακτο Eurogroup, στις 25-26 Απριλίου και τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή τόσο το φορολογικό όσο και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, αν υπάρχει προδιάθεση για συμφωνία η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί διότι για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Διαπραγματευόμαστε με πολλούς παίχτες που έχουν διαφορές μεταξύ τους, η διαφορά μας όμως με το ΔΝΤ δεν μεγαλώνει, είπε ο κ.Τσακαλώτος .Διευκρίνισε πάντως πως το ΔΝΤ έχει διαφορετικές εκτιμήσεις τόσο για την απόδοση των μέτρων όσο και για το πλεόνασμα του 2018.

    Δεν είναι υπαρκτές οι πληροφορίες περί πώλησης των κόκκινων δανείων είπε ο κ. Σταθάκης διότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο πλαίσιο.

    Τα δάνεια είναι μέρος της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης και μέχρι τις 22 του μήνα θα μπορέσουμε να έχουμε λύση και στο θέμα των "κόκκινων δανείων". «Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι θα κλείσει η συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

    Θα υπάρξει πλήρης προστασία των κύριων συντάξεων και στις επικουρικές θα υπάρξει αναπροσαρμογή μέχρι 10% Μέχρι το 2018 η εξοικονόμηση θα φθάσει στο 1,5% του ΑΕΠ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος τονίζοντας πως είναι εντελώς ανακριβείς οι πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να κλείσει η συμφωνία

    Το 80% των αυτοαπασχολούμενων θα έχει χαμηλότερες εισφορές ανέφερε και τόνισε πως καμία επικουρική σύνταξη μικρού και μεγάλου συνταξιούχου δεν πρόκειται να μειωθεί.

    Διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ

    Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ- από την οποία προκύπτει το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.091 ευρώ- θα ισχύσει στο σύνολό της για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και στη συνέχεια θα μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος έως ότου εξαλειφθεί.

    Οι συντελεστές φόρου εισοδήματος για μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες στο προωθούμενο νομοσχέδιο, θα έχουν ως εξής:

    Από 0-20.000 ευρώ 22%

    Από 20.001-30.000 ευρώ 29%

    Από 30.001-40.000 ευρώ 37%

    'Ανω των 40.000 ευρώ 45%

    [04] Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για άδεια τηλεοπτικού καναλιού

    Στα 3 εκατομμύρια ευρώ ορίζεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες ιδιωτικών καναλιών, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, αναφορικά με τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), ορίζεται στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000 ευρώ).

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεδομένου ότι πρόκειται περί εξειδικευμένου αντικειμένου, το οποίο αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια του διαγωνισμού, ανέθεσε στη διεθνή εταιρεία Deloitte μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης. Η Deloitte έλαβε υπόψη της τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού, αλλά και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Πλέον των ελληνικών, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές.

    Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τιμή εκκίνησης είναι η τελευταία από τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που προβλέπει ο ν.4339/15 πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού. Έχουν προηγηθεί άλλες δύο υπουργικές αποφάσεις, η πρώτη αφορά στην απόφαση του υπουργού Επικρατείας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ και η δεύτερη, είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππά, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά ειδικότητα που θα οφείλουν να απασχολούν τα κανάλια, τα οποία θα αδειοδοτηθούν.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επόμενο βήμα είναι η -εντός των ημερών- δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού προς δημόσια διαβούλευση.

    [05] Λάρισα: Στα Ιωάννινα κατευθύνονται 382 Σύροι πρόσφυγες

    Με προορισμό τα Ιωάννινα αναχώρησαν τελικά το απόγευμα οι 382 Σύροι πρόσφυγες, που έφθασαν χθες το βράδυ στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», αλλά αρνήθηκαν να κατέβουν από τα επτά λεωφορεία που τους μετέφεραν ζητώντας να μεταφερθούν σε άλλο καταυλισμό. Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας σήμερα το μεσημέρι και για μία ώρα περίπου προέβησαν και σε αποκλεισμό της Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων.

    Τελικά, οι Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στο Κουτσόχερο από την Νέα Καρβάλη Καβάλας, αναχώρησαν για τα Ιωάννινα, ενώ στον καταυλισμό του πρώην στρατοπέδου «Ευθυμιόπουλου» παραμένουν 805 πρόσφυγες και μετανάστες.

