Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: Η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια
  • [02] Η Volkswagen εξετάζει τρόπους μείωσης των αμοιβών των εκτελεστικών διευθυντών της
  • [03] Ευκ. Τσακαλώτος: Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές σε αφορολόγητο και συντάξεις
  • [04] Αποβιβάστηκαν 101 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του Β. Αιγαίου, το τελευταίο 24ωρο
  • [05] Κίνα: Νεκρός ο αγνοούμενος Βρετανός λέκτορας

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: Η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β'Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Ε. Τσακαλώτου, Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Σταθάκη, την Τρίτη, κάνει λόγο για «έργο που είναι παιγμένο ξανά και ξανά», υπενθυμίζοντας πως «πέρυσι ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης» ενώ φέτος, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας, τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο, δηλαδή τον υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το Δ.Ν.Τ. να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα.»

    Στη δήλωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. «Από την "επικείμενη συμφωνία"στη "σύγκρουση". Και από τη "σύγκρουση"στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια» λέει χαρακτηριστικά.

    [02] Η Volkswagen εξετάζει τρόπους μείωσης των αμοιβών των εκτελεστικών διευθυντών της

    Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen θα προχωρήσει σε ουσιαστική μείωση των ανοιβών και πρόσθετων παροχών των υψηλόβαθμων στελεχών της, προκειμένου να εκτονώσει την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρίας, μετά το σκάνδαλο παραποίησης της εκπομπής πετρελαϊκών ρύπων «Dieselgate».

    Η Κάτω Σαξονία, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της VW, αλλά και οι διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων ζητούν τη δραστική μείωση ή την κατάργηση των επιπλέον χρηματικών παροχών (bonuses) που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη, καθώς η εταιρία καλείται ν' αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις σοβαρές συνέπειες του σκανδάλου. Οι αποζημιώσεις, αλλά και τα δικαστικά έξοδα που θα κληθεί να καταβάλλει στους καταναλωτές διαφόρων χωρών, εκτιμάται ότι θα απαιτήσουν οικονομική ρευστότητα δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Οι εννέα εκτελεστικοί διευθυντές της εταιρίας είχαν συνολικές αμοιβές 70 εκατ ευρώ, για το 2014, συμπεριλαμβανομένων και πρόσθετων αμοιβών και ωφελημάτων οικονομικής αξίας 54 εκατ.ευρώ. Τα ποσά αυτά, είναι σχεδόν διπλάσια από τις αμοιβές που κατέβαλε στα υψηλόβαθμα στελέχη της, η ανταγωνιστική της VW εταιρία, Daimler.

    [03] Ευκ. Τσακαλώτος: Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές σε αφορολόγητο και συντάξεις

    «Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.

    Έχουμε κόκκινες γραμμές στο αφορολόγητο και στις συντάξεις είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως αναμένει η συμφωνία με τους θεσμούς να οριστικοποιηθεί σε έκτακτο Eurogroup, στις 25-26 Απριλίου και τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή τόσο το φορολογικό όσο και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, αν υπάρχει προδιάθεση για συμφωνία η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί διότι για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Διαπραγματευόμαστε με πολλούς παίχτες που έχουν διαφορές μεταξύ τους, η διαφορά μας όμως με το ΔΝΤ δεν μεγαλώνει, είπε ο κ.Τσακαλώτος .Διευκρίνισε πάντως πως το ΔΝΤ έχει διαφορετικές εκτιμήσεις τόσο για την απόδοση των μέτρων όσο και για το πλεόνασμα του 2018.

    Δεν είναι υπαρκτές οι πληροφορίες περί πώλησης των κόκκινων δανείων είπε ο κ. Σταθάκης διότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο πλαίσιο.

    Τα δάνεια είναι μέρος της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης και μέχρι τις 22 του μήνα θα μπορέσουμε να έχουμε λύση και στο θέμα των "κόκκινων δανείων". «Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι θα κλείσει η συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

    Θα υπάρξει πλήρης προστασία των κύριων συντάξεων και στις επικουρικές θα υπάρξει αναπροσαρμογή μέχρι 10% Μέχρι το 2018 η εξοικονόμηση θα φθάσει στο 1,5% του ΑΕΠ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος τονίζοντας πως είναι εντελώς ανακριβείς οι πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να κλείσει η συμφωνία

    Το 80% των αυτοαπασχολούμενων θα έχει χαμηλότερες εισφορές ανέφερε και τόνισε πως καμία επικουρική σύνταξη μικρού και μεγάλου συνταξιούχου δεν πρόκειται να μειωθεί.

    Διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ

    Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ- από την οποία προκύπτει το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.091 ευρώ- θα ισχύσει στο σύνολό της για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και στη συνέχεια θα μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος έως ότου εξαλειφθεί.

    Οι συντελεστές φόρου εισοδήματος για μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες στο προωθούμενο νομοσχέδιο, θα έχουν ως εξής:

    Από 0-20.000 ευρώ 22%

    Από 20.001-30.000 ευρώ 29%

    Από 30.001-40.000 ευρώ 37%

    'Ανω των 40.000 ευρώ 45%

    [04] Αποβιβάστηκαν 101 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του Β. Αιγαίου, το τελευταίο 24ωρο

    Από χθες έως και σήμερα Τετάρτη στις 9 το πρωί, στα νησιά του βορείου Αιγαίου αποβιβάσθηκαν 101 όλοι κι όλοι μετανάστες και πρόσφυγες, 42 στη Λέσβο, κανένας στη Χίο και 59 στη Σάμο.Σήμερα, επίσημα, η Αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου δίνει την ύπαρξη με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου, 434 προσφύγων στη Λέσβο, 195 στη Σάμο και 18 στη Χίο. Στο σύνολό τους διαμένουν σε δομές εκτός χοτ σποτ.

    Υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης ? Τουρκίας, στα χοτ σποτς των τριών νησιών, παραμένουν: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3644, στη Χίο 1827 και στη Σάμο 516.Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία διαμενόντων στα χοτ σποτ συμπεριλαμβάνονται τα 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί, από τη Χίο, στη Λέρο, αλλά και όσοι διαμένουν σε ανοικτές δομές τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

    [05] Κίνα: Νεκρός ο αγνοούμενος Βρετανός λέκτορας

    Νεκρός είναι ο 60χρονος Βρετανός που ήταν αγνοούμενος από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, μετά από σχετικό σήμα που έλαβε από τις αστυνομικές αρχές της Κίνας.Ο Χίλαρι Στ Τζον Μπόουερ, που εργάζονταν ως λέκτορας της αγγλικής γλώσσας στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, ήταν νεκρός για περισσότερο από μία εβδομάδα, από την ημέρα δήλωσης της εξαφάνισής του, στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

    «Το θύμα σκοτώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου, στην Κεντρική Κίνα»ανέφερε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, μετά την ενημέρωση που είχε από τους Κινέζους αστυνομικούς.Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή, δεν έχουν γνωστοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές, ενώ ο Μπόουερ διατηρούσε μακροχρόνιο δεσμό με μία γυναίκα και είχε και έναν γιο στην πόλη Σεντζέν της Νότιας Κίνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 April 2016 - 6:32:18 UTC