Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία που «μεθοδεύει την απαλλαγή των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από πρόστιμα» καταγγέλλει το ΚΚΕ
  • [02] Πολύ πιο γρήγορα από το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκτιμά ο Πάνος Καμμένος
  • [03] Π. Καμμένος: Έξι φορές πάνω από Οινούσες και Παναγιά πέταξαν τουρκικά αεροσκάφη
  • [04] «Προαπαιτούμενο η συμφωνία με τους θεσμούς για να τεθούν σε εφαρμογή τα νομοσχέδια»
  • [05] Πιθανή η λύση στο Κυπριακό εντός του 2016, δηλώνει ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μ. Ακιντζί
  • [06] «Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποτελεί "μαύρη" σελίδα στην ιστορία της ΕΕ»
  • [07] Μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μεταφερθούν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε ξενώνες στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες
  • [08] Παράταση του χρόνου χορήγησης των παροχών που προβλέπει ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση
  • [09] Ευκ. Τσακαλώτος: Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές σε αφορολόγητο και συντάξεις

  • [01] Τροπολογία που «μεθοδεύει την απαλλαγή των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από πρόστιμα» καταγγέλλει το ΚΚΕ

    «Η πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης κι η στήριξη που δίνει στο κεφάλαιο δεν έχει όρια! Μετά απ' την απαλλαγή των βιομηχάνων από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, πριν λίγες μέρες, με τον ίδιο πανομοιότυπο τρόπο των στημένων κι εκπρόθεσμων τροπολογιών από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση μεθοδεύει την απαλλαγή των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από πρόστιμα, τέλη, δασμούς κι άλλες επιβαρύνσεις», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ "για την νέα τροπολογία υπέρ του κεφαλαίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", καταλήγοντας «ακόμη ένα δώρο της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο, τη στιγμή που ο λαός στενάζει από τη φοροκαταιγίδα και τα αντιλαϊκά μέτρα που εντείνονται».

    [02] Πολύ πιο γρήγορα από το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκτιμά ο Πάνος Καμμένος

    Πολύ πιο γρήγορα από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Real FM, και προσέθεσε: «Θα έχει βρεθεί μόνιμη λύση που θα βοηθήσει την αγορά και την ανάπτυξη».

    Έχουν κλείσει τα θέματα με την Ευρώπη, και το πρόβλημα, όπως σημείωσε, είναι με την εμμονή του ΔΝΤ για διαγραφή του χρέους, με το οποίο συμφωνεί η Ευρώπη, αλλά όχι με τη μορφή "Hair Cut". Κάλεσε δε την Ευρώπη να διαχειριστεί το θέμα του ΔΝΤ, για την επόμενη μέρα.

    Για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο κ. Καμμένος, αφού διαβεβαίωσε πως ό,τι μπαίνει στο Αιγαίο αναχαιτίζεται, γνωστοποίησε ότι οι τουρκικές προκλήσεις έχουν καταγγελθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών θα ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, με σκοπό οι σύμμαχοι να παρέμβουν στην Τουρκία, για να σταματήσουν οι προκλήσεις.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου, από ελικόπτερο της ΠΓΜΔ. Είναι ψέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τα επεισόδια στην Ειδομένη, παρατήρησε ότι αυτά έγιναν στα δύο μέτρα της νεκρής ζώνης, μεταξύ των συνόρων Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Παράλληλα, χαρακτήρισε πρόκληση τις βολές πλαστικών σφαιρών προς το ελληνικό έδαφος, αλλά το θέμα, όπως είπε, το χειρίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν εμπλέκονται. Εάν μας ζητηθεί θα εμπλακούμε, προσέθεσε.

    [03] Π. Καμμένος: Έξι φορές πάνω από Οινούσες και Παναγιά πέταξαν τουρκικά αεροσκάφη

    Έξι φορές συνολικά πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά (ανατολικά των Οινουσών) πέταξε σήμερα το πρωί ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16. Οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εκτυλίχθηκαν με διαφορά 10 λεπτών από τις 8:30 έως τις 9:30 το πρωί.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ το ζευγάρι των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από τις Οινούσες με διαφορά δέκα λεπτών -από τις 8:33 έως τις 8:54- στα 5.500, 22.500 και 25.000 πόδια Το ίδιο ζευγάρι πέταξε πάνω από την Παναγιά στις 9:12 και στις 9:24 στα 30.000 πόδια και στις 9:30 στα 26.000 ποδια

    Τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως στις 8:33 το πρωί πετώντας μεταξύ Λέσβου και Χίου και εξήλθαν του FIR Αθηνών, βόρεια της Χίου, στις 9:31 το πρωί.