    Επεισοδιακή άφιξη 382 προσφύγων στον Κατσικά

    Επεισόδια, σημειώθηκαν πριν από λίγο στον Κατσικά, όταν έφτασε το πρώτο από τα 6 λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες από το Κουτσόχερο της Λάρισας, όπου αρχικά είχαν μεταφερθεί, για μετεγκατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά.

    Μόλις άρχισαν να κατεβαίνουν από το λεωφορείο οι πρώτες οικογένειες, οι πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην δομή, δεν τους δέχτηκαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί. Μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να χειροδικούν και με την παρέμβαση αλληλέγγυων και μελών από ΜΚΟ, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

    Αμέσως, οι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους Κούρδοι, μπήκαν στο λεωφορείο το οποίο απομακρύνθηκε και στάθμευσε σε μικρή απόσταση όπου βρίσκονται ακόμη 5 πούλμαν. Να σημειωθεί ότι πολλοί πρόσφυγες δεν θέλουν να κατέβουν από τα λεωφορεία και ζητούν στεγασμένη δομή φιλοξενίας.

    Η κατάσταση είναι έκρυθμη και γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, για να δεχτούν εκείνους που δεν έχουν αντίρρηση να εγκατασταθούν στο κέντρο.

    [06] Βρετανία: Το 43% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ

    Το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 45% και είναι τρεις εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο από εκείνο των ψηφοφόρων που θέλουν να παραμείνει κράτος-μέλος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο ICM μέσω Διαδικτύου ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου και δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Η δημοσκόπηση σε δείγμα 2.030 ψηφοφόρων διεξήχθη μεταξύ 8ης και 10ης Απριλίου και κατέδειξε επίσης ότι το 12% των συμμετεχόντων παραμένει αναποφάσιστο.

    Η προηγούμενη δημοσκόπηση του ICM, η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα την 6η Απριλίου, κατέγραφε αντιθέτως προβάδισμα των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ κατά μία μονάδα, στο 43%.

    [07] Ο Τραμπ και η Κλίντον κέρδισαν οριακά τις προκριματικές εκλογές στο Μιζούρι

    Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον ανακηρύχθηκαν και επισήμως νικητές των προκριματικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 15 Μαρτίου στο Μιζούρι.

    Η διαφορά μεταξύ της Κλίντον και του Μπέρνι Σάντερς στους Δημοκρατικούς και του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τεντ Κρουζ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ήταν τόσο μικρή που τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών δεν είχαν ακόμη επικυρωθεί.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η Κλίντον κέρδισε τον Σάντερς με ποσοστό 49,6% έναντι 49,36%, ή με διαφορά μόλις 1.574 ψήφων. Στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ο Τραμπ έλαβε ποσοστό 40,84% και ο Κρουζ 40,63%, με τη διαφορά να φθάνει τις 1.965 ψήφους. Έτσι, ο Τραμπ εξασφάλισε 25 εκλέκτορες και ο Κρουζ 15.

    Η Κλίντον και ο Σάντερς εξασφάλισαν ο καθένας από 34 εκλέκτορες.

    Πλέον, η Κλίντον έχει συνολικά 1.305 εκλέκτορες και χρειάζεται να φτάσει στους 2.383 για να εξασφαλίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Ο Μπέρνι Σάντερς έχει 1.086 εκλέκτορες.

    Στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 742 εκλέκτορες, έναντι 529 του Κρουζ. Για να πάρει το χρίσμα ένας υποψήφιος χρειάζεται 1.237 εκλέκτορες.

    [08] «Με τα μάτια ανοιχτά» - Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

    Μια επιλογή σημαντικών βραβευμένων ελληνικών ντοκιμαντέρ που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του είδους στην χώρα μας, βραβευμένα ντοκιμαντέρ για τη Συρία, καθώς επίσης και ταινίες που βραβεύτηκαν στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές από τις 21 έως τις 24 Απριλίου, στη διάρκεια του αφιερώματος στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά», που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

    Το φετινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ένα μικρό αφιέρωμα στη Συρία και στους Σύριους ντοκιμαντερίστες, οι οποίοι κατέγραψαν εικόνες της ζωής και του πολέμου. Ο Σύριος σκηνοθέτης Ταλάλ Ντερκί θα παρουσίασει την ταινία του «The Return to Homs», ενώ θα είναι εισηγητής μαζί με τον ιδρυτή του Mobile Phone Syrian Festival, Σύριο σκηνοθέτη και δημοσιογράφο Αμέρ Ματάρ, στο διήμερο εργαστήριο με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος.

