Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος
  • [02] «Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί σημείο κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας»
  • [03] Νωρίτερα, η πληρωμή των συντάξεων μηνός Μαΐου, λόγω του Πάσχα
  • [04] Ο Τζ. Κέρι καταδίκασε τις «επιθετικές» υπερπτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στη Βαλτική

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος

    Οι προκλήσεις που λόγω του προσφυγικού αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν , σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο της ομιλίας που εκφώνησε σήμερα στο Βέλγιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος Αξελ Σπρίγκερ.

    Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αστραπή στην πόλη Μέχελεν, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας και αναφέρθηκε στη φάση που βρίσκεται σήμερα η αξιολόγηση του προγράμματος. Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να περατωθεί αμέσως η διαδικασία της αξιολόγησης, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος. Αναφέρθηκε τέλος και στο σκεπτικό βάσει του οποίου, στο πλαίσιο των όσων έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές, προωθείται στη Βουλή η διαδικασία επικύρωσης ορισμένων νομοσχεδίων.

    Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

    [02] «Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί σημείο κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας»

    Δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, αλλά οι υπουργοί των κρατών της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για να αποδεσμευτούν οι δόσεις των δανείων και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην συνάντηση τους που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως οι θεσμοί είναι ανυποχώρητοι στο ότι το σημείο κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας αποτελεί η πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

    «Δεν βλέπω να υπάρχει καμία ευελιξία στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018, επειδή αυτή αποτελεί μία από τις βάσεις της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Οπότε θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί αυτή να γίνει», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

    [03] Νωρίτερα, η πληρωμή των συντάξεων μηνός Μαΐου, λόγω του Πάσχα

    Νωρίτερα από τις πάγιες ημερομηνίες των ασφαλιστικών Ταμείων, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2016 στους δικαιούχους συνταξιούχους όλων των Ταμείων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καταβληθούν στις 25/04/2016 (Μεγάλη Δευτέρα). Οι συντάξεις των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ, ΝΑΤ) θα καταβληθούν στις 27/04/2016 (Μεγάλη Τετάρτη), ενώ οι συντάξεις του Δημοσίου, μηνός Μαΐου 2016, θα καταβληθούν, αντί της 27ης Απριλίου 2016, την 22α του ίδιου μηνός.

    Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση πάρθηκε, λόγω της ανάγκης για οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, ενόψει της εορτής του Πάσχα.

    [04] Ο Τζ. Κέρι καταδίκασε τις «επιθετικές» υπερπτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στη Βαλτική

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι καταδίκασε τις «επιθετικές» υπερπτήσεις, όπως τις χαρακτήρισε η Ουάσιγκτον, που πραγματοποίησαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας σε πολύ μικρή απόσταση από αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βαλτική, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μια επικίνδυνη και προκλητική ενέργεια.

    «Καταδικάζουμε αυτού του είδους την συμπεριφορά. Είναι απερίσκεπτη. Είναι προκλητική. Είναι επικίνδυνη. Και σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής το περιστατικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρριψη», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Espanol και την εφημερίδα Miami Herald.

    «Οι άνθρωποι χρειάζεται να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια σοβαρή υπόθεση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν πρόκειται να εκφοβιστούν σε διεθνή ύδατα?.Γνωστοποιούμε στην ρωσική πλευρά πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και η ελπίδα μας είναι ότι δεν θα επαναληφθεί», επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμετν Τζον Κίρμπι, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως: «Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θορυβήθηκε παρακολουθώντας το οπτικοαουστικό υλικό και τις αναφορές για τη σειρά επιθετικών υπερπτήσεων πάνω από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS Donald Cook».

    «Χαρακτήρισε το περιστατικό αντιεπαγγελματικό, αναίτια προκλητικό και πράγματι επικίνδυνο. Και μπορώ να σας δηλώσω ότι θα θέσει το θέμα στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ», τόνισε ο Κίρμπι.

    Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά «επιθετικών» υπερπτήσεων πάνω από ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής, δήλωσε χθες αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 April 2016 - 22:32:22 UTC