    Τα τουρκικά F-16 αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά κατά πάγια πρακτική.

    Σχολιάζοντας τις προκλήσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας των τελευταίων τριών ημερών, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρατήρησε ότι τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και τις πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά καταγράφουν η ολλανδική φρεγάτα και το γερμανικό πλοίο υποστηρίξεως που δρουν στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ για τη διακοπή των δρόμων των διακινητών προσφύγων/μεταναστών. Οι προκλήσεις, προσέθεσε έχουν καταγγελθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ σε πολιτικό επίπεδο θα ζητηθεί από τους συμμάχους να παρέμβουν στη γείτονα για να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

    Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οποιαδήποτε πρόκληση είτε στον αέρα είτε στη θάλασσα απαντάται.

    [04] «Προαπαιτούμενο η συμφωνία με τους θεσμούς για να τεθούν σε εφαρμογή τα νομοσχέδια»

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι για να τεθούν σε εφαρμογή τα νομοσχέδια τα οποία προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, προαπαιτούμενο είναι η συμφωνία των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Βίντερστάιν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον συζήτηση επί ορισμένων νομοσχεδίων στη Βουλή των Ελλήνων. «Η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί, καθώς και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνεχίζονται, τονίζοντας ότι «η Επιτροπή αναμένει ταχεία πρόοδο σε όλα τα μέτωπα».

    [05] Πιθανή η λύση στο Κυπριακό εντός του 2016, δηλώνει ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μ. Ακιντζί

    Πιθανή θεωρεί μια συμφωνία για το Κυπριακό εντός του τρέχοντος έτους ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ωστόσο προειδοποιεί για τον κίνδυνο να είναι αυτή η τελευταία προσπάθεια για λύση στην κατεύθυνση ομοσπονδίας και τονίζει ότι ο ίδιος επιθυμεί αδελφικές σχέσεις με την Άγκυρα και όχι σχέση εξάρτησης.

    «Πριν από δώδεκα χρόνια αποτύχαμε στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η διαίρεση. Εκείνη την εποχή, το ελληνικό τμήμα του νησιού φρόντισε ώστε να μη γίνουμε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (...) Τώρα έχουμε μια νέα ευκαιρία. Είναι η τελευταία προσπάθεια της γενιάς μας -ο Νίκος Αναστασιάδης και εγώ ανήκουμε στην ίδια ηλικιακή ομάδα. Θα μπορούσε ακόμη και να είναι η τελευταία προσπάθεια να βρεθεί μια λύση ομοσπονδίας. Οι επόμενες γενιές φαίνεται να αναζητούν άλλες λύσεις, οι οποίες θα κατοχυρώνουν τη διαίρεση», δηλώνει ο κ. Ακιντζί σε συνέντευξή του στην σημερινή Frankfurter Allgemeine Zeitung, με αφορμή την επίσκεψή του, χθες, στο Βερολίνο, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

    [06] «Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποτελεί "μαύρη" σελίδα στην ιστορία της ΕΕ»

    «Η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας αποτελεί ?μαύρη? σελίδα στην ιστορία της ΕΕ και είναι ντροπή για όσους την έχουν συνυπογράψει» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ.

    Πιο συγκεκριμένα, σε συζήτηση που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο κ. Χουντής κατήγγειλε ότι η ΕΕ, «προκειμένου να ξεφορτωθεί από τις πλάτες της ένα πρόβλημα για το οποίο είναι συνυπεύθυνη, βάφτισε την Τουρκία ασφαλή χώρα, αγνοώντας προκλητικά ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Η συνθήκη της Γενεύης πετάχτηκε στο κάλαθο των αχρήστων, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, χωρίς να τους δίνεται ουσιαστικά το δικαίωμα του ασύλου στη χώρα που επιθυμούν».

    [07] Μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μεταφερθούν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε ξενώνες στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες

    Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μεταφερθούν στους δύο νέους ξενώνες, σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, τα πρώτα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, από τα συνολικά 1.500 που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για χώρους που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα και έχουν δυνατότητα φιλοξενίας συνολικά 50 παιδιών, αγοριών και κοριτσιών.

    Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη τα ασυνόδευτα αγόρια άνω των 14 ετών θα διαμείνουν στο Ίδρυμα ?Άγιος Παντελεήμονας?, το οποίο έχει δυναμικότητα 40 θέσεων, ενώ άλλα δέκα προσφυγόπουλα, μικρότερης ηλικίας και κορίτσια, θα μεταφερθούν σε ξενώνα εντός του αύλειου χώρου του Ιδρύματος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στις Σέρρες.

    Οι δύο χώροι είναι έτοιμοι και απομένει η στελέχωση τους με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Η υποστήριξη τους υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS που εδρεύει στην Αυστρία ενώ το πρόγραμμα "τρέχει" σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

    Τον ξενώνα στο Ίδρυμα ?Άγιος Παντελεήμονας? επισκέφτηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS, Siddhartha Kaul, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και ξεναγήθηκε στο χώρο από την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Συλβάνα Καρασαββίδου.

    Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ.Kaul στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά καθώς επίσης και συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

    [08] Παράταση του χρόνου χορήγησης των παροχών που προβλέπει ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση

    Την παράταση και εντός του 2016, της περιόδου του χρόνου χορήγησης των παροχών λόγω ανθρωπιστικής κρίσης, ώστε να καλυφθεί διάστημα πλήρους έτους για κάθε μία από τις παροχές, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την "Κύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Γεωργίας" και την οποία εισηγούνται οι υπουργοί, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, παρατείνεται για μία τετραμηνία, η παράταση της δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, και κατά τρεις μήνες η χορήγηση της επιδότησης σίτισης, σίτισης και της επιδότησης ενοικίου.

    «Η χρονική επέκταση, αφορά δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, οι οποίες ήταν προϋπολογισμένες και απλά οι υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν εντός του 2015», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η κ. Φωτίου.

    [09] Ευκ. Τσακαλώτος: Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές σε αφορολόγητο και συντάξεις

    «Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.

    Έχουμε κόκκινες γραμμές στο αφορολόγητο και στις συντάξεις είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως αναμένει η συμφωνία με τους θεσμούς να οριστικοποιηθεί σε έκτακτο Eurogroup, στις 25-26 Απριλίου και τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή τόσο το φορολογικό όσο και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, αν υπάρχει προδιάθεση για συμφωνία η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί διότι για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Διαπραγματευόμαστε με πολλούς παίχτες που έχουν διαφορές μεταξύ τους, η διαφορά μας όμως με το ΔΝΤ δεν μεγαλώνει, είπε ο κ.Τσακαλώτος .Διευκρίνισε πάντως πως το ΔΝΤ έχει διαφορετικές εκτιμήσεις τόσο για την απόδοση των μέτρων όσο και για το πλεόνασμα του 2018.

    Δεν είναι υπαρκτές οι πληροφορίες περί πώλησης των κόκκινων δανείων είπε ο κ. Σταθάκης διότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο πλαίσιο.

    Τα δάνεια είναι μέρος της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης και μέχρι τις 22 του μήνα θα μπορέσουμε να έχουμε λύση και στο θέμα των "κόκκινων δανείων". «Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι θα κλείσει η συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

    Θα υπάρξει πλήρης προστασία των κύριων συντάξεων και στις επικουρικές θα υπάρξει αναπροσαρμογή μέχρι 10% Μέχρι το 2018 η εξοικονόμηση θα φθάσει στο 1,5% του ΑΕΠ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος τονίζοντας πως είναι εντελώς ανακριβείς οι πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να κλείσει η συμφωνία

    Το 80% των αυτοαπασχολούμενων θα έχει χαμηλότερες εισφορές ανέφερε και τόνισε πως καμία επικουρική σύνταξη μικρού και μεγάλου συνταξιούχου δεν πρόκειται να μειωθεί.

    Διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ

    Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ- από την οποία προκύπτει το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.091 ευρώ- θα ισχύσει στο σύνολό της για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και στη συνέχεια θα μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος έως ότου εξαλειφθεί.

    Οι συντελεστές φόρου εισοδήματος για μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες στο προωθούμενο νομοσχέδιο, θα έχουν ως εξής:

    Από 0-20.000 ευρώ 22%

    Από 20.001-30.000 ευρώ 29%

    Από 30.001-40.000 ευρώ 37%

    'Ανω των 40.000 ευρώ 45%


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 April 2016 - 12:32:19 UTC