    [09] Τζόρτζεβιτς: «Δεν πρέπει να εστιάσουμε στον Μπουρούση και να ξεχάσουμε τους υπόλοιπους»

    Στην ενέργεια που «βγάζει» η Λαμποράλ Κούτσα στο παρκέ εστίασε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της «πράσινης» προπόνησης στην Fernando Buesa Arena, παραμονή της αυριανής πρώτης αναμέτρησης της σειράς των πλέι οφ της Euroleague με τους Βάσκους στη Βιτόρια. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός επισήμανε ότι οι παίκτες του δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν στον Γιάννη Μπουρούση και να ξεχάσουν τους υπόλοιπους, ενώ υπογράμμισε ότι... «είμαστε όλοι εδώ αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως θα πρέπει να έχουμε το μέγιστο επίπεδο προσπάθειας της καριέρας τους. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε. Μόνο αν όλοι οι παίκτες που αγωνιστούν, δώσουν το 100% των δυνάμεών τους».

    Από πλευράς παικτών μίλησαν οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Τζέιμς Φελντέιν, με τον Σέρβο σέντερ να δηλώνει ανυπόμονος για τη «μάχη» με τον Μπουρούση και τον Δομινικανό να τονίζει ότι η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για την επίτευξη του break.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν χωρίς κάποιο απρόοπτο την προπόνηση.

    [10] Κοντονής: «Αν υλοποιηθούν οι συμφωνίες τότε θα είναι χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προέβη σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον οποίο ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις επαφές τις οποίες είχε με την ΕΠΟ και τον εκπρόσωπο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ο κ. Κοντονής εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου

    «Ενημέρωσα προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων μετά τις συναντήσεις με ΕΠΟ και FIFA. Εμείς περιμένουμε από τις διεθνείς ομοσπονδίες το έγγραφο το οποίο έχουμε ζητήσει. Μπορεί να το έχουμε και νωρίτερα από την Πέμπτη. Την Παρασκευή εμείς θα πάρουμε την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Ελπίζουμε με όλα αυτά που θα γίνουν ότι θα μπούμε σε μια χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει θετικό κλίμα για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις. Θα εξηγήσω λεπτομερώς σε FIFA και UEFA πως έχουν τα πράγματα για τις αλλαγές που ζητούν στην αθλητική νομοθεσία. Δεν γίνεται όμως οι νόμοι να φτιάχνονται όπως ονειρεύονται στην ΕΠΟ».

    Νωρίτερα ο κ. Κοντονής είχε την καθοριστική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον εκπρόσωπο της FIFA Κώστα Κουτσοκούμνη. Ο τελευταίος κατά την αποχώρησή του τόνισε ότι το Κύπελλο θα ξαναρχίσει και ως εκ τούτου θα αποφευχθεί την τελευταία στιγμή το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού δήλωσε μεταξύ άλλων:

    «Η ΕΠΟ θα αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή το Υφυπουργείο θα δώσει την συγκατάθεσή του, αφού πρώτα ΕΠΟ και Υπουργείο βρουν τον τρόπο που θα συνεχιστεί ο θεσμός».

    [11] Πανόπουλος: «Συμφωνία για επαγγελματική διαιτησία»

    Ικανοποιημένος από τα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Super League εμφανίστηκε ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην κίνηση, Χρήστος Πανόπουλος.

    «Υπάρχει μια θετική εξέλιξη στο θέμα των μεσαίων ομάδων. Έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για την ανακατανομή των εσόδων και όλοι συμφώνησαν σε έναν διαφορετικό τρόπο, υπέρ των μεσαίων ομάδων. Πρέπει να ευχαριστήσουμε εδώ τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που αποδέχθηκαν την πρόταση για να βοηθηθούν οι μεσαίες ΠΑΕ. Όσον αφορά στο σχέδιο που προτείναμε, συμφωνήσαμε όλοι ότι είναι η σωστή λύση και θα υπάρχει μια επιτροπή που θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη για να κάνει κάποιες βελτιώσεις στην πρόταση και να τις προωθήσει στην ΕΠΟ. Εφόσον όλοι θέλουμε την επαγγελματική διαιτησία ελπίζουμε ότι και η ΕΠΟ θα σεβαστεί την πρόταση αυτή, έτσι ώστε το σχέδιο να υλοποιηθεί, γιατί είναι προς το γενικό καλό και ίσως αυτό να μας οδηγήσει όλοι μας να ασχοληθούμε λιγότερο με την ΕΠΟ», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2016 - 18:32:27 UTC